fastweb Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2006 Να πω ότι το pc είναι 5 μηνών.Intel είναι.Είχα πρόβλημα κάποια στίγμη με την θερμοκρασία του επεξεργαστή.Είχα μόνιμα 73 C.Άλλαξα ανεμιστήρα και ψύκτρα και έπεσε στους 45 C.Από τότε ακούω κάποιες φορές 4-5 μπιπ από τον υπολογιστή και μετά κολλάει.Κάποιες φορές μπορεί να το κάνει και 2-3 φορές την ημέρα και άλλες μπορεί να το κάνει μετά απο 3-4 ημέρες.Μερικές φορές όταν κολλάει και τον ανοίγω δεν μου βρίσκει τον έναν τον σκληρό.Του κάνω επανεκκίνηση και μετά όλα καλά.Πάμε τώρα στο τι έχω δοκιμάσει: Η ΜΒ είναι δοκιμασμένη οτι δουλεύει καλά.Οι μνήμες το ίδιο.Οι Σκληροί απο θερμοκρασία ειναι μια χαρά.38 C μέχρι και 48 C (μετά από αναγκαστική επανεκκίνηση φτάνει τόσο). Ας μου δώσει κάποιος μία εξήγηση....Σηκώνω τα χέρια ψηλά πλεον...
@topos Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2006 Αφου ειναι 5μηνων το συστημα γιατι δεν εχεις χρησιμοποιησει την εγγυηση?
fastweb Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2006 γιατί το έφτιαξα εγώ.ν'αρχίσω να στέλνω κομμάτια;άσε που θα τα κρατήσουνε κανένα μήνα τουλάχιστον...
snarp7 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 Καλησπέρα φίλε.Πάνω κάτω είχα το ίδιο πρόβλημα. Είχα τρελή θερμοκρασία, άλλαξα ψήκτρα, η θερμοκρασία δεν έπεσε, και ακουγόταν ένα τσικ τσικ όχι όμως από το speaker του pc αλλά από την cpu. Κόλλαγε, τον έκλεινα και μετά μου έβγαζε disk boot failure. Άλλαξα δίσκο, και τελικά όλα καλά. Η θερμοκρασία παρέμενε στα ύψη, τσικ τσικ ακουγόταν αλλά δεν κόλλαγε, ούτε disk boot failure.Δεν ξέρω αν είναι ανάλογη περίπτωση αλλά δοκίμασε να δουλέψεις λίγο από άλλο δίσκο.
felix_w Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2006 Θα έλεγα πως 38-48 C δεν είναι και τόσο καλή θερμοκρασία για δίσκο... Πληροφοριακά οι δικοί μου σύμφωνα με το Everest Home Edition της Lavalys, είναι στους 28,28,29 και 31 αντίστοιχα για Seagate 320GB 7200.10 ΑΤΑ, Seagate 320GB 7200.10 SΑΤΑ, Samsung HD401LJ 400GB Sata και WD1200JB 120GB ATA.... Σε καμία περίπτωση δεν φτάνουν τους 48 βαθμούς... Αν είναι και οι δίσκοι καινούριοι και στην εγγύηση, τσέκαρε από το SMART τις τιμές των παραμέτρων μήπως και κάποιος είναι ελλατωματικός...Δεν γνωρίζω αν μπορεί να προκαλέσει κόλλημα η υψηλή θερμοκρασία ενός δίσκου, αλλά τα νούμερά σου δεν μου φάνηκαν καλά...Αν γνωρίζει κάποιος καλύτερα από προσωπική εμπειρία, ας με διορθώσει...
KWSN_Men Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2006 Τσέκαρε τροφοδοτικό και μνήμες για αρχή και βλέπουμε.
passaris91 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2006 ama o skliros einai western digital h logiki timh thermokrasias einai apo 35-50!gt kai emena felix_w leei apo 40-50 afou statheropoihthei to systhma vathmous to everest 1os 80GB ATA kai 2os 250GB sata2, mhpws exeis kanena poly kalo kouti kai exeis kaly psiksi??
antonl Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2006 Στο manual της μητρικής ή στο site της κατασκευάστριας εταιρείας δεν αναφέρει κάτι για το τι σημαίνουν αυτά τα beep; Το κάνει συγκεκριμένες στιγμές (πχ όταν τρέχεις κάποια εφαρμογή για πολύ ώρα); Τι τροφοδοτικό έχεις; Όσο για τη θερμοκρασία των σκληρών, δε νομίζω να είναι αυτό το πρόβλημα. Το καλοκαίρι ένας WD@80GB ήταν μονίμως στους ~56C σε λειτουργία 24/7 και ακόμα λειουργεί μια χαρά. Ίσως μειώνεται η διάρκεια ζωής του αλλά όχι κάτι παραπάνω απ' αυτό.
fastweb Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2007 Στο manual της μητρικής ή στο site της κατασκευάστριας εταιρείας δεν αναφέρει κάτι για το τι σημαίνουν αυτά τα beep; Το κάνει συγκεκριμένες στιγμές (πχ όταν τρέχεις κάποια εφαρμογή για πολύ ώρα); Τι τροφοδοτικό έχεις;Όσο για τη θερμοκρασία των σκληρών, δε νομίζω να είναι αυτό το πρόβλημα. Το καλοκαίρι ένας WD@80GB ήταν μονίμως στους ~56C σε λειτουργία 24/7 και ακόμα λειουργεί μια χαρά. Ίσως μειώνεται η διάρκεια ζωής του αλλά όχι κάτι παραπάνω απ' αυτό. Δεν εχει καποια συγκεκριμενη στιγμη που το κανει.Οποτε θελει δηλαδη.Μπορει να τον ζορισω και να μην το κανει και να μην κανω τιποτα και να κολλησει.Το τροφοδοτικο ειναι 500.εχω maxtor σκληρο και εχω ενα προγραμμα της εταιρειας που τους εχω δοκιμασει και λεει οτι δουλευουνε μια χαρα.... Τις μνημες τις δοκιμασα και δουλευουνε μια χαρα σε αλλον υπολογιστη.Το τροφοδοτικο ειναι καινουριο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.