PROFIL Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 pedes prin ligo meres pira to 360 kai ime para poli efxaristimenoss,to erotimamu ine kapote legame pos to pc iperteri se konsola,pai na katarefsi aftos o mithos i ine pragmatikotita?
john2gr Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 Όσο αναφορά τεχνικά χαρακτηριστικά υπερτερεί το PC. Όσο αναφορά συνολικές δυνατότητες υπερτερεί το PC. Όσο αναφορά παιχνίδια είναι εντελώς υποκειμενικό το θέμα. Όσο αναφορά τιμή υπερτερεί το Χ360. Όσο αναφορά περιφερειακά και τα 2 έχουν μπόλικα. Τα πράγματα είναι όπως ήταν και παλιά. Ένα high-end PC προσφέρει καλύτερα γραφικά στα multiplatform παιχνίδια (check το NFS:Carbon πχ ή όλα τα άλλα εκτός των 2 τελευταίων της nUbisoft τα οποία είναι ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ PORTS EVER). Το θέμα βέβαια είναι και στους προγραμματιστές (μιας και τα σαϊνια της nUbisoft ακόμα δεν έμαθαν να εκμεταλλεύονται τους dual core επεξεργαστές στο PC). Η γνωστή καραμέλα του GoW θα ακουστεί και σε αυτό το thread αλλά έχω δει σαγόνια Χ360-άκηδων φίλων μου να πέφτουν στο πάτωμα όταν είδαν με τι mods και settings παίζω το Oblivion . All in all,άλλο το PC κι άλλο η κονσόλα. Σε θέμα παιχνιδιών το καθένα προσφέρει και κάτι διαφορετικό,σε θέμα δυνατοτήτων (εφαρμογών) το PC είναι μπροστά. Σε θέμα δύναμης (Raw power) και πάλι το PC είναι μπροστά. Σε θέμα τιμής το PC είναι πιο ακριβό από την κονσόλα. Ο καθένας διαλέγει και παίρνει και δεν χρειάζεται επειδή επιλέγει κάτι να έχει την αυταπάτη ότι είναι το καλύτερο από όλα τα άλλα για να ψωνιστεί
poromenos Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 exe xari pou pige diakopes o petran allios tha ginodan polemos:P:P:P:P
ANEMOS-V Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 pote mpike auto to stixima? ? ? pragmatika yfistate stixima? me tin texnologia de mporeis na stiximatizeis,giati apla de stamataei pote..
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 Όσο αναφορά τεχνικά χαρακτηριστικά υπερτερεί το PC. Ναι αλλα οχι σε ολη την περιοδο ζωης μιας κονσολας,καπου στα μισα θα την ξεπερασει το pc (και δεν μιλαω για εξαιρεσεις που επιβεβαιωνουν τον κανονα,πχ 1-2 μονο games) Όσο αναφορά παιχνίδια είναι εντελώς υποκειμενικό το θέμα. Μια πετυχημενη κονσολα μπορει να δωσει παιχνιδια καλυτερα απο το pc και δεν ειναι και τοσο υποκειμενικο το θεμα. Τα πράγματα είναι όπως ήταν και παλιά. Ένα high-end PC προσφέρει καλύτερα γραφικά στα multiplatform παιχνίδια. Μπορει να προσφέρει καλύτερα γραφικά αλλα ποσο καλυτερα ωστε να στραφεις αναγκαστικα στο pc,τα ιδια παιχνιδια θα ειναι ουσιαστικα και θα παιζοντε με τον ιδιο τροπο και χειροτερο (βλ.παιχνιδια προσαρμοσμενα στο συγκεκριμενο χειριστηριο της καθε κονσολας) Και τι ποιοτητας παιχνιδια ειναι τα multiplatform ?Need for Speed?Fifa? Η γνωστή καραμέλα του GoW θα ακουστεί και σε αυτό το thread αλλά έχω δει σαγόνια Χ360-άκηδων φίλων μου να πέφτουν στο πάτωμα όταν είδαν με τι mods και settings παίζω το Oblivion . All in all,άλλο το PC κι άλλο η κονσόλα. Το να βλεπεις λιγο καλυτερα το Oblivion δεν λεει κατι,το θεμα ειναι οτι το GOW δεν το φτανει σε γραφικα. το PC είναι μπροστά. Σιγουρα το pc ειναι αναντικαταστατο και το pc gaming δεν προκειται να πεθανει ποτε οπως λενε μερικοι,αλλα για παιχνιδια θα παρω κονσολα.
Vagos_46 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 pedes prin ligo meres pira to 360 kai ime para poli efxaristimenoss,to erotimamu ine kapote legame pos to pc iperteri se konsola,pai na katarefsi aftos o mithos i ine pragmatikotita? το υπερτερει πως το εννοεις? σε κοστος? σε γραφικα? σε πληθος τιτλων? η κονσολα ειναι κυριως για games με οτι αυτο συνεπαγεται!
john2gr Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 exe xari pou pige diakopes o petran allios tha ginodan polemos:P:P:P:P Γιατί έχεις μήπως ενστάσεις για τα multiplatform games όπως το Carbon που σέρνεται στο Χ360 ή για το Oblivion (που είμαι σίγουρος ότι κανένας δεν το έχει δει σε high-end PC με τα tweaks και τα mods ). Καλά εδώ ο p3tran μου έλεγε ότι δεν είχε πρόβλημα με τα default N64 textures του Oblivion στο Χ360 και ότι δεν τα παρατηρούσε κι όλας,go figure δηλαδή,δεν θα μου προκαλούσε εντύπωση να έλεγε κάτι διαφορετικό λοιπόν (άλλωστε πρώτη φορά οι Χ360 users είδατε High Res Textures στο GoW ) . Από εκεί και πέρα με 100 ευρό (να βγάλω κι εγώ τίποτα χρονιάρες μέρες) σας αφήνω να χαρείτε το Oblivion με τα εξής χαρακτηριστικά: 1280x1024 + HDR + 4xFSAA + 16xAF + Qarl's Parallax Texture Pack + Natural Environments + Better Tilling LOD Textures + .INI tweaks χωρίς πτώσεις του framerate. Για να μην μιλήσω για το νέο Texture Pack και τα νέα LOD's textures που ετοιμάζονται που δημιουργούν την αίσθηση ότι πλέον είναι ένας ολόκληρος κόσμος κι όχι απλά Cells που φορτώνονται (και μην ρωτήσει κανείς τι είναι τα cells,ας πάει να δει πως δουλεύει η engine της Bethesda και γιατί υπάρχουν τα Ν64 textures στην default 'εκδοση του Oblivion ) PS: Άλλωστε δεν ήταν τα δικά μου σαγόνια που είχαν πέσει,αλλά ακόμα και αν έχει αμφιβολίες κάποιος και πιστεύει ότι το GoW είναι "το pioneer των γραφικών" ξα του και μαγκιά του . Ας κάνει τον κόπο να το δει και το Oblivion με όλα τα mods που διορθώνουν τις γραφικές τρύπες της Bethesda. Εγώ τα είδα και τα 2 (και μάλιστα σε HD το GoW),μου αρέσουν και τα 2 και τα θεωρώ το ίδιο εντυπωσιακά και τα 2. Plain and simple
Rebel21 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 file mou mallon tis aftapates esi tis exeis.den mou leei kati to na paizw oblivion me mods.to paixnidi einai palio kai oloi panw katw to exoun liwsei.to thema einai ena otan egw kai ta alla paidia that paizoume gow kai lost planet esy tha paizeis fear kai oblivion.ta paixnidia afta exoun arxisei na dixnoun ta simadia tou kairou panw tous. egw xanavala meta apo kairo na paixw oblivion sto xbox kai ta grafika arxisan na mou fenonte ligo eleina.meta idia grafika omws mou eixe paisei to sagoni prin sxedon ena xrono. osa mods kai na valeis to thema einai oti ta games einai palia diladi poses fores tha ta xanatermatiseis? i nubisoft pou les den exei kanena rolo na mathei na xrisimopoiei tous dual core giati prwton den tous exoun oloi.defteron giati na asxolithei me ena game to opoio to 90% to pairnoun peiratiko.diladi miden esoda. na les kai euxaristw pou vgainoun akoma tosa paixnidia sto pc. min poume kai oti to fifa07 sto xbox kanei to pc na fenetai san ps2 kai den nomizw to carbon na sernetai sto xbox.to paixnidi einai elafros veltiwmeno apo to pc.sto pc oute kathrefti gia na vlepeis pisw den exei. to mono pou isws na einai kalitero einai to framerate logo tou pc pou exeis.
xrest Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 simfwnw me ton john sta perissotera.apla mono mia enstasi sto gaming kommati.pisteuw oti iparxei elleipsi titlwn stin pc platforma k auto ginetai oti to honey iparxei stis konsoles.bebaia auto einai ontws ipokeimeniko,dioti kapoios mporei na mi goustarei ola auta ta games pou kapoios konsolas goustarei(resi,final fantasies,rpgs,rallakia,fightings klp)
Vagos_46 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 ωχ! μετα τον πολεμο sony εναντιον microsoft τωρα ειναι στα σκαρια pc εναντιον κονσολας!!
Rebel21 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 ωχ! μετα τον πολεμο sony εναντιον microsoft τωρα ειναι στα σκαρια pc εναντιον κονσολας!! min anisixeis file mou den prokite na arxisoume polemo allwste einai gnwsto oti den mporeis pote na vgaleis akri me enan pcgamer.
john2gr Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 file mou mallon tis aftapates esi tis exeis.den mou leei kati to na paizw oblivion me mods.to paixnidi einai palio kai oloi panw katw to exoun liwsei.to thema einai ena otan egw kai ta alla paidia that paizoume gow kai lost planet esy tha paizeis fear kai oblivion.ta paixnidia afta exoun arxisei na dixnoun ta simadia tou kairou panw tous. egw xanavala meta apo kairo na paixw oblivion sto xbox kai ta grafika arxisan na mou fenonte ligo eleina.meta idia grafika omws mou eixe paisei to sagoni prin sxedon ena xrono. osa mods kai na valeis to thema einai oti ta games einai palia diladi poses fores tha ta xanatermatiseis? i nubisoft pou les den exei kanena rolo na mathei na xrisimopoiei tous dual core giati prwton den tous exoun oloi.defteron giati na asxolithei me ena game to opoio to 90% to pairnoun peiratiko.diladi miden esoda. na les kai euxaristw pou vgainoun akoma tosa paixnidia sto pc. min poume kai oti to fifa07 sto xbox kanei to pc na fenetai san ps2 kai den nomizw to carbon na sernetai sto xbox.to paixnidi einai elafros veltiwmeno apo to pc.sto pc oute kathrefti gia na vlepeis pisw den exei. to mono pou isws na einai kalitero einai to framerate logo tou pc pou exeis. Θα παίζω Dark Messiah,NWN2,Gothic3,Company Of Heroes και όλα τα άλλα PC Exclusive games αν το πας έτσι,μα δόξα τον θεό υπάρχουν τόσα games (υπάρχει και αντίστοιχο thread με τα games για το 2007. Τράβα και δες το). Μίλησα για γραφικό τομέα,ε σε γραφικό τομέα με τα mods γ@μεί το Oblivion και χωρίς τα mods είναι πατάτα (μια άποψη την οποία ΑΝΕΚΑΘΕΝ την είχα ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΣΑΓΟΝΙ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΔΕΙ DEFAULT ΤΟ OBLIVION). Τέλος θέλεις να μιλήσω για τις Vampire clans και για τα gameplay mods που βγήκαν στο Oblivion; Please μην πετάς ρουκέτες όμως,έπαιξες την ελεεινή έκδοση της Bethesda. Εμένα δεν με κάλυπτε με τόσα κενά τόσο στο gameplay (βλέπε να σκοτώνεις κάποιον χωρίς να σε δει κανείς και αυτόματα να το μαθαίνουν οι φρουροί) όσο και στον γραφικό του τομέα. Αν εσύ έχεις χαμηλές απαιτήσεις και σε κάλυψε μαγκιά σου. Τώρα αν ξαφνικά βλέπεις "τα σημάδια" εσύ όταν εγώ το έλεγα μάπα το Oblivion χωρίς τα mods δεν μου λέει κάτι TBH. Η nUbisoft αφού βγάζει το παιχνίδι να κάτσει να μάθει να προγραμματίζει και να μην πετάει config αρχεία του Xenos στην PC έκδοση (ναι το έκανε και αυτό). Να στο θέσω πιο απλά; Στα @@ μου και να μην τα έβγαζε,όπως ακριβώς έγινε με το COD3. Αφού τα βγάζει όμως,ΕΧΩ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ. Πολύ απλό και κατανοητό. Και ξαναλέω,στα @@ μου και να μην τα έβγαζε (πράγμα που το λένε όλοι στο Official Forum της). Τέλος όσο αναφορά για το Fifa........νομίζω ξέρεις (???) ότι στο PC βγήκε η PS2 έκδοση ενώ στο Χ360 βγήκε η exclusive next gen έκδοση. Σε περίπτωση που δεν το ήξερες (χλωμό το κόβω,το είχαμε πει στο thread του Χ360),μάθε το και σύγκρινε όμοια πράγματα PS: Επίσης μια ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ μεταξύ εμού και σου. Όταν στο Call Of Juarez είδα τετραγωνισμένες σκιές αμέσως αναρωτήθηκα γιατί συμβαίνει και δήλωσα ότι το παιχνίδι έχει πρόβλημα με τις σκιές.........εσύ όμως γιατί δεν το αναφέρεις στο GoW που έχει εμφανέστατο πρόβλημα με τετραγωνάκια (ακριβώς το ίδιο pixel-ιασμα που παρατηρείται και στα El Matador/Call Of Juarez του PC); Σε περίπτωση δε που δεν τα παρατήρησες,(για να μην σε πω τυφλό δηλαδή) νομίζω φαίνεται ποιος από τους 2 μας βλέπει τις διαφορές και τις λεπτομέρειες στα games PS2: Και δεν χρειάζεται να γίνει flame war. Το PC είναι πιο δυνατό από την κονσόλα (ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ Χ360 μιας και 2x7800GTX κάνουν μια χαρά την δουλειά τους ώστε να θεωρούνται καλύτερες ή έστω ίσες με την αντίστοιχη GPU του Χ360. Το hardware ΥΠΗΡΧΕ ασχέτως της τιμής του και γι αυτό άλλωστε έδωσα πλην στην τιμή του PC). Όποιος πιστεύει το αντίθετο μαγκιά του ξανά και γνώμη του. Όταν με το καλό διαβάσει τα specs θα καταλάβει τι,πως και γιατί. Μέχρι τότε τον θεωρώ ίδιο με τον εκάστοτε τύπο που πίστευε ότι το PS2 μπορούσε να κατευθύνει πύραυλο
Rebel21 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 prwta apo ola xerw panta ti lew kai den xreiazetai na mou ta peis esi. giati den kathese na skefteis esy giati na pairneis port tou ps2 sto fifa kai oxi tin next gen ekdosi?gia pes mou?i estw sto PES6 an opws les i nextgen ekdosi fifa itan exclusive. egw to eixa pei apo tous prwtous gia ta tetragonakia stis skies tou gow ta opoia fenontan kai sto prwto video pou evgale i microsoft sto simeio pou o marcus sikone to kefali(ston laimo tou) kai koitaze to dromaki.alla stin teliki siga to provlima edw esi paizeis fear. tou oblivion ta grafika mou aresan se logika plaisio(afto gia to sagoni itan ipervoli kai to eipa gia na se kanw na katalaveis) otan to pira prin sxedon ena xrono twra mou fenonte psilo moufa.mallon esi eisai asxetos giati den mporeis na katalaveis oti an mia mixani grafikwn einai palia (oblivion,fear) osa mods kai tou valeis den allazoun kapoia pragmata opws arithmous poligwnwn opote pali to paixnidi fenetai palio. den exei noima na tsakonomaste afou den prokite na katalaveis pote ti esti paradeigma capcom kai polla alla.giafto se afinw na kaneis kana benchmark i ama thes vale kai kana mod sto quake 3.iparxoun poli simantikotera pragmata na asxolithoume opws to LOST PLANET kai oxi me enos kai dio xronwn palia games. kai enoeite oti to pc einai poio dinato apo to xbox alla afto den leei tipota.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 den mporeis pote na vgaleis akri me enan pcgamer. Δυστυχος ειναι αληθεια αυτο φιλε μου... giati den kathese na skefteis esy giati na pairneis port tou ps2 sto fifa kai oxi tin next gen ekdosi?gia pes mou? Ακριβως!! Εχω ακουσει πολλες φορες ''μα ειναι port απο το Ps2 το Pro evo''μα ειναι port το ενα μα ειναι port το αλλο... Εγω σαν gamer δεν κατσω να ασχοληθω με το ''πως και το γιατι '' η ουσια ειναι οτι θα παρω μια υπερκαρτα για να παιζω port του ps2 εν ετη 2007??? εφοσον υπαρχει η δυνατοτητα να παιξω το fifa με τα γραφικα του 360 γιατι να μην μπορω να το παιξω...?
GabrielConnor Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 Μα τώρα συγγνώμη κι όλας, υπάρχει άνθρωπος που κάθεται και προσέχει αν τετραγωνίζει η σκιά στο GoW; Δηλαδή το πέξατε και αυτό σας έμεινε από το παιχνίδι; Εγώ πάντως δεν το πρόσεξα. Μάλλον γιατί μου είχαν πεταχτεί τα μάτια έξω από τον παράδεισο του gaming που αντίκριζα! Στό θέμα τώρα εννοείται πώς ένα PC έχει καλύτερο hardware από οποιαδήποτε κονσόλα. Το θέμα όμως είναι, ε και; Στην κονσόλα μου θα κάτσει κάποια μέρα ένας καμένος developer και θα την στραγγίξει. Το PC σας; Όχι βέβαια γιατί τα PC είναι τόσο ανοιχτή πλατφόρμα που δεν γίνεται να βγάλεις ένα παιχνίδι που να παίζει τέλεια σε όλους. Και επειδή οι εταιρίες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα, φτιάχνουν παιχνίδια για να τα παίξουν όσον το δυνατόν περισσότεροι παίχτες. Άρα κάνουν συμβιβασμούς. Κλείνοντας να πώ πως και εγώ είμαι χρήστης PC (και ακριβού μάλιστα) αλλά πλέον γουστάρω την άνεση και την ανεμελιά της κονσόλας. Κρατάω το PC μου για ορισμένα exclusives και φυσικά για adventures και strategies! Αυτά από εμένα. Να πώ πως αυτές είναι απλά οι απόψεις μου. Δεν είναι ανάγκη πια να συμφωνούμε και σε όλα. Μπορούμε να διαφωνούμε με κόσμιο τρόπο όμως ε;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.