Προς το περιεχόμενο

Lidl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η μεγαλύτερη δύναμη του καταναλωτή είναι το αν θα αγοράσει. Αν κάποιος θεωρεί άδικη την αυξηση σε κάποιο προϊόν απλώς δεν το αγοράζει. Είναι ΤΟΣΟ απλό. Το lidl (και κάθε Lidl) δεν εχει κάνει με κανεναν συμφωνία για αιώνια σταθερή τιμή. Αλλοτε θα κάνει αυξήσεις και άλλοτε μειώσεις. Εγω ως καταναλωτής ΚΡΙΝΩ αν με συμφέρει και θέλω να αγοράσω. 

Από τοτε που παρατήρησα την αυξηση στο ταχίνι, σταμάτησα να αγοράζω μέχρι να βγάλει προσφορα. ΑΝ δεν αντέχω και το θέλω τωρα, το πληρώνω και το αγοράζω, άλλωστε ακομα ειναι συγκριτικά-ποιοτικά πιο φθηνό απο ανταγωνιστικά προϊόντα (ντιν ντιν να περιμένετε και άλλη αυξηση)

• Like 2
Δημοσ.

Η μεγαλύτερη δύναμη του καταναλωτή είναι το αν θα αγοράσει. Αν κάποιος θεωρεί άδικη την αυξηση σε κάποιο προϊόν απλώς δεν το αγοράζει. Είναι ΤΟΣΟ απλό. Το lidl (και κάθε Lidl) δεν εχει κάνει με κανεναν συμφωνία για αιώνια σταθερή τιμή. Αλλοτε θα κάνει αυξήσεις και άλλοτε μειώσεις. Εγω ως καταναλωτής ΚΡΙΝΩ αν με συμφέρει και θέλω να αγοράσω. 

Από τοτε που παρατήρησα την αυξηση στο ταχίνι, σταμάτησα να αγοράζω μέχρι να βγάλει προσφορα. ΑΝ δεν αντέχω και το θέλω τωρα, το πληρώνω και το αγοράζω, άλλωστε ακομα ειναι συγκριτικά-ποιοτικά πιο φθηνό απο ανταγωνιστικά προϊόντα (ντιν ντιν να περιμένετε και άλλη αυξηση)

Ο καταναλωτής (και ο ψηφοφόρος) έχει δύναμη μόνο ως μάζα.

Αν στα 100 άτομα μόνο ο ένας κάνει μποϋκοτάζ, τότε δεν έχει κανένα αποτέλεσμα... αν το κάνουν οι 90 στους 100, τότε κάτι γίνεται.

Δημοσ.

Ο καταναλωτής (και ο ψηφοφόρος) έχει δύναμη μόνο ως μάζα.

Αν στα 100 άτομα μόνο ο ένας κάνει μποϋκοτάζ, τότε δεν έχει κανένα αποτέλεσμα... αν το κάνουν οι 90 στους 100, τότε κάτι γίνεται.

Καταρχήν υπάρχουν διαφορές γιατί στο ένα μιλάμε για χασουρα απο κέρδη/ισολογισμους και στο αλλο ψήφους (γενικά οι ψήφοι ειναι πιο ελαστικό). Εν μέρη συμφωνώ, άλλωστε "ισχύ εν τη ενώσει" αλλά δεν καταλαβαίνω πως αυτό που μου απαντάς κολλάει με τις αυξήσεις και την αντιμετώπιση του. Δηλαδή να βάλουμε μπροστά τον μεντορα να κάνουμε διαδήλωση επειδή αυξησε την τιμή στα digestive και τη σοκολάτα; Ιδιώτης ειναι, οτι θέλει κάνει τις τιμές του. Αν κλείσουν όλα τα αλλα σουπερμαρκετ θα πουλά τη σοκολατα 200 ευρω, τοσο απλά. Σκασίλα του.

Απο την αλλη αν εχουμε καταναλωτική συνείδηση, πολύ απλά ξέρουμε πως θα τον χτυπήσουμε εκεί που πονά. Αυξησε την τιμή και βρίσκεις ανταγωνιστικό σε αλλο μαγαζί; Αγόρασε το. Αν δεν βρίσκεις καλό ανταγωνιστικό προϊόν τότε δείξε τη δυσαρέσκεια σου με το να ΜΗΝ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ και οταν βγάλει καλή προσφορα αγόρασε 5 καφάσια. Ετσι του δείχνεις οτι φίλε στην τιμή που πουλάς εγω ΔΕΝ τσιμπάω. 

Απο εκεί και πέρα, ελευθερη αγορά είναι. Οποιος δεν του αρέσει μπορεί να προτείνει εναλλακτικές λύσεις και όχι να κλαψουρίζει σαν κακομαθημένο παιδάκι.

• Like 1
Δημοσ.

isay καλα τα λες.

Αλλα εγω κανω κι αλλη συσχετιση.

Μηπως, λεω μηπως, παιζει ρολο που λιγοστεψαν και οι αλυσιδες σουπερ μαρκετ στην Ελλαδα, και επομενως μικρυνε και ο ανταγωνισμος;

Δεν εχουν μεινει και πολλοι πια...

Καποτε ειχες 15 εναλλακτικες, τωρα εχεις πχ 5....

Δημοσ.

Τί να πώ, πλέον ψωνιζω σχεδόν μόνο από Lidl επειδή οι υπόλοιποι και οι προμηθευτές τους έχουν αποθρασυνθει. Το πεντολιτρο λάδι έγινε τετραλιτρο στην ίδια τιμή. Όπως και το γάλα εβαπορε από 500 ml έγινε 400 στην ίδια τιμή. Αισχροκέρδεια παντού

Δημοσ.

Το Lidl το εχει ταραξει στις αυξησεις, σωστα;

Νεο κρουσμα, το πιο απλο ταχινι(χωρις καμια προσμιξη), που πλεον κοστιζει 2,25(αν θυμαμαι καλα) ως κανονικη τιμη,

και το ειχε σημερα να πωλειται με την παλια τιμη 1.99 ως προσφορα!

Δηλαδη μολις τελειωσει η...παλια τιμη-προσφορα, θα παει στα 2.25!!!!!

Μπραβο Lidl!

Digestive δικα του δεν βρηκα, μονο της Παπαδοπουλου.

Μαυρη σοκολατα, ειχε ανεκαθεν 0,49.

Πηγε 0,55 τους τελευταιους μηνες, και τωρα βλεπω κανονικη τιμη, 0,65!!!!! (ως προσφορα την εδιναν ακομη 0,55-αλα κολπο με ταχινι).

Αντε και στο 1 ευρω παιδια!

Εχουν εξαϋλωθει τα εισοδηματα μας, και αντι τουλάχιστον να κρατησουν σταθερες τις τιμες (για να μην πω να τις ριξουν),

αυτοι πανε και κανουν αυξησεις!!!!

ΝΤΡΟΠΗ!

:(

Εχθές πήρα το απλό ταχίνι και είχε 2.29€ και μου έκανε τρελή εντύπωση. Με το κακάο είχε 2.39€

Έχω την εντύπωση πως αυξήθηκε η πελατεία αφού στα μαρινοπουλος δε πάει κανείς πλέον οπότε βρήκαν ευκαιρία...

Δημοσ.

isay καλα τα λες.

Αλλα εγω κανω κι αλλη συσχετιση.

Μηπως, λεω μηπως, παιζει ρολο που λιγοστεψαν και οι αλυσιδες σουπερ μαρκετ στην Ελλαδα, και επομενως μικρυνε και ο ανταγωνισμος;

Δεν εχουν μεινει και πολλοι πια...

Καποτε ειχες 15 εναλλακτικες, τωρα εχεις πχ 5....

Και τι σχέση εχει αυτό με τον τρόπο αντιμετώπισης ως καταναλωτής; Πας πάλι αλλού το θέμα χωρίς να απαντάς σε φυτιλιές που βάζεις νωρίτερα. 

Η αγορά είναι ελευθερη και κάθε εμπορος/αλυσίδα προσπαθεί για το κέρδος/επιβίωση του. Ακόμα και τώρα υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοι και προκειμένου να επιβιώσουν συνεταιρίζονται (και καλά κάνουν). Π.χ. ο Ελομας ειναι μια ελληνική αλυσίδα από μπολικα μικρά σουπερμάρκετ. 

Αν θες να βοηθάς μοιράζεις γνώση και εμπειρία, δε γκρινιάζεις σαν παιδάκι που του πήρανε το μπισκότο. Π.χ. εμένα μου αρέσουν τα pringles. Εδω και κάτι μήνες τα lidl τα εχουν ανεβάσει στα 2,09. Απο τότε δεν αγόρασα ουτε ένα. Τις προάλλες πέρασα απο σκλαβενίτη και τα είχε κάπου στα 1,60. Πήρα μπόλικα. Κάποια αλλη ημέρα μπήκα σε bazar (ομιλος ελομας) και τα είχε κάπου στα 1,70. Πήρα μπολικα. 

Το κακό ειναι οτι δεν μπορείς να τρέχεις απο ΣΜ σε ΣΜ και να κοιτάς. Εχουμε δουλειά και ζωή. Στο κάτω κάτω κάποιοι γκρινιάζουν για μικρές αυξήσεις σε κάποιο σουπερμαρκετ (που σε κάποια προιοντα ειναι μακράν ακομα καλύτερα απο τον ανταγωνισμό) και μετά σκάνε ενα 10ευρω για ποπ κορν στο σινεμα. Τυχαία παραδείγματα

Τί να πώ, πλέον ψωνιζω σχεδόν μόνο από Lidl επειδή οι υπόλοιποι και οι προμηθευτές τους έχουν αποθρασυνθει. Το πεντολιτρο λάδι έγινε τετραλιτρο στην ίδια τιμή. Όπως και το γάλα εβαπορε από 500 ml έγινε 400 στην ίδια τιμή. Αισχροκέρδεια παντού

Και ελαιολαδο ... της πλακας. Ειδικά για το λάδι, ψάξε και βρες ΚΑΛΗ ακρη να παιρνεις απο χωριό. Το πουλάνε 3-4 ευρώ το κιλό, άντε να ειναι 2ετίας και απο ποιοτητα πολύ καλύτερα από τα φθηνά του ΣΜ. 

Δημοσ.

Και ελαιολαδο ... της πλακας. Ειδικά για το λάδι, ψάξε και βρες ΚΑΛΗ ακρη να παιρνεις απο χωριό. Το πουλάνε 3-4 ευρώ το κιλό, άντε να ειναι 2ετίας και απο ποιοτητα πολύ καλύτερα από τα φθηνά του ΣΜ.

Ειδικά το Παρθένο Ελαιόλαδο λέει από εξευγενισμένα ελαιόλαδα. Παρθενορραφη με άλλα λόγια

• Like 2
Δημοσ.

Εγω που τρωω ταχινι με το κιλο, αγοραζω δυο δυο, με πεντε ευρω αγοραζω ενα κιλο μαυρο παρακαλο σουσαμι και φτιαχνω δικο μου με ιδια γευση, μονο που το δικο μου ειναι συμπυκνωμενο

Δημοσ.

Εγω που τρωω ταχινι με το κιλο, αγοραζω δυο δυο, με πεντε ευρω αγοραζω ενα κιλο μαυρο παρακαλο σουσαμι και φτιαχνω δικο μου με ιδια γευση, μονο που το δικο μου ειναι συμπυκνωμενο

Με τι μηχάνημα αλέθεις το σουσάμι (τύπος,μοντέλο) και από που αγοράζεις σουσάμι;

Δημοσ.

Το μηχανημα ειναι ενα μπλέντερ(silvercrest)πιστευω με ενα οποιοδήποτε με ικανοποιητική ισχυ θα κανειςς την δουλεια σου, σουσαμι παιρνω απο την λαικη.

Πηρα για δοκιμη το ασπρο 4€/κιλο, το μαυρο ειχε 5,50€ το κιλο.

Απλα το ελαιολαδο ειναι βαρυ λαδι για να το κανεις. Πρεπει να μεινει λιγεες μερες να φυγει η πολυ λαδιλα.

Δημοσ.

Το μηχανημα ειναι ενα μπλέντερ(silvercrest)πιστευω με ενα οποιοδήποτε με ικανοποιητική ισχυ θα κανειςς την δουλεια σου, σουσαμι παιρνω απο την λαικη.

Πηρα για δοκιμη το ασπρο 4€/κιλο, το μαυρο ειχε 5,50€ το κιλο.

Απλα το ελαιολαδο ειναι βαρυ λαδι για να το κανεις. Πρεπει να μεινει λιγεες μερες να φυγει η πολυ λαδιλα.

Για πες, δώσε λίγες οδηγίες παραπάνω...απλώς το χτυπάς στο αναδευτήρα/κόφτη;

Αφού και στο σκέτο ταχίνι, στα υλικα αναφέρει πως περιλαμβάνει μόνο ταχίνι, γιατί λες πως όπως το κάνεις παραπάνω βγαίνει συμπυκνωμένο;

Το ελαιόλαδο που λες χρησιμοποιείται κάπο στη διαδικασία;

• Like 1
Δημοσ.

θα πρεπει να σταματησει αυτο το παραμυθι,ή να ενημερωνεστε καλυτερα....που την βλεπεις την αισχροκερδια?εχεις καταλαβει οτι σε οποιοδηποτε προιον αγοραζεις,το 50% σχεδον παει στο κρατος?εκτος και αν νομιζεις οτι ο καθε παραγωγος πρεπει να βαζει το 25+% του φορου που του ζηταει το κρατος σου,απο την τσεπη του,για εχεις κερδος εσυ........μαλλον θα ηθελες να βαζει και τον φπα 23% απο την τσεπη του......ακομη καλυτερα,αν μαζι με το προιον σου εδινε και κανα ευρουλακι μπονους.......

Δημοσ.

Για πες, δώσε λίγες οδηγίες παραπάνω...απλώς το χτυπάς στο αναδευτήρα/κόφτη;

Αφού και στο σκέτο ταχίνι, στα υλικα αναφέρει πως περιλαμβάνει μόνο ταχίνι, γιατί λες πως όπως το κάνεις παραπάνω βγαίνει συμπυκνωμένο;

Το ελαιόλαδο που λες χρησιμοποιείται κάπο στη διαδικασία;

Θες λαδι για να πολτοποιηθει. Αλλοι βαζουν σησαμέλαιο, αλλα ειναι ακριβο.

Στην αρχη ψηνεις προαιρετικά το σουσαμι, του δινει πιο ωραια γευση. Μετα ριχνει οσο θες, μαζι με τρεις τέσσερις κουταλιες της σουπας λαδι(βλεπεις αν θελει αλλο και προσθετεις). Εγω εβαλα ελαιολαδο, αλλα εχει εντονη μυρωδια. Πηρα ηλιέλαιο να δοκιμασω.

Θελει υπομονη, να σταματας και με ενα κουταλι να το σπρωχνεις μεσα. Στην υφη το δικο μου ειναι πιο αγριο, απο τι του λιντ.

Πιστευω οτι αν μεινει για δυο εβδομαδες στο βαζο να φυγει το λαδι, θα ναι τζαμι. Το καλο σε ολο αυτο ειναι πως ανεβαινει πανω το ελαιόλαδο, οπου αν θες το πετας.

Εμενα 150γρ ωμο σουσαμι μου εβγαλε ενα βαζακι του λιντλ ταχινι, οπου το κιλο ειχε 4€

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...