vgiozo Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Νταξ ρε φίλε χαλάρωσε κι εσύ....οι πιο καλοπληρωτές από όλα τα καταστήματα, χάρη μας κάνουν...ξεκουράσου λίγο πρωί-πρωί.
insomnia888 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 ^...όταν οι "πατριώτες" (πχ Μαρινόπουλος που από πέρσι έχει βουλιάξει) κάνουν τα ίδια και χειρότερα (κλείσιμο καταστημάτων, μαζικές απολύσεις πανελλήνια), σαν τί περιμένει κανείς να κάνει μια εντελώς ξένων συμφερόντων πολυεθνική όπως το Λιντλ; Δεν καταλαβαίνω την "έκπληξή" σου λοιπόν. Σαν τί δηλαδή υποτίθεται πως είναι το Λιντλ; Τα καλά παιδιά της αγοράς; * Με την απολυμένη είμαι (κι ελπίζω να καταφέρει το σωματείο τους να την επαναπροσλάβουν), αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί μετέφερες εδώ την συγκεκριμένη ανακοίνωση. Άλλωστε, στην κατάσταση που είμαστε, το μόνο που μας νοιάζει εδώ είναι τα φθηνότερα και ποιοτικά αποδεκτά προϊόντα του και δυστυχώς δεν μας καίγεται καρφί για το αν το κέρδος που βγάζει καταλήγει σε γερμανικές τσέπες (πόσο καλύτερα θα ήταν τα σούπερ μάρκετ να ήταν υπό διοίκηση ελληνικών συνεταιρισμών). * Εν τω μεταξύ, το "ωραίο" είναι ότι το Λιντλ είναι, συγκριτικά, το πιο "καλοπληρωτικό" (για μισθούς/εργατικά δικαιώματα) από όλα τα σούπερ-μάρκετ. Θέλω να πω ότι απλά δεν προσφέρει κάτι η παραπάνω ενημέρωση. Να πω δηλαδή ότι θα μαζευτούμε/θα διαμαρτυρηθούμε/θα μποϋκοτάρουμε ακόμα το "τάλε-κουάλε" Λιντλ, να το καταλάβω - αλλά δεν πρόκειται να γίνει κάτι, οπότε......; Άσε δηλαδή που είναι τέτοια τα μεγέθη αυτών των πολυεθνικών που και από την χώρα (μας) να τα μαζέψουν και να φύγουν, χέστηκε η φοράδα στο γερμανικό αλώνι. Σχεδόν χάρη μας κάνουν έτσι όπως είναι πια τα πράγματα και σίγουρα εμείς είμαστε (οι απλοί καταναλωτές) που τους έχουμε (όσοι τεσπα τους έχουμε) ανάγκη... Το μετέφερα εδώ ελπίζοντας οτι μας διαβάζουν. Η εταιρεία αυτή όντως έχει καλό όνομα όσον αφορά το ύψος της μισθοδοσίας και την συνέπεια πληρωμών συγκριτικά με πολλές επιχειρήσεις που κλαίγονται από τη μια για δυσπραγία στην αγορά και από την άλλη τα στέλνουν σε Παναμά και Jersey (μην επεκταθώ καλύτερα) οπότε καλό είναι να διατηρήσει το καλό της όνομα απέναντι σε μας που της τα ακουμπάμε. Έχουν κέρδη αλλιώς θα την είχαν κάνει σαν τα Aldi.
washcloud Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Νταξ ρε φίλε χαλάρωσε κι εσύ....οι πιο καλοπληρωτές από όλα τα καταστήματα, χάρη μας κάνουν...ξεκουράσου λίγο πρωί-πρωί. Τί να "χαλαρώσω" ρε κουμπάρε; Ξέρω τις διαφορές ρωτώντας για χρόνια τους ίδιους τους εργαζόμενους σε Λιντλ και σε άλλα μάρκετ. Για πραγματικότητα μιλάω κι όχι τί σ' αρέσει εσένα ή εμένα. Όσο για την χάρη, το περίμενα ότι θα βγει κάποιος και θα πιαστεί, αλλά τόσο γρήγορα...; Λοιπόν από τη στιγμή που δεν βασίζονται για την ύπαρξη/ανάπτυξη/υπερκέρδη τους στην ελληνική αγορά (άρα και να μην ξαναπατήσει Έλληνας το πόδι του σε μαγαζί τους, χεστήκανε - στην χειρότερη απλά θα τα μαζέψουνε και γειά μας), και από τη στιγμή που όλοι όσοι την βγάζουμε με ζόρι (και είμαστε η πλειονότητα) και δεν μας παίρνει να δούμε τα έξοδά μας να χτυπάνε ένα 50 % πάνω, ποιός ακριβώς νομίζεις ότι κάνει χάρη σε ποιόν; ΟΥΤΕ εμένα μου αρέσει η κατάσταση, αλλά θεωρώ βλακώδες να κάνουμε τα κορόιδα από πάνω. Αν από την άλλη έχεις εισοδήματα που δικαιολογούν το να μη σου καίγεται καρφάκι για το αν θα συνεχίσουν να υπάρχουν Λιντλ εδώ ή όχι, τότε απλά "δεν έχεις δικαίωμα" να μου λες τις ωραιάδες περί πρωινής ξεκούρασης. Προφανώς και δεν θα σου απαγορέψει κανείς να λες ό,τι σου γουστάρει και το δικαίωμα θα το πάρεις ούτως ή άλλως, αλλά. Κατά τ' άλλα, ας έρθει -και ήθελα να το πω και πριν- όποιος νομίζει ότι έχω λάθος στο πως βλέπω τα πράγματα, ας βγει και ας μου γράψει με τα επιχειρήματά του "έχεις λάθος στο τάδε - δεν τα λες καλά στο δείνα" και μια χαρά θα του δώσω δίκιο αν τα λέει καλά. Όχι όμως απλά να ξυνιστεί "γιατί έτσι". Το μετέφερα εδώ ελπίζοντας οτι μας διαβάζουν. Η εταιρεία αυτή όντως έχει καλό όνομα όσον αφορά το ύψος της μισθοδοσίας και την συνέπεια πληρωμών συγκριτικά με πολλές επιχειρήσεις που κλαίγονται από τη μια για δυσπραγία στην αγορά και από την άλλη τα στέλνουν σε Παναμά και Jersey (μην επεκταθώ καλύτερα) οπότε καλό είναι να διατηρήσει το καλό της όνομα απέναντι σε μας που της τα ακουμπάμε. Έχουν κέρδη αλλιώς θα την είχαν κάνει σαν τα Aldi. ....χμ, ναι, αυτήν την προοπτική δεν την σκέφτηκα - αλλά και πάλι, δε νομίζω να έχει νόημα, ακόμη κι αν το πιο σημαντικό κεφάλι της Λιντλ στην Ελλάδα διαβάζει και αυτό το ποστ στο παρόν φόρουμ και γενικά στις σόσιαλ μπούρδες.... Να εξηγούμαι (πριν προλάβουν διάφοροι καλοθελητές να σκεφτούν ότι με ΧΑΛΑΕΙ να μεταφέρονται τέτοιες ειδήσεις, είτε για το Λιντλ, είτε για οποιοδήποτε άλλο μάρκετ), ότι δεν είναι ότι δεν μου άρεσε αυτό που μετέφερες. Απλά αναρωτήθηκα τί χρεία έχει και είπα να το κουβεντιάσω λέγοντας τα όσα είπα, μπας και στο κάτω-κάτω μου πει κάποιος "ίσα-ίσα, ΕΧΕΙ χρεία για τον/τους τάδε λόγους" κλπ-κλπ. Για την δε Άλντι που είπες, έχω την εντύπωση (χωρίς να είμαι βέβαιος) ότι δεν ήταν το ότι δεν πουλούσανε/μπαίνανε μέσα, αλλά για άλλους λόγους "επιχειρηματικής στρατηγικής" επιλέξανε να την κάνουν από Ελλάδα. Και δυστυχώς είμαι σχεδόν βέβαιος πως τα Λιντλ δεν έχουν κανένα ζόρι να "αφουγκράζονται" το τί έχει να πει (και κυρίως να παραπονεθεί) ο Έλληνας καταναλωτής : χαρακτηριστικότατο παράδειγμα η ένταση που δημιουργείται επί μονίμου βάσεως στις ουρές με τα λίγα τους (λειτουργικά) εδώ και χρόνια ταμεία. Κάποια στιγμή, δεν υπάρχει περίπτωση, θα γίνει κα'να ΧΟΝΤΡΟ σκηνικό σε κανένα μαγαζί τους. Ειδικά καθώς έχουνε και..."σεκιουριτάδες" (ο θεός να τους κάνει), οι οποίοι σε γενικές γραμμές είναι ακατάλληλοι για διαχείριση τέτοιων καταστάσεων (είτε μιλάμε για γυναίκες, είτε για κάτι αμπαούμπες, είτε για κάτι αμόρφωτους κομπλεξικούς που νομίζουν ότι βρίσκονται εκεί σαν πορτιέρηδες ή και μπάτσοι ακόμα και δεν τους παίρνει κι όλας από απόψεως "ικανοτήτων" / κάτι τζούφιοι είναι) και ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Ούτε καν δηλαδή να έχουν πχ μία μόνιμη αναρτημένη "ανακοίνωση" , του τύπου "ευχαριστούμε για την καταννόηση για την τυχόν αναμονή στα ταμεία" (ή κάτι σχετικό τεσπα, για να μην νιώθουν ΕΝΤΕΛΩΣ μοσχάρια οι πελάτες που βλέπουν και βιώνουν έντονο το πρόβλημα) - πόσο μάλλον να φροντίζουν να υπάρχει επαρκές προσωπικό διαθέσιμο...Δείγμα για το πόσο "νοιάζονται".... Θενκς και για την επιβεβαίωση ότι όντως είναι "καλοπληρωτές".
vgiozo Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 (επεξεργασμένο) Τί να "χαλαρώσω" ρε κουμπάρε; Ξέρω τις διαφορές ρωτώντας για χρόνια τους ίδιους τους εργαζόμενους σε Λιντλ και σε άλλα μάρκετ. Για πραγματικότητα μιλάω κι όχι τί σ' αρέσει εσένα ή εμένα. Όσο για την χάρη, το περίμενα ότι θα βγει κάποιος και θα πιαστεί, αλλά τόσο γρήγορα...; Λοιπόν από τη στιγμή που δεν βασίζονται για την ύπαρξη/ανάπτυξη/υπερκέρδη τους στην ελληνική αγορά (άρα και να μην ξαναπατήσει Έλληνας το πόδι του σε μαγαζί τους, χεστήκανε - στην χειρότερη απλά θα τα μαζέψουνε και γειά μας), και από τη στιγμή που όλοι όσοι την βγάζουμε με ζόρι (και είμαστε η πλειονότητα) και δεν μας παίρνει να δούμε τα έξοδά μας να χτυπάνε ένα 50 % πάνω, ποιός ακριβώς νομίζεις ότι κάνει χάρη σε ποιόν; ΟΥΤΕ εμένα μου αρέσει η κατάσταση, αλλά θεωρώ βλακώδες να κάνουμε τα κορόιδα από πάνω. Αν από την άλλη έχεις εισοδήματα που δικαιολογούν το να μη σου καίγεται καρφάκι για το αν θα συνεχίσουν να υπάρχουν Λιντλ εδώ ή όχι, τότε απλά "δεν έχεις δικαίωμα" να μου λες τις ωραιάδες περί πρωινής ξεκούρασης. Προφανώς και δεν θα σου απαγορέψει κανείς να λες ό,τι σου γουστάρει και το δικαίωμα θα το πάρεις ούτως ή άλλως, αλλά. Κατά τ' άλλα, ας έρθει -και ήθελα να το πω και πριν- όποιος νομίζει ότι έχω λάθος στο πως βλέπω τα πράγματα, ας βγει και ας μου γράψει με τα επιχειρήματά του "έχεις λάθος στο τάδε - δεν τα λες καλά στο δείνα" και μια χαρά θα του δώσω δίκιο αν τα λέει καλά. Όχι όμως απλά να ξυνιστεί "γιατί έτσι". ....χμ, ναι, αυτήν την προοπτική δεν την σκέφτηκα - αλλά και πάλι, δε νομίζω να έχει νόημα, ακόμη κι αν το πιο σημαντικό κεφάλι της Λιντλ στην Ελλάδα διαβάζει και αυτό το ποστ στο παρόν φόρουμ και γενικά στις σόσιαλ μπούρδες.... Να εξηγούμαι (πριν προλάβουν διάφοροι καλοθελητές να σκεφτούν ότι με ΧΑΛΑΕΙ να μεταφέρονται τέτοιες ειδήσεις, είτε για το Λιντλ, είτε για οποιοδήποτε άλλο μάρκετ), ότι δεν είναι ότι δεν μου άρεσε αυτό που μετέφερες. Απλά αναρωτήθηκα τί χρεία έχει και είπα να το κουβεντιάσω λέγοντας τα όσα είπα, μπας και στο κάτω-κάτω μου πει κάποιος "ίσα-ίσα, ΕΧΕΙ χρεία για τον/τους τάδε λόγους" κλπ-κλπ. Για την δε Άλντι που είπες, έχω την εντύπωση (χωρίς να είμαι βέβαιος) ότι δεν ήταν το ότι δεν πουλούσανε/μπαίνανε μέσα, αλλά για άλλους λόγους "επιχειρηματικής στρατηγικής" επιλέξανε να την κάνουν από Ελλάδα. Και δυστυχώς είμαι σχεδόν βέβαιος πως τα Λιντλ δεν έχουν κανένα ζόρι να "αφουγκράζονται" το τί έχει να πει (και κυρίως να παραπονεθεί) ο Έλληνας καταναλωτής : χαρακτηριστικότατο παράδειγμα η ένταση που δημιουργείται επί μονίμου βάσεως στις ουρές με τα λίγα τους (λειτουργικά) εδώ και χρόνια ταμεία. Κάποια στιγμή, δεν υπάρχει περίπτωση, θα γίνει κα'να ΧΟΝΤΡΟ σκηνικό σε κανένα μαγαζί τους. Ειδικά καθώς έχουνε και..."σεκιουριτάδες" (ο θεός να τους κάνει), οι οποίοι σε γενικές γραμμές είναι ακατάλληλοι για διαχείριση τέτοιων καταστάσεων (είτε μιλάμε για γυναίκες, είτε για κάτι αμπαούμπες, είτε για κάτι αμόρφωτους κομπλεξικούς που νομίζουν ότι βρίσκονται εκεί σαν πορτιέρηδες ή και μπάτσοι ακόμα και δεν τους παίρνει κι όλας από απόψεως "ικανοτήτων" / κάτι τζούφιοι είναι) και ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Ούτε καν δηλαδή να έχουν πχ μία μόνιμη αναρτημένη "ανακοίνωση" , του τύπου "ευχαριστούμε για την καταννόηση για την τυχόν αναμονή στα ταμεία" (ή κάτι σχετικό τεσπα, για να μην νιώθουν ΕΝΤΕΛΩΣ μοσχάρια οι πελάτες που βλέπουν και βιώνουν έντονο το πρόβλημα) - πόσο μάλλον να φροντίζουν να υπάρχει επαρκές προσωπικό διαθέσιμο...Δείγμα για το πόσο "νοιάζονται".... Θενκς και για την επιβεβαίωση ότι όντως είναι "καλοπληρωτές". Η αντίδρασή σου είναι υπερβολικότατη για μεταφορά μιας συγκεκριμένης είδησης...αδικαιολόγητα μάλιστα... ...απολύθηκε κάποιος, λέει η είδηση, κρούσματα απόλυσης "ώριμων" υπαλλήλων... Πληροφορία είναι, κράτα την και λάβε την υπόψη... ...δεν βρίσκω τον λόγο γιατί θα πρέπει να τη περιβάλλεις με ακατάσχετες φλυαρίες πρωϊνής σύγχυσης που το ρεζουμέ τους είναι - αν δεν είναι να γίνει κάτι από τους καταναλωτές, γιατί να μεταδίδεται καν η είδηση - "χάρη" μας κάνει το Lidl που είναι Ελλάδα... Το πρόβλημα με αυτή τη στάση είναι πως προεξοφλείς πως δεν γίνεται τίποτα από τους καταναλωτές, με μια μοιρολατρική προσέγγιση που το μόνο που εξασφαλίζει είναι πως ποτέ δεν θα γίνει τίποτα... ...σαν αυτόν που ενοχλείται περισσότερο από το να του επισημαίνουν μια νοσηρή κατάσταση, παρά από αυτή την ίδια τη νοσηρή κατάσταση, με την οποία έχει συμβιβαστεί και η επισήμανσή τη απλώς διαταράσσει τα γαλήνια νερά της συνείδησης... ...κύμα αυξήσεων έχουμε στα Lidl, ...παράπονα πολλά υπάρχουν από τους ίδιους τους εργαζόμενους σε σχέση με την έλλειψη προσωπικού (δεν είναι θέμα πελατών μόνο, αλλά και εργαζομένων, κυρίως) ...οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μιλούν για συστηματικά κρούσματα απολύσεων εργαζομένων με καριέρα στην εταιρεία, κι έτσι μπορεί να της κοστίζουν παραπάνω... Κι εσύ τί απαντάς σ΄ αυτό; 1) "μη μου τους κύκλους τάραττε" , απαντάς 2) κι αναζητείς τη "χρεία" της μεταφοράς τέτοιων ειδήσεων, την οποία μεν αναζητάς προκαταβολικά, με τη στάση σου δε ενεργητικά συμβάλλεις στο να μην τύχει και μεταφραστεί σε κάτι που θα έχει όντως χρεία... 3) την ίδια ώρα που έχουμε σωρεία ανησυχητικών τάσεων (αυξήσεις τιμών, υποστελέχωση, απολύσεις) το πρώτο σου μέλημα είναι παινέσεις τα Lidl 4) και παρόλα αυτά προσπαθείς να παίξεις το ρόλο του "ευπαθούς καταναλωτή"...ενώ δλδ θα έπρεπε να ήσουν ο πρώτος - λες και εξαρτάσαι για κάποιο λόγο από τα Lidl - που θα έπρεπε να αντιδρά, εχθρεύεσαι την ίδια την ελάχιστη αναφορά στα προβλήματα του ομίλου ... ... ...Κλείσε τ' αυτά και το στόμα, τότε - εκτός από τις περιπτώσεις που κρίνεις πως θα πρέπει να επιτεθείς σε αυτούς που κάνουν έστω μια ελάχιστη αναφορά ...συμπεριφέρσου ωσάν τα Lidl να σου κάνουν χάρη μεγεθύνοντας σκόπιμα τη παρουσία τους και τον έλεγχό τους στον κρισιμότατο και στρατηγικό κλάδο της λιανικής εμπορίας τροφίμων / μέσο άμεσης άσκησης κοινωνικού ελέγχου και πίεσης... ...υποκρίσου πως συμπεριφερόμενος τοιουτοτρόπως προωθείς τα συμφέροντά σου ως καταναλωτής, και πως δεν αγνοείς τα μαύρα σημάδια σήμερα που θα γίνουν μαύρες τρύπες αύριο...χάρη στην "ασφαλή" (επιλεκτική) σιωπή Επεξ/σία 7 Απριλίου 2016 από vgiozo 1
dollyyy19 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 περαν οσων ανεφερες,στην ουσια γραφει οτι με αγορες απο τα λιντ,κερδιζεις 50% σε κοστολογιο,κατι που φυσικα δεν ισχυει.το κερδος ειναι 10-15-20%,με τιμημα βεβαια στην ποιοτητα,οπως εγραψα για τυρι που επεστρεψα,και περιμενοντας για καμια προσφορα που θα βγαλει.....ειπαμε,ειναι επαγγελματιες,οχι αγιοι.....
nickmanak Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δοκιμασε κανεις τον ατμομαγειρα να μας πει εντυπωσεις;
angmar Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Εγώ. Τον αγόρασα προχθές. Μαγείρεψα κοτόπουλο με ρύζι, το κοτόπουλο ήταν μαριναρισμένο και κατα συνέπεια έγινε βρώσιμο. Ρύζι δεν ξανακάνω εκεί μέσα, 1 ώρα και πάλι ήταν al-dente. Άτμισα αυγά, όλα μια χαρά. Τέλος, σήμερα άτμισα ένα μπιφτέκι μοσχαρίσιο και πατάτες, έγιναν πολύ καλύτερα απ ότι περίμενα, θα το ξανακάνω. Άυριο έχει κατεψυγμένο σολωμό με πατάτες. 2
nickmanak Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Μηπως το ρυζι πρεπει να ειναι στο 1ο ραφι κατω κατω για να παρει πιο δυνατο ατμο και να βρασει ευκολοτερα;
angmar Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Στις οδηγίες γράφει να μπει στο πιο πάνω ράφι κι εκεί το έβαλα, τώρα αν γίνεται πιο γρήγορα στα χαμηλά δεν ξέρω, αλλά ,ότι πέσει από τα πάνω ράφια το ρουφάει το ρύζι και δεν ξέρω αν είναι καλό αυτό, ειδικά αν έχεις κοτόπουλο μέσα.
angmar Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Τα πετάς στον κουβά και περιμένεις Αντί για βραστά γίνονται ατμιστά υποθέτω. 1
Zerg13 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Το έχω και εγώ. Ποιον κουβά; μέσα στο δοχείο; Για το ρίζι θέλει να βάλεις και νερό μέσα έβαλες; Τεσπα να μας πει καποιος πως φτιαχνεται το ριζι. Αυτο που δεν μου άρεσε εμένα είναι οτι δεν καθαριζεται εύκολα. Πολλά μπιχλιμπίδια στην βάση του βαλέ και τα δοχεία. Το μόνο πρόβλημα που βλέπω. Εμένα με ενοχλεί αρκετά αυτό.
iordanis77 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Για το ρίζι θέλει να βάλεις και νερό μέσα έβαλες; Τεσπα να μας πει καποιος πως φτιαχνεται το ριζι. Για να φτιαξεις το ριζι, απλα αλλαξε το πρωτο "ι" σε "υ". 1
washcloud Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 εχθρεύεσαι την ίδια την ελάχιστη αναφορά στα προβλήματα του ομίλου ...σε άλλη φάση θα είχα το κουράγιο να κάτσω ν' ασχοληθώ να γράψω σε όλα τα παραληρηματικά. Τώρα γενικά γιοκ. Θα σταθώ μόνο στο συγκεκριμένο, που είναι και η ουσία : έχεις ΞΕΦΥΓΕΙ μιλάμε. "Εχθρεύεσαι", λέει. Κι ας έγραψα ότι απλά δε βλέπω την χρεία της μεταφοράς της συγκεκριμένης είδησης. Σε τί ακριβώς θα μας βοηθήσει; Να καταλάβουμε το χάλι που περνάμε; Να μας ευαισθητοποιήσει περισσότερο; Να μας πει για πράγματα που δεν βλέπουμε/δεν καταλαβαίνουμε/δεν ξέρουμε από τους γύρω μας; Είχα γνωστό με πόστο υπευθύνου καταστήματος που παραιτήθηκε πρόσφατα, κι όταν τον ρώτησα τί παίχτηκε, η απάντησή του ήταν "δεν θα πεθάνω ούτε θα σαλτάρω για ενάμισυ χιλιάρικο : πολλές ώρες, πολλή πίεση, πολλή δουλειά". Αυτό και μόνο μου φτάνει, σε συνδυασμό με το μπουρδέλο που γίνεται στα ταμεία, για να καταλάβω τί ρόλο βαράνε - δε χρειάζεται να μάθω από εδώ για την χήρα με τα παιδιά για αυτό, όπως και κανείς μας. Και όποιος θεωρεί ότι το χρειάζεται για να πέσει από τα σύννεφα, καλύτερα να παραμείνει κολλημένος στα μεσημεριανάδικα που ακόμη εξετάζουν τί είχε φάει το προηγούμενο βράδυ ο Παντελίδης. Αντιθέτως θεωρώ πιο ουσιαστικό να ξέρει κανείς ότι τα Λιντλ πληρώνουν καλύτερα από τα λοιπά ανάλογα - πιθανώς απολύουν και λιγότερο. Όχι ΠΡΟΦΑΝΩΣ για να στηρίξουμε τα Λιντλ, αλλά γιατί ο κοσμάκης ψοφολογάει για δουλειά και λεφτά. "Εχθρεύομαι" λέει. Ευτυχώς που ο ίδιος ο πόστερ του συγκεκριμένου ποστ έκατσε και μου εξήγησε ο άνθρωπος το λόγο που ζήτησα για να καταλάβω το σκεπτικό του για το ποστάρισμα (κι ας συνεχίζω να έχω διαφωνίες για τη χρησιμότητα κάτι τέτοιου, παρά την εξήγηση) και δεν άρχισε κι εκείνος τα παραληρήματα. Μερικοί εδώ μέσα έχετε πραγματικό ταλέντο στη διαστρέβλωση. Να το χαίρεστε βρε. περαν οσων ανεφερες,στην ουσια γραφει οτι με αγορες απο τα λιντ,κερδιζεις 50% σε κοστολογιο,κατι που φυσικα δεν ισχυει.το κερδος ειναι 10-15-20%,με τιμημα βεβαια στην ποιοτητα,οπως εγραψα για τυρι που επεστρεψα,και περιμενοντας για καμια προσφορα που θα βγαλει.....ειπαμε,ειναι επαγγελματιες,οχι αγιοι..... ...ναι ρε Ντόλη, αναφέρει, γιατί έχει κάτσει κι έχει υπολογίσει αρκετές φορές κατά καιρούς πόσο πιο φτηνά του βγαίνουν τα ψώνια σε σχέση με το να έκανε "επώνυμα", σε συνδυασμό με την ποιότητα που έχουν του λιντλ τα φτηνά, συγκρινόμενα με τα λοιπά φτηνά (συν ό,τι άλλο καλό όπως οι μεγάλες εγγυήσεις, η αδιαπραγμάτευτη επιστροφή χρημάτων και ό,τι άλλο "υπέρ"). Αν εσύ το βλέπεις ως διαφήμιση ας πούμε (και μάλιστα καμμίας σχέσης με την πραγματικότητα), πρόβλημά σου - εγώ πάντως δεν το γράφω για να τους προωθήσω. Το γράφω διότι το βλέπω στην τσέπη μου. Το μόνο σωστό που έγραψες είναι ότι είναι επαγγελματίες και όχι άγιοι. Αν τυχόν έμεινες με την εντύπωση ότι φρονώ το αντίθετο, και πάλι πρόβλημά σου.
vgiozo Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 Δημοσ. 7 Απριλίου 2016 (επεξεργασμένο) Δοκιμασε κανεις τον ατμομαγειρα να μας πει εντυπωσεις; Σε μάρκα Bomann είναι πλέον ο ίδιος σε προσφορά από το e-shop http://www.e-shop.gr/offer.phtml?id=160330ggg80xit8204l2j47vky&o=683304 Εγώ. Τον αγόρασα προχθές. Μαγείρεψα κοτόπουλο με ρύζι, το κοτόπουλο ήταν μαριναρισμένο και κατα συνέπεια έγινε βρώσιμο. Ρύζι δεν ξανακάνω εκεί μέσα, 1 ώρα και πάλι ήταν al-dente. Άτμισα αυγά, όλα μια χαρά. Τέλος, σήμερα άτμισα ένα μπιφτέκι μοσχαρίσιο και πατάτες, έγιναν πολύ καλύτερα απ ότι περίμενα, θα το ξανακάνω. Άυριο έχει κατεψυγμένο σολωμό με πατάτες. Δεν έχει ειδικό σκεύος για το ρύζι, όπου προσθέτεις και νερό; Τα ζουμιά κάθε "ραφιου" περνάνε μέσα από το άλλο; Δεν νομίζω ότι είναι καλό αυτό, περισσότερο σχεδιαστικός συμβιβασμός μου ακούγεται ...στον δικό μου ατμομάγειρα (με μόνο δύο σκεύη και μικρότερης χωρητικότητας (όπως τα βλέπω) κάθε "πάτωμα" έχει τον δικό του συλλέκτη υγρών, ανεξάρτητο από το άλλο ...επίσης το ρύζι έχει δικό του δοχείο, όπου πρέπει να βάλεις νερό σε αναλογία 1 (ρύζι) : 2 (νερό) , πέρα από το νερό που βάζεις στη βάση για τη παραγωγή ατμού. Αδύνατο μου φαίνεται να γίνει το ρύζι, αν δεν είναι μέσα σε νερό... @washcloud Ναι σε παρεξηγήσαμε... Γίνεται μια απλή αναφορά σε στάση εργασίας λόγω απολύσεων και το μόνο σου μέλημα ειναι - να καταφερθείς έντονα κατά της ίδιας της δημοσίευσης μιας τέτοιας είδησης, θα ήθελες να μην την είχες δει καν - να τονίσεις ότι το Lidl είναι ο καλύτερος εργοδότης στον κλάδο (δεν ισχύει καθόλου βάσει όσων ακούω από φίλους "επαγγελματίες" στον τομέα) - ξεπερνώντας κάθε μέτρο στο λόγο σου να ισχυρίζεσαι πως μας κάνουν χάρη τα Lidl που είναι Ελλάδα...πολλούς καλοθελητές βρήκαμε και μερικές από τις μεγαλύτερες αλυσίδες Πανελλαδικά είναι ξένων συμφερόντων, σε ικανό ποσοστό τουλάχιστον. ...το ρεζουμέ είναι "μην φωνάζετε γιατί μπορεί να τους χάσουμε" + αμετροέπειες επαίνων... ...πιο ουσιαστικό, λες, να γράφεται για τα lidl ότι είναι καλοπληρωτές, παρά ότι απολύουν κόσμο με 10ετία εργασίας στην επιχείρηση... ...αυτές οι ειδήσεις μπορούν να περάσουν τη λογοκρισία σου και ικανοποιούν τα κριτήριά σου, φαίνεται... ...αν "ο κοσμάκης που ψοφολογάει για δουλειά και λεφτά" είναι η πρώτη σου προτεραιότητα, φωνάζει δεν κρύβεται... ...επιτίθεσαι σε αναφορές περί συστηματικών απολύσεων και επιζητείς να γράφονται μόνο έπαινοι για τον εργοδότη... Επεξ/σία 7 Απριλίου 2016 από vgiozo 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις