nasmania Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2006 Καλησπέρα σε όλους και Χρόνια Πολλά !! Εχω μια DFI Lanparty SLI-D (S939) που τελευταία μετά απο αλλαγή κάρτας VGA μου εμφάνιζε μπλέ οθόνες με μήνυματα MACHINE_CHECK_EXCEPTION. Σημειωτέον έτρεχα windows XP SP2 κανονικά και στο mobo είχα βάλει 4 DDR OCZ Platinum 3200 χωρις overclocking. H CPU ηταν μια Venice 3200+. Επειδη απο οσο βρήκα το συγκεκριμένο μήνυμα μπορεί να οφείλετε σε πολλά δοκίμασα να επιστρέψω στην παλία VGA (αν ηταν θέμα drivers) αλλα μάταια. Δοκίμασα και ενα επεξεργαστή Winchester 3500+ αλλά το μήνυμα εξακολουθούσε το ίδιο... Οπότε είπα να το ψαξω κομμάτι κομμάτι και να εγκαταστήσω πάλι απο την αρχή τα XP.. Απόσύνδεσα όλες τις συσκεύες και τοποθετώντας τις μνήμες είδα οτι αν είχα στην θέση DIMM 3 μνημη ο Η/Υ δεν μπουτάρει και βαράει beeps κατά το post ! Ετσι αν έχω μνήμες : στην θέση 1 μόνο ειναι ΟΚ στην θέση 2 και 4 ειναι ΟΚ στην θέση 1 μόνο είναι οκ αν βάλω στην 1 και 3 χτυπαει !!! Εννοείται οτι εχω δοκιμάσει όλες τις μνήμες σε άλλο PC και με memtest και λειτουργουν κανονικά... Τι έγινε και υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να τσεκάρω ?? Πως τοσο καιρό χτύπαγαν οι μπλε οθόνες και κανένα beep κατά το post και τώρα αυτό ? Κανείς καμία ιδέα ??
Nikos Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Χωρίς να μπορώ να το αποδείξω 100% μου θυμίζει θέμα τροφοδοσίας, εκτός αν αλλάζοντας την κάρτα έκανες ζημιά στην ΜΒ πράγμα όχι πολύ πιθανό.
Dark_son20 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 prota kanei ena bios reset kai pes mas... meta pame se alagi bios...na valoume kanena tis OCZ na strosei to dfi edo einai to bios CD http://media2.filewind.com/file.php?filepath=799 sinithos protinomeno einai to OCZ tonny 704-2bta ego me afto doulevo... gia des....
nasmania Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2006 Thema trofodosias den nomizv na einai giati dokimasa kai me allo trofodotiko kai ta idia (kai me aposyndemenes oles tis syskeyes ! (Mono mobo kai vga (thn mikrh)) Opote tha dokimaso kai thn lysh tou dark son kai gia bios Tha sas enhmervsv pali kai o Theos Voithos !! (Vasika exv eggyhsh akoma alla fovamai mhn mou to allaksoun me AM2 kai dne exv oreksh na allazv cpu kai mnhmes...)
billpeppas Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2006 Ανάλογα με τις μνήμες που έχεις παίζουν είτε σε οποιοδήποτε DIMM Slot τις βάλεις, ενώ άλλες μπορεί να παίζουν μόνο σε κάποια από τα 4 DIMM Slot. Είναι γνωστό θέμα της DFI ( συμβαίνει και σε άλλες μητρικές, αλλά σε αρκετά μικρότερο ποσοστό ) εξ' αρχής. Φυσικά δοκίμασε να τρέξεις το memtest86+ v1.65 [ http://www.memtest.org ] με το κάθε stick μόνο του ( όταν τρέχεις με ένα stick μόνο να προτιμάς το SLOT 4 ) Αν όλα τα stick ( το καθένα μόνο του ) βγάλει 50 loops στο test 5 δίχως error, τότε τα stick είναι ok. Και έπειτα πέφτεις στο θέμα των 'I won't work there' με τα DIMM Slot.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.