stelios18120 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Εγώ πιστεύω αν μία φορά το μαλωσεις με καλό τρόπο βέβαια και του εξηγήσεις δεν θα το ξανακάνει το παιδάκι. Βέβαια μιλάμε για παιδάκια 4-5-6 που καταλαβαίνουν δεν μιλάω για 2-3 χρόνων που μόλις που μιλάνε Το ξέρω είναι δύσκολο να βάλεις μία τάξη σε ένα παιδάκι γιατί πάντα θα κάνει τα δικά του αλλά μπορείς να του εξηγήσεις.
bedazzled Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 To ανοιγμα συσκευασιας θα το δικαιολογουσα, μονο σε εξαιρετικες περιπτωσεις και μονο απο παιδακια, και μαλιστα κατα λαθος. Πχ στο jumbo που εχει λαο, πχ μπορει να περιμενεις στο ταμειο μεχρι και 15 λεπτα, το μικρο αμα πειναει(γιατι μαλλον εκει παει το θεμα), μπορει να το φαει....τι να το κανεις οταν ανοιξει τη συσκευασια και μεχρι να πεις κιμινο εχει κατεβασει ηδη την πρωτη μπουκια; Να το σπασεις στο ξυλο; Ξερετε, τα παιδακια μεχρι να γυρισεις το κεφαλι σου αλλου, την εκαναν τη λαδια... Μονο σε αυτη την περιπτωση ομως, θα μπορουσα να πω οτι την βλεπω με κατανοηση. Ολα τα αλλα ειναι .... προφασεις εν αμαρτιες! Το παιδί και το σκυλί όπως το μάθεις... λέει μια παροιμία. 2
iordanis77 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Εγώ πιστεύω αν μία φορά το μαλωσεις με καλό τρόπο βέβαια και του εξηγήσεις δεν θα το ξανακάνει το παιδάκι. Βέβαια μιλάμε για παιδάκια 4-5-6 που καταλαβαίνουν δεν μιλάω για 2-3 χρόνων που μόλις που μιλάνε Το ξέρω είναι δύσκολο να βάλεις μία τάξη σε ένα παιδάκι γιατί πάντα θα κάνει τα δικά του αλλά μπορείς να του εξηγήσεις. Μπαα, το αρχιζεις στις μπουνιες και τις κλωτσιες μεχρι να καταλαβει.
washcloud Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 To ανοιγμα συσκευασιας θα το δικαιολογουσα, μονο σε εξαιρετικες περιπτωσεις και μονο απο παιδακια, και μαλιστα κατα λαθος. Μονο σε αυτη την περιπτωση ομως, θα μπορουσα να πω οτι την βλεπω με κατανοηση. Εγώ θα έλεγα ότι το να πιάνονται παιδάκια στα πράσσα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για ευνουχισμό σε κατάλληλη ηλικία. Πριν μεγαλώσουν και αφού έχουν γίνει αιμοσταγείς ληστές τραπεζών να έχουν σπείρει τα δικά τους κουτσούβελα διαιωνίζοντας έτσι το πρόβλημα. Καλύτερα οι ριζικές λύσεις παρά τα ημίμετρα και οι αμφιβόλου αποτελεσματικότητας τιμωρίες. Ανοχή σημαίνει συνενοχή. ...και τώρα αληθινά ρε παιδιά : Τί σας απασχολεί που ο οποιοσδήποτε άλλος ανοίγει και καταναλώνει νερό / γκοφρέτα πριν το ταμείο, δεν το καταλαβαίνω. Ούτε το κόστος του προϊόντος ανεβάζει για εσάς, ούτε υπονομεύει την λειτουργία του μαγαζιού, ούτε υπάλληλοι απολύονται εξ' αιτίας του, ούτε απελευθερώνει μπόχα στην ατμόσφαιρα. (...υπάρχει βέβαια και το γνωστό "εγώ μαλάκας είμαι δηλαδή που..." και εκεί σηκώνω χέρια ψηλά...) Αν δεν σας αρέσει κάτι να το κάνετε οι ίδιοι σας γιατί έτσι έχετε μάθει/φρονείτε, καλά κάνετε αφού έτσι αισθάνεστε, αλλά τους άλλους τί θέλετε και τους ανακατεύετε... Φτάσατε να συζητάτε εάν έχει επαρκή θερμοκρασία το κατάστημα για να προκληθεί ή όχι αφυδάτωση ούτως ώστε να "καταλαβαίνετε" (ή όχι...) την κατανάλωση ΝΕΡΟΥ. Για να μην πω για το "δεν είναι δικό σου μέχρι να το πληρώσεις" επιχείρημα. Λες και την μπριζόλα στην ταβέρνα την πληρώνεις ιν αντβάνς. Χαλαρώστε βρέι. Προσωπικά ΔΕΝ με χαλάει να βλέπω τίποτε καγκουρο15χρονους ν' ανοίγουν ενεργειακά ποτά και να κάνουν την βόλτα τους στο μαγαζί, με τα χιλιοτρυπημένα τζην τους. Καλά κάνουν. Ζηλεύω, με την καλή έννοια, τα νιάτα τους, που τους ωθούν το κάνουν, πριν λοβοτομηθούν αυριομεθαύριο από ένα κάρο "πρέπει". Θα μου την δώσουν μόνο αν αρχίζουν να κάνουν φασαρία με μπλαμπλα και κινητά. 6
stelios18120 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Ή φωνη της λογικής μίλησε! Μαζί σου ρε washcloud ! +Φωνω σε ότι έγραψες Δίκιο έχεις.
bedazzled Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Περιέργως τέτοια φαινόμενα δεν έχω δει έξω, μόνο Ελλάδα (μαζί με τα χυμένα αλεύρια/ρύζια κλπ)... μνημόνιο forevah.
diplo Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Περιέργως τέτοια φαινόμενα δεν έχω δει έξω, μόνο Ελλάδα (μαζί με τα χυμένα αλεύρια/ρύζια κλπ)... μνημόνιο forevah. μη τα ισοπεδώνουμε όλα ρε παλικάρια. εγώ έχω δει πολύ χειρότερα έξω. μαγαζί ιδιου στυλ με το λιντλ να είναι σα χωματερή, αβέρτα ανοιγμένες συσκευασίες κτλ κτλ. δυστυχώς δεν είναι δική μας πατέντα.
zio10 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2016 Περιέργως τέτοια φαινόμενα δεν έχω δει έξω, μόνο Ελλάδα (μαζί με τα χυμένα αλεύρια/ρύζια κλπ)... μνημόνιο forevah. Ναι αλλά και σε κάτι μεγάλες προσφορές έξω πλακώνονται στο ξύλο κανονικά... 2
bedazzled Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Ναι αλλά και σε κάτι μεγάλες προσφορές έξω πλακώνονται στο ξύλο κανονικά... Εσύ τώρα το πας αλλού (σκηνές έξω από Walmart)... Ζώα ολκής είναι κι αυτοί. Απλά είναι ματσομένα ζώα και πλακώνονται για μήλα, όχι για αλεύρια. Γι' αυτό είπα να βάλει pre-order μέσω internet. Όπως παίρνεις iPhone έτσι σαν άνθρωπος (αντί να στήνεις αντίσκηνο), να μπορείς να πάρεις και ό,τι άλλο θες. μη τα ισοπεδώνουμε όλα ρε παλικάρια. εγώ έχω δει πολύ χειρότερα έξω. μαγαζί ιδιου στυλ με το λιντλ να είναι σα χωματερή, αβέρτα ανοιγμένες συσκευασίες κτλ κτλ. δυστυχώς δεν είναι δική μας πατέντα. Σε ποιά χώρα;
Liverpool89 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Εγω γιατι βλεπω τετοιες συμπεριφορες μονο σε ατομα ηλικιας οανω των 55, ειναι ολοι αυτοι οι καλοπερασακιδες. Σε θεωρουν και χαζο να πας να πάρεις χυμα ξηρους καρπους και να τους πληρωσεις. Πανε με τα βρωμοχερα τους τα χωνουν μεσα και τρωνε. Κατσε ρε μπαμπο, την σεσουλα και της σακουλες γιατι τις εχουν εκεί. Πραγματικα μερικοι ανθρωποι ειναι για να τους κανεις μεγαλο ρεζιλι. Θελει να θυσιασουν μια φορά ενα χι αριθμο ξηρων καρπων, να βαλουν καμια σκονη που σε κανει πλυση στομαχου να τους πω εγω, αλλα θα βρουν και τον μπελά τους 1
haris_216 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 ...και τώρα αληθινά ρε παιδιά : Τί σας απασχολεί που ο οποιοσδήποτε άλλος ανοίγει και καταναλώνει νερό / γκοφρέτα πριν το ταμείο, δεν το καταλαβαίνω. Ούτε το κόστος του προϊόντος ανεβάζει για εσάς, ούτε υπονομεύει την λειτουργία του μαγαζιού, ούτε υπάλληλοι απολύονται εξ' αιτίας του, ούτε απελευθερώνει μπόχα στην ατμόσφαιρα................... Νομίζεις Δεν ξέρω αν έχεις εργαστεί ποτέ σε μεγάλη επιχείρηση και ειδικά "ψηλά" (στο κέντρο λήψης των αποφάσεων) αλλά κάθε δυσλειτουργία μπορεί να οδηγήσει σε όλα όσα ανέφερες (άνοδος κόστους, υπονόμευση λειτουργίας, κλπ). Πώς; Παράδειγμα. Αν τα "νούμερα" δείχνουν ότι πχ το μαγαζί δεν λειτουργεί ομαλά και υπάρχουν καθυστερήσεις (αφού ένας υπάλληλος θα χρειαστεί να καθαρίζει/μαζεύει αυτά που έκαναν οι...μασούντες και θα είναι απών από ταμεία, συμπλήρωση ραφιών) τότε θα πρέπει να αποφασίσει για να πάρει ας πούμε ένα παραπάνω άτομο. Αυτό καλό είναι αναφορικά με την ανεργία. Θέλεις όμως να μάθεις ποιος θα τον πληρώσει και πως; + στις τιμές τότε. Ειδικά για επιχειρήσεις με το μοντέλο του Lidl, δηλαδή την ελαχιστοποίηση του κόστους με κάθε δυνατό τρόπο (γι΄αυτό έχει ελάχιστους υπαλλήλους, παλέτες και όχι ράφια, κλπ) όλες οι παραπάνω συμπεριφορές οδηγούν σε ισοφάρισμα των απωλειών με τις σχετικές αυξήσεις. Και βέβαια μην περιμένετε ν' ακούσετε κάποια ανακοίνωση ότι "κάνουμε αύξηση γι' αυτό". Απλά κάποια στιγμή σε άσχετο χρόνο θα γίνει. 2
orck Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δυστυχώς είναι αρκετοί που αφήνουν τα ψυγεία ανοιχτά, αφήνουν προϊόντα για τα οποία άλλαξαν γνώμη όπου τύχει, που παρκάρουν με τέτοιο τρόπο ώστε να πιάνουν πάνω από μία θεση. Γενικό φαινόμενο που δεν είναι μόνο στα lidl και όχι μόνο στην Ελλάδα. Δεν Σύμφωνω με την θεωρεία της άρειας ή λεπρής φυλής. Παντού τα ίδια γίνονται, εάν για κάποιο λόγο δεν γίνεται κάτι τέτοιο ειναι επειδή υπάρχουν διαδικασίες που τα αποτρέπουν. Στο Λονδινο στα σούπερ (τουλάχιστον Sainsbury) είχε κάμερες με προσωπικό ασφαλείας που πραγματικά επεβλεπε, έτσι είχαν ένα χώρο σαν salad bar όπως είχαν παλιότερα τα goodies χωρίς καφριλικια. 1
haris_216 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δυστυχώς είναι αρκετοί που αφήνουν τα ψυγεία ανοιχτά, αφήνουν προϊόντα για τα οποία άλλαξαν γνώμη όπου τύχει, που παρκάρουν με τέτοιο τρόπο ώστε να πιάνουν πάνω από μία θεση. Γενικό φαινόμενο που δεν είναι μόνο στα lidl και όχι μόνο στην Ελλάδα. Δεν Σύμφωνω με την θεωρεία της άρειας ή λεπρής φυλής. Παντού τα ίδια γίνονται, εάν για κάποιο λόγο δεν γίνεται κάτι τέτοιο ειναι επειδή υπάρχουν διαδικασίες που τα αποτρέπουν. Στο Λονδινο στα σούπερ (τουλάχιστον Sainsbury) είχε κάμερες με προσωπικό ασφαλείας που πραγματικά επεβλεπε, έτσι είχαν ένα χώρο σαν salad bar όπως είχαν παλιότερα τα goodies χωρίς καφριλικια. Ακριβώς αυτό. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο
washcloud Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Νομίζεις Καθόλου. Τουλάχιστον για αυτό που μιλούσα εγώ και ήταν για το "τί σας πειράζει που οι άλλοι δεν έχουν τις ίδιες αναστολές, τη στιγμή που δεν σας βλάφτουν". Και (κακώς ως φάνηκε) έδωσα και παραδείγματα για να τονίσω το ότι "ούτε καν πρακτικό ζήτημα υφίσταται - δεν σας κοστίζει ούτε έμμεσα". Και εσύ αδερφέ το έπιασες και το ξεχείλωσες, καθώς ούτε φυσικά γίνεται τέτοιος χαμός στα μαγαζιά από όποιους τυχόν ανοίγουν συσκευασίες και βέβαια δεν παίρνουν έναν ακόμη υπάλληλο όπως είπες για να φροντίζει για τον (τραβηγμένο) χαμό που είπες. Εδώ μωρέ δεν παίρνουν εξτρά υπάλληλο για να καθαρίζει νερά που τρέχουνε (από τις κανονικές καθαρίστριες που χειροζόντουσαν μηχανήματα έχω πολλούς μήνες να δω - μάλλον τις κόψανε) από ψυγεία κλπ και είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ να πέσει να σκοτωθεί καν'ας γέρος ή παιδί, τί μου λες για κάποιον "να καθαρίζει τις βρωμιές που αφήνουν όσοι ανοίγουν συσκευασίες πίσω τους"...;! Άσε που εσύ λες για την περίπτωση που όσοι τρώνε επί τόπου δεν περνάνε καν την συσκευασία από το ταμείο, αλλά τρώνε στη ζούλα. Είπα εγώ για αυτούς; Ή είπα για όσους βρωμίζουν; Προφανώς και με επηρρεάζει, και άμεσα και έμμεσα και εμένα και τον καθ' ένα ό όποιος πιθανός βρωμίζει/ανακατεύει/γαμάει το όποιο μαγαζί. Μόνο που από τη μια ούτε στο βαθμό που υποστήριξες γίνεται τέτοιος χαμός, ούτε εγώ μιλούσα για τέτοια περίπτωση. Εγώ έλεγα για το να πάρει κάποιος ένα νερό/ένα αναψυκτικό/μια τυρόπιτα, μια γκοφρέτα και να το ανοίξει και να περάσει την συσκευασία από το σκάνερ του ταμία και εκεί να την πετάξει κι όλας. Πράγμα που κάποιους τους πειράζει να το βλέπουν και λένε "ε κι εγώ διψάω, μαλάκας είμαι που δεν ανοίγω εντός του μαγαζιού;" και που χαρακτηρίζουν "γύφτους" και "υπανάπτυκτους" όποιους τυχόν το κάνουν. Εδώ ο άλλος φίλος "μόλις και μετά βίας καταλαβαίνει να ανοίξει μια μάνα συσκευασία για να δώσει κάτι στο παιδί της". Τί λέμε ρε παιδιά. Πραγματικά δηλαδή. 1
haris_216 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Καθόλου............................ Επέτρεψέ μου να έχω διαφορετική άποψη (και εμπειρία) αναφορικά με το πως αξιολογούνται τα διάφορα, απλά κατά τη γνώμη σου, περιστατικά από τις επιχειρήσεις. Εργάζομαι πάνω από 30 χρόνια, κυρίως σε επιχειρήσεις με αντικείμενο τη λιανική, μικρές και μεγάλες. Στο Lidl όχι και ίσως να είναι διαφορετικό το σκεπτικό τους. Δεν παύει όμως να είναι επιχείρηση και ως τέτοια θέλει να μεγιστοποιήσει το κέρδος. Αυτό είναι άλλωστε εμφανές και από τον τρόπο λειτουργίας τους. Να είσαι σίγουρος ότι όταν το όποιο φαινόμενο κλιμακωθεί ενοχλητικά (από άνοιγμα συσκευασίας μέχρι επιστροφές ή οτιδήποτε άλλο) θα κάνουν κάτι γι' αυτό. Τέλος, δεν αναφέρθηκα πουθενά για το θέμα "τρώω και δεν το περνάω απ' το ταμείο" (ουσιαστικά κλοπή) και κακώς μου το προσάπτεις. Αν σε μπέρδεψε η φράση μου "αφού ένας υπάλληλος θα χρειαστεί να καθαρίζει/μαζεύει αυτά που έκαναν οι...μασούντες και θα είναι απών από ταμεία, συμπλήρωση ραφιών" ξαναδιαβάζοντάς την (μάλιστα καλύτερα σε συσχετισμό με όλο μου το post) τότε θα καταλάβεις ότι "απόντα από το ταμείο" περιγράφω τον υπάλληλο και όχι το προϊόν
Προτεινόμενες αναρτήσεις