_BASSstarlet_ Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 Eβαλα στο κουτί τον δίσκο και αφού τον αναγνώρισε με δυσκολία(αναγκάστηκα να αλλάζω jumpers ενώ δεν χρειάζεται όπως ξέρουμε) παω να κάνω format,μου βγάζει ένα μήνυμα ότι πρέπει να γίνει restart για να τον αναγνωρίσει..και αυτό ήταν O δίσκος πλέον δεν "φαινόταν" πουθενά,ενώ έκανε ένα επαναλαμβανόμενο θόρυβο. Φυσικά τον πήγα πίσω στο "Πλαίσιο" όπου μου είπαν ότι τα κουτιά ζορίζονται με πάνω από 250gb δίσκους.Το περίεργο είναι ότι σε αυτό το κουτί είχα και 300άρη δίσκο.
ANEMOS-V Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 ego pisteuo oti apla itan astoxia ylikou..(na pas na ston alaksoun ton HD simvenoun ayta)
wert Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2006 Όταν λένε ζορίζονται τα κουτιά τι ενοούν. Δεν το ενόησα καλώς τώρα αυτό. Ενοούν το κουτί (αυτό που βάζουμε όλα τα πράγματα του pc μέσα) ;;;;;; !!!! Μήπως ήθελαν να πούν τίποτα για το τροφοδοτικό; Ή για μητρική; Αλλά το κουτί ρε παιδί μου ακόμα και αν ζορίστηκε. Λαμαρίνα είναι. Τι δουλειά έχει με το δίσκο (εκτός της φιλοξενίας; ) Τέλος πάντον. Είχα και εγώ περιπέτεια σήμερα με έναν ίδιο δίσκο. 320 segate. Και παρότι είχα άλλον ένα ίδιο πάνω, αυτός με βασάνισε πραγματικά. Τον είχα πάρει εδώ και 4-5 μέρες και δεν τον είχα βάλει πάνω γιατί βαριόμουν. Σαν να ήξερα τι θα τραβούσα. Αλλά σκέφτηκα να του κάνω χριστούγεννα και έτσι το πήρα απόφαση να τον τοποθετήσω. Ξεκινάω λοιπόν. Ανοίγω το μεγάλο κουτί , βγάζω το μικρό κουτάκι (stacker) και βάζω τον δίσκο. Παρέα με άλλον ένα ακριβώς ίδιο. Συνδέω ρεύματα συνδέω καλώδια sata και πάμε. Αμ δε.. !!!!!!!!! Πάει να ανοίξει το pc και αντί να ανοίξει μου βγάζει μια ωραία και πρωτότυπη οθόνη γεμάτη 99 99 99 99 99 99 . Ενενήνταεννιάρια Καλώς τον. Άρα υπάρχει. Για μπες όμως στα windows με τόσα 99 άρια. Σε αυτό το σημείο είχε γίνει από μόνη της μια περίεργη αλλαγή στο boot από το bios. Δεν ξέρω πως αλλά ορίστηκε να κάνει boot ένας 160άρις που έχω πάνω και είναι pata(IDE σύνδεση atapi) Ωραία λύσαμε το θέμα boot. Πάμε τώρα στα windows να δούμε τον ωραίο μας δίσκο. Δίσκε δίσκε είσαι εδώ; Σιγά τώρα μη δώσει παρών χωρίς να φάει το φορμάτ του. Πάμε να του κάνουμε φορμάτ. Η εύκολη λύση το PartitionMagic. To ανοίγω. Βλέπω ότι δείχνει το δίσκο με άλλο χρώμα. Θα είναι γιατί δεν του έκανα φορμάτ σκέφτηκα. Αμέσως πάνω του με τον πόντικα και δεξί κλίκ. Τίποτα στο δεξί κλίκ Ώπα λέω. Γιατί; Ιδέα δεν έχω. Πάω στη διαχείρηση δίσκων να του κάνω φορμάτ από εκεί μέσα από τα windows. Δυναμικός δίσκος λέει . Και δυναμικός θα μείνει. Γιατί και τα windows αρνούταν να κάνουν και αυτά κάτι. Και αφού και το partition magic δεν ήθελε ούτε αυτό, τι κάνουμε; Βοοt με ένα hirens που βρέθηκε μπροστά μου. Σκέφτηκα ότι από εκεί όλα και κάτι θα γίνει. Ξαναανοίγω από εκεί το partition magic μήπως και από εκεί φιλοτιμηθεί και κάνει τον δίσκο από δυναμικό --> λογικό . Τίποτα. Μηδέν εις το πηλίκο. Αρχίζω τα προγράμματα του hirens ένα ένα έστω και αν δεν τα είχα ξαναδεί και δεν ήξερα που παν τα τέσσερα με αυτά. Κάποιο στιγμή άνοιξα και το paragon disk etc etc (δεν θυμάμε ακριβώς πως το λένε τώρα.) Και ήταν το μοναδικό που μου έδωσε την επιλογή να κάνω τον δίσκο logikal απο dynamik που ήταν. Άντε ρε μπαγάσικο αφού μπορείς κάντο του λέω. Και το έκανε. Αυτό ήταν. Μετά πάλι απο το χίρενς ανοίγω το partition magic να δω τι γίνεται. Αυτό με το που πήγε να ανοίξει βρήκε λέει κάποιο σοβαρό λάθος στο δίσκο αυτόν. Να το διορθώσω με ρωταέι. Αντέ λέω κάντο και εσύ αυτό που θες πριν φύγετε ομαδικός από το μπαλκόνι. Το έκανε και αυτό. Μετά μου έδειχνε και αυτό το δίσκο μια χαρά και ότι ήταν κιόλας ntfs. Ώρα να πάμε και από τα κανονικά μας παραθύρια να δούμε τι γίνεται. Ανοίγω και τα windows και όλα μια χαρά. Έτοιμος να δεχτεί πράγμα λέει ο δίσκος. Ούφφφφφφ !!!!!!!!!!!!! Με έσκασε ο άτιμος :oops: Τι δίσκος ήταν αυτός ρε παιδιά; Πρώτη φορά τέτοιο πράγμα. Ελπίζω να είναι εκεί και αύριο γιατί δεν είναι στο μηχάνημα που γράφω τώρα. _BASSstarlet_ ο δίσκος σου δεν φαίνοταν ούτε στο bios ; Μάλλον πρόκειται για προβληματική παρτίδα. Πάντα οι sygate μου έρχοταν σε πλαστικό κουτάκι για προστασία. Αυτός ήρθε απλά σε αντιστατικό σακουλάκι. Επιρεπής δηλαδή στα χτυπήματα. Μόλις τον άνοιξα είδα πίσω του ένα κοματάκι (σαν εξάρτημα) Ελπίζω να μην είναι από τον δικό μου και απλά κάτι περίσεμα στην παραγωγή του. Θα ανεβάσω και φώτο σύντομα.
wert Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2006 Και η ταλαιπωρία με εικόνες Στην πρώτη βλέπουμε το περίσευμα που εύχομαι να μην είναι από τον δικό μου τον δίσκο αλλά από κάποιον άλλο από αυτούς που ήταν μέσα στο τσουβάλι μαζί. Ίσως να είναι και από αυτόν του _BASSstarlet_ Εδώ είναι αυθεντική η φώτο για καλύτερη ίσως λεπτομέρεια. Το εξαρτηματάκι δείχνει σαν είναι αντίσταση (μάλλον κάτι τέτοιο είναι αυτά) Εδώ αφού έχω ανοίξει το μεγάλο κουτί για να βγάλω το μικρό για να βάλω εκεί το δίσκο. Και εδώ είναι η πρώτη αναμοιβή της σκλήρης μου εργασίας. Εννενταεννιάρια μπόλικα. Ούτε ένα δεκάρι για άριστα έστω. Και αύριο που θα ανοίξω το μηχάνημα εκείνο πάλι θα ξέρω αν θα αρχίσει το νέο επεισόδιο με τις επιστροφές. Αν και ήταν μια χαρά όταν το έκλεισα.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2006 Λέγοντας "κουτί" εννοώ το εξωτερικό. Ο δίσκος ήταν αυτός που έχει web offer το "Πλαίσιο" με τα 5 χρόνια εγγύηση. Ούτε στο bios φαινόταν.
wert Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2006 Λέγοντας "κουτί" εννοώ το εξωτερικό.Ο δίσκος ήταν αυτός που έχει web offer το "Πλαίσιο" με τα 5 χρόνια εγγύηση. Ούτε στο bios φαινόταν. Αν το είπαν και οι τεχνικοί αυτό για το εξωτερικό κουτί πάω πάσο. Τι μπορώ να πω εγώ ένας απλός πολίτης !!!!!!!!!!!! Για τον δίσκο μάλλον για τον--> ίδιο λέμε<-- αν και εγώ πήγα από e-shop μεριά. Αφού δεν φαίνοταν ούτε στο bios τότε καλώς έφυγε. Εγώ απορώ τώρα με εμένα. Μια χαρά τον είδα για λίγο στο bios και στα windows μετά. Ελπίζω να είναι εκεί και αύριο και τις άλλες μέρες γιατι πλέον δεν του έχω εμπιστοσύνη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.