Προς το περιεχόμενο

2 ερωτησεις σχετικα με υποτιτλους.

Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1ον) Πως μπορω να μεγαλωσω μονιμα τους υποτιτλους;

2ον) Πως μπορω να βαλω υποτιτλους μεσα σε μια ταινια; ( ειτε srt, ειτε sub )

Δημοσ.

Για το πρωτο ερωτημα σου, θες για DVD ή για divx?

Για το δευτερο η διαδικασια γινεται με το Subtitle Workshop. Πιο ευκολο ειναι αν εχεις ηδη υποτιτλους για την ταινια σε καποια αλλη γλωσσα, πχ αγγλικα ωστε να εχεις τους χρονους ετοιμους, οποτε απλα (?) τους φτιαχνεις στα ελληνικα.

Δημοσ.
Για το δευτερο η διαδικασια γινεται με το Subtitle Workshop. Πιο ευκολο ειναι αν εχεις ηδη υποτιτλους για την ταινια σε καποια αλλη γλωσσα, πχ αγγλικα ωστε να εχεις τους χρονους ετοιμους, οποτε απλα (?) τους φτιαχνεις στα ελληνικα.
για να το κανω αυτο σε 100+ ταινιες θα μου παρει κατι μηνες.. αποκλειεται να μην υπαρχει αλλος τροπος. ασε που δεν καταλαβα πως αυτο που λες θα λυσει το προβλημα. τι να εχω υποτιτλους στα αγγλικα; ξεχωριστους παλι;

για divx το θελω.

Δημοσ.

Σορρυ καταλαβα για να βαλεις δικους σου υποτιτλους σε μια ταινια...

Αν εχεις το direct vobsub και εχεις το ονομα των υποτιτλων ιδιο με αυτο της ταινιας, οι υποτιλοι θα φορτωνονται αυτοματα σε καθε software player που θα τους παιζεις...

Αν θες να τους παιξεις σε ενα επιτραπεζιο Player, διευκρινησε αν ειναι DVD ή Divx...

Δημοσ.

ναι για επιτραπεζιο μιλαω. ενω μου λεει να βαλω external subtitles τα δειχνει στα κινεζικα, ενω τα dvd στα οποια ειναι ενσωματωμενοι οι υποτιτλοι τα δειχνει μια χαρα. ειναι και dvd και divx player.

Δημοσ.

στα δειχνει κινεζικα γιατι το dvd σου δεν υποστηριζει την συγγεκριμενη γραμματοσειρα.

με firmware update ισως καταφερεις κατι καλυτερο .

εγω το εκανα σε ενα pionner και ειμαι κομπλε πλεον

Δημοσ.

πως θα το κανω firmware update; στο Internet δε βρισκω κατι για το συγκεκριμενο μοντελο. αμα δεν υποστηριζει τη συγκεκριμενη γραμματοσειρα, πως βλεπει τα ελληνικα που ειναι στις dvd ταινιες;

Δημοσ.

Βασικά έχω τον ίδιο προβληματισμό. Έχω ένα Philips (δεν θυμάμαι μοντέλο) αλλά πώς θα κάνω update το firmware;

Προσπάθησα επίσης και με το πρόγραμμα του trustfm, έβαλα τους υπότιτλους στην ταινία αλλά ήταν πολύ χαμηλά. Έπαιξα με το offset του προγράμματος αλλά δεν κατάφερα τίποτα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Το κατεβασα, δημιουργηθηκε το .divx αρχειο, αλλα δεν εδειχνε τους υποτιτλους..

Γενικα δε μπορω να καταλαβω γιατι στην οθονη του υπολογιστη δειχνει τους υποτιτλους σε κανονικο μεγεθος, ενω στη τηλεοραση τους δειχνει πολυ μικρους! Ακομα και σε μικρη τηλεοραση που δοκιμασα..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...