SALIN Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 Πήρα ένα pc χωρίς windows τα οποία κατόπιν εορτής θα τα περνούσα μόνη μου.. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι..το drive πχ της μητρικής ΑΒ9 πότε το περνάω? Εφόσον ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των windows? Αλλά και πάλι...το λειτουργικό που θα μπει αν δεν έχει περαστεί το drive της μητρικής και κατα συνέπεια και του sata δισκού? Μου το φέρανε από το πλαίσιο και δεν ρώτησα και γω... Δεν νομίζω να έχουν κάνει καμία ενέργεια εκείνοι...έτσι δεν είναι? Γίνεται χωρίς λειτουργικό?
1980 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 Πήρα ένα pc χωρίς windows τα οποία κατόπιν εορτής θα τα περνούσα μόνη μου.. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι..το drive πχ της μητρικής ΑΒ9 πότε το περνάω? Εφόσον ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των windows? Αλλά και πάλι...το λειτουργικό που θα μπει αν δεν έχει περαστεί το drive της μητρικής και κατα συνέπεια και του sata δισκού? Μου το φέρανε από το πλαίσιο και δεν ρώτησα και γω... Δεν νομίζω να έχουν κάνει καμία ενέργεια εκείνοι...έτσι δεν είναι? Γίνεται χωρίς λειτουργικό? μολις τελειωσει η εγκατασταση περνα το sp2 αν δεν το εχει ενσωματομενο και στην επανεκινηση περνα τους οδηγους απο το cd της abit. αυτο.
SALIN Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 Ενσωματομένο είναι..Το drive της abit το τρέχω μετά σε περιβάλλον windows δηλαδή έτσι? Σ ευχαριστώ πολύ...
mvaggel Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2006 Για να βάλεις XP (32 ή 64 bit) σε SATA δίσκο, ξεκινάς την εγκατάσταση και όταν γράψει από κάτω "press F6 to install 3rd party drivers...." πατάς το F6. Αργότερα σου βγάζει επιλογή (δε θυμάμαι τι λέει ακριβώς αλλά πρέπει να πατήσεις το S και σου ζητάει δισκέττα). Τότε βάζεις στο floppy τη δισκέττα της Abit που έχει τους drivers για το SATA (περιλαμβάνεται στη συσκευασία) (γιατί αλλιώς δε μπορεί να βρει το δίσκο). Κάνεις ότι σου λέει και ΟΚ. Αργότερα σου ξαναζητάει τη δισκέττα 2η φορά. ΥΓ Έχε κατα νου ότι άν αρχίσει και τρώει κολλήματα σε άσχετες στιγμές (αφού μπουν τα Win) πρέπει πρώτα να κάνεις BIOS update (current version=1.5)!!!! Επειδή λίαν προσφάτως εγκατέστησα μια AB9, και κόντεψα να πάθω έμφραγμα όταν άρχισε να κορνάρει το speakerάκι και να μην bootάρει!!! ΥΓ2 Το cd το χρησιμοποιείς στο τέλος για ήχο, GLAN κτλ...
SALIN Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2006 Τότε βάζεις στο floppy τη δισκέττα της Abit που έχει τους drivers για το SATA (περιλαμβάνεται στη συσκευασία) (γιατί αλλιώς δε μπορεί να βρει το δίσκο). Κάνεις ότι σου λέει και ΟΚ. Αργότερα σου ξαναζητάει τη δισκέττα 2η φορά. Δεν εχω floppy... Απο το cd δεν γίνεται? Οταν ζητήσει να βάλω δισκέτα να βγάλω το cd των xp και να βάλω της μητρικής? (Από ότι είδα έχει μενού που λέγει sata disk drive..) Το Bios update για την συγκεκριμένη μητρική από που γίνεται?
1980 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2006 Δεν εχω floppy... Απο το cd δεν γίνεται? Οταν ζητήσει να βάλω δισκέτα να βγάλω το cd των xp και να βάλω της μητρικής? Το Bios update για την συγκεκριμένη μητρική από που γίνεται? καταρχας τον σκληρο θα στον βρει και χωρις οδηγους μην πατησεις τιποτα. κατα δευτερον η αναβαθμιση του βιος θα γινει μεσα απο το προγραμμα που εχει η abit στο cd flashmenu λεγετε και γινετε μεσω xp. γινετε και μεσω dos αλλα δεν υπαρχει λογος να μπλεκεις.
SALIN Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2006 Συγνώμη που κάνω τόσες ερωτήσεις αλλά είμαι μόνη μου και αν μπλέξω κάπου πελαγώνω..Γι αυτο θέλω να ξέρω τι κάνω από πριν πολύ καλά..Ελπίζω να είναι όπως τα λες.. Ανακεφαλαίωση...Κάνω κανονικά εγκατάσταση των WIN, και μετά βάζω το drive της μητρικής και περνάω και τον οδηγό για τον sata δισκο..ΟΚ?
1980 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2006 Συγνώμη που κάνω τόσες ερωτήσεις αλλά είμαι μόνη μου και αν μπλέξω κάπου πελαγώνω..Γι αυτο θέλω να ξέρω τι κάνω από πριν πολύ καλά..Ελπίζω να είναι όπως τα λες.. Ανακεφαλαίωση...Κάνω κανονικά εγκατάσταση των WIN, και μετά βάζω το drive της μητρικής και περνάω και τον οδηγό για τον sata δισκο..ΟΚ? ναι κοπελια. βαλε το cd της μητρικης και οτι βρεις απο drivers περνα το. μονο το usb 2.0 μην βαλεις γιατι δεν χρειαζετε ειναι μεσα στο sp2. προχτες εκανα εγκατασταση σε abit aw9dmax και δεν μου ζητησε οδηγους για σκληρο. σωπα ρε ζητας και συγνωμη σιγα τον κοπο.
SALIN Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2006 οκ..λεω να το επιχειρήσω το απογευματάκι..Σ ευχαριστώ πολύ..να σαι κάλά
1980 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2006 λοιπον ειναι να μην σου τυχει. εχω κανει στανταρ καμια 50 αρια φορες φορματ σε sata δισκους και δεν μου εχει τυχει ποτε να μου ζητησει οδηγους. συμβαινει ομως οποτε μην σε παρω στον λαιμο μου. δεν πας να παρεις ενα floppy για παν ενδεχομενο να εχεις το κεφαλι σου ησυχο? 10 ευρω νομιζω εχει.
SALIN Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2006 να σου πω την αλήθεια αυτό σκεφτόμουν τώρα..Μίλησα και με το πλαίσιο και μου είπαν το ίδιο..Είναι αδικαιολόγητοι όμως γιατί όφειλαν να μου το είχαν πει...Εχω και ενα παλίο pc που έχει floppy..ίσως περάσω αυτό αφού ψαξω που και πως συνδέεται...Thanks και παλι... ps..Αν παρω εξωτερικό..θα το δει κανονικά? ΕΠειδη θα ναι usb λεω και δεν θα ναι περασμένα τα win ώστε να το βλεπει..ΤΙ λες?
giorgos th. Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2006 Salin den xreiazetai na peraseis odigous sata afou ginei i egkatastasi. kai me autous ton win mia xara tha eisai.min mplekeis adika.
1980 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2006 να σου πω την αλήθεια αυτό σκεφτόμουν τώρα..Μίλησα και με το πλαίσιο και μου είπαν το ίδιο..Είναι αδικαιολόγητοι όμως γιατί όφειλαν να μου το είχαν πει...Εχω και ενα παλίο pc που έχει floppy..ίσως περάσω αυτό αφού ψαξω που και πως συνδέεται...Thanks και παλι... ps..Αν παρω εξωτερικό..θα το δει κανονικά? ΕΠειδη θα ναι usb λεω και δεν θα ναι περασμένα τα win ώστε να το βλεπει..ΤΙ λες? μην μπλεκεις με usb στην εγκατασταση. βαλε το κλασσικο να εχεις το κεφαλι σου ησυχο. ξερω οτι θα σου φανει πακετο να το περασεις αλλα ειναι οτι πιο safe παιζει το floppy.
SALIN Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2006 Salin den xreiazetai na peraseis odigous sata afou ginei i egkatastasi.kai me autous ton win mia xara tha eisai.min mplekeis adika. Μπερδευτηκα παλι..Στην χειροτερη..αν τελικα χρειαζοταν sata drive..Τι μπορεί να γίνει? Αν δεν κανω καμια ζημια..να το επιχειρήσω..
giorgos th. Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2006 disketa tha xreiasteis mono an i egkatastasi ton win den vlepei ton disko sou.an ton dei kai ginei to installation eisai entaksei.den tha xreiastei allos odigos.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.