blaxoos Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 exw ena problima sto kdevelop prosfata apofasisa na perasw kubuntu sto pc mou kai katebasa ta paketa gia to kdevelop opws kai gia c,c++ compiler ta opoia exw kanei swsta egkatastasi wstoso otan paw na treksw ena project den mou kanei oute kan compile kai mou bgazei error number 127 kai minima make command didn't found stin ousia den mporw na kanw compile oute ena aplo programma hello world ka8ws prospa8isa na dimiourgisw ena kainourgio project sto opoio i main perieixe tin entoli printf("Hello world"); kai tpt den mou kanei kompile kai mou bgazei auto to la8os milame gia programmatismo se C opws katalabate opoios kserei as me boi8isei Euxaristw kai kales giortes!
chiossif Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2006 Απο περιέργεια έκανα το πρώτο μου Hello World στο KDevelop C/C++ IDE στο SUSE10.1 που έχω. Παρατήρησα ότι έχει πολλές εκδοχές ανάλογα με την χρήση αντίθετα απο τα Eclipse, Anjuta και Codeblocks που έχω επίσης εγκατεστημένα. Δεν παρατήρησα καμία δυσκολία στην χρήση απλά ομολογώ πως ήμουν λίγο επιφυλακτικός με την επιλογή του φακέλου του project αλλά και απόλυτα σίγουρος για την επιλογή της άδειας GPL. Χρησιμοποίησα την πρόταση hello που είχε έτοιμη, την άλλαξα φυσικά στην σωστή έκδοση των K&R και πάτησα για compilation. Αφού μου είπε ότι δεν είχε κάτι έτοιμο -χωρίς σχόλιο- του είπα να τρέξει να το φτιάξει. Αφού έτρεξε αρκετά, ομολογώ άρχισα να ανησυχώ, τελικά κάτι έκανε. Το'τρεξα και νάτος ο χαιρετισμός (Άραγε αν είχα βάλει τα κάλαντα να πήγαινε πιο γρήγορα). Και τώρα ήρθαμε στην ΑΠΟΛΥΤΗ κατ' εμέ δοκιμή. Μέγεθος φακέλου του project helloworld: 3.3ΜΒ!!! (Μόλις το ξαναείδα διότι δεν το πίστευα). Για να μην πω περισσότερα θα αναφέρω το μέγεθος του αντίστοιχου φακέλου του IDE της επιλογής μου 17ΚΒ. Λυπάμαι KDevelop μόλις δεν κέρδισες έναν φίλο... Καλά Χριστούγεννα, Υγεία, Ευτυχία και Ελευθερία σε όλο το κόσμο.
Αbominable Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2006 @blaxoos Δεν έχεις εγκαταστήσει το make.. Είναι απαραίτητο για το compilation προγραμμάτων με χύμα κώδικα.. Εαν δεν τα καταφέρεις ξαναγράψε να βοηθήσω..
apoikos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2006 @blaxoos: Χρειάζεσαι το πακέτο build-essentials για να μπορέσεις να κάνεις compile @chiossif: Το μέγεθος του καταλόγου καθώς και ο χρόνος που χρειάστηκε δεν είναι πρόβλημα του kdevelop, αλλά οφείλεται στα autotools (automake, autoconf), που είναι ο de facto τρόπος διαχείρισης μεγάλων projects στο GNU. Για την ακρίβεια το overhead του kdevelop σε σχέση με αυτό που θα είχες αν χρησιμοποιούσες autotools με το χέρι, είναι 16 KB και είναι μόνο τα αρχεία του kdevelop που περιγράφουν τις επιλογές του project. Αν το IDE της επιλογής σου απλά φτιάχνει ένα makefile με έναν target, τότε προφανώς και το μέγεθος θα είναι πολύ μικρότερο. Μη περιμένεις όμως κατ' αυτόν τον τρόπο η εφαρμογή σου να είναι εγγυημένα portable σε διαφορετικά λειτουργικά και διαφορετικές αρχιτεκτονικές ;-). Αντίθετα, χρησιμοποιώντας τα autotools, εξασφαλίζεις ότι ο κώδικάς σου (αν είναι σωστά γραμμένος και λαμβάνει υπ' όψιν τις δυνατότητες που παρέχουν τα autotools) θα παίζει παντού με την τυπική διαδικασία ./configure && make && make install ;-)
chiossif Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2006 @apoikos: Έχεις απόλυτο δίκιο. Αλλά τα προγραμματάκια που φτιάχνω, σπάνια πάνω από ένα αρχείο.c, δεν έχουν τέτοιες ανάγκες. Άλλωστε πάντα είναι ο κώδικας "ξερός" (όπως λέμε εμείς στην παρέα μας) και φυσικά ΛΕΦΤΕΡΑ. Πιστεύω ότι ένα προγραμματιστικό εργαλείο σαν το kdevelop θα'πρεπε να είχε "προβλέψει" και τον "ταπεινό" πλην "λέφτερο" προγραμματιστή του ενός .c και να του'βρισκε μια πιο συμπαγή λύση. Το codeblocks (και άλλα) για παράδειγμα πως το σκέφτηκαν; Καλή Πρωτοχρονιά, Υγεία, Ευτυχία και Ελευθερία σε όλο τον κόσμο.
apoikos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2006 Στην περίπτωση αυτή απλά δεν ξεκινάς νέο project και χρησιμοποιείς το kdevelop απλά ως editor. Εξάλλου project management σε projects του ενός .c τι νοήμα έχει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.