Προς το περιεχόμενο

Lidl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενημέρωση όπως είχα πει σχετικά με την επιστροφή του προϊόντος "επαναφορτιζόμενο σκουπάκι με κωδικό IAN 273028"

.........................

Στα μείον. Μεγάλη αναμονή πέραν της μισής ώρας αφού σε όλα τα ταμεία περίμεναν στην κάθε ουρά πάνω από δέκα με δεκαπέντε άτομα.

Για τις επιστροφες υπαρχει συγκεκριμενο ταμειο (στο οποιο βεβαια πανε και κανονικοι πελατες).

Δημοσ.

Και το ταμείο αυτό γεμάτο ήταν. Πιθανόν λόγο των αργιών υπήρξε τόσο μεγάλη κίνηση. Πρώτη φορά είδα τέτοια κίνηση και δεν ήταν θέμα προσφορών.

Δημοσ.

Για τις επιστροφες υπαρχει συγκεκριμενο ταμειο (στο οποιο βεβαια πανε και κανονικοι πελατες).

Δεν ισχύει αυτό. Επιστροφές μπορούν να γίνουν σε οποιοδήποτε ταμείο, απλώς έχει σχεδιαστεί να στέλνουν στο 1ο ταμείο τις επιστροφές και τα τιμολόγια για 2 λόγους κυρίως: Α. γιατί αυτό το ταμείο ανοίγει ο/η αποθηκάριος/υπεύθ. καταστήματος όταν θα κάτσει να εξυπηρετήσει για λίγο και Β. γιατί είναι δίπλα στην πόρτα του γραφείου όπου κάποιες φορές χρειάζεται έλεγχος του προιόντος, επικοινωνία με τα κεντρικά ή κάποια εκτύπωση.

Ειναι πρακτικό το θέμα, εξ'όσων έχω συζητήσει το "1ο ταμείο τιμολόγια-επιστροφές" δεν πολυ-τηρείται πλεόν λόγω ελάχιστου προσωπικού. Η καλύτερη ώρα για επιστροφές είναι μεσημέρι 3-5 που σπάει η κίνηση, αναλογα την περιοχή βέβαια. Ελπίζω να βοήθησα ;)

Δημοσ.

Δεν ισχύει αυτό. Επιστροφές μπορούν να γίνουν σε οποιοδήποτε ταμείο, απλώς έχει σχεδιαστεί να στέλνουν στο 1ο ταμείο τις επιστροφές και τα τιμολόγια για 2 λόγους κυρίως: Α. γιατί αυτό το ταμείο ανοίγει ο/η αποθηκάριος/υπεύθ. καταστήματος όταν θα κάτσει να εξυπηρετήσει για λίγο και Β. γιατί είναι δίπλα στην πόρτα του γραφείου όπου κάποιες φορές χρειάζεται έλεγχος του προιόντος, επικοινωνία με τα κεντρικά ή κάποια εκτύπωση.

Ειναι πρακτικό το θέμα, εξ'όσων έχω συζητήσει το "1ο ταμείο τιμολόγια-επιστροφές" δεν πολυ-τηρείται πλεόν λόγω ελάχιστου προσωπικού. Η καλύτερη ώρα για επιστροφές είναι μεσημέρι 3-5 που σπάει η κίνηση, αναλογα την περιοχή βέβαια. Ελπίζω να βοήθησα ;)

Είσαι σίγουρος γι' αυτό που λες;

Πρώτον γιατί οι επιστροφές δεν είναι σε όλα στο 1ο. Έχει και καταστήματα που είναι σε άλλο πχ στο 2 επί μονίμου βάσεως (έχουν και την σχετική ταμπελίτσα) μαζί με τα τιμολόγια.

Και δεύτερον γιατί στα 2-3 Lidl που κατά καιρούς βρίσκομαι ανάλογα με το που θα κινηθώ από σπίτι ή δουλειά σίγουρα δεν έχει την όποια (έστω και κρυφή) πόρτα ή το όποιο γραφείο (έχω δει βέβαια και άλλα που έχουν την πορτούλα τους πχ αυτό στην Π.Ράλλη).

Δημοσ.

"Σιγουρος" με ποιά έννοια; Αν έχω βάλει το διευθυντή του lidl απέναντι να τον μαστιγώνω, όσο τραβάω βίντεο; ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ. :blink:

Μετέφερα απλώς τις απαντήσεις που πήρα από παλιότερες συζητήσεις με φίλους / προισταμένους καταστημάτων. Επομένως, ναι είμαι σίγουρος για τις ΦΙΛΙΚΕΣ πληροφορίες που μετέφερα. Αν κάποιοι επιθυμούν να κάνουν δημοσιογραφική έρευνα με στοιχεία και αποδείξεις, ας τηλεφωνήσουν στην εταιρία να τους γίνει μια επίσημη παρουσιάση του μοντέλου λειτουργίας.

Τώρα για το θέμα "πορτα": Τα lidl που φτιάχτηκαν από το 2004-5 και μετά, όλα μα όλα ακολουθούν τον ίδιο σχεδιασμό, εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων. Αν μιλας για μαγαζιά τύπου Καλλιθέας (Χαροκόπου, σταθμός ΗΣΑΠ) που είναι συνοικιακού προφίλ, αυτά εξαιρούνται των αυστηρών σχεδιαστικών προδιαγραφών λόγω χώρου. Στο lidl της Π. Ράλλη έχει γραφείο τέρμα δεξιά και το ταμείο τιμολογίων/επιστροφών είναι το ακριβώς απ'εξω. Στην επαρχία όσα έχω επισκευτεί έχουν σχεδιαστεί και ακολουθούν το ίδιο ακριβώς μοντέλο λειτουργίας.

Το γιατί κάποια καταστήματα χρησιμοποιούν το ταμειο 2 ή το ταμειο 64562, είναι πρακτικό θέμα όπως έγραψα και πρίν. Ισως το "1" να μη βολεύει για κάποιο λόγο, ίσως να θέλουν να βάλουν τον πελάτη που επιστρέφει προιόν, να περιμένει στο κλειστό ταμείο και να μη κάνει φασαρία διπλα στον/ην ταμία που προσπαθεί να δουλέψει. Σε ένα επαρχιακό κατάστημα όπως έμαθα ο προιστάμενος όρισε μια συγκεκριμένη μέρα επιστροφής (όπως στα Jumbo) αλλά μετά από συστάσεις της εταιρίας απορρίφθηκε σύντομα.

Ξαναγράφω οτι επιστροφές μπορούν θεωρητικά να γίνουν σε οποιοδήποτε ταμείο και αυτό άτυπα εφαρμόζεται για τρέχοντα προιόντα πχ. προσφορές Δευτέρας/Πέμπτης "το πήρα-δεν μου έκανε το νούμενο-το επιστρέφω", ταυτόχρονα με τις επόμενες αγορές δηλ. αγοράζω 10 πράγματα και επιστρέφω 1 (ενεργής προσφοράς), θα τελειώσουμε εύκολα και γρήγορα σε μια συναλλαγή. Αν πάμε με προιόν 10-20 ημερών και ζητάμε χρήματα, θα υπάρξει η λογική αναμονή.

Γενικά προσπαθειες γίνονται αλλά όσο το προσωπικό είναι "στα όρια" (το γράφω ευγενικά), δεν θα δούμε θεαματικές αλλαγές σε τέτοια θέματα.

Δημοσ.

Σχετικά με τους φούρνους, δεν μου αρέσει καθόλου το χύμα σύστημα όπου βάζεις μόνος σου τα πράγματα σε σακούλα. Αυτά που είναι προ-συσκευασμένα είναι προτιμότερα.

• Like 1
Δημοσ.

Άμα δεν σου αρέσει μην παίρνεις από το φούρνο τότε, είναι απλό. Αν το κάνουν αρκετοί αυτό, θα το αλλάξουν το σύστημα. Αν όχι σημαίνει ότι οι περισσότεροι βολεύονται και δεν τους ενοχλεί, αν δεν το βρίσκουν προτιμότερο.

Δημοσ.

Άμα δεν σου αρέσει μην παίρνεις από το φούρνο τότε, είναι απλό. Αν το κάνουν αρκετοί αυτό, θα το αλλάξουν το σύστημα. Αν όχι σημαίνει ότι οι περισσότεροι βολεύονται και δεν τους ενοχλεί, αν δεν το βρίσκουν προτιμότερο.

Μάλλον δεν κατάλαβες τι λέω. Μου αρέσει ο φούρνος στο κατάστημα Ρέντη, αλλά όχι στην Καλλιθέα. Όσοι έχουν περάσει από εκεί, ξέρουν την διαφορά. Και στις 2 περιπτώσεις θα πάρει λεφτά το Lidl.

Δημοσ.

Έχω πάει και στα δυο, αλλά δεν αντιλαμβάνομαι για ποια διαφορά μιλάς. Και στους δυο φούρνους των καταστημάτων που λες (σε όλους βασικά) ορισμένα προϊόντα είναι προσυσκευασμένα και ορισμένα άλλα όχι.

in other news...

Ξεκινά ο "πόλεμος" στην πλαστική σακούλα σε όλη την Ελλάδα

Υπενθυμίζεται ότι με την Οδηγία 2015/720/ΕΕ της 29ης Απριλίου 2015, (την οποία τα κράτη - μέλη θα ενσωματώσουν στο εθνικό τους δίκαιο έως τις 27 Νοεμβρίου 2016), θα πρέπει να θεσπίσουν μέτρα που θα εξασφαλίζουν τη μείωση χρήσης της πλαστικής σακούλας μεταφοράς. Τα μέτρα αυτά μπορούν να ληφθούν και σωρευτικά.

Ειδικότερα, στα κράτη - μέλη παρέχονται δύο επιλογές:

- Είτε θα λάβουν μέτρα, ώστε η μέση ετήσια κατανάλωση να μην υπερβαίνει τις 90 ελαφριές σακούλες ανά πολίτη έως την 31 Δεκεμβρίου 2019 και τις 40 έως την 31 Δεκεμβρίου 2025

- Είτε θα επιβάλουν χρέωση στις πλαστικές σακούλες, από τα τέλη του 2018.

Δημοσ.

Δεν ισχύει αυτό. Επιστροφές μπορούν να γίνουν σε οποιοδήποτε ταμείο, απλώς έχει σχεδιαστεί να στέλνουν στο 1ο ταμείο τις επιστροφές και τα τιμολόγια για 2 λόγους κυρίως:........................

Αρα στη πραξη ισχυει.

Δημοσ.

Σήμερα που πήρα ένα δώρο από το H&M πλήρωσα και τη σακούλα, trololo

Στα supermarket εννοείται παντού τις πληρώνεις, είτε χάρτινη είτε νάυλον

Γερμανία

Just for the record, και στα intersport σήμερα, 0,10€ η σακούλα

Δημοσ.

Και στα Leroy Merlin, και στα Praktiker και σύντομα όπως φαίνεται από το λινκ πιο πάνω, θα είναι ο κανόνας. Τι να πεις αδερφούλη, γύφτοι παντού. Μα να πηγαίνουν όλοι να αντιγράφουν το Λιντλ? Απίστευτο. Σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας?!

Δημοσ.

καλα τωρα π εγινε η αρχη ολοι θα το κανουν αυτο με το να πληρωνουμε τις σακουλες.

η λυση ειναι για εμενα προσωπικα παντα κουβαλαω στο αμαξι μερικες σουπερ μαρκετ σακουλες και τις βαζω στην τσεπη και οταν παω ταμειο τις βγαζω, κανω την δουλεια μου  AΝΤΕ ΓΕΙΑ  που θα σας πληρωσω και τις σακουλες.

δεν φτανει που όλα είναι στα υψη θα πληρωνουμε και αυτές τις μαλακιες..

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...