haris_216 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Εδώ και αρκετά χρόνια είχα πάρει απ' το Praltiker κάτι τσάντες που είχε πολλαπλών χρήσεων. Υφασμάτινες (δεν μου αρέσουν οι άλλες οι πλαστικές/συνθετικές που κυκλοφορούν) πολύ μεγάλες και ιδιαίτερα ανθεκτικές, όπως αποδείχθηκε. Με δύο που πήρα και μια ακόμα από καραβόπανο που είχα καλύπτομαι πλήρως ότι αγορές και να κάνω. Και δεν ανησυχώ και μήπως κάποια γωνία απ' το γάλα ή τα cornflakes μου τρυπήσει καμιά σακούλα. Και όταν τύχει και βρωμίσουν λίγο, τότε πλύσιμο στο πλυντήριο και βγαίνουν φρέσκιες-φρέσκιες (λίγο το λογότυπο του Praktiker ξέβαψε από το πλύσιμο αλλά δεν με χαλάει. Το αντίθετο θα έλεγα) .............................που θα σας πληρωσω και τις σακουλες.δεν φτανει που όλα είναι στα υψη θα πληρωνουμε και αυτές τις μαλακιες.. Το κακό στην υπόθεση είναι ότι το κόστος της "σακούλας" είχε ήδη υπολογισθεί και προστεθεί στις τιμές όλα αυτά τα χρόνια (άσχετα αν κάποιοι πίστευαν ότι ήταν "δωρεάν"). Τώρα το κόστος παραμένει (δεν είδα να κατεβαίνουν οι τιμές αφού δεν δίνουν σακούλες) και : 1) Αυτός που δεν παίρνει σακούλες (πχ εγώ) συνεχίζω να την πληρώνω αφού ήδη έχει ενσωματωθεί στην τιμή 2) Αυτός που παίρνει σακούλες την πληρώνει εις διπλούν. Μία την ενσωματωμένη στην τιμή και μία ακόμα αυτή που χρεώνεται φανερά. Θα πει κάποιος, μα καλά για τα 2,3,4 λεπτά συζητάτε. Προσωπικά δεν το συζητάω γιατί με ενδιαφέρει ιδιαίτερα αλλά να μην μας περνάνε για μ...κες, ότι δεν καταλαβαίνουμε. 2
stelios18120 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 οχι θα το κανω θεμα μπορει οπως λες ο περισσοτερος κοσμος να μην λεει τιποτα γιατι παει 1 φορα το μηνα η 2 για ψωνια. εγω που παω σουπερ μαρκετ 5 φορες την βδομαδα γιατι δεν φωνιζω μονο για το σπιτι μου αλλα και για την πεθερα μου και για τους γονεις μου αν ειναι να πληρωνω και σακουλες καθε φορα θα μου βγαινει ενα κουστουμι καθε μηνα 5-6 ευρω γιατι να το πληρωνω? θα μ πεις δεν ειναι τιποτα 5-6 ευρω αλλα δεν ειναι το ενα τιποτα δεν ειναι το αλλο τιποτα και ετσι μαζευεται ενα ποσο για μαλακιες καθε μηνα και δεν μας φαινεται! προσωπικα αφου μπορω να κανω περικοπες σε τετοια πραγματικα ασκοπη σπαταλη εστω και λιγων λεπτων το οποιο ποσο συσσωρευεται καθε μηνα σε μερικα ευρω και τελος του χρονου σε 55-60 ευρω θα κανω περικοπη. παιρνω μερικες σακουλες στην τσεπη και τελειωσε το θεμα. οποιον βεβεαια δεν τον νοιαζει να τις πληρωνει δικα του ειναι τα χρηματα οτι θελει κανει. και κατι τελευταιο μην κουραζω με σεντονια! στο lidl παλια αφηνα στα ρεστα 5-10-15 λεπτα καθε φορα η γιατι βιαζομουν ειτε για να μου δωσει στρογγυλο ενα ποσο ελεγα στην ταμια κρατησε τα. μια φορα ενα προιον ειχε 9.90 και εδωσα 9.75 γιατι τα ψιλα μου δεν εφταναν και μετα ειχα μαζι μου 50αρικο και μονο που δεν με ''εδειρε'' η ταμιας με την ματια που μου εριξε! απλα καμια φορα τα χαριζεις και οταν σ χρειαστουν δεν σ λεει κανεις ενταξει ειμαστε! οποτε ποτε δεν ξανααφηνω τιποτα! (βεβαια μεμονομενο περιστατικο με μια ταμια αλλα μου εχει ξανασυμβει σε περιπτερα κτλπ) σαν π.χ το εφερα επειδή ειμαστε στο τοπικ του lidl... sorry αν σας κουρασα αλλα ηθελα να τα πω!! 2
Pa0ki Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Βασικά παίρνεις 1-2 σακούλες υφασμάτινες με 1-2€ και καθάρισες
haris_216 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 οχι θα το κανω θεμα....................... Ίσως δεν με κατάλαβες. Ακόμα και όταν παίρνεις τις σακούλες από το σπίτι σου πάλι έχεις πληρώσει σακούλες. Γιατί πολύ απλά όταν καθορίσθηκε από το κατάστημα η τιμή πώλησης του γάλακτος, ζυμαρικών, κλπ προστέθηκε σε αυτό και 1,2,3 λεπτά για την σακούλα (που δεν αφαιρέθηκε ποτέ). Εργαζόμενος σε καταστήματα από τα 80ς να πω ότι το "δωρεάν" (ο τζάμπας που λέμε) δεν πέθανε. Γιατί πολύ απλά, δεν υπήρξε ΠΟΤΕ (για όσους καταλαβαίνουν) 2
stelios18120 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 το για οσους καταλαβαινουν φιλε haris δεν χρειαζεται δοξα το θεο εχουμε μια Α' νοημοσυνη νομιζω... τωρα οσο για το άλλο θεμα εχεις να προτείνεις εσυ καμια λυση για το θεμα της σακουλας; γινεται με καποιο τροπο να αποφυγουμε το κοστος; αφου εισαι από τα 80ς εργαζόμενος σε τετοια θα ξερεις κατι παραπανω να πεις και σε εμας τους απλους καταναλωτες.
haris_216 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 το για οσους καταλαβαινουν φιλε haris δεν χρειαζεται δοξα το θεο εχουμε μια Α' νοημοσυνη νομιζω... τωρα οσο για το άλλο θεμα εχεις να προτείνεις εσυ καμια λυση για το θεμα της σακουλας; γινεται με καποιο τροπο να αποφυγουμε το κοστος; αφου εισαι από τα 80ς εργαζόμενος σε τετοια θα ξερεις κατι παραπανω να πεις και σε εμας τους απλους καταναλωτες. Το "για όσους καταλαβαίνουν" εννοείται πως δεν πήγαινε για σένα. Απλά στο παρόν νήμα (και σε άλλα) βλέπω ότι ορισμένοι δεν "ανοίγουν" λίγο το μυαλό τους και γι' αυτό το ανέφερα. Θεώρησα κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα βρεθούν άνθρωποι που θα σκεφτούν/πουν "μα καλά πως λέει αυτός ότι πληρώνω τη σακούλα αφού τελικά δεν την πήρα" Δυστυχώς να το αποφύγεις δεν υπάρχει τρόπος. Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει πουθενά φανερή χρέωση σακούλας (ή όποιων άλλων "υπηρεσιών"). Άρα, ενώ είναι κοινή γνώση τουλάχιστον στους ασχολούμενους στο χώρο (και ειδικά σε αυτούς που κάποια στιγμή ασχολήθηκαν με θέματα κοστολόγησης), δεν τεκμηριώνεται και άρα δεν μπορείς να επικαλεστείς τίποτα. 2
mr.Vox Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Το είχαν εφαρμόσει στο praktiker την σακούλα να την πλήρωνες αλλά μετά το κατάργησαν. Τώρα βέβαια βρήκαν και την επαναφέρουν την χρέωση. Θα δείτε που θα απαγορέψουν στα lidl να χρησιμοποιούμε πολλές φορές και τις άδειες συσκευασίες (χάρτινα κουτιά» από άλλα προϊόντα για την μεταφορά. πάντως εγώ εδώ και ακιρό χργσιμοποιώ δικές μου. Πχ όταν πάω στο praktiker χρησιμοποιώ του lidl και όταν πάω στα lidl χρησιμοποιώ του jumbo ή του praktiker. Αυτό δεν μπορούν να μου το απαγορέψουν.
Alx1 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Το κακό στην υπόθεση είναι ότι το κόστος της "σακούλας" είχε ήδη υπολογισθεί και προστεθεί στις τιμές όλα αυτά τα χρόνια (άσχετα αν κάποιοι πίστευαν ότι ήταν "δωρεάν"). Ακόμα το πιστεύουν. στο lidl παλια αφηνα στα ρεστα 5-10-15 λεπτα καθε φορα η γιατι βιαζομουν ειτε για να μου δωσει στρογγυλο ενα ποσο ελεγα στην ταμια κρατησε τα.μια φορα ενα προιον ειχε 9.90 και εδωσα 9.75 γιατι τα ψιλα μου δεν εφταναν και μετα ειχα μαζι μου 50αρικο και μονο που δεν με ''εδειρε'' η ταμιας με την ματια που μου εριξε! απλα καμια φορα τα χαριζεις και οταν σ χρειαστουν δεν σ λεει κανεις ενταξει ειμαστε! οποτε ποτε δεν ξανααφηνω τιποτα! Εμένα πολλές φορές μου έχουν χαρίσει στο ταμείο ποσά της τάξης των 1,2 ακόμα και 5 λεπτών, όχι μόνο στο Lidl, και αλλού. Όταν είχε βγει το βιβλίο των Σκαρμούτσου Λαζάρου ήθελε τρεις αποδείξεις των 25 ευρώ αν θυμάμαι καλά, μου το έδωσαν μόνο με δυο.
terry308 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 Δημοσ. 6 Μαΐου 2016 (επεξεργασμένο) off topic Αυτό με τις σακούλες εχει γίνει κουραστικό στις τελευταίες σελίδες νομίζω /off topic On topic Τις τελευταίες μέρες ψάχνω σε 3 καταστήματα τις randler μπύρες που είχαν στα 0.55€ αλλά δεν τις βρίσκω, εχετε πετύχει καθόλου εσείς; (πρόσφατα) Τώρα που πίνονται πιο ευχάριστα τις απέσυραν; Επεξ/σία 7 Μαΐου 2016 από terry308 1
diplo Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Δημοσ. 8 Μαΐου 2016 Τις τελευταίες μέρες ψάχνω σε 3 καταστήματα τις randler μπύρες που είχαν στα 0.55€ αλλά δεν τις βρίσκω, εχετε πετύχει καθόλου εσείς; (πρόσφατα) Τώρα που πίνονται πιο ευχάριστα τις απέσυραν; νομίζω αυτές δεν ήταν στον "στανταρ" εξοπλισμό ^^ του τις έφερνε σε φάση "γερμανική εβδομάδα" και τέτοια. πάρε κανονική μπυρίτσα και τσόνταρε λεμονάδα ανάλογα με το γούστο σου και είσαι αρχηγός. 1
pigeon Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 Δημοσ. 9 Μαΐου 2016 πάρε κανονική μπυρίτσα και τσόνταρε λεμονάδα ανάλογα με το γούστο σου και είσαι αρχηγός. ^ Αυτό, καλύτερο αποτέλεσμα θα έχεις από τις όποιες randler. Για τους πιο ξυνολάτρεις (?) υπάρχει κι ένα ωραίο μπουκαλάκι συμπυκνωμένου χυμού λεμονιού ~0,40 κοστίζει. Tip: Το μπουκάλι είναι μικρό έχει το σχήμα και το μέγεθος του λεμονιού, όχι εκείνο το ξέπλυμα νερό-λεμόνι που ρίχνουν οι ψήστες στα μπριζολάκια.
gia_nnis Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Πηρε κανεις τα παπουτσια με τα 10ε?Τι λενε για τη τιμη τους?Ειναι καλα?
μπιπ μπιπ Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Το lidl φρόντισε να ανεβάσει τις τιμές του λίγο πριν ανέβει ο ΦΠΑ τον Ιούνιο, για να μπορεί μετά να λέει "εμείς δεν αυξήσαμε τις τιμές μας" (πήγα να πάρω τα φτηνολουκάνικα που παίρνω για τον σκύλο μου και από 39 λεπτά που ήταν μέχρι πριν λίγες εβδομάδες, τα πήγαν στα 45. Και πολλά άλλα προιόντα ακρίβυναν). 2
agamoi-thytai Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Είστε παλιοχαρακτήρες. Δεν γίνονται αυτά. Κάτι λάθος πρέπει να έχεις κάνει. 3
aristos12 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Δημοσ. 10 Μαΐου 2016 Το lidl φρόντισε να ανεβάσει τις τιμές του λίγο πριν ανέβει ο ΦΠΑ τον Ιούνιο, για να μπορεί μετά να λέει "εμείς δεν αυξήσαμε τις τιμές μας" (πήγα να πάρω τα φτηνολουκάνικα που παίρνω για τον σκύλο μου και από 39 λεπτά που ήταν μέχρι πριν λίγες εβδομάδες, τα πήγαν στα 45. Και πολλά άλλα προιόντα ακρίβυναν). εγώ αυτά παίρνω κ τά βάζει οταν φτιάχνει η γυναίκα μέσα στά πιροσκί κ ειναι πολύ νόστιμα .... τυχερός ο σκύλος σου 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις