Προς το περιεχόμενο

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη...

Powerline

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω το εξής πρόβλημα. Έχω PC με κάρτα GeForce 5700FX. Κάποια στιγμή, χωρίς να παίζω κάποιο παιχνίδι ή να κάνω κάτι ιδιαίτερα βαρύ, η οθόνη πήρε μια πρασινοπή απόχρωση η οποία παρέμεινε μόνιμα έκτοτε. Η οθόνη δεν έχει πρόβλημα μιας και το μενού της ίδιας έχει κανονική εμφάνιση χρωμάτων και αποκλείεται η περίπτωση μαγνητισμού γιατί είναι TFT. Δεν παρουσιάζεται κάποιο πρόβλημα στην ανάλυση ή στο βάθος χρώματος. Άλλαξα τους Drivers, χωρίς αποτέλεσμα. Δοκίμασα και να ρυθμίσω το γάμμα της κάρτας, αλλά τίποτα. Ακόμα, στη ρύθμιση της ίδιας της οθόνης, με αφήνει να επιλέξω το επίπεδο στο κόκκινο και στο μπλέ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ στο πράσινο. Το μηχάνημα μου έχει κάψει άλλες τρείς κάρτες γραφικών, όσο ήταν στην εγγύηση, τις οποίες και μου άλλαξε το service. Δοκιμάζοντας να βάλω μία GeForce 5200FX, την έκαψε άμεσα.

Δημοσ.

Θερμοκρασία επεξεργαστή περίπου 55, μητρικής περίπου 29. Κάρτας, δεν ξέρω. Τροφοδοτικό υπολογίζω 400 Watt. Δεν το έχω κοιτάξει.

Δημοσ.

Αν έχεις κάψει άλλες τρεις, σημαίνει ότι το μηχάνημα έχει πρόβλημα και θα έπρεπε να ζητήσεις αλλαγή από τη δεύτερη κιόλας καμμένη κάρτα.

Υποθέτω πως είτε η μητρική στέλνει περιστασιακά παραπάνω ισχύ από την προβλεπόμενη (μήπως έχεις κάνει κανα overclocking παλιοτερα και πείραξες τίποτα τάσεις?) είτε η τροφοδοσία της οθόνης έχει κάποιο leak προς την κάρτα σου. Πρόσεξε γιατί αν ισχύει κάτι από τα δυο ότι κάρτα και να βάλεις κινδυνεύει να καεί πάραυτα.

Αν θες, δοκίμασε να βγάλεις την κάρτα από το pc και να την αφήσεις να "ξεκουραστεί". Κάποιες φορές τα τρανζίστορς φορτίζονται και θέλουν λίγο "παραπάνω" χρόνο να "κρυώσουν".

Δημοσ.

΄Οταν ακούω 3 καμμένες κάρτες γραφικών ή πρόκειται για κάποια ελαττωματική μητρική που έπρεπε να σου είχαν αλλάξει από την πρώτη μέρα ή ελαττωματικό τροφοδοτικό.

Από ότι κατάλαβα η εγγύησή σου έχει λήξει, οπότε ψάξε να βρεις τον τύπο της μητρικής και την μάρκα του τροφοδοτικού για να ξεκινήσουμε σιγά σιγά από εκεί. ΄Ισως μόνο η αλλαγή τροφοδοτικού να σώσει την όλη κατάσταση γιατί εδώ έχουμε αδυφάγο PC που όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει.

Αν μη τι άλλο φαντάζομαι ότι δεν θέλεις να σου καίει για πάντα διάφορα κομμάτια.

Δημοσ.

Το θέμα είναι στο οτι η μητρική είναι σε socket 478 και έχω πολύ περιορισμένες επιλογές. Έχω βέβαια και τον παλιό, σταθερό AMD, (απο εδώ κινούμαι τώρα) αλλά έδωσα ένα σκασμό λεφτά για το άλλο μηχάνημα. Και εγώ υποψιάζομαι οτι η μητρική κάνει τη ζημιά, αλλά πλέον δεν μπορώ να κάνω τίποτα, πέρα απο το να ψάχνω. Ναί, έβγαλα την κάρτα και την άφησα σχεδόν δύο ώρες εκτός σύνδεσης. Στο διάστημα αυτό προσπάθησα να βάλω μία 5200 που βρήκα σε προσφορά, σήμερα το πρωϊ. Την έκαψε εν τω άμα! Για ακόμα μία φορά!

Δημοσ.
΄Οταν ακούω 3 καμμένες κάρτες γραφικών ή πρόκειται για κάποια ελαττωματική μητρική που έπρεπε να σου είχαν αλλάξει από την πρώτη μέρα ή ελαττωματικό τροφοδοτικό.

Από ότι κατάλαβα η εγγύησή σου έχει λήξει, οπότε ψάξε να βρεις τον τύπο της μητρικής και την μάρκα του τροφοδοτικού για να ξεκινήσουμε σιγά σιγά από εκεί. ΄Ισως μόνο η αλλαγή τροφοδοτικού να σώσει την όλη κατάσταση γιατί εδώ έχουμε αδυφάγο PC που όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει.

Αν μη τι άλλο φαντάζομαι ότι δεν θέλεις να σου καίει για πάντα διάφορα κομμάτια.

Αν δεν μιλάμε για γενικότερη αστάθεια του τροφοδοτικού προς την μητρική, μάλλον δεν έχει να κάνει με το πρόβλημα, δεδομένου οτι δεν υπάρχει βύσμα τροφοδοσίας πάνω στην κάρτα γραφικών. Πάντως, πέρα απο τις κάρτες, δεν μου έχει κάψει κάτι άλλο (μνήμες, κάρτα τηλεόρασης, modem κλπ)

Δημοσ.

Εφόσον δεν σου έχει κάψει τίποτε άλλο απομένει μόνο η μητρική και μην σου φανεί παράξενο υπάρχουν ελαττωματικοί δίαυλοι σε μητρικές που μπορούν να κάψουν σε ανύποπτο χρόνο αρκετές κάρτες γραφικών.

Δημοσ.

Έχουμε και λέμε: συνέδεσα μια μικρή τηλεόραση στην κάρτα γραφικών με το TV Out και το χρώμα είναι εντελώς κανονικό. Οπότε υποψιάζομαι το καλώδιο ή και το feedback της οθόνης προς την κάρτα γραφικών. Αν ισχύει κάτι απο τα δύο, ίσως εξηγείται οτι έχουν καεί μόνο κάρτες και όχι μνήμες, σκληροί ή οτιδήποτε άλλο. Εκτός αν έχει κοπεί κάποια επαφή στην έξοδο της κάρτας. Θα δοκιμάσω απο αύριο να πάρω ένα άλλο καλώδιο. Και τελειώνω με μια χαζή μάλλον ερώτηση: Υπάρχουν μετατροπείς για να συνδέσω την DVI έξοδο της κάρτας με την οθόνη μου; Η οθόνη έχει μόνο είσοδο D-Sub

Δημοσ.

Υπάρχουν μετατροπείς για να συνδέσω την DVI έξοδο της κάρτας με την οθόνη μου; Η οθόνη έχει μόνο είσοδο D-Sub

Nai, to mono efkolo :mrgreen:

Malista sxedon oles oi vga ton dinoun sto kouti mazi me ta loipa mpixlimpidia, oi tis mesaias katigorias kai pano, esto.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...