kleo1 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δεν το ήξερα ότι οι τιμές πρέπει να διαμορφώνονται (και) βάσει των ταμείων που λειτουργούν ταυτόχρονα. Άμα είναι έτσι, να ανεβαίνουν τις ημέρες που έχει κόσμο (π.χ. Σάββατα ή όταν έχει καλές προσφορές). Και την άλλη μέρα ξέρω 'γω που θα έχει λιγότερο κόσμο, να έχει χαμηλότερες τιμές, αφού θα έχει λιγότερα ταμεία ανοιχτά. άνοιξε ένα κατάστημα και κανόνισε να προσλάβεις 5 άτομα για υπαλλήλους. να ανοίξω κι εγώ ένα ίδιο και να προσλάβω 2. ποιος από τους 2 θα μπορεί να πουλάει φθηνότερα;
phanispal Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Όταν μιλάμε για αλυσίδες τέτοιων μεγεθών, δε μπορεί (ή δεν πρέπει) να γίνονται αυτά που λες. Εσύ τώρα είναι σα να μιλάς για ψιλικατζίδικα γειτονιάς. Σε λίγο θα φτάσουμε (αν δεν έχουμε φτάσει ήδη) να θεωρούμε την κρίση απολύτως λογική, και ότι είναι προφανές το ότι ένα κατάστημα έχει 8 ταμεία, αλλά από αυτά επί μονίμου βάσεως λειτουργούν μόνο τα δύο. Και ο λόγος θα πρέπει να είναι ότι φροντίζουν για όσο πιο χαμηλές τιμές για τους καταναλωτές. Κάπου τα έχεις μπερδέψει νομίζω. Καλά το ξεκινάς αλλά κάπου το χάνεις. Και να στο πω κι αλλιώς, μακροπρόθεσμα εσύ με τους δύο υπαλλήλους μπορεί να χάσεις πελατεία όταν εγώ παραδίπλα θα έχω πέντε και ο πελάτης δε θα περιμένει σαν όρνιο στην ουρά, βλέποντας τρία ταμεία κλειστά. Και να δω μετά σε τι τιμές θα πουλάς. 1
mentoras99 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Σε πόσα supermarket που δεν διαθέτουν αποκλειστικό τμήμα ενδυμάτων βλέπεις δοκιμαστήρια; Εδώ μιλάμε οι κυρίες παίρνουν πέντε καλσόν και αλλάζουν στο σπίτι τους και μετά τα γυρίζουν πίσω. Μη μπω τίποτα άλλες αλλαγές που κάνουν. Το έχω δει με τα μάτια μου. Αυτά δεν γίνονται αλλού! Τέτοια φαινόμενα όπως και του κατά φαντασία πλούσιου αγοραστή καταναλωτή που ανοίγουν συσκευασίες γεμίζουν καρότσια με τις ώρες και μετά τα παρατάνε στις γωνίες και εξαφανίζονται έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα στην ανεκτικότητα που δίνεται. Θα πάμε στο τέλος στο άλλο άκρο τύπου jumbo που κάθε λίγο και λιγάκι ακούς από τα μεγάφωνα. "Παρακαλείσθε να μην ανοίγεται τις συσκευασίες γιατί ενδέχεται να χρεωθείτε και να υποχρεωθείτε αγοράσετε το προϊόν". Μιλάμε για κατάχρηση της ευκολίας που παρέχει το κατάστημα που στο τέλος θα γυρίσει μπούμερανγκ στο σωστό και ευσυνείδητο καταναλωτή. Στο μεγαλο carefour στην λεωφ.Αθηνων, που ειχε ολοκληρο τμημα με ρουχα, ειχε οχι ενα, αλλα πολλα δοκιμαστηρια... 1
mr.Vox Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Όποιος θέλει να δοκιμάζει και να ξαναδοκιμάζει να βρίσκει νούμερα που θέλει μπορεί να πάει στο City link. Εκεί θα δει τιμές και δοκιμαστήρια πολυτελείας. Σαγιονάρες από 50 ευρώ. Λίγη προσοχή χρειάζεται και ευσυνειδησία με τις καταναλωτικές μας συνήθειες. Αλλιώς θα κοπούν και αυτά όπως ήδη έχουν αρχίσει να μειώνονται οι προσφορές στα ηλεκτρονικά. Παλιότερα έφερναν και τηλεοράσεις αν θυμόσαστε crt και πολλά άλλα.
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 άνοιξε ένα κατάστημα και κανόνισε να προσλάβεις 5 άτομα για υπαλλήλους. να ανοίξω κι εγώ ένα ίδιο και να προσλάβω 2. ποιος από τους 2 θα μπορεί να πουλάει φθηνότερα; Άλλα ισχύουν για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και άλλο για τις πολυεθνικές. Το κόστος για να είχε σε όλα τα καταστήματα (τυχαίο παράδειγμα) 3 παραπάνω υπαλλήλους, θα αυξανε ελάχιστα το λειτουργικό κόστος ώστε να χρειαστούν να αυξήσουν τις τιμές.
mr.Vox Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Στο μεγαλο carefour στην λεωφ.Αθηνων, που ειχε ολοκληρο τμημα με ρουχα, ειχε οχι ενα, αλλα πολλα δοκιμαστηρια... Σωστά εκεί έχει ειδικό τμήμα με ρούχα. Δεν έχουν όμως όλα τα supermarket ξεχωριστό τμήμα ρουχισμού. Συνήθως πωλείται το stock του Glou που έχει βαρέσει σχεδόν κανόνι και οι τιμές πήραν την ανιούσα από τότε που ο Μαρινόπουλος χώρισε τα τσανάκια του με την Carrefour.
kleo1 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 εντάξει ρε παιδιά αν είναι έτσι ας ανοίξετε εσείς μια αλυσίδα και πάρτε καμια 20ρια υπαλλήλους αφού δε θα επηρεάσει το κόστος σας.
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 εντάξει ρε παιδιά αν είναι έτσι ας ανοίξετε εσείς μια αλυσίδα και πάρτε καμια 20ρια υπαλλήλους αφού δε θα επηρεάσει το κόστος σας.Το lidl δεν άνοιξε χθες.
phanispal Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Μα για πολυεθνικές μιλάμε, με υπέρογκα κέρδη. Όχι για μπακάλικα της γειτονιάς. Που και εκεί δε μπορεί ο μισθός του υπαλλήλου να επηρεάζει σε τόσο μεγάλο βαθμό την τελική τιμή του προϊόντος. Γενικά είναι λίγο marketing το όλο θέμα με τις χαμηλότερες τιμές, π.χ. αν παραγγείλεις μέσω internet. Για παράδειγμα, υπάρχουν φαρμακεία που αν παραγγείλεις online έχεις πολύ μεγάλη έκπτωση. Ποιος φταίει για την αρχική τιμή; Ο υπάλληλος; Ή μήπως η αρχική τιμή είναι απλά πλασματική;
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Το online είναι διαφορετικό, καθώς είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων, στο οποίο βέβαια η έλλειψη υπαλλήλων δεν είναι ο μόνος παράγοντας.
mr.Vox Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Το μόνο που θα απέφευγα online είναι τα φαρμακεία πλην γνωστών που έχουν φυσικά καταστήματα όπως πχ Μπακάκος. Ξεφεύγουμε όμως αν και είναι πολύ ενδιαφέρον ο διάλογος.
Tigran Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Έχω φάει σκάλωμα με τον συνδιασμό crusti croc Tortilla classic chips με την crusti croc salsa dip sauce την καυτερή.
Alx1 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Μάλλον επειδή μια πρέζα αυτής της σάλτσας σε πατάτες έξω κάνει συν ένα-ενάμησι ευρώ.
Tigran Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Δημοσ. 21 Μαΐου 2016 Καλά τιμολογιακά δεν παίζεται ούτως ή άλλως. Δοκίμασα και Uncle Ben's κτλ. ψιλοπαρόμοιες σάλτσες που είναι και πιο ακριβές και καμία δεν την πιάνει. Αν συνεχίσω έτσι με βλέπω σε κανα δυο βδομάδες στο anti-fitness thread.
iordanis77 Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Δημοσ. 22 Μαΐου 2016 Έχω φάει σκάλωμα με τον συνδιασμό crusti croc Tortilla classic chips με την crusti croc salsa dip sauce την καυτερή. Το σκαλωμα που δεχεται το στομαχι σου οταν τρως αυτα τα πραγματα δε σε απασχολει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις