Προς το περιεχόμενο

link σε web page

papazaf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα και χρονια πολλα,

βοηθηστε λιγο γιατι δεν σκαμπαζω και πολλα .....

προσπαθω να κανω λινκ σε μια δικια μου σελιδα, στοιχεια απο πινακες που γενιουνται απο μια αλλη σελιδα, δηλαδη η σελιδα που θελω να παρω τα στοιχεια εχει πεδια , που βαζεις για παραδειγμα μια ημερομηνια και μετα διαλεγεις ας πουμε μια περιοχη και σου βγαζει σε πινακα τα δεδομενα.

Προσπαθω να φτιαξω μια σελιδα δικια μου που να δινει την τρεχουσα ημερομηνια και μια προκαθορισμενη περιοχη και να παιρνει αυτοματα τον πινακα που θα γεναει η πρωτη.

η σελιδα που εχει στοιχεια που θελω να κανω λινκ τρεχει java.

εχει κανεις καμια ιδεα πως μπορω να το κανω?

θανξ

papazaf is online now Αναφορά μηνύματος Επεξεργασία / Διαγραφή μηνύματος

Δημοσ.

papazaf νομίζω ότι αυτό που θέλεις να κάνεις δεν γίνεται. Θα πρέπει να βρείς ακριβώς πως δουλέυει η σελίδα από την οποία θέλεις να αντλήσεις στοιχεία και μετά να δημιουργήσεις την δική σου. Εμένα μου φαίνεται εως και ακατόρθωτο γιατί φαντάζομαι ότι η σελίδα αυτή θα πρέπει να αλληλεπιδρά και με καμία βάση δεδομένων και για να αποκτήσεις πρόσβαση σ' αυτή θα πρέπει να γνωρίζεις τους κωδικούς.

Δημοσ.

θα μπορουσα ισως να δινω απο την σελιδα μου τις τιμες που θελει στα αντοιστιχα boxes, η αρχικη και να περνω τα αποτλεσματα στην δικια μου?

Δημοσ.

Mια προσέγγιση, μπακάλικη, ειναι να εχεις μια φορμα, με ιδια πεδια οπως "του αλλου site", που να κανει get/post με action="http://othersite/search"

και target="myframe"

οπου myframe το name ενος frame ή iframe στο δικο σου site, που θα εμφανιζεται κατω απο τα δικα σου πεδία αναζήτησης.

αυτό ειναι εύκολο, αλλα μπακάλικο, και μπορεί να μη σου κάνει, γιατι πχ. αν στελνεις το search στο google και σου γυρνανε αποτελέσματα,

απο κάτω στο frame θα ειναι εμφανές οτι τα αποτελέσματα ειναι απο το google, και θα εμφανιζονται βεβαια ακριβως με την εμφάνιση (style, fonts, κλπ) tou google.

------------------------------------------------------------

η "σωστή" λυση ειναι να παίρνει τα results, που ερχονται σαν html, ενα προγραμμα (php, perl, asp, cgi, exe, οτι νάναι server-side ) να κάνει parse, για να διαχωρήσει τα εμφανισιακά στατικά data, απο τα live μεταβαλόμενα.

Εδώ θελεις αρκετή δουλειά, και δεν υπάρχει καμιά μαγική συνταγή. ολα εξαρτόνται απο συγκεκριμενο site που θες να λιτσαρεις.

και αυτή η λύση, ειναι πιθανο να μην λειτουργήσει πάντως, αν το αλλο σαιτ εχει μηχανισμους ελέγχου, οτι το post/get προέρχονται απο δική του σελίδα.

πχ. το google δεν εχει.

ενώ το whitepages.gr (τηλ.καταλογος ΟΤΕ) νομίζω οτι έχει.

αλλη δυσκολία ειναι οταν τα αποτελέσματα έρχονται σε "σελίδες", πρεπει προγραμματιστικά να βρεις τρόπο να εξομειώσεις το κλικ-επομενη-σελιδα του χρήστη για να τα δεις όλα.

και φυσικά, αν στο αλλο σαιτ, αποφασισουν μια μερα να αλλαξουν τα πεδια αναζήτησης ή το style των αποτελεσμάτων, o κωδικας σου θα θέλει μεγάλες αλλαγές για να παιξει.

------------------------------------------------------------

Υπάρχουν και θεματα νομιμότητος εδώ, δεν ξερω αν το "αλλο site", η πηγη των δεδομένων, επιτρέπει να παρουσιάζεις δικα του data, σαν να είναι απο το δικό σου site (στα ματια ενος απλου χρήστη τουλάχιστον, ετσι θα φαίνεται).

Αν το επιτρέπει (όπως νομίζω επιτρέπει το google, υπο όρους), πιθανόν να παρέχουν ενα προγραμματιστικό API που να επιστρεφει μονο "καθαρά" data, ακριβως για τη χρήση που θελεις, χωρις να μπλεξεις με τη "σωστη" λυση που γράφω πάνω :)

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

RE PAIDIA DEN XERW POLI KALA APO YPOLOGISTES EIMAI 17 XRWNWN.... KAI THA ITHELA AN MPOREITAI NA ME VOITHISETAI BA FTIAXW TIN DIKIA MOU SELIDA STO INTERNET XWRIS KAPOIO KOSTOS....

sas euxaristw polu.....

Δημοσ.

τη σελίδα θα τη φτιάξεις....ελληνικά μπορείς να γράφεις?ανοιξε καλύτερα ένα νέο θεμα επειδή αυτό είναι δύο χρονών και κοντεύει 3 ...

σε τι θα τη φτιάξεις?σε έτοιμο cms?ή με html κ.λπ?να υποθέσω cms? :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...