Προς το περιεχόμενο

MacOS 9 software on MacOS X

Mercyful_Fate

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά, πως θα τρέξω προγράμματα του MacOS 9 σε MacOS X??

p.s.: αν μια συσκευή συνδέεται στο usb, αλλά δεν φορτώνω drivers (δλδ δεν παίζει η συσκευή), υπάρχει κάποιο utility του MacOS X για να δω ποια συσκευή έχει συνδεθεί και διάφορες άλλες πληροφορίες για τη συσκευή αυτή??

Δημοσ.

Προγραμματα os9 μπορεις να τρεξεις μεσω του Classic. Βασικα ειναι μια working εγκατασταση os9, και το osx απλα τρεχει το os9 σ' ενα virtual machine.

To utility που θελεις ειναι το System Information

Δημοσ.

To Classic μου λέει πως δεν βρίσκει ενεργή εγκατάσταση του MacOS 9!!!!

p.s.: αν μια συσκευή συνδέεται στο usb, αλλά δεν φορτώνω drivers (δλδ δεν παίζει η συσκευή), υπάρχει κάποιο utility του MacOS X για να δω ποια συσκευή έχει συνδεθεί και διάφορες άλλες πληροφορίες για τη συσκευή αυτή??

Να το θέσω αλλιώς: έχω μια webcam η οποία συνδέεται στο usb και έχω drivers για MacOS 9 (ίσως και για X, απλώς ένα εκτελέσιμο που έχει στον φάκελο των drivers είναι για MacOS 9) και δεν ξέρω τι να κάνω για να την λειτουργήσω! Manual τρόπος να χώσεις drivers υπάρχει??

Δημοσ.

Στο site της κατασκευάστριας εταιρείας δεν υπάρχουν drivers για MacOS X?

Ακόμα και να περάσεις drivers στο classic, δεν σημαίνει οτι η συσκευή σου θα δουλεύει και στο OS X...

Δημοσ.

Δούλεψε ο θεϊκός driver "macam". Για όσους δεν τον ξέρετε, googl-αρετε και ρίξτε μια ματιά περί τίνος πρόκειται. Ίσως σας χρησιμεύσει κάποια στιγμή. :-D

Τώρα μένει να δω που θα συνδέσω το καλώδιο του μικροφώνου (μια υποδοχή για ηχεία έχει το mini, τί να κάνουμε...) και αν όλα αυτά παίζουν καλά σε συνεργασία με chat πρόγραμμα.

Δημοσ.
Τώρα μένει να δω που θα συνδέσω το καλώδιο του μικροφώνου (μια υποδοχή για ηχεία έχει το mini, τί να κάνουμε...) και αν όλα αυτά παίζουν καλά σε συνεργασία με chat πρόγραμμα.

To mini έχει υποδοχή μικροφώνου, αλλά χωρίς ενίσχυση. Το μικρόφωνο που θα βάλεις πρέπει να έχει δικιά του προενίσχυση ή να είναι USB (και συμβατό με mac βέβαια).

Μακάρι να αποδείξεις οτι κάνω λάθος, γιατί και εγώ θέλω να συνδέσω μικρόφωνο στο mini, και δε θέλω να σκάω λεφτά για usb μικρόφωνα...

Δημοσ.

Εγω έχω όμως G4 mini, που έχει μόνο ένα βυσματάκι ήχου (audio out). Τώρα δεν ξέρω αν υπάρχει κανένα κόλπο για να γίνει mic in, αλλά δε νομίζω.

Πάντος, έχω υπ'όψιν μου 2 πιθανές λύσεις, με την πρώτη πιο καλή και πιο ακριβή, και την δεύτερη λιγότερο καλή αλλά πιο φτηνή.

1) http://cgi.ebay.co.uk/USB-SOUND-HUB-CardReader-Mic-in-for-All-Macintosh_W0QQitemZ150074420370QQihZ005QQcategoryZ4601QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

2) http://cgi.ebay.co.uk/USB-2-0-Pen-Key-5-1CH-Audio-Sound-Controller-Adaptor-UK_W0QQitemZ290065918963QQihZ019QQcategoryZ75518QQrdZ1QQcmdZViewItem

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...