Alx1 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 BTW, μιας και το θίξαμε το θέμα, και μιας και έφυγε κι η Τρίτη και το συγκεκριμένο είναι προσφορά εβδομάδας, όσοι πήγατε σήμερα, είχαν μείνει καθόλου απ' αυτές τις κονσέρβες ή εξαφανίστηκαν?
washcloud Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 τι γινεται οταν ανοιξεις την συσκευασια? μετα τι κανεις το υπολοιπο που θα μείνει? πως το συσκευαζεις για να παραμείνει ασφαλες ...βασικά η συσκευασία έχει πλαστικό καπάκι που εφαρμόζει πολύ καλά και αρκεί χωρίς να βάλεις μεμβράνη (κακό δεν είναι, απλά δεν χρειάζεται εν προκειμένω). Κατά τ' άλλα, ισχύουν αυτά που είπε ο Άλεξ : στο ψυγείο και με το λαδάκι του (αν το καταναλώσεις, απλά ανανέωσέ το. Τόσο ώστε να "κολυμπάει" μέσα σε αυτό, αυτό που απέμεινε). Θα διατηρηθεί (αν και εξαρτάται και από την ψύξη του ψυγείου σου βέβαια) όχι για μία, αλλά για πολλές βδομάδες. Για την ακρίβεια, δεν θα χαλάσει, αλλά θα "ξεραθεί" όποιο τυχόν μέρος μείνει ακάλυπτο από λάδι (αλλοίωση υπό την έννοια ότι θα υπάρξει...downgrade της υφής του και όχι θα γίνει εστία τοξικότητας). Το άλλο "κακό" αυτής της μεγάλης συσκευασίας είναι, ότι ενώ την αγοράζεις σε τιμή σκότωμα για τόννο, συνήθως τρως περισσότερο/πιο συχνά από το να είχες πάρει τα ανάλογα μικρά κονσερβάκια, με συνέπεια ναι μεν το κιλό να σου έρχεται φτηνά, αλλά να ξοδεύεις περισσότερο... Αυτό είναι το καλύτερο νομίζω, ταπεράκι! ...κι ακόμη καλύτερο από ταπεράκι, είναι γυάλινα βαζάκια : όποιος έχει μερικά μικρά τέτοια (φάση 100 με 200 ml), το μοιράζει σε αυτά (4-5 ξερωγώ), τα κλείνει σφιχτά (έχοντας προσθέσει λαδάκι) και όλα μια χαρά για πολύ καιρό. Γενικά συμφέρει αν κάποιος τρώει πολύ τόννο και θέλει να του βγει οικονομικά - ή αν τεσπα θέλει να γουστάρει μια φορά στο τόσο και να φάει μαζεμένο... Δυστυχώς προχθες ήμουν μπροστά σε περιστατικό όπου κάποιος πελάτης στην προσπαθεια του να βγάλει με το φτυαρακι κάποια αρτοσκευασματα του έπεσαν γύρω στα 10 κομμάτια στο πάτωμα τα οποία ανενόχλητος τα έβαλε πίσω στην θέση τους. ...εσείς οι υπερευαίσθητοι (σε αντίθεση με εμάς τους υπεραναίσθητους :ρ) παίζει να μην έχετε δει δεύτερη φορά το Φάητ Κλαμπ ε Γιατι το πουλανε και αλλου; ...δεν εννοούσα αυτό (αν και απ' ό,τι ξέρω τα Σίλβερκρεστ είναι "αποκλειστικότητα Λιντλ" - πέρα φυσικά από τις μεμονωμένες περιπτώσεις που κάποιος μπορεί να παίρνει μερικά κομμάτια και να τα μεταπουλά). Απλά αναρωτήθηκα μήπως εννοούσες "έχω γενικά δυο σκουπάκια με πρόβλημα στον διακόπτη (χωρίς να είναι απαραίτητα Λιντλ)". 1
vgiozo Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2016 γιατι οχι? σκευτικα να τον παρω,αλλα τι γινεται οταν ανοιξεις την συσκευασια? μετα τι κανεις το υπολοιπο που θα μείνει? πως το συσκευαζεις για να παραμείνει ασφαλες Πέρασα μήπως και το πάρω, μου έκανε αρνητική εντύπωση ότι μόνο το 70% του περιεχομένου είναι ψάρι/τόνος. ...το είδος του τόνου ήταν Katsuwonus (skipjack), που απ' ότι διαβάζω είναι γενικά ασφαλής, με μέτριες ποσότητες υδράργυρου https://en.wikipedia.org/wiki/Skipjack_tuna http://seafood.edf.org/tuna Στη τιμή του κιλού που ήταν όμως (και 70% μόνο), προτίμησα να πάρω κάτι χοιρινές σπαλο-μπριζόλες στα 3,30€ το κιλό από ένα κρεοπωλείο.
Alx1 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 H συσκευασία πόσο γραμμάρια στραγγισμένο προϊόν αναφέρει?
vgiozo Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Δεν πρόσεξα να ανέφερε βάρος στραγγισμένου προϊόντος...μπορείς να πας να δεις και να μας πεις. ...πρόχειρα όμως, εφόσον από τα 900γρ της συσκευασίας, μόνο το 70% είναι τόνος, τότε το βάρος του προϊόντος πρέπει να είναι γύρω στα 600γρ... Δεν ξέρω επίσης αν ισχύει σε όλα τα Lidl, αλλά σε εκείνο της Παπαναστασίου/Θεσσαλονίκης είχε 20% έκπτωση σε όλα τα φρούτα και λαχανικά μέχρι τις 30/7
saxos55 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Πέρασα μήπως και το πάρω, μου έκανε αρνητική εντύπωση ότι μόνο το 70% του περιεχομένου είναι ψάρι/τόνος. Δεν έχει να κάνει με το Lidl και τον συγκεκριμένο τόνο πάντως, πρέπει να είναι "στανταράκι" της βιομηχανίας. Έχω μπροστά μου τις δύο συσκευασίες Rio Mare Στην 80γρ το στραγγισμένο είναι 56 Στην 160γρ το στραγγισμένο είναι 112 (τα διπλάσια) (112/160)x100 = 70% 1
vgiozo Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Δεν έχει να κάνει με το Lidl και τον συγκεκριμένο τόνο πάντως, πρέπει να είναι "στανταράκι" της βιομηχανίας. Έχω μπροστά μου τις δύο συσκευασίες Rio Mare Στην 80γρ το στραγγισμένο είναι 56 Στην 160γρ το στραγγισμένο είναι 112 (τα διπλάσια) (112/160)x100 = 70% tuna.jpg Στον τόνο δεν γνωρίζω, αλλά μια-δυο φορές που έχω πάρει σαρδέλες σε κονσέρβα (ευκαιριακά, προτιμώ φρέσκο ψάρι) η περιεκτικότητα σε προϊόν είναι μεγαλύτερη, νομίζω γύρω στο 90%. Βέβαια όταν η συσκευασία είναι 900γρ μπορεί να χρειάζεται και περισσότερο λάδι για να μην στεγνώσει ή όπως λες, είναι τυπικό για τις κονσέρβες τόνου. Εγώ δεν είμαι και φοβερός οπαδος του τόνου, ήθελα όμως να το δοκιμάσω...περισσότερο μου καρφώθηκε η ιδέα επειδή είδα μερικές συνταγές που ήθελα να δοκιμάσω https://www.sintayes.gr/syntages/zimariko-me-tono-ke-brokolo/ https://www.sintayes.gr/syntages/spangeti-tono-ke-ntomatinia/ https://www.sintayes.gr/syntages/pennes-tono/ ...στη τιμή αυτή, μπορεί να προτιμήσω κάτι άλλο... Το Rio Mare (που έχει και έκπτωση Pockee τώρα) τι είδους τόνο έχει μέσα; Γράφει το "επιστημονικό" όνομα του ψαριού;
saxos55 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Το Rio Mare (που έχει και έκπτωση Pockee τώρα) τι είδους τόνο έχει μέσα; Γράφει το "επιστημονικό" όνομα του ψαριού; Δε γράφει. Πιθανολογώ γιατί δεν έχει πάντα την ίδια. Βρήκα αυτό όμως όπου τους στέλνεις τους κωδικούς στη συσκευασία και σου λένε πληροφορίες τι ψάρι είναι, που αλιεύθηκε, από ποιο σκάφος, ποια μέρα, κτλ Δεν το ήξερα. Έστειλα δοκιμαστικά τους κωδικούς από μία συσκευασία των 160γρ να δω τι θα απαντήσουν 1
fortysomething Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Δεν ξέρω επίσης αν ισχύει σε όλα τα Lidl, αλλά σε εκείνο της Παπαναστασίου/Θεσσαλονίκης είχε 20% έκπτωση σε όλα τα φρούτα και λαχανικά μέχρι τις 30/7 Αν κάποιος πάει σε λιντλ, ας μας πει αν ισχύει γιά όλα
mentoras99 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Απο βδομαδα φερνει σετ με σπαστα/πτυσσομενα τραπεζια. 3 το ενα μεσα στο αλλο; Τα εχει ξαναφερει νομιζω. Τα εχει αγορασει κανεις; Θα ηθελα να ξερω ποσο σταθερα ειναι, ή αν...μπαλατζαρουν! Και απο τι υλικο ειναι η πανω επιφανεια. Αν τα αγορασω, πιθανως να βαζω πανω laptops, εκτυπωτες, κλπ, και ναι μεν δεν τιθεται θεμα βαρους, αλλα αν ειναι προσπαθω να δουλεψω και το τραπεζει να πηγαινει περα-δωθε, τοτε δεν λεει. Ξερει κανεις;;;
liopp Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Αν κάποιος πάει σε λιντλ, ας μας πει αν ισχύει γιά όλα lidl σερρων ειχε και εκει περα εκπτωση 1
Alx1 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Δεν πρόσεξα να ανέφερε βάρος στραγγισμένου προϊόντος...μπορείς να πας να δεις και να μας πεις. ...πρόχειρα όμως, εφόσον από τα 900γρ της συσκευασίας, μόνο το 70% είναι τόνος, τότε το βάρος του προϊόντος πρέπει να είναι γύρω στα 600γρ... Το καθαρό βάρος τελικά είναι 650 γραμμάρια. Δεν είναι άσχημα. Ακόμα και έτσι βγαίνει περίπου τα 3/5 της τιμής του ίδιου βάρους σε μικρά κονσερβάκια. Αυτό βγαίνει 6,33€ το κιλό, τα μικρά κονσερβάκια βγαίνουν 11,5 με 12. Στο Λιντλ που πήγα είχε μεγάλο απόθεμα, οπότε πιθανολογώ ότι παντού έτσι θα είναι, εφόσον μιλάμε για Τετάρτη. Εγώ πήρα ένα δοκιμαστικά, δεν είναι καθόλου κακός ο συγκεκριμένος τόνος. Λόγω και μεγάλης ημερομηνίας λήξης (2022), σκέφτομαι να πάρω περισσότερα.
Pa0ki Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Δυστυχώς προχθες ήμουν μπροστά σε περιστατικό όπου κάποιος πελάτης στην προσπαθεια του να βγάλει με το φτυαρακι κάποια αρτοσκευασματα του έπεσαν γύρω στα 10 κομμάτια στο πάτωμα τα οποία ανενόχλητος τα έβαλε πίσω στην θέση τους. Αυτό δε γίνεται Με το φτυαράκι τα βγάζεις από "γυάλα" τους προς τα δεξιά που έχει ένα ραφάκι, πώς γίνεται να πέσουν στο πάτωμα? Και δέκα κομμάτια κιόλας, αποκλείεται Επίσης πίσω στη θέση τους(τη "γυάλα"), δε μπορεί να τα βάλει εύκολα γιατί ανοίγει μόνο προς τα έξω, μόνο στο ράφι μπορεί να τα αφήσει
saxos55 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Το Rio Mare (που έχει και έκπτωση Pockee τώρα) τι είδους τόνο έχει μέσα; Γράφει το "επιστημονικό" όνομα του ψαριού; Η απάντηση από Rio Mare είναι Yellowfin από το FAO 51. (Area 51, τώρα και με τόνους [εκτός από εξωγηίνους] ) Βέβαια αυτό ισχύει για το συγκεκριμένο κουτάκι/παρτίδα. 1
zio10 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2016 Η απάντηση από Rio Mare είναι Yellowfin από το FAO 51. (Area 51, τώρα και με τόνους [εκτός από εξωγηίνους] ) Βέβαια αυτό ισχύει για το συγκεκριμένο κουτάκι/παρτίδα. tuna2.png Ωραίο παιχνίδι!
Προτεινόμενες αναρτήσεις