iordanis77 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Το παγωτό φτιάχνεται από γάλα φρέσκο και ό,τι λιπαρά έχει το παγωτό, προέρχονται μόνο από το γάλα. Αν πειράξεις τη συνταγή, τότε λέγεται παγωμένο γλύκισμα. Δεν ισχυει. Σημερα πηρα απ το Καρφουρ παγωτο μαρκας "Καρφουρ" 2λιτρο στα 2,3€ προσφορα(3 κανει κανονικα). Στα συστατικα γραφει: φυτικο λιπος: κοκολιπος (καρυδελαιο). Το δε γαλα του ειναι απαχο, αφυδατωμενο, σιγουρα οχι φρεσκο για παγωτο που ληγει τον Ιουνιο του 2017... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dollyyy19 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 τι"δεν ισχυει"; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haHa Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 τι"δεν ισχυει"; Τωρα πια και το παραπανω προιον του Καρφουρ μπορει να λεγεται παγωτο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
slr Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Το παγωτό φτιάχνεται από γάλα φρέσκο και ό,τι λιπαρά έχει το παγωτό, προέρχονται μόνο από το γάλα. Αν πειράξεις τη συνταγή, τότε λέγεται παγωμένο γλύκισμα. Είναι έτσι ο νόμος και καλώς υπάρχει. Προς ενημέρωση, η νομοθεσία έχει αλλάξει και τα παγωμένα γλυκίσματα ονομάζονται πλέον παγωτά. Ο μόνος τρόπος που γνωρίζω να τα ξεχωρίσεις είναι να δεις τα συστατικά... :mad: Διευρύνεται ο ορισμός του παγωτού.... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mentoras99 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Προς ενημέρωση, η νομοθεσία έχει αλλάξει και τα παγωμένα γλυκίσματα ονομάζονται πλέον παγωτά. Ο μόνος τρόπος που γνωρίζω να τα ξεχωρίσεις είναι να δεις τα συστατικά... :mad: Διευρύνεται ο ορισμός του παγωτού.... Μπραβο στη νομοθεσια, που αφηνει 'απροστατευτο' τον καταναλωτη! Θα πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελες! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 (επεξεργασμένο) Προς ενημέρωση, η νομοθεσία έχει αλλάξει και τα παγωμένα γλυκίσματα ονομάζονται πλέον παγωτά. Ο μόνος τρόπος που γνωρίζω να τα ξεχωρίσεις είναι να δεις τα συστατικά... :mad: Διευρύνεται ο ορισμός του παγωτού.... Καλά πάμε. Η νομοθεσία στην υπηρεσία και προστασία του πολίτη. (αφού πολίτης είναι και ο όποιος κακόμοιρος βιομήχανος ή επιχειρηματίας που χρειάζεται προστασία από τον μίζερο καταναλωτή που θέλει σώνει και καλά γάλα μέσα στο παγωτό του ) Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2015 από haris_216 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Super Moderators Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Ένας μπακαλίστικος κανόνας πάντως είναι ότι όσο πιο καλή η αναλογία ml/gr, τόσο "πιο παγωτό" είναι πχ τα φτηνιάρικα 2lt είναι 1kg, ενώ τα Ben&Jerry's 500ml είναι 425gr... 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GreyHorse Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Μπραβο στη νομοθεσια, που αφηνει 'απροστατευτο' τον καταναλωτη! Θα πουλανε φυκια για μεταξωτες κορδελες! Στραβομάρα έχεις να διαβάσεις τα συστατικά; (Δεύτερο ενικό για γενικότητα) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tragic! Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Στραβομάρα έχεις να διαβάσεις τα συστατικά; (Δεύτερο ενικό για γενικότητα) Σωστό αυτό. *Οφφτοπικιά αλλά πώς γίνεται να έχεις -9 μηνύματα; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vsl Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 *Οφφτοπικιά αλλά πώς γίνεται να έχεις -9 μηνύματα; Υπήρξε μια επανάσταση στο forum για κανα μισάωρο εναντίον των μηνυμάτων και σημειώθηκαν μερικές αλλαγές/ποινές καλοπροαίρετα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Speculoos Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Ένας μπακαλίστικος κανόνας πάντως είναι ότι όσο πιο καλή η αναλογία ml/gr, τόσο "πιο παγωτό" είναι πχ τα φτηνιάρικα 2lt είναι 1kg, ενώ τα Ben&Jerry's 500ml είναι 425gr... Σόρρυ για την απογοήτευση αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει, δε σημαίνει ότι ένα παγωτό "πιο βαρύ" είναι και "πιο παγωτό", ό,τι κι αν σημαίνει στην τελική παγωτό. Μπορείς να φτιάξεις παγωτό μόνο με κρέμα, γάλα και λίπος και να είναι πιο "ελαφρύ" από ένα άλλο παγωτό που έχει μόνο φυτικό λίπος και αποβουτυρωμένο γάλα. Κι αυτό γιατί μεγάλο μέρος του παιχνιδιού στα παγωτά είναι στο πόσο αέρα καταφέρνεις να φυλακίσεις στο μίγμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Δε μιλάει για σπιτικό προφανώς, αλλά για αυτά που βρίσκουμε στα περίπτερα και στα supermarkets. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pigeon Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Μπορείς να φτιάξεις παγωτό μόνο με κρέμα, γάλα και λίπος και να είναι πιο "ελαφρύ" από ένα άλλο παγωτό που έχει μόνο φυτικό λίπος και αποβουτυρωμένο γάλα. Κι αυτό γιατί μεγάλο μέρος του παιχνιδιού στα παγωτά είναι στο πόσο αέρα καταφέρνεις να φυλακίσεις στο μίγμα. Που σημαίνει οτι ένα παγωτό αεράτο έχει λιγότερο βάρος (gr) από ένα απλώς ανακατεμένο, στα ίδια πάντα ml. Τι κι αν έχει κρέμα γάλακτος αφού έχουν πάρει τα μυαλά του αέρα; Επομένως αληθές το μπακαλίστικο του ThReSh. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Super Moderators Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 με κάλυψαν οι προλαλλήσαντες... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dollyyy19 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 Share Δημοσ. 28 Ιουλίου 2015 το οτι ο νομος επιτρεπει στο καθε καταστημα να ονομαζει το υποπροιον που πουλαει, προιον,δεν σημαινει οτι το υποπροιον εγινε καλυτερο ....... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις