nickmanak Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Αγοραστε τον αρτοπαρασκευαστη του lidl (next week) και καντε μονοι ζεστο & ολοφρεσκο αγνό ψωμακι!
haris_216 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Σε φούρνους όντως είναι δύσκολο να είναι κατεψυγμένο το ψωμί (αν και για τα συστατικά αμφιβάλω αν είναι τόσα απλά και τόσο αγνά..). Άλλα προϊόντα όμως είναι μια χαρά κατεψυγμένα. Εξαρτάται τι εννοείς σαν "φούρνο". Πάντως ενημερωτικά πάρα (μα πάρα) πολλά σημεία πώλησης ψωμιού έχουν κατεψυγμένα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο κατάστημα της γωνίας αλλά και σε αρκετά τα οποία τα θεωρούμε (ή λανσάρονται) σαν "φούρνοι". Και υπάρχουν τρόποι να αναγνωριστούν. πχ Αν ο φούρνος που ψωνίζουμε δεν φαίνεται να έχει μια τεράστια (όχι τη μικρή που έτσι κι αλλιώς χρειάζεται για τους φούρνους κατεψυγμένων) καμινάδα στην ταράτσα, τότε μάλλον....δεν. Αν στο παρασκευαστήριο δεν φαίνονται αυτοί οι κλασσικοί μεγάλοι φούρνοι αλλά κάποιοι μικρότεροι με γυάλινες πόρτες, τότε πάλι...δεν. Αν υπάρχουν οι φούρνοι αλλά ενώ πηγαίνεις ταχτικά δεν τους είδες ποτέ να ανοιγοκλείνουν, πάλι....δεν. Αν ο φούρνος δεν δέχεται να του πας να ψήσει αρνάκι, κοτόπουλο, κλπ, πάλι...δεν Και τέλος αν η τελευταία φορά που εθεάθει φορτηγό να ξεφορτώνει σακιά αλεύρι βρίσκεται κάνα δυο δεκαετίες πίσω, τότε σίγουρα...δεν 6
Alx1 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Εξαρτάται τι εννοείς σαν "φούρνο". Πάντως ενημερωτικά πάρα (μα πάρα) πολλά σημεία πώλησης ψωμιού έχουν κατεψυγμένα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο κατάστημα της γωνίας αλλά και σε αρκετά τα οποία τα θεωρούμε (ή λανσάρονται) σαν "φούρνοι". Και υπάρχουν τρόποι να αναγνωριστούν. πχ Αν ο φούρνος που ψωνίζουμε δεν φαίνεται να έχει μια τεράστια (όχι τη μικρή που έτσι κι αλλιώς χρειάζεται για τους φούρνους κατεψυγμένων) καμινάδα στην ταράτσα, τότε μάλλον....δεν. Αν στο παρασκευαστήριο δεν φαίνονται αυτοί οι κλασσικοί μεγάλοι φούρνοι αλλά κάποιοι μικρότεροι με γυάλινες πόρτες, τότε πάλι...δεν. Αν υπάρχουν οι φούρνοι αλλά ενώ πηγαίνεις ταχτικά δεν τους είδες ποτέ να ανοιγοκλείνουν, πάλι....δεν. Αν ο φούρνος δεν δέχεται να του πας να ψήσει αρνάκι, κοτόπουλο, κλπ, πάλι...δεν Και τέλος αν η τελευταία φορά που εθεάθει φορτηγό να ξεφορτώνει σακιά αλεύρι βρίσκεται κάνα δυο δεκαετίες πίσω, τότε σίγουρα...δεν Δυστυχώς όλα αυτά που περιγράφεις είναι ο κανόνας, όχι η εξαίρεση, τουλάχιστον στα μεγάλα αστικά κέντρα. Κατά τα άλλα, σε μερικούς τους φταίει το Lidl, που τους λέει την αλήθεια στην μάπα. Φαντάσου να μην την έλεγε τι θα γινόταν. 1
haris_216 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δυστυχώς όλα αυτά που περιγράφεις είναι ο κανόνας, όχι η εξαίρεση, τουλάχιστον στα μεγάλα αστικά κέντρα. Κατά τα άλλα, σε μερικούς τους φταίει το Lidl, που τους λέει την αλήθεια στην μάπα. Φαντάσου να μην την έλεγε τι θα γινόταν. Το ξέρω δυστυχώς. Δεν έχουμε συνηθίσει να "διαβάζουμε πίσω από τις λέξεις" ή να βάζουμε το μυαλό μας να προβληματιστεί. Μας αρκεί μια ταμπέλα "παραδοσιακός φούρνος" και καμιά διακοσμητική πετρούλα εσωτερικά για να πιστέψουμε ότι βρήκαμε ΤΟ μαγαζί. Το γεγονός ότι περνώντας πολύ νωρίς το πρωί μετά από κάποια έξοδο, βλέπουμε σκοτάδια στον "φούρνο" δεν μας προβληματίζει καθόλου. Μα πότε πρόλαβε και ζύμωσε και έψησε και στις 7:30-8 πηγαίνοντας για δουλειά μας έχει έτοιμο ζεστό ψωμάκι και κουλούρι; Προσωπικά δεν τα "έχω" με τους φούρνους σε καμιά περίπτωση. Είναι τουλάχιστον αναμενόμενη αυτή η εξέλιξη σε μια αγορά που πιέζεται να έχει χαμηλά τις τιμές ενώ όλα τα άλλα κόστη (από υλικά μέχρι εφορία και ασφαλιστικά) όχι μόνο παραμένουν στα παλιά αλλά αυξάνονται. Αλλά τουλάχιστον έχω μια ιδέα του τι παίρνω και το αξιολογώ σαν τέτοιο (πχ κατεψυγμένη ζύμη φρεσκο...ψημένη) και δεν βαυκαλίζομαι ή περηφανεύομαι στο στυλ "γυναίκα, σου έφερα ένα ζεστό χωριάτικο σαν αυτό της κυρά Σοφίας στο χωριό" . "Ζεστό" ναι. Αλλά μέχρι εκεί.
zio10 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Εξαρτάται τι εννοείς σαν "φούρνο". Πάντως ενημερωτικά πάρα (μα πάρα) πολλά σημεία πώλησης ψωμιού έχουν κατεψυγμένα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο κατάστημα της γωνίας αλλά και σε αρκετά τα οποία τα θεωρούμε (ή λανσάρονται) σαν "φούρνοι". Και υπάρχουν τρόποι να αναγνωριστούν. πχ Αν ο φούρνος που ψωνίζουμε δεν φαίνεται να έχει μια τεράστια (όχι τη μικρή που έτσι κι αλλιώς χρειάζεται για τους φούρνους κατεψυγμένων) καμινάδα στην ταράτσα, τότε μάλλον....δεν. Αν στο παρασκευαστήριο δεν φαίνονται αυτοί οι κλασσικοί μεγάλοι φούρνοι αλλά κάποιοι μικρότεροι με γυάλινες πόρτες, τότε πάλι...δεν. Αν υπάρχουν οι φούρνοι αλλά ενώ πηγαίνεις ταχτικά δεν τους είδες ποτέ να ανοιγοκλείνουν, πάλι....δεν. Αν ο φούρνος δεν δέχεται να του πας να ψήσει αρνάκι, κοτόπουλο, κλπ, πάλι...δεν Και τέλος αν η τελευταία φορά που εθεάθει φορτηγό να ξεφορτώνει σακιά αλεύρι βρίσκεται κάνα δυο δεκαετίες πίσω, τότε σίγουρα...δεν Σωστός! Ακόμα και σε κανονικούς φούρνους, που όντως φτιάχνουν και ψήνουν ψωμί άλλα προϊόντα μπορεί να είναι κατεψυγμένα, όπως κουλούρια, κρουασάν, ντόνατς, μηλόπιτες κλπ.
zio10 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2016 Βλέπω έχει ένα τύπου multi που λέει ότι χτυπάει και πάγο! Όντως; Γιατί βλέπω είναι λίγα watt.
iordanis77 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2016 δεν τα πουλαει ως φρεσκα,αλλα ως φρεσκοψημενα,πραγμα που ισχυει.ειναι ενα αρχαιο ζυμαρι που το ψηνει εκεινη την ωρα και ειναι φρεσκοψημενο,οχι φρεσκοπαρασκευασμενο.και κλασικα ο ελληνας ,το τρωει αμασητο....... Aπ εξω δε γραφει ουτε φρεσκο ουτε φρεσκοψημενο. Το θεμα ειναι πως οταν σου λενε ημερομηνια ληξεως τη σημερινη, εσυ καταλαβαινεις οτι ειναι φρεσκο. Προκειται για κομπινα που κανουν πολλα συσκευασμενα προιοντα, οπως οι χυμοι. Τους βαζουν στο ψυγειο, βαζουν και μια συντομη ημερομηνια ληξεως, πραγματα ομως που δε χρειαζονται. Παρομοίως, το κάθε αρτοσκεύασμα γράφει πίσω στην ετικέτα επακριβώς όλα τα συστατικά. Και το αποτέλεσμα? Ενώ ΚΑΝΕΝΑΣ «παραδοσιακός» φούρνος της γειτονιάς δεν τολμάει να κάνει κάτι αντίστοιχο με τα ψωμιά και σφολιατοειδή που πουλάει, και επιπέλον αν τους ρωτήσεις ξυνίζουν και παρεξηγούνται, λες και δεν σου πέφτει λόγος για το τι έχει μέσα το ψωμί που πρόκειται να πληρώσεις, Οι φουρνοι δεν ειναι υποχρεωμενοι να αναφερουν τα ακριβη συστατικα τους. Θεωρησε βεβαιο οτι βαζουν μεσα συντηρητικα και ενισχυτικα γευσης. Αλλοι κανουν κολπακια, πχ. στα ολικης βαζουν μονο μισο αλευρι ολικης. Αλλωστε ποιος τους ελεγχει?
beatshooter Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Μου εφερε σημερα η θεια μου κατι ρουχα τα οποια δεν μου κανουν.Μπορω να παω να τα αλλαξω και να παρω χρηματα πισω ή πρεπει να τα αλλαξω ΠΑΛΙ με ρουχα ή πρεπει να ψωνισω αξια ιση με αυτη των ρουχων που θα αλλαξω?
haris_216 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Προφανώς αναφέρεσαι σε ρούχα απ' το LIdl Ναι, μπορείς να τα επιστρέψεις και να πάρεις κάτι άλλο ή χρήματα. Απαραίτητη βέβαια προυπόθεση είναι να έχεις την απόδειξη αγοράς, να είναι στη συσκευασία τους και να μην είναι εσώρουχα
haris_216 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 τσούκου Δεν επιμένω. Απλά το έχω ακούσει αρκετές φορές να το αναφέρουν όταν περιμένω σε ουρά στα ταμεία
washcloud Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Μου εφερε σημερα η θεια μου κατι ρουχα τα οποια δεν μου κανουν.Μπορω να παω να τα αλλαξω και να παρω χρηματα πισω ή πρεπει να τα αλλαξω ΠΑΛΙ με ρουχα ή πρεπει να ψωνισω αξια ιση με αυτη των ρουχων που θα αλλαξω? Μέσα σε 30 μέρες από την αγορά κι εφ' όσον υπάρχει η απόδειξη αγοράς, μπορείς να πάρεις, σε οποιοδήποτε κατάστημα (δηλαδή, όχι μόνο αυτό στο οποίο αγοράστηκαν), τα χρήματα της αγοράς, πίσω. Αλλαγή ναι μπορείς να κάνεις, αρκεί να υπάρχουν ρούχα (σε μέγεθος μάλιστα που θα σου κάνει) στο κατάστημα, χωρίς να χρειαστεί να μπεις στη διαδικασία επιστροφής χρημάτων και εκ νέου αγοράς κτλ. Απλά συνήθως μετά από μερικές μέρες τα ρούχα που φέρνουν έχουν ήδη "εξαφανιστεί", και συνήθως, από την επόμενη βδομάδα, αυτά που δεν αγοράστηκαν αποσύρονται. Κάνε γρήγορα δλδ. Όχι, δεν εκδίδει "πιστωτικά" το Λιντλ (για να πάρεις κάτι άλλο) : λεφτά επιστρέφει, και τα κάνεις ό,τι θες. Δεν επιμένω. Απλά το έχω ακούσει αρκετές φορές να το αναφέρουν όταν περιμένω σε ουρά στα ταμεία ...καλά κάνεις και δεν επιμένεις, διότι ούτε καν το χάρτινο ταμπελάκι του οποιουδήποτε ρούχου με το μπαρκόουντ του δεν "απαιτείται". Γι' αυτό άλλωστε και ξαναπουλάνε (αν έχεις προσέξει), όλο και πιο συχνά, ρούχα εκτός των αρχικών συσκευασιών τους (χαρακτηριστικό παράδειγμα οι "βερμούδες εργασίας" της προηγούμενη βδομάδας, όπου ήρθαν ως νέο προϊόν, αλλά εκτός συσκευασίας). Το ότι υπάρχουν κάποιοι υπάλληλοι που το αναφέρουν, δεν είναι δεσμευτικό - μπορεί κάποιοι να το έχουν πάρει πιο "πατριωτικά" (συμβαίνει). Ρώτα κάποιον υπεύθυνο καταστήματος για να το βεβαιώσεις. Επίσης, κάποιοι υπάλληλοι δεν ξέρουν ακριβώς τί ισχύει και λένε δικές τους θεωρίες, καθαρά από άγνοια (το έχω διασταυρώσει).
beatshooter Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Παιδια προφανως αναφερομαι σε ρουχα απο το Λιντλ(στο θεμα του ημεθα αλλωστε).Δεν ειναι εσωρουχα και σιγουρα εχω την αποδειξη και τα ρουχα ειναι με τα καρτελακια τους.Απλα επειδη απ οσο ξερω με το που βγαζει ρουχα την επομενη μερα(μη πω κ την ιδια) εξαφανιζονται τα καλα μεγεθη μαλλον θα παω για επιστροφη χρηματων..ευχαριστω για το ενδιαφερον.
vgiozo Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Αυτός ο τόνος (με ηλιέλαιο) λέει; http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=55155 900γρ, 5.99€
mr.Vox Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2016 Προχθες αγόρασα το ηλεκτρικό σκουπάκι της προσφοράς το οποίο είναι διαφορετικό από αυτό που αναφερόταν στο φυλλάδιο προσφορών. Το αγόρασα από το κατάστημα της Μεσσήνης.Διαφορετικό ως αναφορά το σχέδιο και το χρώμα και πιο κακόγουστο. Σαν κατασκευή είναι το ίδιο. Υπενθυμίζω όπως είχα αναφέρει παλαιότερα είχα αγοράσει αυτό της προοηγούμενης προσφοράς το οποίο όμως επέστρεψα επειδή είχε πρόβλημα ο διακόπτης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις