Lafas1987 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2006 Καλησπέρα σε όλους, ελπίζω να είστε όλοι καλά. Το σπίτι μου δυστυχώς είναι με εσωτερική σκάλα (μεζονέτα) με αποτέλεσμα εκτός από το να κουράζομαι να ανεβαίνω τις σκάλες να δυσκολεύομαι να βάλω και internet σε όλα τα PCs. Όπως φαίνεται στο πρόχειρο σχέδιο που έχω κάνει έχουμε 3 PCs, από τα οποία μόνο αυτό που βρίσκεται στο υπόγειο (μπλε PC - βλ. σχήμα) έχει σύνδεση στο internet. Δεν θέλω απαραίτητα να κάνω δίκτυο, αλλά θα προτιμούσα με κάποιον τρόπο να μην σερβίρει internet το «μπλε» PC καθώς είναι αρκετά αργό και δεν θέλω να μένει και ανοιχτό. Το «πράσινο» PC είναι αρκετά γρήγορο, αλλά και πάλι δεν θέλω να σερβίρει αυτό internet. Δεν θα είχα πρόβλημα να μένει ανοιχτό και να σερβίρει internet και άλλα αρχεία όπως mp3 το «κόκκινο PC» καθώς είναι πάρα πολύ γρήγορο με δύο κάρτες δικτύου (ενσωματωμένες). Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουμε και 2-3 Laptops τα οποία διαθέτουν WiFi και θα ήθελα να μπορούν να συνδέονται και αυτά καμιά φορά στο internet. Με λίγα λόγια… 1) Πως γίνεται όλα τα PC στο σπίτι να έχουν internet χωρίς να είναι δίκτυο μεταξύ τους? 2) Έστω και αν είναι δίκτυο γίνεται να έχουν όλα internet χωρίς να πρέπει να μένει κάποιο απαραίτητα ανοιχτό για να σερβίρει? 3) Όταν κατεβάζει έστω και ένας θα υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα με την ταχύτητα? Τουλάχιστον οι υπόλοιποι θα μπορούν να παίζουν για παράδειγμα ένα Online game? 4) Θα ήθελα και τα Laptops να έχουν πρόσβαση στο internet. --Δεν θα γίνονται συχνά Downloads, παρά μόνο σερφάρισμα και OnLine Games-- Παιδιά προσπαθώ εδώ και καιρό να κάνω κάτι άλλα όλο λέω ότι θα το ψάξω και όλο το αφήνω τελικά. Είπα να το ψάξω. Δεν σας λέω τι μου έχουν προτείνει άλλοι καθώς μπορεί να σας μπερδέψω και πέρα από αυτό μου πετάνε ένα «κάνε το μέσω καλωδίου ΔΕΗ». Ναι αλλά δεν αρκεί αυτό. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω, όποιος έχει την υπομονή να ασχοληθεί με την περίπτωσή μου να μου εξηγήσει όσο το δυνατόν πιο αναλυτικά, ακόμα και για το τι μάρκα router ή switch θα χρειαστώ, ακόμα και για το τι καλώδιο θα χρειαστώ. Σαν να το έκανε για τον εαυτό του. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων… Ξέρω ότι σας ζάλισα, αλλά χρειάζομαι επειγόντος βοήθεια. Εδώ είναι το σχεδιάγραμμα του σπιτιου!!! http://www1.snapfish.com/slideshow/AlbumID...850/t_=82518850 Αν δεν σας ανοίγει από εδώ η φωτογραφία μπορείτε να μπείτε μέσω του site του e-pcmag στο παρακάτω LINK http://www.e-pcmag.gr/forum/index.php?showtopic=18163&st=0 Εδώ μπορείτε να δείτε και τις γνώμες των παιδιώ από το άλλο FORUM.
PATRINOS06 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 καταρχην χρειαζεσαι ενα ασυρματο modem/router.μοντελο?το δικο μου linksys Wag354G μια χαρα μου ειναι.μεσω αυτου μπορουν να παρουν τα pc internet και μονο χωρις να ειναι απαραιτητο ενα δικτυο μεταξυ τους και χωρις να εισαι υποχρεωμενος να εχεις καποιον 24/7 ανοιχτο.οσο για την ταχυτητα κανενας δεν νομιζω οτι ειναι σε θεση να σου απαντησει κι αυτο γιατι εξαρταται απο πολλους παραγοντες οπως αν κατεβαζεις torrent η απο p2p,τι pf εχεις κανει στις εφαρμογες που χρησιμοποιουν ιντερνετ,τι τοιχοι παρεμβαλλονται αναμεσα στ πισι...
KenZone Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 me asurmato eimai k egw me ta idia akrivws provlimata alla dn me ikanopoiei i lusi .. pisteuw oti to kalutero dunato einai na valeis apla prizes stous toixous san aytes t tilefwnou k pernaei kalwdio gia router. me to asurmato dn mporw na pa3w polla games online ...
Da_rudakos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2006 I kalyteri lisi tha itan i eksis: Kalodio apo ti sofita sto ypogeio sto switchaki Kalodio apo to domatio sto ypogeio sto switchaki Kalodio apo to router tou ypogeiou sto switchaki
Vatos_locos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2006 λοιπών φιλε η λύση είναι μια και στην είπε ο Da_rudakos άκου τι κανεις πας και παίρνεις χύμα καλώδιο cat 5e και μετά ένα shitch τις αρέσκεια σου οποιο σε βολέψει εσένα καλύτερα πάνω κάτω τα ίδια είναι όλα αν παίξουμε με λίγα λεφτά μετά μένει ένα καλούλη router εκεί κοίτα να δώσεις το κάτι τις σε φράγκα και μην πάρεις κανένα του κλότσου και του μπάτσου το μονο που σου έμεινε πια είναι να πας να αγοράσεις κάτι γραμμές πλαστικά κουτάκια που πάνε με το metro βιδώνουν στον τοίχο και κατεβάζεις καλώδια από κάθε pc στο υπόγειο ακόμα έχεις ήδη αγοράσει πριζάκια σαν αυτά που έχουμε στο σπίτι για την τηλεφωνική γραμμή αλλα αυτά θα είναι rj45 δηλαδή με 8 καλώδια μέσα αντί για 4 rj11 (σπιτιού) τα οποια τα κοτσάρεις σε κάθε όροφο τσούπ όλα έτοιμα βάζεις όλα τα καλώδια που έρχοναι από τους ορόφους στο switch μαζί και το router σε κάθε πρίζα που έβαλες στούς τοίχους, από τα pc στην πρίζα ένα καλώδιο δικτύου απλό και φθηνό και ωραία και καλά setαρεις τον router σου και όλα τα pc σου έχουν internet χωρίς καλώδια μες στη μέση και λοιπά και όλα τακτοποιημένα ελπίζω να σε βοήθησα και να μην σε μπέρδεψα παραπάνω γιατί ξεκο.....κα να γράφω οποτε λυπήσουμε και κάμε μια μια τις ερωτήσεις σου ;-)
Lafas1987 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2006 Ρε παιδιά δεν είμαι χαζός. Το ήξερα και εγώ να βάλω καλώδια πλάκα μου κάνετε? Τι λέτε? Εδώ λέμε ότι δεν μπορώ να βάλω καλώδια, ασύρματο δεν έχει εμβέλια και το μόνο που μένει είναι δίκτυο μέσω ΔΕΗ. Σας ευχαριστώ για τον ενδιαφέρον σας, αλλά δεν γίνεται με καλώδιο, αλλά όυτε με ασύρματο. Εκτός αν έχετε άλλη γνώμη.
Vatos_locos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2006 αν και δεν καταλαβαίνω τον λόγο που δεν θες καλώδια τότε μονο με ασύρματο αλλα θα δώσεις πολλά λεφτά στις κεραίες γιατί όπως δήποτε θα χρειαστείς κατευθιντικες και γίνετε ασύρματο απλά θέλει λέτα εμείς σαν ηλεκτρονικοί για ένα project του σχολειου δικτυώσαμε 2 κτίρια ασύρματα με απόσταση κοντά στο 1,5 Km μπορεί και παράπονο δεν θυμάμαι πάντως φιλε μου μην τρελαίνεσαι χαζό δεν σε είπε κανένας απλά όλοι σου προτείνουν καλώδια γιατί και πιο φθηνό και πιο αξιόπιστο και πιο εύκολο θα ειναι και αν έχεις φαντασία τα καλώδια μπορούν να κρυφτούν πολύ εύκολα
PATRINOS06 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2006 δικτυο μεσω ΔΕΗ θα φτυσεις αιμα και τα νευρα σου θα γινουν κροσσια και ειναι και πιο ακριβο απο καλωδια και εχεις και αστειες ταχυτητες......αυτο που δεν καταλαβα ειναι γιατι δεν γινεται ασυρματα?
Vatos_locos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2006 για δίκτυο μέσω της ΔΕΗ δεν σου πρωτινά για τον λόγο που είπε ο φίλος από πάνω
ΠάρηςΓ Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2006 Φέρε ηλεκτρολογο να σου περάσει καλώδια.Η περνα τα απεξω.Με το ηλεκτρικο δεν ξέρω αν οντως θα δουλεψει για πολλους λογους.Μπορεις να συνδέσεις πάνελ σε ενα accesspoint στη σοφίτα.(Πανελ=μεγαλύτερη κεραία και κατευθυντικη) Σιγουρα θα περάσει τα 2 πατωματα.Αλλα το κοστος για ασυρματο θα ειναι πολυ μεγαλυτερο αποτι να καλεσεις ηλεκτρολογο να σου περασει UTP καλωδιακι.Με ενα switch μετά πετάς απανω του οτι θες ακομα.
Vatos_locos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2006 και πάλι δεν χρειάζεται ηλεκτρολόγο για να περάσει καλώδια πεταμένα λεφτά είναι άσε που θα του ζητήσει τα κερατα του αυτό μπορεί η ατό κάνει άνετα μονος του εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί όχι με καλώδια
ΠάρηςΓ Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2006 Αν εχεις τους γονεις σου ειναι λιγο δυσκολο καμια φορα να περνας καλώδια. Και δεν ειναι ευκολο.Δηλαδη εγω τωρα αν θελω να περασω καλώδιο πως θα το κάνω;Θα το περασω μέσα απο το παραθυρο;Η στη πόρτα;Πως θα κλινει μετα;
PATRINOS06 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2006 το οικονομικο παντως ειναι ενα θεμα.πχ εμενα γνωστοσ μου ηλεκτρολογος για να περασει καλωδιο τηλεφωνου-δικτυου απ'το κουτι του ΟΤΕ,γυρω γυρω ενα μπαλκονι και να εγκαταστησει μια πριζα τηλεφωνου μου πηρε 70 ευρω...φαντασου να στησει 2-3 πριζες θα θελει κανα 200αρι στο νερο...(μιλαμε για δουλεια ηλεκτρολογου,οχι περνα καλωδιο και καρφωσε προκες)
Vatos_locos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2006 ΠάρηςΓ καλά δεν λέω έχεις δίκιο αλλα εγώ Πχ πέρασα καλώδιο μέσα από το δωμάτιο μου και πήγε μέσα από όλη την ψευδοροφή που έχει το xal μας ibgike μέχρι έξω από το σπίτι κατέβηκε από τον φωταγωγώ και ακολούθησε μια παρόμοια διαδρομή στο από κάτω σπίτι και το καλώδιο δεν φαίνεται καθόλου μονο στα δωμάτια που είναι τα 2 pc πάνω στα σουβατεπιά όσο για τις τιμές είναι πια καταστροφή για μια πρίζα που κάνει 20 λεπτά και ένα καλώδιο που πάει 20 λεπτά το metro να ζητάς τόσα πολλά λεφτά και όλη η δουλειά είναι να βάλλεις το καλώδιο σε 2 βίδες PATRINOS06 σκάψατε στον τοίχο και πέρασε το καλώδιο η έτσι χύμα ?
Lafas1987 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2006 Λοιπόν για να σας το ξεκαθαρίσω. Έχω πολλά λεφτά!!! Δεν με νοιάζουν τα λεφτα πραγματικά. Internet να έχω και ας είναι και 300Euro! Δεν νομίζω να υπάρχει κεραία που να περνάει 1 ξύλινο πάτωμα και 2 τσιμεντένια. Όσο για τις χαμηλές ταχύτητες... βρε παιδιά έλεος... Τι χαμηλές ταχύτητες? To Ιντερνετ είναι 1MBIT και στα 10MBIT να πέσει η ταχύτητα δεν τρέχει τίποτα. Έτσι και αλλίώς δεν θέλω δίκτυο να υπάρχει στο σπίτι. Απλά αν διαβάσετε προσεκτικά θέλω να έχουν όλλα τα PC ιντερνετ και τα Laptop που διαθέτουν WIFI χωρίς να έχω κάνει LAN. Και όταν λέτε κάτι σας παρακαλώ να το ολοκληρώνετε. ΟΚ, ας βάλω τη καιρέα που λες... Ποια είναι αυτή και που τη πουλάνε? και πες που ακριβώς τι εξοπλισμο θα χρειαστω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.