Προς το περιεχόμενο

Lidl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω νομιζω οτι ειναι παγια τακτικη παντου, οταν πλησιαζουν γιορτες να αυξανονται οι τιμες στα ειδη που χουν ζητήση.

Τωρα λεμονια 3€+ δεν θα αγοραζα, ειδικα αν ειναι τουρκιας, κιτρινιασμενα σε φουρνο.

Δημοσ.

Τις τιμές τις είδα εγώ στα lidl και μου φάνηκαν ακριβές 

...τα λεμόνια πάντως, εδώ και 1-2 (3 ίσως, ξερω-γω) που τα προσέχω, σχεδόν όλη τη χρονιά γύρω στο 3άρι παίζουν ούτως ή άλλως. Όπως και στα υπόλοιπα μάρκετ (όπου εκεί είναι και κάπως ακριβότερα συνήθως - σχεδόν τα ίδια ΚΑΙ στις λαϊκές, με τη διαφορά ότι εκεί βρίσκεις και κάτι μαυροχαρχαλιασμένα πχ γύρω στο Ευρώ).

Πριν μερικούς μήνες μόνο θυμάμαι είχαν πέσει απότομα γύρω στο 60λεπτο και είχα προμηθευτεί και μπόλικα (για να τα βάλω με κάτι ελιές που εσχάτως βάζω στην αλμύρα, αλλά και να κάτσω να στίψω για να έχουμε φυσικό χυμό).

Όπως και στα υπόλοιπα συνήθη (και όχι στα "βιολογικά") φρουτολαχανικά δεν είδα καμμιά διαφορά : "πορτοκάλια φαγητού" στο 60λεπτο, ντομάτες κανονικές/τσαμπί γύρω στο 1.5, καρπούζια στο 30λεπτο, και σήμερα σαββατιάτικα που κάνουν "προσφορές" (για να μην τους μείνουν για από βδομάδα), νεκταρίνια 0.60, διάφορες ποικιλίες σταφυλιών από 0.80 έως Ευρώ, μήλα "Pink Lady" στο 1.5 κτλκτλ...

Δημοσ.

Ρε παιδια, ξερετε ποσο τα ειχε τα ... λεμονια;;;;

3 ευρω το κιλο!!!!

Ναι, δεν διαβασατε λαθος!

Ειπαμε δεν ειναι η εποχη τους, αλλα το 3 ευρω πραγματικα ειναι ασυλληπτο!

...τα λεμόνια πάντως, εδώ και 1-2 (3 ίσως, ξερω-γω) που τα προσέχω, σχεδόν όλη τη χρονιά γύρω στο 3άρι παίζουν ούτως ή άλλως. Όπως και στα υπόλοιπα μάρκετ (όπου εκεί είναι και κάπως ακριβότερα συνήθως - σχεδόν τα ίδια ΚΑΙ στις λαϊκές, με τη διαφορά ότι εκεί βρίσκεις και κάτι μαυροχαρχαλιασμένα πχ γύρω στο Ευρώ).

Πριν μερικούς μήνες μόνο θυμάμαι είχαν πέσει απότομα γύρω στο 60λεπτο και είχα προμηθευτεί και μπόλικα (για να τα βάλω με κάτι ελιές που εσχάτως βάζω στην αλμύρα, αλλά και να κάτσω να στίψω για να έχουμε φυσικό χυμό).

Νομίζω ότι την τινάξαμε την μπάνκα στον αέρα...

350o1w3.jpg

(Μαρμάρι Εύβοιας, σημερινή...)

Εγω νομιζω οτι ειναι παγια τακτικη παντου, οταν πλησιαζουν γιορτες να αυξανονται οι τιμες στα ειδη που χουν ζητήση.

Τωρα λεμονια 3€+ δεν θα αγοραζα, ειδικα αν ειναι τουρκιας, κιτρινιασμενα σε φουρνο.

Νομίζω ότι είναι δύσκολο (όχι απίθανο) να είναι Τουρκίας αυτήν την εποχή. Πιο πιθανό να είναι Χιλής ή Αργεντινής.

Δημοσ.

Οπωσδήποτε στην λαϊκή αγορά υπάρχει η δυνατότητα επιλογής και δεν μπορούμε να κάνουμε σύγκριση με οποιοδήποτε supermarket.

Γιατι, στο sm δεν επιλεγεις?

Νομίζω ότι την τινάξαμε την μπάνκα στον αέρα...

350o1w3.jpg

4,25 μεν αλλα τουλαχιστον φαινονται σε αψογη κατασταση, ειδικα τα μαυριδερα.

Προσωπικα απεχθανομαι το λεμονι, αν βαλεις στο πιατο μου μετα δε μπορω να το φαω.

Μονο αν μπει στο ταψι πριν το ψησιμο.

Δημοσ.

Δεν επιλέγεις στο super market. Θα αγοράσεις τα μήλα πχ που έχει αυτό. Ο πωλητής ουσιαστικά είναι ένας.

Στην λαϊκή έχεις την δυνατότητα πολλαπλών επιλογών από πολλούς πωλητές.

Εκτός αν πάρεις με την σειρά ένα ένα τα supermarket. 

Δημοσ.

4,25 μεν αλλα τουλαχιστον φαινονται σε αψογη κατασταση, ειδικα τα μαυριδερα.

Ναι, το κερί είναι μάλλον είναι πρώτης ποιότητας ;)

Δημοσ.

Ναι, αλλά όχι μόνο.

Το κερί βουλώνει τους πόρους και διατηρούνται πιο πολύ / ωριμάζουν πιο αργά.

• Like 2
Δημοσ.

Ο λόγος; Για καλύτερη εμφάνιση;

Είναι ένας βασικός λόγος. Αν το φρούτο μοιάζει γυαλιστερό και λαχταριστό, πολύ πιο εύκολα θα αποφασίσει ο άλλος να το πάρει.

Όλα τα μεγάλα συσκευαστήρια, και στην Ελλάδα φυσικά χρησιμοποιούν κερί.

Δημοσ.

γνωρίζουμε κάτι γιά τήν   dashcam κάμερα τού lidl ? τήν αγόρασε - τήν  δοκίμασε κάποιος  ?

http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=55425

Δεν την έχω, στα γρήγορα που χάζεψα στο κουτί είδα ότι ενώ γράφει Full HD μπροστά, από πίσω στις υποστηριζόμενες αναλύσεις γράφει 1920x1080 25 frames (upscale).

Με τα λεφτά που κάνει παίρνεις πραγματική 1080p από κίνα μεριά (και με 30/60 fps), οπότε για μένα δεν αξίζει. Μόνο για την εγγύηση/ευκολία επιστροφής αν είναι.

Κανονικά πάντως η χρήση της είναι παράνομη στην Ελλάδα (όχι ότι θα νοιάξει κανένα ή θα σε σταματήσει κανείς για αυτό το λόγο, just saying)

Δημοσ.

Στα εσπεριδοειδή ειδικά, χρόνια τώρα.

Αφού αν δεις και τις συνταγές όπου λέει ξύσμα λεμονιού/πορτοκαλιού γράφει ακέρωτου δίπλα (τυχαίο παράδειγμα)

Ακουσα προσφατα σε βιντεακι της Μπαρμπαριγου οτι στα λεμονια και τα πορτοκαλια βαζουν παραφινη για να γυαλιζουν, δεν εχω κανενα λογο να αμφιβαλλω. Αρα πρεπει να σαπουνιζονται προσεκτικα.

Χμ,αν τρωμε τα φρουτα με τις φλουδια θα υπαρχει προβλημα? :huh:

Τα φλουδια λεει εχουν και τις περισσοτερες βιταμινες, παρολ αυτα εγω τα ξεφλουδιζω.

Δεν επιλέγεις στο super market. Θα αγοράσεις τα μήλα πχ που έχει αυτό. Ο πωλητής ουσιαστικά είναι ένας.

Στην λαϊκή έχεις την δυνατότητα πολλαπλών επιλογών από πολλούς πωλητές.

Εκτός αν πάρεις με την σειρά ένα ένα τα supermarket. 

Επιλεγεις λεω απο το ιδιο κασονι με τα μηλα. Εσυ θες να επιλεξεις και παραγωγο? Αλλα τα μηλα του Αντωνη και αλλα του Βασιλη?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...