Προς το περιεχόμενο

Lidl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@ washcloud Θα 'λεγα να παρατήσεις τα lidl. Δεν σε "θέλει" αφού τόσα πολλά που σε άλλους πάνε καλά (πχ επιστροφές) σε σένα όλο και κάτι στραβώνει :-)

Πέρα από την πλάκα τώρα το αν θα στραβομουτσουνιάσει κάποιος (που όλο και κάποιος θα βρεθεί) από την ουρά επειδή ένας θέλει να κάνει αλλαγή λίγο του δίνω σημασία. Η κατάσταση στα lidl είναι σε όλους μας γνωστή (λίγοι υπάλληλοι, "τρέχουν" σε όλα τα πόστα) και άρα είναι επιλογή μας να βρεθούμε εκεί. Και στην πράξη ενώ φωνάζουμε "δεν θα ανοίξει κάποιο ταμείο" ουσιαστικά επωφελούμαστε από τους λίγους υπαλλήλους και το "ξεζούμισμά" τους αφού είναι ένας τρόπος μείωσης του λειτουργικού κόστους και άρα και των τιμών.

Όποιος βιάζεται και θεωρεί ότι τον έχουν "στην ουρά σαν ζώο" (το έχω ακούσει περιμένοντας στην ουρά) μπορεί απλά να πάει σε κάποιο άλλο supermarket με πολλά ταμεία πχ Σκλαβενίτης, Βασιλοπουλος, κλπ. Κι έτσι να τιμωρηθεί και το lidl να βάλει περισσότερα ταμεία ;)

...μα δεν είναι φραντσάιζ, όλοι υπάλληλοι είναι και δεν παίζει να είχαν λόγο και κυρίως δυνατότητα να κρύψουν κάτι...

Τεσπα, πάλι στο ίδιο θέμα, με τα κουπόνια του βιβλίου, ζητάω από εναν υπεύθυνο για το πρώτο (2 πήρα τελικά, με διαφορά βδομάδων) αν παίζει να μου δώσει ένα επιπλέον για να συμπληρώσω το ρημάδι το δελτίο γιατί συνήθως ξέχναγα να τα ζητήσω και οι ταμίες ήταν στον κόσμο τους και η απάντηση είναι "ναι μωρέ, δεν τρέχει τίποτα, πάρε" και μου δίνει αυτό που δικαιούμουν, το επιπλέον που ζήτησα, και ακόμη ένα (!) (...που σημαίνει ότι δεν τους είχανε και με το πιστόλι στον κρόταφο για τα κουπόνια που δίνανε, και ήταν στην....διακριτική τους ευχέρεια το πόσα θα δώσουνε).

....λίγο καιρό μετά, κι ενώ ξεκίνησα να συμπληρώνω και 2ο δελτίο και θέλω ακόμη ένα για ολοκλήρωση, πάω (ίδιο μαγαζί), κάνω ψώνια γύρω στο 10άρι, και ζητώ από άλλον υπεύθυνο μήπως γίνεται να μου δώσει το τελευταίο κουπόνι για το δελτίο, γιατί πόσες φορές έχω ξεχάσει να ζητήσω να πάρω και το θυμάμαι στο σπίτι και σπάζομαι να το βλέπω στο πορτοφόλι, και γυρίζει και με ύφος λες και του είπα τίποτα για την μάνα του και μου λέει "όχι κύριε, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, δεν μπορώ να σας δώσω κουπόνι με 10 Ευρώ ψώνια", το ψώνιο.

(...είπα μια να του πω κάτι για την μάνα του όντως, για να δικιολογηθεί και το ύφος του, αλλά τελικά το μετάνιωσα...)

Συμπέρασμα : παρά την συστηματοποίηση, όντως υπάρχουν υπάλληλοι έτσι - υπάρχουν και γιουβέτσι.

Πολύ συνηθισμένο γεγονός όταν ένας υπάλληλος οπουδήποτε (κατάστημα, εφορία, τροχαία, κλπ) κάνει κάτι παράτυπο (πχ σου έδωσε κουπόνια που, αν και πιστεύεις ότι διακαιούσαι γιατί δεν τα είχες πάρει την "άλλη φορά", στην πράξη είναι ξεκάθαρο ότι τα παίρνεις με κάθε αγορά Χ ποσού και πάνω) αυτομάτως αυτό να θεωρείται δεδομένο και να γίνεται κακός αυτός που την άλλη μέρα/φορά απλά θα κάνει τη δουλειά του.

"Το καθήκι ο μπάτσος με έγραψε για κράνος ενώ ο άλλος την άλλη φορά (που σημαίνει ότι το συνηθίζω και το ΄χω ξανακάνει) κατάλαβε ότι το ξέχασα και με άφησε να φύγω"

• Like 1
Δημοσ.

δέν μιλάμε γιά ρούχα η παπούτσια , μιλάμε παρόμοιο κατ/μα σάν τό lidl , πού νά μπορείς νά επιστρέψεις τά πάντα (εκτός από εσώρουχα) προσωπικά εχω επιστρέψει  μπουφάν - παπούτσια - ηλεκτρική κουβέρτα - ηλεκτρικό υπόστρωμα - τηλεόραση - τοστιέρα - ραδιοσιντύ αυτ/του -τρυπάνι - σεσουάρ μαλλιών - κυάλια - εναν μικρό αφυγραντήρα ρεύματος - αντλία αντλησης νερών από πηγάδι ,ολα ηταν ανοιγμένα κ ολα δουλεμένα μέχρι κ τήν 30 ημέρα , ακόμα κ κρουασάν κ κέικ πού μού ειχαν φέρει δώρο  δέν μού αρεσαν οι γεύσεις κ πήγα κ τά αλλαξα (εννοείται οχι αυτό πού ειχα ανοίξει αλλά αυτά πού ηταν κλειστά) ποτέ δέν μού ειπαν τό παραμικρό πήρα τά λεφτά μου πίσω ομορφα κ ωραία 

Για review τα παίρνεις και τα γυρνάς πάλι πίσω;! :D

• Like 1
Δημοσ.

...να με συγχωρείς Χάρη και δεν ξέρω τί κάνουν οι άλλοι, αλλά εγώ τουλάχιστον καταλαβαίνω πότε κάποιος είναι ελαστικός και το εκτιμώ, κι όταν δεν είναι (πχ μου έχει τύχει σε σούπερ μάρκετ να με αφήσουν συγκεκριμένοι να μπω, παρά που "κλείσανε τις πόρτες", ενώ άλλες φορές δεν), φυσικά καταννοώ ότι απλά δεν γίνεται κάθε φορά να μου γίνεται χάρη. Άσε που το νόημα του παραδείγματος που έδωσα είναι για να τονίσω τις διαφορές αντιλήψεως των πραγμάτων μεταξύ υπαλλήλων. Ο πρώτος συγκεκριμένα είναι γενικά πολύ ανθρώπινος (..με την καλή έννοια, γιατί απ' ό,τι κατάλαβα κάποιοι δεν το έχουν για καλό), ενώ ο άλλος δεν δίνει τ' αγγέλου του νερό (ακόμη κι ερωτήσεις να του κάνεις απαντά με δυσθυμία).

Διευκρινήσεις : πίστευα ότι δικαιούμαι να το ΖΗΤΗΣΩ το κουπόνι, κι όχι ότι δικαιούμαι να το πάρω κι όλας, τη στιγμή που μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, γειά σας. Το περιστατικό το ανέφερα για να τονίσω τις διαφορετικές αντιμετωπίσεις σε κάτι που απ' ό,τι φαίνεται ήταν χαλαρό (η διάθεση των κουπονιών) και όχι αυστηρά μετρημένο.

Επίσης σχετικά με τις ουρές που λες, μου θυμίζει το "να προσέχατε τί ψηφίζατε". Κι όπως και στην περίπτωση της ανάδειξης κυβερνήσεων ΔΕΝ υπάρχει "η σωστή ψήφος" που όλοι οι ηλίθιοι αγνοούμε, τη στιγμή που όλοι τα ίδια είναι και στην ουσία αποτελούν μια κάστα εξουσίας και κάνουνε παιχνίδι μιας και είμαστε (θέλουμε δεν θέλουμε) πρόβατα - έτσι και το "πάνε σε άλλο μάρκετ" λίγη αξία έχει, καθώς και εκεί μία από τα ίδια είναι και κάνουν αυτό που θεωρούν δουλειά και συμφέρον τους με τους δικούς τους όρους. Άσε δηλαδή το ότι (ειδικά με Βασιλόπουλο), πέραν του ότι εκεί η καθυστέρηση είναι ακόμη μεγαλύτερη, το να προτείνεις να πάω κάπου οι τιμές είναι μεγαλύτερες και τα προϊόντα όχι αυτά που θέλω, με αφήνει εμβρόντητο.

Σε ΕΝΑ που θα συμφωνήσω, είναι στη ματαιότητα του να φωνάζει/χτυπιέται κανείς στην ουρά για το ότι "τον έχουν εκεί σα ζώο", καθώς απλά θα στρεσάρει τους υπαλλήλους/θα φέρει γενικό εκνευρισμό (.....μάλιστα, θυμάμαι περιστατικό που πετάχτηκε κάποιος, και βρήκε ευκαιρία να κοντράρει κάποιον που τα είχε πάρει στην ουρά, με το να του λέει, καλή ώρα "άμα δε σ' αρέσει γιατί δεν πας αλλού" και με το ζόρι συγκράτησα τον πρώτο, καθώς ο άλλος έψαχνε εμφανώς αφορμή να του πει "διάφορα", άσχετα και δυσανάλογα, με την "ευκαιρία"...).

Να ήταν οικογενειακή επιχείρηση, να το καταλάβαινα το να γκαρίξεις. Όχι δηλαδή τίποτε άλλο, αλλά προφανώς γίνονται όλη την ώρα και εδώ και χρόνια τέτοια περιστατικά, αλλά οι "ανώνυμες" εταιρίες, δεν δίνουν δεκάρα διότι ξέρουν πως με αυτά που παρέχουν, τον κόσμο δεν τον χάνουν. Μαχαίρι και πεπόνι φάση.

Τέλος, καλή η πλάκα, αλλά για να μη ξεχνιόμαστε, δεν είπα ποτέ και πουθενά κάτι σε στυλ "ε αυτά τα Λιντλ δεν αντέχονται".

Όπως μάλιστα είπε κάποιος "ε ας είναι και 20λεπτο για τις επιστροφές, τί έγινε;", συμφωνώ ότι και περισσότερο χρόνο να κάνουν, το καλό αυτής της τακτικής δεν συγκρίνεται. Μόνο που, καλό θα ήταν αντί να αυξάνεται, να μειώνεται.

Κι ούτε έγραψα πουθενά "έχω ξεσπάσει περιμένοντας στο ταμείο για επιστροφή". Όλα ξεκίνησαν μετά που έγραψα πως το μόνο μείον που έχει η διαδικασία επιστροφής (αφού την πρότεινα σαν λύση για όσους τυχόν δεν ξέρουν αν θα πάρουν κάτι ή όχι), είναι πως είναι κάπως χρονοβόρα και καλό θα ήταν να ήταν λιγότερο.

Δημοσ.

δέν μιλάμε γιά ρούχα η παπούτσια , μιλάμε παρόμοιο κατ/μα σάν τό lidl , πού νά μπορείς νά επιστρέψεις τά πάντα (εκτός από εσώρουχα) προσωπικά εχω επιστρέψει  μπουφάν - παπούτσια - ηλεκτρική κουβέρτα - ηλεκτρικό υπόστρωμα - τηλεόραση - τοστιέρα - ραδιοσιντύ αυτ/του -τρυπάνι - σεσουάρ μαλλιών - κυάλια - εναν μικρό αφυγραντήρα ρεύματος - αντλία αντλησης νερών από πηγάδι ,ολα ηταν ανοιγμένα κ ολα δουλεμένα μέχρι κ τήν 30 ημέρα , ακόμα κ κρουασάν κ κέικ πού μού ειχαν φέρει δώρο  δέν μού αρεσαν οι γεύσεις κ πήγα κ τά αλλαξα (εννοείται οχι αυτό πού ειχα ανοίξει αλλά αυτά πού ηταν κλειστά) ποτέ δέν μού ειπαν τό παραμικρό πήρα τά λεφτά μου πίσω ομορφα κ ωραία 

ποιος ο λόγος;

Δημοσ.

Τελικα αυτο το χρονοδιαγραμμα που θα βαλουν φουρνους σε ολα τα Lidl της χώρας,

πως παει, προχωράει; Βλεπετε εσεις lidl που δεν ειχαν φουρνους, να βαζουν;

Δημοσ.

Τελικα αυτο το χρονοδιαγραμμα που θα βαλουν φουρνους σε ολα τα Lidl της χώρας,

πως παει, προχωράει; Βλεπετε εσεις lidl που δεν ειχαν φουρνους, να βαζουν;

Να σου εκφράσω μια ειλικρινή μου απορία; 

Τι ειναι αυτό που σε παρακινεί τόσο πολύ να ρωτήσεις για το χρονοδιάγραμμα εγκατάστασης φούρνων, ώστε να μπεις στη διαδικασία να κάνεις login και ενώ οι άλλοι τσακώνονται για κάποιο αλλο θέμα (ανουσιο κατά τη γνώμη μου) ... να ρωτήσεις κάτι αλλο;

Ειλικρινά έχω την απορία

Δημοσ.
.........................

Επίσης σχετικά με τις ουρές που λες, μου θυμίζει το "να προσέχατε τί ψηφίζατε". Κι όπως και στην περίπτωση της ανάδειξης κυβερνήσεων ΔΕΝ υπάρχει "η σωστή ψήφος" που όλοι οι ηλίθιοι αγνοούμε, τη στιγμή που όλοι τα ίδια είναι και στην ουσία αποτελούν μια κάστα εξουσίας και κάνουνε παιχνίδι μιας και είμαστε (θέλουμε δεν θέλουμε) πρόβατα - έτσι και το "πάνε σε άλλο μάρκετ" λίγη αξία έχει, καθώς και εκεί μία από τα ίδια είναι και κάνουν αυτό που θεωρούν δουλειά και συμφέρον τους με τους δικούς τους όρους. Άσε δηλαδή το ότι (ειδικά με Βασιλόπουλο), πέραν του ότι εκεί η καθυστέρηση είναι ακόμη μεγαλύτερη, το να προτείνεις να πάω κάπου οι τιμές είναι μεγαλύτερες και τα προϊόντα όχι αυτά που θέλω, με αφήνει εμβρόντητο.

............................

Αυτό που απλά πρότεινα, και όχι ειδικά σε σένα αλλά σε όποιον έχει "θέμα" με κάποια συγκεκριμένη τακτική/προσέγγιση, είναι να πάει αλλού που θα είναι πιο πολύ του γούστου του (είναι η δύναμη του καταναλωτή αυτή).

Το να φωνάζω όμως (και το λέω σε πρώτο ενικό για να μην νομίζεις ότι το λέω για σένα αλλά γενικότερα) για πχ την καθυστέρηση ή τα 2 και όχι 22 ταμεία τη στιγμή που είναι κοινώς γνωστό ότι αυτά τα λίγα ταμεία/άτομα είναι μια από τις αιτίες των χαμηλότερων τιμών είναι λίγο (ας μου επιτραπεί η λέξη) χαζό. Γιατί αν αύριο κάθε Lidl έχει από 10 ανοιχτά ταμεία, μάντεψε ποιος θα πληρώσει το έξτρα προσωπικό.

Και τώρα ας μην κοροϊδευόμαστε για το "δεν είναι τα προϊόντα που θέλω". Μέχρι "χθες" ελάχιστοι ψώνιζαν από εκεί. Το κ...σφίξιμο μας έκανε να τα "ανακαλύψουμε".

Και τέλος αναφορικά με τις μικρές "χάρες" που λες, σκέψου (πριν τις ζητήσεις) πόσοι κάνουν το ίδιο καθημερινά.

Έχοντας δουλέψει πολλάάά χρόνια σε κατάστημα μπορώ να σου πω (και να στο βεβαιώσει κάθε ένας που έχει εργαστεί έστω και μια βδομάδα) ότι καθημερινά υπάρχουν πολλοί που ζητάνε το κάτι παραπάνω χωρίς να σκέφτονται ότι:

-Αυτό ενδεχομένως να επιβαρύνει τον συγκεκριμένο εργαζόμενο ή τον συνάδελφό του (πχ αυτός που σε βάζει μέσα στο κατάστημα αφού έχει επισήμως κλείσει η πόρτα χώνει στο λούκι και όλους τους άλλους από πωλητές μέχρι ταμίες και καθαρίστριες).

-Τον φέρνεις σε δύσκολη θέση και ψυχολογικά (τις περισσότερες φορές ο πελάτης που ζητάει διαφορετική αντιμετώπιση έχει πάντα μια "δακρύβρεχτη" ιστορία για να το στηρίξει) αλλά και πρακτικά αφού ίσως να μην μπορεί να αρνηθεί φοβούμενος τον όποιο εργοδότη, προϊστάμενο ή...κάμερα.

Δημοσ.

Χάρη, συνεχίζεις να μιλάς "πατώντας σε 'μένα", για άλλους - με τις λειτουργίες των οποίων καμμία σχέση δεν έχω. Ε δε μου κάθεται καλά αυτό....

(.....για την ιστορία πχ, ψωνίζω Λιντλ εδώ και 15 χρόνια)

Τέλος, περί "ιδιαίτερων εξυπηρετήσεων" : δεν νομίζω ότι υπήρχε λόγος να "κριθώ" (κι εγώ και όσοι άλλοι τυχόν το εφαρμόζουν).

Ανέφερα συγκεκριμένα περιστατικά, για να καταδείξω κάτι ΑΛΛΟ. Ε νισάφι ρε παιδιά πια...

(.....πόσο μάλλον που δεν το θεωρώ "δικαίωμα" το να ζητά κανείς "χάρες"...)

Κατά τ' άλλα, όντως φτάνει - θα μας δαγκώσει και ο ΆΙ Σέι...

Δημοσ.

Καλησπέρα! Για το μετρητή παλμών βημάτων κλπ που εχει αυτή την εβδομάδα εχετε καμία άποψη αν αξίζει τα χρήματα του; Ευχαριστώ.

http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=47984

Μηπως το αγορασες να μου πεις εντυπωσεις; Δυστυχως πηγα κ εξαντληθηκε..

Δημοσ.

Μηπως το αγορασες να μου πεις εντυπωσεις; Δυστυχως πηγα κ εξαντληθηκε..

Και εγω αυριο-μεθαυριο σκόπευα να παω οπότε ίσως δεν το βρω και εγώ :)

Δημοσ.

Το Lidl το εχει ταραξει στις αυξησεις, σωστα;

Νεο κρουσμα, το πιο απλο ταχινι(χωρις καμια προσμιξη), που πλεον κοστιζει 2,25(αν θυμαμαι καλα) ως κανονικη τιμη,

και το ειχε σημερα να πωλειται με την παλια τιμη 1.99 ως προσφορα!

Δηλαδη μολις τελειωσει η...παλια τιμη-προσφορα, θα παει στα 2.25!!!!!

Μπραβο Lidl!

Digestive δικα του δεν βρηκα, μονο της Παπαδοπουλου.

Μαυρη σοκολατα, ειχε ανεκαθεν 0,49.

Πηγε 0,55 τους τελευταιους μηνες, και τωρα βλεπω κανονικη τιμη, 0,65!!!!! (ως προσφορα την εδιναν ακομη 0,55-αλα κολπο με ταχινι).

Αντε και στο 1 ευρω παιδια!

Εχουν εξαϋλωθει τα εισοδηματα μας, και αντι τουλάχιστον να κρατησουν σταθερες τις τιμες (για να μην πω να τις ριξουν),

αυτοι πανε και κανουν αυξησεις!!!!

ΝΤΡΟΠΗ!

:(

• Like 1
Δημοσ.

Και κάτι παγωτά ξυλάκια έχουν πάει €3,25, όταν πέρυσι το καλοκαίρι τα έπαιρνα €1,99... λες και έχουν υψηλότερη ζήτηση τον χειμώνα σε σχέση με το καλοκαίρι.

Δημοσ.

στην περσινη αυξηση του φπα σε σχεδον ολα τα τροφιμα,το λιντλ δεν την ειχε μεταφερει στα προιοντα.ετσι αυξησε κατα πολυ την πελατεια του.ηρθε λοιπον ο καιρος να κανει τις αυξησεις.το κραξιμο δεν πρεπει να πηγαινει στα λιντλ,αν αποδιδει τον φπα και φορολογειται κανονικα........ο νοων νοειτω....

Δημοσ.

Για review τα παίρνεις και τα γυρνάς πάλι πίσω;! :D

ακριβώς αυτό κάνω , παίρνω κάτι τό δοκιμάζω δέν  μού αρέσει  αμέσως πίσω επιστροφή .αφού σού δίνει αυτή τήν δυνατότητα τό lidl πρέπει νά τήν εκμεταλεύεσαι ..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...