HighT3ch Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2006 Προφανως ρε Hlapatsas οι υπαλληλοι στο Πλαισιο Καλλιθέας ειναι απατη μου φαινεται. Καλο θα ηταν να κανατε καποια παραπονα στην διευθυνση του καταστηματος και να τους απειλησετε οτι θα περασετε το μηνυμα και πιο ψηλα. Περισσοτερο μου μυριζει ψιλοαπατη υπαλληλου αυτο με τον σκληρο παρα του καταστηματος. Κανεις επιχειρηματιας δεν θα ρισκαρε τοσα πολλα για κατι τοσο μικρο. Εφοσον λες οτι γενικα στο Πλαισιο Καλλιθέας "παιζει" τετοιο σεναριο καντε μια αναφορα στα κεντρικα στο τμημα εξυπηρετησης πελατων να τους βαλουν χερι. Θεωρω (και θελω να πιστευω) οτι προκειται για μεμονωμενη περιπτωση γιατι η συνολικη εικονα του ομιλου δειχνει αλλα. Τωρα περι "πασαρισματος" ειναι στην νοοτροπια που δυστυχως δεν ξεκολαει ευκολα απο τον Ελληνα και μαστιζει τους παντες σε αυτη τη χωρα. Σιγουρα αν γινεται, δεν γινεται μονο απο το Πλαισιο και αν γινεται στο Πλαισιο, σκεψου τι γινεται αλλου! Απο κει και περα το οτι σου πουλανε κατι περα απο τις αναγκες σου οσο και ασχημο να ακουγεται ειναι το παιχνιδι του εμποριου και θεωρειται επιτυχια οταν γινεται. Αραγε ολοι εμεις που εχουμε dual core, quad core, 4 Giga RAM, 2 Tera σκληρους και 8800GTX σε SLi τα εχουμε πραγματικα αναγκη ή πεφτουμε θυματα των "εμπορων" που μας βαζουν σε αυτο το "κολπο". Σιγουρα αν το ψαξεις θα βρεις απειρα παραδειγματα που πεφτεις σε παγιδες αγορας προϊοντων περα των αναγκων σου. Σε γενικες γραμμες αν το καλοσκεφτεις το να σου πουλησει καποιος κατι περα απο τις αναγκες σου δεν ειναι τοσο κακο (εφοσον δεν σου πουλαει σαβουρα) σε σχεση με το να σου το πουλησει και αν σου χαλασει να σε κοροιδευει που του εδωσες τα χρηματα σου και να παιζει με τον πονο σου. Το τελευταιο μου θυμιζει περισσοτερο τους τυπους που σου πουλανε "κλεμμενα" Oakley και Rolex στο δρομο (και μην ειδατε τον "Παναγη") και ορισμενοι "ερασιτεχνοεπαγγελματιες" με μαγαζακια κανουν το παν να τους μοιασουν.
chris_ma Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2006 Ε ρε παιδιά πολύ κράξιμο για το e-shop. Συμφωνω και επαυξάνω. 3,5 εβδομάδες αναμονή για αντικατάσταση αντλίας υδρόψυξης (υπόψιν ο υπολογιστης δεν δουλεύει χωρίς αυτή). Την τελευταία εβδομάδα μάλιστα είχαν παραλάβει το ανταλλακτικό απο την αντιπροσωπεία και απλά το εεεεεεεστελναν σε εμένα. Κατα τα άλλα αν παραγγείλεις κάτι σε 48 ώρες έιναι σπίτι σου. Όντως έτσι έιναι, απλά όταν έχεις αλλαγή το σύστημα logistics σε περνάω σε άλλη λίστα και κάνεις μια εβδομάδα να παραλάβεις (δεν υπάρχει κέρδος μάλλον γι'αυτό).
HighT3ch Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2006 Xμμμ...Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα! Μπρος γκρεμος & πισω ρεμα εεε LOL Hlapatsas αρχισαν να σε αντιγραφουν
john2gr Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2006 Από το Πλαίσιο Ηρακλείου έχω τις καλύτερες εντυπώσεις πάντως από τον τεχνικό τους,το παλικάρι ξέρει τι κάνει. Όσο αναφορά προϊόνται ΙΜΟ είναι να σου κάτσει (ή να μην σου κάτσει αν είναι σκάρτο) το μοντέλο και συνήθως δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ το μαγαζί από το οποίο το αγοράζεις. Σε γενικές γραμμές το εμπιστεύομαι το Πλαίσιο,από εκεί έκανα την αναβάθμιση μου και όλα τρέχουν κομπλέ.......ενώ έχω καταφέρει να ανεβάσω τον Core2Duo στα 3.51Ghz με normal θερμοκρασίες (τώρα χειμώνα σε idle mode είναι στους 40) και με μειωμένο vcore ώστε να μειωθεί λιγάκι η θερμοκρασία (ενώ παράλληλα το σύστημα είναι 100% stable). Πιστεύω ότι μου έκατσαν καλά μοντέλα
manosone Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2006 Κοιτα να δεις.Εχτες ανοιξε και αυτο το θεμα και εχουμε κιολας 3 σελιδες
nzeppos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2006 Καλά, δεν πιστεύω ότι είναι "να μην σου κάτσει, αν είναι σκάρτο" και ότι δεν είναι θέμα μαγαζιού. Γιατί εκεί ακριβώς είναι που το ένα μαγαζί θα βγάλει την καλή φήμη και το άλλο το κακό του πρόσωπο. Εκεί είναι που έχει την πραγματική ανάγκη ο πελάτης, σ'αυτό το φλέγον θέμα θα κάνει την τελική κρίση του και θα φανεί αν "έχει πάντα δίκιο". Και όχι η εντύπωση για την προ αγοράς διαφορά των 5-10 ευρώ που είχε το φθηνότερο μαγαζί (και άρα το επέλεξε). Απλώς το Πλαίσιο το έχει πιάσει το νόημα και όχι μόνο έχει πολύ καλό after sales service αλλά το διαφημίζει κιόλας. Ας τολμήσει το e-shop να επαινέσει το τμήμα service του, να δεις τι ντομάτα (ή/και ναπάλμ) έχει να φάει. Τη σήμερον ημέρα όποιος δεν παρέχει σωστό after sales service είναι σχεδόν καταδικασμένος και αργά ή γρήγορα θα φανεί. Δεν τολμώ να φανταστώ πόσους πελάτες έχει ήδη χάσει το e-shop λόγω των προαναφερόμενων προβλημάτων (πελάτες είτε παλιούς, είτε εν δυνάμει). Για τις τιμές του Πλαισίου όμως θα μου επιτρέψετε να πω ότι έχω μια ένσταση, ομολογώ ότι δεν το έχω ψάξει πάρα πολύ (σπανίως ψάχνω τιμές μόνο και μόνο για να ψάχνω, συνήθως όταν δεν με ενδιαφέρει να αγοράσω κάτι δεν παρακολουθώ καν την αγορά). Όμως σε όσες αγορές έχω κάνει τελευταία (τιμονιέρα, οθόνη, σκληρό, τροφοδοτικό, ποντίκια, dvd-rw, dvd-rom κλπ) το Πλαίσιο είχε -σταθερά- από τις ακριβότερες τιμές στο skroutz (το ξεπερνάει πάντα το Multirama, όοοοοταν τύχει να φέρνει αυτό που θέλω ). Πλέον έχω αρχίσει και ψάχνω και άλλα μαγαζιά, όλα ηλεκτρονικά (κάποια από αυτά είναι e-shops γνωστών μου οπότε νιώθω μεγαλύτερη ασφάλεια εκεί).
Hlapatsas Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2006 εεε LOL Hlapatsas αρχισαν να σε αντιγραφουν Κανείς δεν μπορεί να αντιγράψει εναν Hlapatsa λόγω του ακαθόριστου σχήματος της χλαπάτσας!! Ο φίλος μάλλον θα μένει Καλλιθέα
furious99 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2006 Ούτε Πλαίσιο ούτε E-shop αναγκαστικά... Skroutzάρω, κάνω και μια βόλτα στα μαγαζιά και μετά ψωνίζω... Αν τυχόν πάθει κάτι, υπάρχουν και οι αντιπρόσωποι... Τι δε μου αρέσει στο Πλαίσιο: 1. Οι φουσκωμένες τιμές τελευταία. Παλιά έπαιρνα ένα κατάλογο του Πλαισίου στο χέρι και πήγαινα στα γύρω μαγαζιά στη Στουρνάρη και παζάρευα για καλύτερη τιμή... Δεν το κάνω πλέον γιατί οι τιμές του δε είναι χαμηλές... 2. H μικρή ποικιλία σε κάθε είδος και η μη αναφορά αν υπάρχει κάτι διαθέσιμο στο κατάστημα ( συνήθως τα καλά εξαφανίζονται γρήγορα και δε βρίσκω αυτό που θέλω)... 3. Αυτή η αηδία το stockhouse που σου δείχνει προιόντα που δεν υπάρχουν ως διαθέσιμα μόνο και μόνο για να πας στου διαόλου τη μάνα που βρίσκεται μπας και σε κάνουν να πάρεις τίποτα άλλο... Παρεπιπτώντως οι τιμές για τις επιστροφές, τα επισκευασμένα, τα δείγματα κλπ. που πασάρουν εκεί είναι απαράδεκτα υψηλές για την κατάσταση και την παλαιότητά τους... 4. Οι δήθεν προσφορές του Πλαισίου που για να ανταγωνιστεί προφανώς το E-shop ( αφού τυχαίνει πάντα να δίνει την ίδια τιμή ) σε αναγκάζει να ψωνίσεις μέσω internet για να πάρεις έκπτωση αντί για το κατάστημα. Έτσι έχεις 2 μειονεκτήματα: δεν ξέρεις πότε θα το πάρεις και σε αναγκάζει να πληρώσεις μεταφορικά για <45 ευρώ... Τέλος τι να το κάνω το after sales αν μου το ενσωματώνουν στην τιμή?
nzeppos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2006 Νομίζω ότι το after sales δεν ενσωματώνεται σε καμία τιμή, γιατί απλά δεν έχει τιμή. After sales σημαίνει δέσμευση στον πελάτη ότι αν κάτι πάει στραβά, τότε το μαγαζί θα του παρέχει service υπεύθυνα και κυρίως άμεσα. Αν χαλάσει κάτι (που είναι και στην εγγύηση) μάλλον δεν θα βγούμε ζημιωμένοι οικονομικά, απ'όπου κι αν ψωνίσουμε. Ίσως όμως ταλαιπωρηθούμε άδικα, χάσουμε άσκοπα χρόνο, διαταράξουμε την ψυχική μας υγεία και ενδεχομένως (αν είναι κάτι που μας καίει, για τη δουλειά μας κλπ) μπορεί να έχουμε και οικονομικές συνέπειες. Το τελευταίο αυτό "πακέτο" δεν έχει τιμή. Οπότε το κάθε μαγαζί το "κοστολογεί" όπως αυτό νομίζει (υποτίθεται ότι γνωρίζει το επίπεδο του after sales του). Το Πλαίσιο έχει τη συγκεκριμένη πολιτική και σου λέει "έχω το καλύτερο service, άρα τσιμπάω τις τιμές". Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα να πληρώσω 5-10 ευρώ παραπάνω για να πάρω ένα δίσκο, αν ξέρω ότι σε περίπτωση που χαλάσει θα έχω αντικατάσταση αυθημερόν. Ενώ σε άλλα -φθηνότερα- μαγαζιά μπορεί να τους πάρει καμια βδομάδα να μου τον αλλάξουν. Αν η διαφορά όμως είναι μεγαλύτερη ή αν αυτό που αγοράζω έχει ελάχιστες πιθανότητες να χαλάσει (πχ μια ψύκτρα) τότε θα προτιμήσω να ρισκάρω και να πάω στις χαμηλότερες τιμές. Νομίζω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Πλαισίου (εκτός από τις τιμές, που ίσως δικαιολογημένα τις "τσιμπάει") είναι αυτό που είπε ο φίλος πιο πάνω, η μικρή γκάμα προϊόντων που φέρνει σε σχέση με ανταγωνιστές του. Ίσως φταίει το ότι ήταν πάντα μαγαζί που δεν επικεντρώνεται 100% στην αγορά των υπολογιστών αλλά έχει και είδη μηχανογράφησης, γραφεία, καρέκλες, home cinema κλπ Η καλύτερη λύση τελικά παραμένει το skroutz. Ψάχνουμε και επιλέγουμε ό,τι μας φαίνεται την παρούσα στιγμή καλύτερο, για την συγκεκριμένη αγορά που θέλουμε να κάνουμε. Καλύτερα έτσι. Λες και θα έχουμε κανένα όφελος αν είμαστε μόνιμοι πελάτες σε ένα και μόνο μαγαζί (εκτός πια κι αν γνωρίζουμε τον διευθυντή, είτε είναι συνοικιακό κατάστημα είτε αλυσίδα).)
antonl Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2006 ...3. Αυτή η αηδία το stockhouse που σου δείχνει προιόντα που δεν υπάρχουν ως διαθέσιμα μόνο και μόνο για να πας στου διαόλου τη μάνα που βρίσκεται μπας και σε κάνουν να πάρεις τίποτα άλλο... Παρεπιπτώντως οι τιμές για τις επιστροφές, τα επισκευασμένα, τα δείγματα κλπ. που πασάρουν εκεί είναι απαράδεκτα υψηλές για την κατάσταση και την παλαιότητά τους... ... [offtopic] Απλά να αναφέρω πως μπορείς να τηλεφωνήσεις για να ενημερωθείς για τη διαθεσιμότητα του προιόντος που σε ενδιαφέρει πριν πας μέχρι τη Μεταμόρφωση. Την πρώτη φορά δεν το σκέφτηκα κι έκανα μια ωραία, μεγάλη βόλτα άδικα. Τις επόμενες δυο φορές τηλεφώνησα. Σχετικά με τις τιμές, κάποιες όντως είναι σχετικά υψηλές αλλά κάποιες άλλες είναι πολύ καλές ευκαιρίες. Λογικό είναι ότι τα είδη με ιδιαίτερα συμφέρουσες τιμές εξαφανίζονται σχεδόν αμέσως. Φίλος μου, επισκεπτόταν καθημερινά το συγκεκριμένο site και «τσιμπούσε» αμέσως σχεδόν κάθε τέτοιο προιόν, είτε για το 2ο-3ο pc του είτε για να τα πουλήσει και να βγάλει τίποτα «ψιλά». Στα θετικά συμπεριλαμβάνεται η εγγύηση που (από ό,τι θυμάμαι) δίνει. [/offtopic]
furious99 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2006 Aν κάτι που βγαίνει από το stock μπορεί να πουληθεί και να βγάλει π.χ. πάνω από 50-100 ευρώ κέρδος δε θα προλάβει να φτάσει στο ράφι: θα το έχουν αγοράσει αποθηκάριοι και φίλοι τους για να το πουλήσουν στις αγγελίες... Έτσι γίνεται σε όλες τις αλυσίδες, γι' αυτό και δε βρίσκουμε καμιά προσφορά της προκοπής...Ξέρω περίπτωση που αποθηκάριος σε αλυσίδα τσίμπισε 10 laptop των 800 ευρώ στη μισή τιμή και έβγαλε 4 εύκολα χιλιάρικα...
fabiawrc Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2006 ρε πατα καλα?πλαισιο παντα.οτι και αν εχω παρει και χαλασε μου το αλαξανε στα καπακια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.