Prof_Chaos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Πάντως, κατά τη γνώμη μου, κακώς παίρνετε εργαλεία επαναφορτιζόμενα. Ειδικά αν μιλάμε για σοβαρά εργαλεία και όχι για απλό κατσαβίδι. Αν υπάρχει πρόβλημα με το ρεύμα (πχ το θέλω για το εξοχικό κι εκεί είμαστε με πετρογκάζ) οκ. Αλλά για το σπίτι ή όπου αλλού υπάρχει ρεύμα είναι κρίμα για πολλούς λόγους. Αρχικά γιατί σπανίως (για να μην πω ποτέ) το "μπαταρίας" έχει την ίδια δύναμη με το "ρεύματος". Μετά γιατί και σε θέμα κόστους τα αντίστοιχα (ίδιων δυνατοτήτων) ρεύματος έχουν συνήθως χαμηλότερη τιμή αγοράς. Και τέλος το θέμα της αντικατάστασης μπαταρίας όταν με το καλό "τα παίξουν" είναι ιδιαίτερα οδυνηρό ($$$) με αποτέλεσμα πολλοί να τα πετάνε και να παίρνουν καινούργια (συνήθως είναι πιο συμφέρον). Αν κάνετε μια βόλτα σε παζάρια και παλιατζίδικα θα δείτε ουκ ολίγα τέτοια εργαλεία σε άψογη κατάσταση με μόνο τους μείον ότι δεν "σηκώνει" πια η μπαταρία. Και γι' αυτό καταλήγουν στα σκουπίδια (και στην ρομά "ανακύκλωση") 20 ευρώ έχει η μπαταρία. Το δραπανοκατσάβιδο της parkside το έχω και το χρησιμοποιώ 1.5 χρόνο. Ειναι σκυλί τόσο το μηχάνημα όσο και η μπαταρία. Εχω αγοράσει δευτερη μπαταρία απο το service με ενα 20άρικο. Την δευτερη μπαταρία την είχα αφήσει φορτισμένη στην άκρη ενα 6μηνο. Δεν εχασε ουτε μια μπάρα.. Το δραπανοκατσάβιδο ειναι το νο1 εργαλείο σε ποιότητα απο parkside. Οποιος το σκέφτεται και το χρειάζεται να πάει να το τσιμπήσει και δεν θα το μετανιώσει. Εχω το 18v Β4 Και κατσαβίδια μπαταρίας 3.6v και το 7v το οποίο βοηθάει πολύ. Καλή ειναι η σέγα αν και δεν τρελαινομαι εχοντας χρησιμοποιήσει bosch μπλε . Επίσης ευκαιρία ειναι το router. Κατι πολυεργαλεία τύπου dremel , κρουστικό δράπανο καρφωτικό ,τριβεία κλτ ειναι πολύ μέτρια δεν θα τα αγόραζα. 1
iordanis77 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Στο εξήγησαν παραπάνω, το κομμάτι της απόδειξης που ενδιαφέρει την εφορία ξεκινά με "ΝΟΜΙΜΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ - ΕΝΑΡΞΗ" και τελειώνει με "ΝΟΜΙΜΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ - ΛΗΞΗ", τα υπόλοιπα είναι διάφορες πληροφορίες άσχετες με την εφορία, τι δεν καταλαβαίνεις? Ειπαμε φιλε μου, πενηντα φορες... μας ενδιαφερει αν ειναι εγκυρη για την εφορια η αποδειξη με αυτη τη σημανση, σε περιπτωση που θα ζητηθει. Καλα, για μαυρη σοκολατα, που ειχε 0,49€ και εχει παει 0,65€ το εχω ξαναπει... Ποια απ ολες, εχουν πολλες μαυρες. Εμενα εντυπωση μου εκανε μια τετραγωνη(δε θυμαμαι μαρκα) σε διαφορες μορφες, που εδω και μερικες βδομαδες την πηγαν απο τα 0,99 στο 1,30€.
mr.Vox Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Τον καφέ τον decafeine στιγμιαίο bellarom 100g που πίνω από 2,99 ευρώ τον κατέβασε στα 2,89 ευρώ Ίσως επειδή είναι καλοκαίρι και πίνεται μόνο ζεστός και τον αποφεύγει ο κόσμος
papars Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Ειπαμε φιλε μου, πενηντα φορες... μας ενδιαφερει αν ειναι εγκυρη για την εφορια η αποδειξη με αυτη τη σημανση, σε περιπτωση που θα ζητηθει. Η απόδειξη της πιστωτικής κάρτας δεν είναι η πραγματική απόδειξη της συναλλαγής και δεν αποτελεί φορολογικό παραστατικό. Είναι καθαρά για ενημέρωση του πελάτη. Δηλαδή εγώ σαν έμπορος δεν μπορώ να κόβω μόνο αυτή και όχι ταμειακής. Επειδή στα lidl έχουν έναν εκτυπωτή, τυπώνουν πρώτα το νόμιμο παραστατικό και από κάτω το ενημερωτικό του πελάτη. Για το θέμα της εφορίας, όπως κάπου διάβασα, δεν θα μαζεύουμε χαρτάκια για να τα καταθέτουμε, αλλά η τράπεζα θα ενημερώνει το τάξις όπως κάνει τώρα με τους τόκους των λογαριασμών. Στη χειρότερη περίπτωση θα δίνουμε το statement από την τράπεζα. Ούτως η αλλιώς οι θερμικές αποδείξεις σε εμένα τουλάχιστον δεν βγάζουν τον χρόνο εκεί που τις αποθέτω. Τι θα γίνει τώρα με περιπτώσεις όπως την δική μου που αγοράζω για 3 οικογένειες ψώνια (δικιά μου, μαμά και πεθερού που είναι ηλικιωμένοι) μένει να το δούμε. Σχετικά με τα εργαλεία μπαταρίας. Έχω 2 από το lidl, ένα κρουστικό και ένα δραπανοκατάβιδο (με αποσπόμενο τσοκ). Τα έχω λιώσει και πίνω και νερό στο όνομά τους. Ειλικρινά κάνουν απίθανα πράγματα σε σημείο που άφησα το dewalt στο σπίτι (μαζί με την 20μ μπαλαντέζα). Φίλος με είδε που είχε makitta των 700+ ευρώ και πήγε και πήρε ένα από το lidl για τις καθημερινές δουλειές. Τα 2 που έχω πάρει είναι κάποια που τα έδινε με βαλιτσάκι και ειδικά το μικρό το έχω πάντα μαζί μου.
iordanis77 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Η απόδειξη της πιστωτικής κάρτας δεν είναι η πραγματική απόδειξη της συναλλαγής και δεν αποτελεί φορολογικό παραστατικό. Είναι καθαρά για ενημέρωση του πελάτη. Δηλαδή εγώ σαν έμπορος δεν μπορώ να κόβω μόνο αυτή και όχι ταμειακής. Επειδή στα lidl έχουν έναν εκτυπωτή, τυπώνουν πρώτα το νόμιμο παραστατικό και από κάτω το ενημερωτικό του πελάτη. Οι φοροτεχνικοι υποδεικνυουν να κραταμε ΚΑΙ τις αποδειξεις απο τις πιστωτικες/χρεωστικες. Τα υπολοιπα ειναι γνωστα.
Love Mac Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Κατι πολυεργαλεία τύπου dremel , κρουστικό δράπανο καρφωτικό ,τριβεία κλτ ειναι πολύ μέτρια δεν θα τα αγόραζα. Γιατί όχι το κρουστικο? ??
Prof_Chaos Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Γιατί όχι το κρουστικο? ?? Γιατι το έχω πιάσει και τα πλαστικά του ειναι πολύ ψεύτικα σε κατασκευή. Επίσης απο 30-40 ευρώ ξεκινάνε τα skil και B&D οπότε και τα προτιμας (ειδικά το skil)
Alx1 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Ναι, όλοι του οι τόνοι (ηλιέλαιο, άλμη, καπνιστός) είναι εξαιρετικοί και VFM τέζα. Τους παίρνω χρόνια τώρα, πάντα ίδια ποιότητα, δεν έχει πέσει σ' αυτό. 2
bedazzled Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Το ταχινι γιατι το ακριβυναν; Ακριβυνε το ... σουσαμι;;;; Το απλο, το ειχαν 1,80€, και τωρα νομιζω εχει σταθεροποιηθει στο 2,20€. Καλα, για μαυρη σοκολατα, που ειχε 0,49€ και εχει παει 0,65€ το εχω ξαναπει... «Κρατάμε σταθερές τις τιμές» my ass. Οι αυξήσεις που έχω παρατηρήσει τον τελευταίο καιρό υπερβαίνουν κατά πολύ το 0,81% (23% -> 24%)... π.χ. μακαρόνια 1200g από €0,85 σε €0,99. Επίσης σε κάποια είδη -που και καλά κρατάνε σταθερές τις τιμές- έχουν κάνει την εξής πατέντα: μένει σταθερή η τιμή μεν, μειώνουν την ποσότητα δε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο βόειος κιμάς στο τελευταίο φυλλάδιο. Καραγκιόζηδες μια φορά η κυβέρνηση που αύξησε το ΦΠΑ, καραγκιόζηδες 2 φορές όσοι αυξάνουν τις τιμές πολύ πιο πάνω από την διαφορά στον ΦΠΑ... για να τα λέμε όλα. ΥΓ: Κάποια τρόφιμα εμπίπτουν στον «χαμηλό» ΦΠΑ (13%) που δεν άλλαξε, αλλά κι αυτά ακρίβυναν. 2
kalodrei Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 δεν είναι μόνο ο ΦΠΑ το 1% πάνω , άλλα σε καθετί που υπάρχει στο τιμολόγιο(μεταφορά , κόστος ενεργείας κτλπ ) μέχρι κάποιο προϊόν να φτάσει στο ράφι . Στην Ελλαδα το LIDL παραμένει το ποιο φτηνό supermarket(εκτος απο συγκεκριμενες προσφορες κουπονια/pockee στα αλλα supermarket) και ένα από τα καλύτερα άνετα. On topic τώρα , έχει κάποιος την κουρευτική που βάζουν τώρα ? της silvercrest στα 20euro, σκέφτομαι να την πάρω.
swkhj Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 5 σε 1 κουρευτικη δεν εχω αυτη αλλα μια αλλη 5 σε 1 (χρυσομαυρη) που ειχανε βγαλει παλιοτερα -Καλη ποιοτητα αλλα για κουρεμα σε μαλλια να προσεξεις ποσο κοντα θελεις να τα παιρνει γιατι η δικια μου δεν ειχε και τοσο χαμηλη σκαλα οσο θα ηθελα... Ξερω γενικα τωρα στα λεω αλλα εσυ ψαξτο απο πριν στο αναλογο προσπεκτους (στα ποσα χιλιοστα παιζει) αμα θες για αρκετα κοντο...
swkhj Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 ...α! και αμα πας παρε και το σουρωτηρι - Το βλεπω ρε σεις το ιδιο και στο praktiker! http://www.praktiker.gr/p/sourotiri-makaronion-24-cm-1663
Alx1 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Το Jumbo μάλλον τίναξε την μπάνκα στον αέρα... http://www.e-jumbo.gr/home/kouzina/apothikefsi-fagitou/sourotiria/sourotiri-metal-26cm-me-vasi-160070_160070/ 1
papars Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Ναι, όλοι του οι τόνοι (ηλιέλαιο, άλμη, καπνιστός) είναι εξαιρετικοί και VFM τέζα. Τους παίρνω χρόνια τώρα, πάντα ίδια ποιότητα, δεν έχει πέσει σ' αυτό. +1 καλή τιμή και εξαιρετική γεύση. Με τον καπνιστό έχει τρελαθεί και η μικρή (<12χρ) Τα ίδια καλά λόγια και για τους καπνιστούς σολομούς. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις