Προς το περιεχόμενο

Internet σε Μεζονέτα. Πως???

Lafas1987

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ρε φιλε δεν είναι θέμα ότι δεν θες δίκτυο για να έχουν όλα τα pc internet από την ίδια σύνδεση δίκτυο θα κανεις θες δεν θες ωραία μέχρι εκεί αν έχεις τα λεφτά τότε το πιο εύκολο είναι να περάσεις ξεχωριστός γραμμές/συνδέσεις για κάθε pc και μετά όλη η δουλειά θα είναι του οτε

τώρα για οποιοδήποτε ηλεκτρονικό κατάστημα να πας μωρής να βρείς κεραία αλλα να κοιτάξεις να είναι πολλά DB και για την δουλειά που την θες εσύ να υπολογίζεις κανε 200 για κάθε κεραία, αυτές που πήραμε εμείς για το project κάναν 230 η μια οποτε μαλών κανένα 600αρι θα σου πάει παρα 300 οποτε ξανασκέψου για τα λεφτά εκτος αν σου τρέχουν από τα παντζάκια

φιλικά πάντα στα λέω όλα

και μια ερώτηση γιατί κάτι μου ήρθε στο μυαλό κάθε δωμάτι έχει μπρίζα τηλεφώνου αν ναι μέσα στο μπρίζα τι καλώδια έχει pc στο δικό μου σπίτι έχουν καλώδια δικτύου οποτε μπορείς αν έχεις κάπου ένα κεντρικό κουτί να στήσεις το δίκτυο από εκεί χωρίς να περνάς καλώδια αλλα καταργείς τις τηλεφωνικές συσκευές

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
ΠάρηςΓ

όσο για τις τιμές είναι πια καταστροφή για μια πρίζα που κάνει 20 λεπτά και ένα καλώδιο που πάει 20 λεπτά το metro να ζητάς τόσα πολλά λεφτά και όλη η δουλειά είναι να βάλλεις το καλώδιο σε 2 βίδες PATRINOS06 σκάψατε στον τοίχο και πέρασε το καλώδιο η έτσι χύμα ?

εκανε καλη δουλεια παντως,ναι τρυπησε και τοιχο,ηταν και δυσκολο το μερος,εβαλι κατι εξτρα σωληνες για προστασια,τι τα θες οτι εγινε εγινε..

Δημοσ.

δεν σε ρώτησα για μπρίζες δικτύου αλλα μπρίζες τηλεφώνου ακόμαη και με καλώδια απλό τηλεφώνου μπορείς να κανεις δίκτυο οποτε πρώτα διαβάζουμε και μετά απαντάμε ;-)

Δημοσ.
δεν σε ρώτησα για μπρίζες δικτύου αλλα μπρίζες τηλεφώνου ακόμαη και με καλώδια απλό τηλεφώνου μπορείς να κανεις δίκτυο οποτε πρώτα διαβάζουμε και μετά απαντάμε ;-)

Νομίζω όμως ότι λες ότι έχεις πρίζες δικτύου. Τέλος πάντων. Δηλαδή μπορώ να το κάνω μέσω του τηλεφωνικού δικτύου? Αν ναι πως?

Δημοσ.

επειδή δεν απάντησες άμεσα αλλα έμμεσα νομίζω πως μου λες ότι έχεις μπρίζες τηλεφώνου τώρα πρέπει να μας πεις αν έχεις και κάποιο κεντρικό box που να καταλήγουν όλα τα καλωδια των πριζων σε μια κλέμα και να περνούν από την εξωτερική γραμμή του οτε

και που είναι αυτό το κουτί αν υπάρχει (σοφίτα υπόγειο έξω από το σπίτι ? )

και για να σου δώσω να καταλάβεις θα σου δικό φωτό από το δικό μου κουτί

Δημοσ.

όπως βλέπεις στο κουτί μου από την μια μεριά με τα πολλά καλώδια πάνε στις πρίζες των δωματιων (τηλεφωνα) και από την άλλη έχω την γραμμή του οτε, με ένα τέτοιο αν υπάρχει μπορείς να κανεις πολλά πχ εγώ έβαλα ένα dsl φίλτρο σε 5 τηλεφωνα συν όπως βλέπεις στο δικό μου κουτί τα καλώδια που είναι περασμένα στο σπίτι είναι καλώδια δικτύου αλλα και τηλεφώνου να είναι πάλι κάτι μπορεί να γίνει

post-42566-12906294087_thumb.jpg

post-42566-129062940873_thumb.jpg

Δημοσ.

δες και αν το κουτί υπάρχει τότε βάζεις στο κουτί ένα switch και σε κάθε pc από την κάρτα δικτύου του ανά καλώδιο τηλεφώνου (κατάλληλα φτιαγμένο) στην μπρίζα του δωματίου (τηλεφώνου) βάζεις και ένα router πάνω στο switch και όλα τα pc έχουν internet

Δημοσ.

http://www.ertyu.org/steven_nikkel/ethernetcables.html

Standard, Straight-Through Wiring (both ends are the same):

ρίξε μια ματια σε εκείνες τις εικόνες και θα δεις ότι στα ethernet καλώδια τα 4 από τα 8 είναι άχρηστα δηλαδή μένουν 4 όσο έχει ένα απλό RJ11 καλώδιο (τηλεφώνου) οποτε γίνετε να το φτιάξεις απλά στα τελει του καλώδια που θα έχει το RJ45 jack δεν θα μπούν με την σειρά τα καλώδια αλλα με κάποια A συνδεσμολογία την οποια βαριέμαι τώρα να σκεφτώ αν έχεις το κουτί σίγουρα τότε θα σου πω πως θα το κανεις

Δημοσ.

Πως δεν υπάρχει..Υπάρχει και κεραια να σου κανει link στα 10 km.

Για να καταλαβεις υπάρχουν και κεραιες wifi με 100 Ευρώ.Αφου επιμένεις και θες αγορασε ενα access point με rangemax και κάρτες δικτυου για τα pc rangemax επισης.Οι υπολογιστες θα συνδέονται με το access point.Πάνω στο access point θα ρίξεις και την DSL.

Δημοσ.

ακριβώς απλά αν σε ένα καλώδιο τηλεφώνου από την μια bales και τα 4 στην σειρά στο RJ11 jack τότε από την άλλη μεριά στο RJ45 δεν θα μπούν με την σειρά αλλα όπως στην φωτό απλά στα καλώδια που λέει unused εκεί εμείς θα αφήνουμε κενό όμως με αυτόν τον τρόπο δεν θα έχουμε τηλεφωνα στα δωμάτια γιατί δεν περισσεύει κανένα καλώδιο εκτος αν το σπίτι είναι Prewired με Utp καλώδια τότε όλα γίνονται

Δημοσ.
Το σπίτι μου δυστυχώς είναι με εσωτερική σκάλα (μεζονέτα) με αποτέλεσμα εκτός από το να κουράζομαι να ανεβαίνω τις σκάλες να δυσκολεύομαι να βάλω και internet σε όλα τα PCs.

Ρε φιλαράκι τότε δεν ανταλλάζουμε σπίτια για να μην ταλαιπωρείσαι αδικα;; Στη γκαρσονιέρα μου θα έχεις παντού internet, ενώ εγώ αν ειμαι σε μεζονετα με εσωτερικη σκάλα δεν θα με νοιάζει αν έχω internet :P

τι τραβάτε και εσείς με τις μεζονέτες :D

χρόνια πολλά ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...