Trixwto-arkoudi Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2006 παιδια θελω να τραβαω φωτογραφιες για εκτυπωση στο κλασσικο μεγεθος φωτογραφιων... αυτες τις κλασσικες μπορω να τραβηξω απο 1 μεχρι 6 megapixel τι μεγεθος να τραβαω? δεν ενοω για οικονομια χωρου η οτι θα δω διαφορα απλα εχω ακουσει οτι αν ειναι να εκτυπωσω σε κανονικο μεγεθος ειναι καλυτερα 3 megapixel αντι για 6. ισχυει αυτο ?
felikas Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2006 Για φωτογραφίες 10x15, 3-4 ΜΡ είναι υπέραρκετά σε αναλογία 3:2. Για 13x18, 4-5 ΜΡ και είσαι "jet"! Στα 6ΜΡ είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα υπάρξει cropping!
Trixwto-arkoudi Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2006 δηλαδη ειναι καλυτερο οταν παω στο φωτογραφειο να εκτυπωσω 10χ15 να ειναι 3 μεγκαπιξελ παρα περισσοτερο? καταλαβα σωστα? cropping τι ειναι? πως παρουσιαζετε?
felikas Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2006 1) όχι! δεν υπάρχει κανόνας. Εγώ για παράδειγμα, δοκιμάζοντας ΠΑΝΤΑ!, έχω μηχανή 5ΜΡ, αλλά είδα ότι οι εκτυπώσεις είναι πιο ορθόδοξες στα 4.4ΜΡ, οπότε κ το έχω εκεί! "Παίξε" μαζί της κ δες. Πάντως με περίπου 4ΜΡ θα είσαι σίγουρα καλά! 2) cropping είναι το κόψιμο της φωτογραφίας. όταν για παράδειγμα η φωτογραφία είναι σε μεγάλη ανάλυση=μεγάλες διαστάσεις κ εσύ την αναγκάζεις να εκτυπωθεί 10x15, μερικά σημεία δεξιά-αριστερά, πάνω-κάτω αναγκαστικά κόβονται! Περισσότερο αναλυτικά: http://en.wikipedia.org/wiki/Image_cropping Καλά Χριστούγεννα!
Trixwto-arkoudi Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 ευχαριστω πολυ φιλε μου καλες γιορτες να εχεις και πανω απολα με υγεια πιστεψε με αυτο ειναι το καλυτερο δωρο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.