Προς το περιεχόμενο

Lidl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μια απορία μόνο.

γιατί τονίζουμε το Ελληνικό λες και είναι κάτι το θεϊκό;

το κάνουν πολλοί αυτό.

• Like 2
Δημοσ.

Αυτή η συζήτηση μου θυμίζει το «χάλια» φαγητό του στρατού... κάποιοι είναι πολύ καλομαθημένοι και δεν μπορούν χωρίς το φαγητό της μαμάς. Ε κάπως έτσι είναι και η αναλογία με τα επώνυμα (που βγαίνουν από το ίδιο εργοστάσιο).

Δημοσ.

Αυτή η συζήτηση μου θυμίζει το «χάλια» φαγητό του στρατού... κάποιοι είναι πολύ καλομαθημένοι και δεν μπορούν χωρίς το φαγητό της μαμάς. Ε κάπως έτσι είναι και η αναλογία με τα επώνυμα (που βγαίνουν από το ίδιο εργοστάσιο).

Μην το πεις παραεξω αυτο θα σε κοροιδευουν

Δημοσ.

@ Γιώργος Παππάς :

...ούτε σε ξέρω, ούτε μπορώ να λέω στο φλου "δουλεύεις εκεί". Γι' αυτό αυτό που είπα, ήταν πολύ συγκεκριμένο.

Και το "πρόβλημα", είναι αυτό ακριβώς : ότι αυτό που έγραψες, "θυμίζει το τάδε". Άσχετα αν είσαι ή δεν είσαι της δείνα εταιρίας (και δέχομαι ότι "δεν είσαι").

...και γενικά, "εκνευρίστηκα" είναι η αλήθεια, με το ποστ σου. Προσωπικά και εμένα μου την δίνουν αυτοί που "κοιτάνε την μέγιστη ποιότητα" (και πληρώνουν φίρμα και σχεδόν τίποτε παραπάνω), αλλά όταν είδα εκείνο το "καθυστερημένοι", μου την έδωσε. Όχι δηλαδή τίποτε άλλο, αλλά για την θεωρία, πώς είναι δυνατόν 5 με 10 Ευρώ τον μήνα, να κάνουν (από μόνα τους) την διαφορά μεταξύ "εξυπνάδας" και "καθυστέρησης";

Προφανώς δεν έχω τίποτε μαζί σου, αλλά το όλο ποστ είχε "inconsistencies" που εκνευρίζανε.

Το άλλο εκενυριστικό είναι πως (υπ' όψιν, δεκάρα δεν δίνω για τα Lidl, ίσα-ίσα εκνευρίζομαι που τα ντόπια εισοδήματα καταλήγουν σε γερμανικές τσέπες - και προφανώς μιλάω για τον τελικό αποδέκτη του κέρδους του μεσάζοντα = "το σουπερμάρκετ" /θα προτιμούσα ελληνικούς συνεταιρισμούς, που θα επενδύανε εντός και δεν θα βγάζανε τα λεφτά τους έξω αλλά τεσπα) όταν προσωπικά δεν μας αρέσει κάτι, κανείς δεν λέει να μην το τονίζουμε, αλλά να μην πηγαίνουμε στο άλλο άκρο και αν λέμε "δεν τρώγονται", λες και όσοι τα τρώνε είναι στο όριο να κάνουν χαρακίρι.

Άσε που, όπως εγώ, τα βρίσκω ΜΙΑ ΧΑΡΑ τα λιντλομακάρονα (συγκεκριμένα -και η άποψή μου αυτή είναι γενικά η ίδια για την πλειονότητα των προϊόντων τους- τα θεωρώ τα καλύτερα από όλα τα φτηνά που κυκλοφορούν). Προφανώς υπάρχουν και πιο σούπερ-ουάου προϊόντα, χειροποίητα/ποδοποίητα/και δεν ξέρω και 'γω τί άλλο που τα βάζουν κάτω, αλλά προσωπικά δεν με νοιάζει, από την στιγμή που η ποιότητα των του Lidl είναι ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΤΑΤΗ για συχνή κατανάλωση, ειδικά όταν συνδυάζονται με σχεδόν ΜΙΣΗ τιμή από τα μέσα "επώνυμα". Για την ακρίβεια, τους βγάζω το καπέλο που ενώ είναι "φθηνομάρκετ", έχουν την ποιότητα που έχουν στα προϊόντα τους. Πολύ πιο "σαβούρα" πχ έβρισκε κάποτε κάποιος στα του DIA, και συνεχίζει να βρίσκει σε διάφορα του Μαρινόπουλου (μαναβική κυρίως) ή του Σκλαβενίτη ας πούμε.

Το λοιπόν, είναι θέμα ΓΟΥΣΤΟΥ, και όχι αντικειμενικότητας, το "δεν τρώγονται". Και οκ, μπορεί όπως δήλωσες, εσύ "να τα ξέρεις καλά ως φοιτητής", αλλά υπάρχουν άτομα που "τα πάντα είναι στο μυαλό τους". Παράδειγμα που μου έρχεται πρόχειρο, η πεθερά μου : είχε μάθει σε ένα χύμα μαύρο τσάι και δεν της άρεσε κάτι άλλο. Η δικιά μου πάλι, που επίσης είναι "καλομαθημένη στην ποιότητα", όταν της έφερα σε φακελάκια από το Lidl, απεφάνθη ότι "από τα φθηνά, του Lidl είναι το καλύτερο". Πήγα λοιπόν στην πεθερά μου και ΔΕΝ της άρεσε. Έκατσα λοιπόν και έσκισα τα φακελάκια του πακέτου και της το πήγα χύμα το τσάι που περιείχαν, χωρίς να πω τί έκανα/υποστηρίζοντας ότι το βρήκα σε κάποιο μαγαζί. Αποτέλεσμα; Η ατάκα "μπράβο αγόρι μου, ΑΥΤΟ είναι τσάι"....

ΜΕΓΑΛΗ η δύναμη της αυθυποβολής στον άνθρωπο. Αυτό έχω συμπεράνει, τόσα χρόνια εν ζωή.

Να ξέρεις πάντως, πως η τιμή ΔΕΝ είναι αυτή που καθορίζει την "ποιότητα" / την γεύση. Χαρακτηριστικά, μιας και μιλάμε για μακαρόνια, είχα ρωτήσει σε κάποια φάση σε έναν Μαρινόπουλο ποιά η διαφορά από τα του Carrefour με αυτά της Stella/Melissa (ίδια εταιρία είναι) και μου είπαν ότι αυτή είναι η παραγωγός εταιρία όλων. Προσωπικά προτιμώ του Lidl (από του Carrefour) πάντως, και απ' όσο είδα, αυτά κατασκευάζονται στο Κιλκίς/νομίζω είναι η παλιά "ΜΑΚΒΕΛ".

μια απορία μόνο.

το κάνουν πολλοί αυτό.

....προσωπικά το τόνισα στο προηγούμενο ποστ, ΑΚΡΙΒΩΣ διότι κάποιοι ξεχωρίζουν τα "καλά" και τα "κακά" σε "ελληνικά" και "ξένα".

Όταν δηλαδή διαβάζουμε "Combino" (στα μακαρόνια του Lidl εν προκειμένω), να μην έχουμε την εντύπωση ότι είναι φτιαγμένα σε κάποια περίεργη/ύποπτη/μακρινή/κτλ χώρα.

Κατά τ' άλλα, ΥΠΑΡΧΕΙ ένα δίκιο σε όσους είναι "καχύποπτοι" με τα "ξένα", αλλά η αλήθεια είναι ότι πρέπει (σχεδόν πάντα) να ισχύει η συγκεκριμένη συνθήκη : τα "φθηνοπροϊόντα", όταν είναι από εξωτερικό, είναι χειρότερη ποιότητας από τα φθηνοπροϊόντα που κατασκευάζονται εδώ. Τώρα αυτό ΜΑΛΛΟΝ μεταφράζεται ως "απλώς τα φθηνά που φτάνουν σε εμάς απ' έξω, είναι χειρότερης ποιότητας από τα δικά μας φθηνά", και όχι ότι "τα προϊόντα του εξωτερικού είναι ΣΚΑΡΤΑ ενώ τα ελληνικά είναι τέλεια"....

Όπως επίσης είναι αλήθεια ότι, ειδικά από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ (ή της μακρυνής Κίνας), η ποιότητα γενικά φαίνεται πως είναι, σε πολλές περιπτώσεις, σκάλες κάτω από ό,τι μπορούμε να βρούμε στην εντόπια αγορά. Το βλέπει κανε΄ςι ακόμη και στις συσκευασίες, και φυσικά ακόμη καισ την γεύση. Οπότε, το "ελληνικό", έχει μια δόση αλήθειας, ότι είναι "καλύτερο"...

(....πέραν από τις όποιες ενστικτώδεις ανάγκες για εμπιστοσύνη στο "δικό μας", που μπορεί και ν' αγγίζουν τα όρια της εθνικοφροσύνης....)

• Like 3
Δημοσ.

...έχει καμμία πραγματική σημασία; Για να κάνεις τί; Εμπάργκο σε αυτές έτσι γενικά; Με αφορμή ένα μουχλιασμένο γιαούρτι; Είπαμε, όταν θα φτάσει στο τραπέζι σου μουχλιασμένο γιαούρτι, θα το δεις/θα το μυρίσεις/θα το καταλάβεις και ΔΕΝ θα το φας και θα το γυρίσεις πίσω και θα κράξεις. Και χωρίς να έχεις κουνήσει άλλο δαχτυλάκι εσύ, θα έχουν προλάβει να τους την πέσουν οι σχετικές υπηρεσίες, θα φάνε τα πρόστιμά τους, ίσως μέχρι και τα κλεισίματά τους, κλπκλπ.

Το να νομίζεις ότι θα προστατέψεις εαυτόν αλλά και άλλους, με το να διαδώσεις την τάδε ατασθαλία τους = "είναι η τάδε εταιρία - αποφύγετέ την", το θεωρώ το ίδιο ανούσιο με το να μαζεύεις υπογραφές στο Σύνταγμα κάτω από κείμενο "τα Μνημόνια μας καταστρέφουν" για να το στείλεις πχ στον ΟΗΕ.

Εσυ ειπες

"Οι πραγματικά σοβαρές καταστάσεις είναι όταν εταιρίες παράγουν εν γνώσει τους και καθαρά στην πουστιά, προϊόντα με προσμίξεις τύπου ρητίνη που είδα πρόσφατα κάπου στην ΓιουΕςΕϊ (τυρο-κατασκευαστική), που είτε ρίχνουν την ποιότητα του προϊόντος, είτε και αποτελούν πραγματικό κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών..."

και σοβαρολογεις οτι δεν εχει καμμια σημασια και δε χρειαζεται να γνωριζω ποιες ειναι αυτες οι εταιριες?

μια απορία μόνο.

το κάνουν πολλοί αυτό.

Αλλοι νομιζουν οτι τα ελληνικα ειναι πιο καλα ελεγμενα, αλλοι οτι απλα ειναι καλυτερα απο τα αλλοδαπα.

Εσυ φιλε δε κανεις διακρισεις προελευσης? Τωρα το Πασχα θα ηθελες κατσικακι ελληνικο ή ρουμανικο?

Αυτή η συζήτηση μου θυμίζει το «χάλια» φαγητό του στρατού... κάποιοι είναι πολύ καλομαθημένοι και δεν μπορούν χωρίς το φαγητό της μαμάς.

Eγω πηγα Ναυτικο και σε πληροφορω οτι το φαγητο, τοσο στη ξηρα οσο και στο πλοιο ηταν πολυ καλο.

Δημοσ.

Φοβάμαι οτι έχουμε φύγει πάλι off-topic... :unsure:

Η ουσία είναι οτι στο lidl υπάρχουν πλέον πάρα πολλά Ελληνικά προιόντα που δεν τα ξέρει ο κόσμος κυρίως λόγω καχυποψίας προς την "γερμανική" αλυσίδα, κι αντίθετα στα υπόλοιπα ΣΜ υπάρχουν πάρα πολλά (και επώνυμα) προιόντα εισαγωγής που λανθασμένα τα θεωρούμε Ελληνικά ή ελληνικών συμφερόντων ενώ ανήκουν σε πολυεθνικές ή παράγονται στο εξωτερικό και συσκευάζονται εδώ. πχ. γάλατα, γιαούρτια, διάφορα κρέατα, αλλαντικά.

Επειδή βέβαια υπάρχουν κακοτοπιές που πρέπει όλοι να αποφύγουμε, θεωρώ πως θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιήσουμε αυτό το χώρο να ενημερώνουμε τους υπόλοιπους για τις "αστοχίες" κάποιων προιόντων που δοκιμάσαμε με οσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά κριτήρια, αντί να ψάχνουμε την ελληνικότητά τους ως defacto πιστοποιητικό ποιότητας.

Τελος, κάτι για τα ζυμαρικά που αναφέρθηκε πριν, τα ζυμαρικά του Lidl είναι "φασόν" γνωστής επώνυμης ετικέτας. Οχι μόνο είναι ακριβώς όμοια κομμένα από τη μηχανή αλλά βράζουν κι ακριβώς το ίδιο (άφρισμα) και στον ίδιο χρόνο. Δεν λασπώνουν, δεν κολλάνε και προσωπικά τα βρίσκω νοστιμότατα. Είναι καθαρά θέμα αυθυποβολής.

• Like 3
Δημοσ.

Εσυ ειπες

"Οι πραγματικά σοβαρές καταστάσεις είναι όταν εταιρίες παράγουν εν γνώσει τους και καθαρά στην πουστιά, προϊόντα με προσμίξεις τύπου ρητίνη που είδα πρόσφατα κάπου στην ΓιουΕςΕϊ (τυρο-κατασκευαστική), που είτε ρίχνουν την ποιότητα του προϊόντος, είτε και αποτελούν πραγματικό κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών..."

και σοβαρολογεις οτι δεν εχει καμμια σημασια και δε χρειαζεται να γνωριζω ποιες ειναι αυτες οι εταιριες?

...αν εννοείς ότι ρωτούσες συγκεκριμένα για την αμερικάνικη εταιρία (με δραστηριοποίηση εκεί και όχι εδώ), δεν βλέπω τί νόημα έχει.

Αν πάλι εννοείς γενικά περί "επικίνδυνων εταιριών", και πάλι δεν έχει νόημα, διότι μιλάμε για πληροφορίες που βγαίνουν στα ΜΜΜ κατόπιν εορτής. Συμπέρασμα : οι σχετικές υπηρεσίες που κάνουν τους ελέγχους πριν από εσένα για εσένα, θα κάνουν ό,τι είναι να κάνουν και δεν χρειάζεται να το "μάθεις" - απλά θα το δεις στο αποτέλεσμα που θα φτάνει στο τραπέζι σου. Νοτ;

Κατά τ' άλλα, νόμισα ότι ρώταγες για την εταιρία με τα μουχλιασμένα γιαούρτια.

Δημοσ.

Δηλαδή όποιος προτιμάει να δώσει 30 λεπτά παραπάνω για να φάει κάτι καλό, έχει καλομάθει; Δεν νομίζω... και τα μακαρόνια που αναφέρω δεν είναι δα και νούμερο 1. Απλά είμαι της άποψης να τρώμε λίγο-ποιοτικά από το να κάνουμε πως τρώμε με προιοντα των 0,40-0,50 που είναι χάλια.

Δηλαδή να κοροιδεύουμε τον εαυτό μας. Να λέμε πως τα μακαρόνια των 0.5Ε (από οποιοδήποτε κατάστημα, Ελληνικό ή μη) είναι το ίδιο γευστικά.

ΥΓ: Αυτό που θέλω να περάσω σαν μήνυμα είναι: Άμα δεν έχεις μια τότε θα φας τα φθηνότερα. Αλλά μην κοροιδευεις τον εαυτό σου ότι είναι εξίσου καλά. Αν πάλι έχεις 1 ευρώ, θα φας κάτι μέτριο στην τιμή. Ούτε 0,5 ούτε 1.3.

μια απορία μόνο.

το κάνουν πολλοί αυτό.

Όλοι έχουμε φάει Ξένα προιοντα. Ειδικά Γερμανικά.

Προσωπικά βρίσκω τα Ελληνικά μη-επώνυμα προιοντα αρκετά πιο γευστικά από τα ξένα. Και δεν το λέω επειδή είναι η Χώρα μου. Ίσως φταίει ότι έχουμε μάθει αλλιώς γευστικά.

Φοβάμαι οτι έχουμε φύγει πάλι off-topic... :unsure:

Η ουσία είναι οτι στο lidl υπάρχουν πλέον πάρα πολλά Ελληνικά προιόντα που δεν τα ξέρει ο κόσμος κυρίως λόγω καχυποψίας προς την "γερμανική" αλυσίδα, κι αντίθετα στα υπόλοιπα ΣΜ υπάρχουν πάρα πολλά (και επώνυμα) προιόντα εισαγωγής που λανθασμένα τα θεωρούμε Ελληνικά ή ελληνικών συμφερόντων ενώ ανήκουν σε πολυεθνικές ή παράγονται στο εξωτερικό και συσκευάζονται εδώ. πχ. γάλατα, γιαούρτια, διάφορα κρέατα, αλλαντικά.

Σωστός!

Και όταν πηγαίνω κοιτάω για αυτά.

Δημοσ.

...αν εννοείς ότι ρωτούσες συγκεκριμένα για την αμερικάνικη εταιρία (με δραστηριοποίηση εκεί και όχι εδώ), δεν βλέπω τί νόημα έχει.

Αν πάλι εννοείς γενικά περί "επικίνδυνων εταιριών", και πάλι δεν έχει νόημα, διότι μιλάμε για πληροφορίες που βγαίνουν στα ΜΜΜ κατόπιν εορτής. Συμπέρασμα : οι σχετικές υπηρεσίες που κάνουν τους ελέγχους πριν από εσένα για εσένα, θα κάνουν ό,τι είναι να κάνουν και δεν χρειάζεται να το "μάθεις" - απλά θα το δεις στο αποτέλεσμα που θα φτάνει στο τραπέζι σου. Νοτ;

Κατά τ' άλλα, νόμισα ότι ρώταγες για την εταιρία με τα μουχλιασμένα γιαούρτια.

Γιαυτο υπαρχουν τα quotes, για να φαινεται που ακριβως απανταμε.

Το προβλημα με τους ελεγχους ειναι πως αυτοι ειναι ανεπαρκεστατοι. Ελεγχουν ενα πολυ πολυ μικρο δειγμα απο απο τα προιοντα που κυκλοφορουν στην αγορα.

Δημοσ.

Κατι ετοιμα φαγητα... Το παστιτσιο για πχ απο Ελλαδα  ειναι αλλα "μπεσαμελ" να εχει αλφαδιασμενη καφε ριγα κατα μηκος δε νομιζω να την πετυχαινει κανενας φουρνος! Ενω και απο γευση αστα να πανε...

Η "μπεσαμελ" δηλαδη ενω ηταν εντελως αψητη σε σημειο που δεν τρωγοτανε ειχε μια καφε ριγα αλφαδι που εμοιαζε σα να ριξαν χρωστικη για να φανει οτι εχει περασει απο φουρνο

...Αρα δεν ειναι κατι σιγουρο και για τα ασημα  Ελληνικα νο νειμ προιοντα νομιζω

Απορια:

...Γιατι ειχε "κλειδωσει" σε καποια φαση το νημα?

Δημοσ.

^...επειδή είχαμε παρακουβεντιάσει κάποιοι με αφορμή εκείνην που είχε κερδίσει στον διαγωνισμό με το καρότσι.

Δημοσ.

Σχετική είναι η βολή του. Σε άλλον μπορεί το σχήμα του να βολεύει, σε άλλον όχι. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το πάρεις και αν δεν σου κάνει (χρησιμοποίησέ το μερικές μέρες), έχεις έναν ολόκληρο μήνα περιθώριο να το επιστρέψεις και να πάρεις τα λεφτά σου στο ακέραιο, χωρίς να σου γίνουν καν ερωτήσεις.

(.....καλό θα ήταν να το χρησιμοποιούσες με δική σου μαξιλαροθήκη, ή ακόμη και τυλιγμένο μέσα σε ένα σεντόνι ξερωγώ, αν είναι να το "τεστάρεις" επί μακρόν....)

Γιαυτο υπαρχουν τα quotes, για να φαινεται που ακριβως απανταμε.

Το προβλημα με τους ελεγχους ειναι πως αυτοι ειναι ανεπαρκεστατοι. Ελεγχουν ενα πολυ πολυ μικρο δειγμα απο απο τα προιοντα που κυκλοφορουν στην αγορα.

...το εν λόγω quote περιείχε δύο περιπτώσεις στις οποίες αναφερόμουν όμως. Και η βασική μας συζήτηση γινόταν για την ρουμάνικη με τα γιαούρτια - η αμερικάνικη με τα τυριά που είπα ότι πέτυχα στην τιβί ούτε με το Λιντλ έχει σχέση, ούτε δραστηριοποιείται στην Ευρώπη. Πώς λοιπόν να πάει το μυαλό μου ότι εννοούσες αυτήν/παρόμοιες.

Όσο για την ουσία : είναι δεν είναι επαρκέστατοι οι έλεγχοι, εσύ σαν τί μπορείς δηλαδή να κάνεις λες; Όλοι μας κατόπιν εορτής και από τα ΜΜΕ μαθαίνουμε. Κι όπως προείπα, ακόμη και η ρουμάνικη με τα μουχλιασμένα, προφανώς δεν διαθέτει καν επί μονίμου μουχλιασμένα (για να μην πω ότι δεν ξέρουμε ούτε σε ποιόν αναλογή η βασική ευθύνη : στην παραγωγό; Κι αν φταίει το Lidl ή ξερωγώ κα'νας οδηγός φορτηγού-ψυγείου στην τελική; ). Οπότε, τί νόημα έχει, με το που μαθαίνεις για μιά συγκεκριμένη, να την αποφύγεις; Δεν μπορείς κάλλιστα να πέσεις σε άλλη που θα έχει ακόμη χειρότερα προϊόντα;

Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις, ότι άκρη, έτσι όπως το θέλεις, ΔΕΝ βγάζεις, εγώ περαιτέρω δεν μπορώ να βοηθήσω.

Η ουσία είναι ότι όλος αυτός ο κύκλος γίνόταν, γίνεται και ΘΑ γίνεται, "για εσένα ΧΩΡΙΣ εσένα". Και όσον αφορά τις "σκάρτες" εταιρίες, και όσον αφορά τις υπηρεσίες ελέγχων (επαρκών ή μη). Δεν είναι ίδια φάση με πχ κάποιο κατάστημα "ηλεκτρονικών προϊόντων υψηλής τεχνολογίας", όπου πχ υπάρχει η διακριβωμένη τάση να έχουν διαχρονικά "βασανιστικό" aftersales service (Πλαίσιο "καλή" ώρα), ώστε να το συζητάμε μεταξύ μας και να μαθαίνει ο κόσμος ούτως ώστε να κάνεις τις επιλογές του και να προφυλάγεται...

Δημοσ.

αχαχα ...Γιατι αφου ειχε πλακα!

Το μαξιλαρι αυτο το εχει παρει παλιοτερα κανεις; http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=47317

Καλο ειναι η αβολο;

το πήρα εγώ πριν κανενα χρόνο... δυστυχώς είναι πολύ σκληρό και δεν στηρίζει σωστα το δικό μου αυχένα

Δημοσ.

Ναι μοιαζει να ειναι και χαμηλο απο μπροστα (αν και αυτο ελεγα να το ελυνα με κανα αλλο λεπτο μαξιλαρι απο κατω)

Καλη η λυση και του washcloud... αλλα (αν δεν εισαι εσυ στη φωτο) :ρ δε νομιζω να εχει και μεγαλη διαφορα και σε μενα! Αρα μονο αμα με βγαλει ο δρομος προς τα εκει θα το παρω για τη μια στις τοσες....

Ευχαριστω

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...