Προς το περιεχόμενο

Lidl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι επαναφορτιζομενες μπαταριες του lidl λενε τιποτε, εχει αγορασει κανεις;

Μεγαλη μουφα οι μπαταριες τους. Εχω ξοδεψει πολλα λεφτα και το καταλαβα αργα. Δοκιμασε τις Eneloop καλυτερα.

• Like 1
Δημοσ.

Μεγαλη μουφα οι μπαταριες τους. Εχω ξοδεψει πολλα λεφτα και το καταλαβα αργα. Δοκιμασε τις Eneloop καλυτερα.

Oι eneloop ειναι οι κορυφαιες, το ξερω!

Τις σκεφτηκα, οχι για βασικη-κυρια χρηση, αλλα για εφεδρικη-επικουρικη χρηση.

Δημοσ.

Βγαίνουν με 2 χρώματα αν θυμάμαι καλά.

Κάποιο απο τα 2 ειναι λιγο καλύτερο ισχύει ή και τα 2 ειναι τόσο χάλια;

Εχω πάρει πρόσφατα τις τρονικ κοκκινες-μαυρες και τις χρησιμοποιώ σε controller xbox μια χαρά τα πάνε.

Τώρα πόσους κύκλους φόρτισης θα αντέξουν δεν το γνωρίζω.

Δημοσ.

...Εγω απο 26€ τις βλεπω: https://www.skroutz.gr/c/497/valitses_taxidiou/f/513370/%CE%A7%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AD%CF%82-%CE%9A%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CF%82.html?keyphrase=%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%84%CF%83%CE%B1+%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CF%82&order_by=pricevat&order_dir=asc

Τωρα αμα την θελει για ταξιδι με αεροπλανο δηλαδη εκει που ειναι και ο ρολος της πρεπει να ψαξει κανεις τι διαστασεις οριζει καθε εταιρια για να την δεχτει ως "χειραποσκευη"...

...αυτή είναι η λίστα αν πατήσεις για βαλίτσες "καμπίνας" (όπως του Λιντλ). Αν γράψεις απλά "βαλίτσες", βγάζει και λίγο φθηνότερες/λίγο ακριβότερες από το 20άρι, με τις διαστάσεις να είναι σχεδόν όπως αυτή του Λιντλ. Απλώς δεν έχουν περαστεί στην συγκεκριμένη κατηγορία.. Είναι όμως για την δουλειά που είναι και η βαλίτσα του Λιντλ = για καμπίνα αεροπλάνου (εντός των επιτρεπόμενων διαστάσεων). Για την ιστορία βέβαια αυτά, αφού όπως δήλωσα "κι εγώ με τη βαλίτσα του Λιντλ είμαι".

Σταματάω εδώ όμως για να μην την πάμε μακρυά :ρ

Σαν τι να κανει το κοινο, απλα ενημερωνεται. Απο κι επειτα καθενας μπορει να σκεφτει διαφορετικα, μπορει να αποκλεισει το συγκεκριμενο προιον ή τη συγκεκριμενη εταιρια απο τις επιλογες του, μπορει και να σηκωσει αδιαφορα τους ωμους οπως κανεις εσυ.

...και πού ακριβώς, ξαναρωτάω, βοηθά το κοινό, η γνώση του ποιά εταιρία βγάζει συγκεκριμένα πράγματα; Εσύ ας πούμε, έμαθες ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΜ, για "την ανάκληση του γιαουρτιού, όπου βρέθηκε μούχλα". Έχεις ιδέα για πόσα κομμάτια μιλάμε; Για το αν είναι παρτίδες ολόκληρες ή όχι; Για το ποιός ΑΚΡΙΒΩΣ ευθύνεται για το συγκεκριμένο μούχλιασμα; Για το αν είναι θέμα "τακτικής" (=ελλιπείς έλεγχοι υγιεινής/συσκευασίας/παρασκευής κτλ) της παραγωγού εταιρίας, ή αν απλά ήταν ένα τυχαίο/μεμονωμένο γεγονός, μια "αστοχία στα όρια του επιτρεπόμενου" (λάθη/ατυχήματα πάντα γίνονται και παντού). Και πώς ακριβώς επίσης θα μάθεις την γκάμα των προϊόντων που διαθέτει αυτή η εταιρία, για να αποφύγεις το σύνολό τους;

Αν τα παραπάνω σου φαίνονται "σήκωμα των ώμων", σηκώνω τα χέρια ψηλά, διότι εγώ βλέπω πως μένεις στην βιτρίνα των πραγμάτων.

Κι αν πεις "μα δεν μιλάω για τα μουχλιασμένα, αλλά για όσα έχουν μέσα" (πχ) "...καρκινογόνα και άλλα επιβλαβή", τότε θα ξαναπώ ότι ΤΕΤΟΙΕΣ εταιρίες (όπως η αμερικάνικη που ανέφερα), κλείνονται μετά που το όποιο ελλιπές προσωπικό ελέγχων από σχετικές υπηρεσίες, ανακαλύψει τις ματσακονιές τους. Ή στην "χειρότερη", τρώνε βαριά πρόστιμα, ανακαλούνται άδειες λειτουργίας (ανάλογα με την επικινδυνότητα που παρουσιάζουν) και γενικώς μπαίνουν στο στόχαστρο των σχετικών υπηρεσιών, μέχρι να διαπιστωθεί ότι έχουν "συμμαζευτεί".  ΜΠΟΡΕΙΣ να ξέρεις εσύ, ποιά εταιρία κάνει τί με τα προϊόντα της, πριν αυτό βγει στη φόρα; Το μόνο που μπορείς ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να κάνεις, είναι όπως σου είχα πει αρχικά και λέει η λογική του κεφαλιού πάνω στους ώμους, είναι να εμπιστεύεσαι την ίδια σου την γεύση όταν παίρνεις προϊόντα. Οποιουδήποτε.

Σημασια εχει οτι οι ελεγχοι πρεπει να γινονται, και οσο γινεται περισσοτεροι. υ υποστηριζεις οτι δε χρειαζονται?

.....προς τί η ερώτηση, δεν το καταλαβαίνω. Προφανώς και χρειάζονται. Όπως και προφανώς είναι ελλιπέστατοι/το προσωπικό ποσοτικά ανεπαρκές (γενικά η κοινωνία χρειάζεται καμμιά 10αριά ελεγκτές όλων των ειδών, πάνω από το κεφάλι του κάθε μέλους της, για να πει κανείς ότι ει με "ασφάλεια", και αυτό δεν πρόκειται να το δούμε ποτέ). Μην πω ότι δεν πολυεμπιστεύομαι, από διαίσθηση, το πώς λειτουργούν αυτές οι υπηρεσίες, όταν στα πάντα γύρω μας παίζουν κυκλώματα/κλίκες/"μαφίες" που εκμεταλλεύονται καταστάσεις....(=πού ξέρω εγώ πόσοι τα παίρνουνε από βιομηχανίες για να κάνουνε στραβά μάτια κατά τους ελέγχους τους...). Δεν είπα εγώ "σκάσε και τρώγε" - είπα ότι "στην ΟΥΣΙΑ, δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα ως απλός καταναλωτής και το βασικό που σου μένει είναι η ίδια σου η κρίση=γεύση" για να "ξέρεις τί τρως". Από εκεί και πέρα, αφήνεις τα πράγματα στις υπο ερωτηματικό υπηρεσίες. Διότι κάτι άλλο, δεν έχει νόημα.

Σου ζητησα να βοηθησεις?

"Ακρη οπως το θελω", ποια ακριβως?

....άμεσα όχι, αλλά έκανες ερωτήσεις (επί ερωτήσεων). Και μην κολλάς στην έκφραση "δεν μπορώ να σε βοηθήσω". Θα μπορούσα να έχω γράψει "δεν μπορώ να σου δώσω να καταλάβεις καλύτερα" (τονίζοντας την αδυναμία μου να το κάνω), αλλά επέλεξα την άλλη, θεωρώντας την και πιο "διακριτική".

Όσο για την "άκρη", θέλεις να μπορείς να έχεις τον έλεγχο μίας κατάστασης που αφορά την ίδια σου την υγεία (θεμιτό, θεμιτότατο), αλλά είναι τέτοια η δυναμική του συγκεκριμένου συστήματος (κατά βάση σε ταΐζουν άγνωστές σου εταιρίες), που απλά είναι ΜΑΤΑΙΟ να έχεις την εξασφάλιση που θέλεις. Πρακτικά τουλάχιστον, διότι ψυχολογικά, καταλαβαίνω ότι έχει το νόημά του το να ξέρεις το όνομα μια εταιρίας ώστε να την αποφύγεις όπως λες.

Σου εξήγησα όμως, όσο πιο αναλυτικά μπορούσα, πόσο φρούδο είναι αυτό.

Οχι φράου Μπάλα βρε φιλε, Φραμπαλα λεγεται το κοριτσι

1386501968.jpg

...ντοντ γουώρυ, ό,τι έγραψα, εν πλήρη συνειδήσει το έγραψα (καθώς τον συγκεκριμένο χαρακτήρα του πολυαγαπημένου Goscinny τον γνωρίζω από το 1980-κάτι που πρωτοδιάβασα το "ο Αστερίξ Λεγεωνάριος" (και δη έκδοση Ψαρόπουλου, υπό την ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ απόδοση του Αργύρη Χιόνη, και όχι τα ξενερώματα της Μαμούθ...).

Απλά λογοπαιγνιακό χαβαλέ έκανα, που μου ήρθε εκείνη την στιγμή.

Εχω πάρει πρόσφατα τις τρονικ κοκκινες-μαυρες και τις χρησιμοποιώ σε controller xbox μια χαρά τα πάνε.

Τώρα πόσους κύκλους φόρτισης θα αντέξουν δεν το γνωρίζω.

...γενικά οι επαναφορτιζόμενες (και Τρόνικ και κάτι άλλο που έπαιζε πριν από αυτές), του Λιντλ, ΔΕΝ είναι και ό,τι καλύτερο : μην κοιτάς για την "αρχή" - το θέμα είναι ότι "σχετικά σύντομα" θα "υπό-φορτίζουν", σε σχέση με άλλες (ακόμη και κινέζικες από λαϊκή). 

Δεν χαλάνε εντελώς, πιο γρήγορα, αλλά χάνουν την "δύναμή τους". Ή τουλάχιστον, έτσι γινόταν παλαιότερα με αυτές - δεν έχω ιδέα αν τις βελτιώσανε καθόλου. Για "όχι τόσο συχνή χρήση" που αναφέρθηκε, ίσως είναι καλή φάση.

Δημοσ.

οι τρονικ που εχει τα τελευταια 2-3 χρονια,ειναι πολυ καλες για τα χρηματα τους .καμια σχεση με τις προ 5ετιας,που μετα απο 10 επαναφορτισεις,ηταν για πεταμα.τωρα,ειναι κανονικες επαναφορτιζομενες,και οχι κανονικα σκουπιδια που ηταν οι παλιες.σημερα μαλιστα,βρηκα καμια 20αρια δ μεγεθος,  που ειχα αγορασμενες απο το καλοκαιρι,και εκανα ενα πακ για βιδολογο,και η ταση ηταν η προβλεπομενη.ουτε μια να εχει απωλεια εστω 0.05 βολτ.

• Like 1
Δημοσ.

Οι επαναφορτιζομενες μπαταριες του lidl λενε τιποτε, εχει αγορασει κανεις;

Εγω εχω τις 2α μαυρες-κοκκινες 2500mah με τα 3ε το πακετο κοντα 1 χρονο και ειναι μια χαρα για τα λεφτα τους..
Δημοσ.

Μέτριες για μένα,ακόμα χάνουν σχετικά γρήγορα τη φόρτιση τους. Θα τις έπαιρνα μόνο για συσκευές που τρώνε πολύ μπαταρία και χρησιμοποιώ συχνά.

Δημοσ.

Οχι, για αυτο απλα ρωτησα και τη δικη σου γνωμη.

H γνωμη μου ειναι πως κριτηριο για το κατσικακι πρεπει να ειναι η ποιοτητα και ο ελεγχος απο τις αρχες. Η εθνικοτητα εχει να κανει μόνο με πατριωτικους λογους :)

...και πού ακριβώς, ξαναρωτάω, βοηθά το κοινό, η γνώση του ποιά εταιρία βγάζει συγκεκριμένα πράγματα; Εσύ ας πούμε, έμαθες ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΜ, για "την ανάκληση του γιαουρτιού, όπου βρέθηκε μούχλα". Έχεις ιδέα για πόσα κομμάτια μιλάμε; Για το αν είναι παρτίδες ολόκληρες ή όχι; Για το ποιός ΑΚΡΙΒΩΣ ευθύνεται για το συγκεκριμένο μούχλιασμα; Για το αν είναι θέμα "τακτικής" (=ελλιπείς έλεγχοι υγιεινής/συσκευασίας/παρασκευής κτλ) της παραγωγού εταιρίας, ή αν απλά ήταν ένα τυχαίο/μεμονωμένο γεγονός, μια "αστοχία στα όρια του επιτρεπόμενου" (λάθη/ατυχήματα πάντα γίνονται και παντού). Και πώς ακριβώς επίσης θα μάθεις την γκάμα των προϊόντων που διαθέτει αυτή η εταιρία, για να αποφύγεις το σύνολό τους;..................

Πνιγεσαι σε μια κουταλια νερο βρε φιλε, σημασια εχει πως οι ελεγχοι πρεπει να γινονται και φυσικα τα ευρηματα να γνωστοποιουνται στο κοινο, οχι να κρυβονται. Δε καταλαβαινω γιατι πελαγωνεις, εφοσον συμφωνεις οτι οι ελεγχοι πρεπει να γινονται προς τι αυτα τα κατεβατα με τους "προβληματισμους" σου?

...ντοντ γουώρυ, ό,τι έγραψα, εν πλήρη συνειδήσει το έγραψα (καθώς τον συγκεκριμένο χαρακτήρα του πολυαγαπημένου Goscinny τον γνωρίζω από το 1980-κάτι που πρωτοδιάβασα το "ο Αστερίξ Λεγεωνάριος" (και δη έκδοση Ψαρόπουλου, υπό την ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ απόδοση του Αργύρη Χιόνη, και όχι τα ξενερώματα της Μαμούθ...).

Απλά λογοπαιγνιακό χαβαλέ έκανα, που μου ήρθε εκείνη την στιγμή.

Α, εγω  νομιζα οτι τη περασες για γερμανιδα τη φιλη μας.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω εχω τις 2α μαυρες-κοκκινες 2500mah με τα 3ε το πακετο κοντα 1 χρονο και ειναι μια χαρα για τα λεφτα τους..

Τωρα τα πακετα που βλεπω στο φυλλαδιο, τα δινει 4€ το πακετο....

:(

Ειχα δικιο που ελεγα για αυξησεις στα Lidl, εν μεσω πρωτοφανους κρισης στην Ελλάδα...

Δημοσ.

Πνιγεσαι σε μια κουταλια νερο βρε φιλε, σημασια εχει πως οι ελεγχοι πρεπει να γινονται και φυσικα τα ευρηματα να γνωστοποιουνται στο κοινο, οχι να κρυβονται. Δε καταλαβαινω γιατι πελαγωνεις, εφοσον συμφωνεις οτι οι ελεγχοι πρεπει να γινονται προς τι αυτα τα κατεβατα με τους "προβληματισμους" σου?

...αυτό που κάνω εγώ, είναι που "πριονίζω τα πριονίδια". Μεγάλη έκπληξη που το παίρνεις για "πελάγωμα".

Εσύ πάλι, "ψάχνεις ψύλλους στ' άχυρα" - χωρίς καν να τους χρειάζεσαι στην τελική (και είναι αυτό που προσπάθησα να σου εξηγήσω).

Ειχα δικιο που ελεγα για αυξησεις στα Lidl, εν μεσω πρωτοφανους κρισης στην Ελλάδα...

...προφανές το ότι σε μια τάδε γκάμα προϊόντων του το ότι έχει κάνει αυξήσεις τις τελευταίες βδομάδες, τις τάξης του περίπου 20%.

Χαρακτηριστικά κάποια από τα σοκολατοειδή του και τις γατοκροκέτες του που τα ξέρω από πρώτο χέρι.

Τώρα, σοκολάτες/μπαταρίες/κροκέτες (και δεν θυμάμαι και τί άλλο) δεν τα λες και είδη πρώτης ανάγκης, σε συνθήκες κρίσης (όχι ότι μ' αρέσουν έστω οι συγκεκριμένες αυξήσεις) και η αλήθεια είναι ότι από τη μια "προσφορά" στην άλλη το πάει ειδικά με τα φθηνά του κρέατα, και τα λαχανικομακαρονορυζοφρουτογάλατά του κτλ είναι στα ίδια.

Το ιδανικό βέβαια θα ήταν να βλέπαμε μια μείωση πχ 30% στα ΠΑΝΤΑ, αλλά αυτό μάλλον όνειρο θερινής νυκτός είναι. Γενικά κι εμένα μου κάνει εντύπωση που τα σ/μ παρά τις σταθερές μειώσεις εισοδημάτων του κόσμου, προς τα πάνω το πάνε αντί προς τα κάτω, αλλά προφανώς είναι ο τρόπος τους να κάνουν την δική τους δουλειά χωρίς χασούρες και μάλλον απλά η διέξοδός τους είναι ο ανταγωνισμός μεταξύ των, με την έννοια ότι ανεβάζουν τις τιμές για τον ήδη εξαντλημένο κόσμο, "και όποιος (από τους ανταγωνιστές), αντέξει". Καλή ώρα ο Μαρινόπουλος που πλέον έχει γίνει "φάντασμα" (λόγω των χρεών προς τους προμηθευτές), έχοντας χάσει τα φθηνά προϊόντα "Carrefour" (και μάλλον θα το γυρίσει στα "Marata" μετά την επικείμενη σύμπραξη με Σκλαβενίτη....; ).

Δημοσ.

Απο βδομαδα φερνουν ηλεκτρικα εργαλεια κοπης ξυλου.

Σκεφτομαι να παρω την Φρέζα πολλαπλών λειτουργιών PSFS 250 A1.

Αλλα εχει και επαναφορτιζομενη παλμικη σεγα.

Η φρεζα κανει και τη δουλεια της σεγας;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...