mentoras99 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 .Γενικά μιλώντας (και όχι μόνο για το Lidl) είναι αναμενόμενο ότι όταν όλα αυτά τα "οικονομικά"/"φθηνά" μαγαζιά (ή αλυσίδες) αποκτήσουν τη "μερίδα του λέοντος" ή και το μονοπώλιο στην αγορά τότε θα μας παίζουν το ντέφι κι εμείς θα χορεύουμε (κυριολεκτικά και όχι στο μιλητό όπως μας υπόσχονταν κάποιοι σε άλλους τομείς ). Όλη αυτή η υπερπροσπάθεια για την κυριαρχία της αγοράς έχει αυτό το σκοπό. Αν και προσωπικά βρίσκω ακόμα τις τιμές του σε καλά επίπεδα δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι όποιες μικρές ή μεγάλες αυξήσεις επισημάνθηκαν από άλλους συνφορουμίτες συντελέσθηκαν την περίοδο ακριβώς που αυξήθηκε κατά πολύ η κίνηση στα Lidl ενώ ταυτόχρονα άλλοι "παίκτες" βγήκαν σχεδόν από την αγορά (πχ Carrefour). Ετσι ειναι. Αυτα τα μαθαιναμε στα μαθηματα οικονομικης θεωριας. Ολιγοπωλιο, μονοπωλιο, κλπ.... Ποσοι παιχτες σουπερ μαρκετ εχουν μεινει πια στην αγορα; Πολυ λιγοτεροι απ'οτι παλια. Σιγουρα εχουν αυξησει πολυ το μεριδιο τους. Κλασικη μεθοδος. Πουλανε κατω του κοστους, κλεινουν οι ανταγωνιστες, και μετα αυξανουν τιμες. Κι ολα αυτα, εν μεσω κρισης δυστυχως, που ο κοσμος δεν εχει σάλιο... 1
Alx1 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Ετσι ειναι. Αυτα τα μαθαιναμε στα μαθηματα οικονομικης θεωριας. Ολιγοπωλιο, μονοπωλιο, κλπ.... Ποσοι παιχτες σουπερ μαρκετ εχουν μεινει πια στην αγορα; Πολυ λιγοτεροι απ'οτι παλια. Σιγουρα εχουν αυξησει πολυ το μεριδιο τους. Κλασικη μεθοδος. Πουλανε κατω του κοστους, κλεινουν οι ανταγωνιστες, και μετα αυξανουν τιμες. Κι ολα αυτα, εν μεσω κρισης δυστυχως, που ο κοσμος δεν εχει σάλιο... Πολλοί την δοκιμάσαν αυτήν την μέθοδο, μικροί και μεγάλοι, δεν εγγυάται κανείς ότι θα πιάσει. Θυμίζω τις περιπτώσεις Plus και Aldi που το προσπάθησαν, έφαγαν τα μούτρα τους και πήραν τον μπούλο. Εξάλλου οι ανταγωνιστές δεν σου εγγυάται κανείς ότι θα κλείσουν αν ρίξεις τις τιμές. Ο Σκλαβενίτης π.χ. είναι το ακριβότερο σούπερ μάρκετ αυτή τη στιγμή, αν μπεις μέσα όμως δεν βρίσκεις να πατήσεις. Είναι πολλοί οι παράγοντες που παίζουν ρόλο, όχι μόνο οι τιμές. 2
swkhj Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Ο Σκλαβενιτης ειναι ο ακριβοτερος;;; Μπορεις να δωσεις παραδειγματα με τιμες - η το εχεις εμπειρικα στο νου σου και δεν εχεις να πεις κατι τωρα εστω στα προχειρα... Εγω σε σχεση με τον Βασιλοπουλο για πχ δεν εχω εντοπισει καμια σημαντικη διαφορα προς τα επανω η προς τα κατω... Ισα ισα που εχω την εντυπωση πως ο Σκλαβενιτης σε αρκετα ειναι φτηνοτερος... 1
Alx1 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Έχεις δίκιο, αυτοί οι δυο συναγωνίζονται σε σταθερή βάση για τον τίτλο. Επειδή όμως κατά καιρούς πάω και στα δυο, ο Σκλαβενίτης μου δίνει την εντύπωση ότι κοπανάει περισσότερο. Ωστόσο έχει άλλες παροχές, καλύτερη εξυπηρέτηση με διαφορά. Όταν όμως σε καίει το μπάτζετ δεν θα το κοιτάξεις αυτό, κακά τα ψέματα.
haris_216 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Πολλοί την δοκιμάσαν αυτήν την μέθοδο, μικροί και μεγάλοι, δεν εγγυάται κανείς ότι θα πιάσει. Θυμίζω τις περιπτώσεις Plus και Aldi που το προσπάθησαν, έφαγαν τα μούτρα τους και πήραν τον μπούλο. Εξάλλου οι ανταγωνιστές δεν σου εγγυάται κανείς ότι θα κλείσουν αν ρίξεις τις τιμές. Ο Σκλαβενίτης π.χ. είναι το ακριβότερο σούπερ μάρκετ αυτή τη στιγμή, αν μπεις μέσα όμως δεν βρίσκεις να πατήσεις. Είναι πολλοί οι παράγοντες που παίζουν ρόλο, όχι μόνο οι τιμές. Αν και σίγουρα εγγύηση δεν υπάρχει πουθενά για το αν θα πετύχει τέτοια προσέγγιση, σε καμιά περίπτωση δεν μπορείς να συγκρίνεις τις περιπτώσεις Plus και Aldi με το Lidl. Και αυτό για τον πολύ απλό λόγο ότι όταν ήρθε για τα καλά η λεγόμενη "κρίση", οι δύο αυτές αλυσίδες είχαν σχετικά μικρό άνοιγμα στην αγορά και προφανώς θεώρησαν προς το συμφέρον τους να "την κάνουν με ελαφρά". Ίσως και το Lidl να έκανε κάτι αντίστοιχο αν η έναρξη της κρίσης και το "σφίξιμο" της αγοράς ήταν κάποια χρόνια νωρίτερα. Δυστυχώς (ή και ευτυχώς) γι' αυτούς όταν ήρθε η κρίση το άνοιγμα του Lidl στην ελληνική αγορά ήταν ήδη αρκετά μεγάλο και το να μείνει και να την "παλέψει" έδειχνε σχεδόν μονόδρομος.
dimigar Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 To Plus έφερνε τα πιο ωραία πράγματα (εκτός τροφίμων) και με πολύ καλές τιμές. Κρίμα που έφυγε..
Alx1 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Αν και σίγουρα εγγύηση δεν υπάρχει πουθενά για το αν θα πετύχει τέτοια προσέγγιση, σε καμιά περίπτωση δεν μπορείς να συγκρίνεις τις περιπτώσεις Plus και Aldi με το Lidl. Και αυτό για τον πολύ απλό λόγο ότι όταν ήρθε για τα καλά η λεγόμενη "κρίση", οι δύο αυτές αλυσίδες είχαν σχετικά μικρό άνοιγμα στην αγορά και προφανώς θεώρησαν προς το συμφέρον τους να "την κάνουν με ελαφρά". Ίσως και το Lidl να έκανε κάτι αντίστοιχο αν η έναρξη της κρίσης και το "σφίξιμο" της αγοράς ήταν κάποια χρόνια νωρίτερα. Δυστυχώς (ή και ευτυχώς) γι' αυτούς όταν ήρθε η κρίση το άνοιγμα του Lidl στην ελληνική αγορά ήταν ήδη αρκετά μεγάλο και το να μείνει και να την "παλέψει" έδειχνε σχεδόν μονόδρομος. Το Αλντι πράγματι ήρθε μέσα στην κρίση. καλοκαίρι του 2009 εγκαινίαζε κατάστημα στον Ασπρόπυργο με κάμερες, καλεσμένο τον τότε υπουργό ανάπτυξης και μπάρμπεκιου με σουβλάκια (!) στο προαύλιο. Το πλους όμως ήρθε και έφυγε αρκετά νωρίτερα, εκτός αν δεχθούμε ότι οι εγκέφαλοι που έχουν στην διαχείριση έβλεπαν πιο μακριά ήδη από τότε. Η ουσία όμως είναι ότι στην προσπάθειά τους να εδραιωθούν έκαναν πόλεμο τιμών, όμως η τακτική δεν απέδωσε, ανεξάρτητα από τους λόγους. Τουλάχιστον το άλντι είχε περιθώρια αν ήθελε να ανεχθεί χασούρα για μεγάλο διάστημα. Κρίνοντας από το τι ακολούθησε, τουλάχιστον ο ένας από τους δυο θα μπορούσε να εδραιωθεί, αν έκανε λίγο υπομονή, μόνο και μόνο απορροφώντας άλλα καταστήματα αλυσίδων που έκλεισαν τα επόμενα χρόνια. Τελικά αυτό το έκαναν οι υπόλοιποι που έμειναν. To Plus έφερνε τα πιο ωραία πράγματα (εκτός τροφίμων) και με πολύ καλές τιμές. Κρίμα που έφυγε.. Είχα πάρει από αυτούς ένα δράπανο mannesman 500w τότε, προς 15 ολόκληρα ευρώ, τιμή σκότωμα. Το βρήκα ένα μήνα μετά στο παζάρι στο Σχιστό προς... 25.
haris_216 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Το Αλντι πράγματι ήρθε μέσα στην κρίση. καλοκαίρι του 2009 εγκαινίαζε κατάστημα στον Ασπρόπυργο με κάμερες, καλεσμένο τον τότε υπουργό ανάπτυξης και μπάρμπεκιου με σουβλάκια (!) στο προαύλιο. Το πλους όμως ήρθε και έφυγε αρκετά νωρίτερα, εκτός αν δεχθούμε ότι οι εγκέφαλοι που έχουν στην διαχείριση έβλεπαν πιο μακριά ήδη από τότε. Η ουσία όμως είναι ότι στην προσπάθειά τους να εδραιωθούν έκαναν πόλεμο τιμών, όμως η τακτική δεν απέδωσε, ανεξάρτητα από τους λόγους. Τουλάχιστον το άλντι είχε περιθώρια αν ήθελε να ανεχθεί χασούρα για μεγάλο διάστημα. Κρίνοντας από το τι ακολούθησε, τουλάχιστον ο ένας από τους δυο θα μπορούσε να εδραιωθεί, αν έκανε λίγο υπομονή, μόνο και μόνο απορροφώντας άλλα καταστήματα αλυσίδων που έκλεισαν τα επόμενα χρόνια. Τελικά αυτό το έκαναν οι υπόλοιποι που έμειναν......................... Θα διαφωνήσω για τον "πόλεμο". Και οι τρεις αλυσίδες (Lidl, Aldi, Plus) έχοντας αρκετά κοινά ("συγγενές" layout στα καταστήματά τους, κυρίως no-name ή "ιδιωτικής ετικέτας" προϊόντα και άρα χαμηλότερες τιμές, παρεμφερείς εργασιακές δομές, κλπ) δε νομίζω ότι έκαναν πόλεμο. Απλά υπήρξαν ο εαυτός τους. Τώρα το αν πχ το Aldi είχε περιθώρια χασούρας δεν είναι το ζητούμενο ειδικά αφού μπορούσε να αποχωρήσει με ελεγχόμενες ζημιές. Και μην ξεχνάς ότι η, ας πούμε, επικράτηση του Lidl δεν ήρθε και πολύ γρήγορα, αφού όλοι μας είμαστε δέσμιοι της συνήθειας (είτε αυτό αφορά καταστήματα, τρόπο λειτουργίας ή προϊόντα). Σχετικά πρόσφατα άρχισαν οι σταθερά μεγάλες ουρές στα Lidl (και δεν αναφέρομαι βέβαια στο κατοχικό σύνδρομο των ημερών προσφοράς αλλά σε νορμάλ μέρες). Μέχρι "χθες" πολλοί έβλεπαν ιδιαίτερα απαξιωτικά την εταιρία και τα προϊόντα της. 2-3 μνημόνια (με το γνωστό πισ...λλητό) μας άλλαξαν "οπτική" 1
Homo Masturbalis Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 ακριβώς έτσι είναι. εγώ ψώνιζα στα Lidl (είμαι φανατικός) από παλιά και με κοροιδεύανε. τώρα όμως τα λιγούρια κάνουν ουρές. 2
Alx1 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Θα διαφωνήσω για τον "πόλεμο". Και οι τρεις αλυσίδες (Lidl, Aldi, Plus) έχοντας αρκετά κοινά ("συγγενές" layout στα καταστήματά τους, κυρίως no-name ή "ιδιωτικής ετικέτας" προϊόντα και άρα χαμηλότερες τιμές, παρεμφερείς εργασιακές δομές, κλπ) δε νομίζω ότι έκαναν πόλεμο. Απλά υπήρξαν ο εαυτός τους. Τώρα το αν πχ το Aldi είχε περιθώρια χασούρας δεν είναι το ζητούμενο ειδικά αφού μπορούσε να αποχωρήσει με ελεγχόμενες ζημιές. Και μην ξεχνάς ότι η, ας πούμε, επικράτηση του Lidl δεν ήρθε και πολύ γρήγορα, αφού όλοι μας είμαστε δέσμιοι της συνήθειας (είτε αυτό αφορά καταστήματα, τρόπο λειτουργίας ή προϊόντα). Σχετικά πρόσφατα άρχισαν οι σταθερά μεγάλες ουρές στα Lidl (και δεν αναφέρομαι βέβαια στο κατοχικό σύνδρομο των ημερών προσφοράς αλλά σε νορμάλ μέρες). Μέχρι "χθες" πολλοί έβλεπαν ιδιαίτερα απαξιωτικά την εταιρία και τα προϊόντα της. 2-3 μνημόνια (με το γνωστό πισ...λλητό) μας άλλαξαν "οπτική" Σε σχέση με τα εδώ δεδομένα, μπορείς να πεις ότι έκαναν πόλεμο τιμών. Το θέμα είναι ότι η τακτική δεν περπάτησε για άλλους λόγους. Από την άλλη όμως το λιντλ που ήρθε πρώτο - θυμάμαι το πρώτο κατάστημα από το 1999) ήταν μια ζωή στο περιθώριο, ως «το σούπερ μάρκετ που πάνε όλοι οι Αλβανοί». Μιλάμε βέβαια για τα καλά χρόνια που ο Έλληνας ήτανε large και το φύσαγε το (δανεικό) χρήμα, οπότε και η διείσδυση του Lidl στην αγορά ήταν ανάλογη, παρά τις δραματικά χαμηλότερες τιμές του στα περισσότερα πράγματα. Οι οποίες χαμηλότερες τιμές όμως, δεν του έδωσαν κυρίαρχη θέση στην αγορά. ακριβώς έτσι είναι. εγώ ψώνιζα στα Lidl (είμαι φανατικός) από παλιά και με κοροιδεύανε. τώρα όμως τα λιγούρια κάνουν ουρές. Εγώ θυμάμαι να επιστρέφω σπίτι με σακούλα από Lidl και να με κοιτάνε οι γείτονες υποτιμητικά έως απαξιωτικά, σαν γραφικό εξωγήινο ένα πράγμα. Θυμάμαι και άλλο περιστατικό σε ένα ταμείο lidl με μία «βαριά» κυρία που εμφανώς ερχόταν πρώτη φορά σε μαγαζί της αλυσίδας κάποια στιγμή το 2010, και απορούσε γιατί δεν είχε σακούλες. Της είπα ότι οι σακούλες χρεώνονται ξεχωριστά ανάλογα πόσες θα πάρεις και έπαθε κυριολεκτικά σοκ. Μα στα άλλα σούπερ μάρκετ είναι δωρεάν, τι πράγματα είναι αυτά; Και της απαντάω για να την αφήσω παγωτό «Ούτε στα άλλα σούπερ μάρκετ είναι δωρεάν. Και εκεί σας τις χρεώνουν, απλά δεν σας το λένε».
iordanis77 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 εγώ ψώνιζα στα Lidl (είμαι φανατικός) από παλιά και με κοροιδεύανε. Για ποιο λογο σε κοροιδευανε? Επειδη χρεωνουν τις σακουλες?
swkhj Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Με τοσα που ειχε φαει απο τα λιντλ ολο και καποια μεταλλαξη θα ειχε παθει:ρ Αργοτερα αρχισαν να τον χαιδευουν οι γκομενες γιατι τον περναγαν για ασχημο σκυλακι! και μολις το ειδαν τρεξαν και τα λιγουρια που λεει για να γινουν ετσι... ακριβώς έτσι είναι. εγώ ψώνιζα στα Lidl (είμαι φανατικός) από παλιά και με κοροιδεύανε. τώρα όμως τα λιγούρια κάνουν ουρές. αχαχα! ...Αυτο το Homo Masturbalis τα σπαει!!! Θυμάμαι και άλλο περιστατικό σε ένα ταμείο lidl με μία «βαριά» κυρία που εμφανώς ερχόταν πρώτη φορά σε μαγαζί της αλυσίδας κάποια στιγμή το 2010, και απορούσε γιατί δεν είχε σακούλες. Της είπα ότι οι σακούλες χρεώνονται ξεχωριστά ανάλογα πόσες θα πάρεις και έπαθε κυριολεκτικά σοκ. Μα στα άλλα σούπερ μάρκετ είναι δωρεάν, τι πράγματα είναι αυτά; Και της απαντάω για να την αφήσω παγωτό «Ούτε στα άλλα σούπερ μάρκετ είναι δωρεάν. Και εκεί σας τις χρεώνουν, απλά δεν σας το λένε». Ωχ! ...Θα πηγε μετα και θα τους εκανε φασαρια!
dollyyy19 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 καλα,μην θεοποιησουμε τα λιντλ.οι ουρες ξεκαθαρα γινονται εξαιτιας των μνημονιων,ακα μειωμενα εσοδα στο σπιτι εως και 100%.ειδικα οι συνταξιουχοι,εχουν σαν πρωτη επιλογη το λιντλ,και για τις χαμηλες τιμες,οι οποιες ομως συνοδευονται σχεδον παντα και απο χαμηλη ποιοτητα,σε τροφιμα και ρουχισμο κυριως.και πως να κανουν αλλιως;ποιος μπορει να αγορασει πλεον το αλτις το πεντακιλο με τιμη 25 τα πεντε;μεθαυριο που θα εχει το λιντλ ελειολαδο 18/5λιτρα,θα παω και εγω να παρω.διοτι δεν μπορω να παρω κατι καλυτερο πλεον.... 1
Liverpool89 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Το μονο που ανταγωνιζεται το λιντ, ειναι η λαικη σε προιοντα μαναβικης, αυγων, οσπρια, ρυζι, μελι. Πιστευω εχουν ποιοτητα και ειναι φθηνα. Οπως πατάτες 0,60/0,70, ή μπανανες οπου καθε εβδομαδα εχουν 1/1,25 το κιλό. Στα αλλα τα μαγαζια δεν μπορεις να αγορασεις απο την μαναβικη τους πχ. Μπανανες 2+€ το κιλο.
Alx1 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 καλα,μην θεοποιησουμε τα λιντλ.οι ουρες ξεκαθαρα γινονται εξαιτιας των μνημονιων,ακα μειωμενα εσοδα στο σπιτι εως και 100%.ειδικα οι συνταξιουχοι,εχουν σαν πρωτη επιλογη το λιντλ,και για τις χαμηλες τιμες,οι οποιες ομως συνοδευονται σχεδον παντα και απο χαμηλη ποιοτητα,σε τροφιμα και ρουχισμο κυριως.και πως να κανουν αλλιως;ποιος μπορει να αγορασει πλεον το αλτις το πεντακιλο με τιμη 25 τα πεντε;μεθαυριο που θα εχει το λιντλ ελειολαδο 18/5λιτρα,θα παω και εγω να παρω.διοτι δεν μπορω να παρω κατι καλυτερο πλεον.... Τι σχέση έχει η θεοποίηση με όλα αυτά; Την θεοποίηση πού την είδες; Μήπως φαντάζεσαι πράγματα; Τώρα για τα περί χαμηλής ποιότητας, αν είχα ένα ευρώ για κάθε φορά που το άκουγα αυτό από άτομα που ποτέ δεν έχουν δοκιμάσει τίποτα από τα προϊόντα του, τώρα θα ήμουν ζάπλουτος. Και κυρίως, το γεγονός ότι σε ένα κατάστημα που κοστολογεί φτηνά τα προϊόντα του πάνε μόνο οι συνταξιούχοι (και οι... Αλβανοί) ενώ κανονικά θα έπρεπε να πήγαιναν οι περισσότεροι, είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα της παθογένειας στην κοινωνία μας, όσον αφορά την απόλυτη ανυπαρξία καταναλωτικής συνείδησης. Δηλαδή πας στο κάθε lidl επειδή έχεις ανάγκη, αλλά όταν δεν είχες ανάγκη, πήγαινες στον κάθε βασιλόπουλο και σκόρπαγες λεφτά για να δείξεις ότι είσαι κάποιος. Εγώ προσωπικά την παραπάνω λογική την θεωρώ κατάντια, αν και (ευτυχώς) ακόμα δεν έχω ανάγκη που θα μου επιβάλλει να πάω στο lidl όπωσδηποτε, πηγαίνω ξεκάθαρα στην βάση της λογικής «στηρίζω όποιον με στηρίζει». 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις