Προς το περιεχόμενο

laptop 24/7 ανοιχτό

kliros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκεφτομαι να αγορασω pc

Δε ξερω ομως τι να διαλεξω:laptop or desktop?

Απαιτησεις:μερικα βαρια προγραμματα

Σκοπος:κατεβαστηρι 24/7

Η απορια μου: Παιζει ρολο στην "υγεια" του λαπτοπ αν ειναι ανοιχτο (να κατεβαζει) 24 ωρες ?Η' να προτιμησω καλυτερα ενα desktop για αυτο το σκοπο?

Φοβαμαι μηπως υπερθερμαινεται ή δε ξερω γω τι άλλο μπορεί να συμβαινει και αρχισουν νωρις τα προβληματα.

Δημοσ.

File egw exw eidi ena toshiba laptop kai to exw eidi konta stis 3 evdomades seri anoixto gia ton idio logo poy tha to kaneis ki esi. doxa to theo gia na min to glwssofaw den moy exei pathei apolitos tipota ektos vevaia apo merika trojan kai ioys poy kolisa paliotera kai ekana ena restore me to acronis true image 10 home edition kai ola ok. pantws file ki egw parolo poy exw desktop den to exw sinexeia anoixto giati einai ena ergostasio thorivoy kai ta 2 pc(laptop kai desktop) ta exw sto dwmatio poy koimame kai katalavaineis ti ginetai... Vevaia simantiko rolo paizei ti laptop h' desktop tha pareis. Mia sigoyri kai asfalis methodo einai na pareis ena arxaio desktop kai na to exeis monimos anoixto kathoti ta paliotera desktop(pentium 1 - 3) den exoyn provlima me thermotites k.t.l. pantws an se endiaferei exw enan palio ypologisti toy xaderfoy moy poy thelw na ton poylisw.

Δημοσ.
Σκεφτομαι να αγορασω pc

Νομιζω αδερφε πως πρεπει να πας καρφι για desktop...

Δημοσ.

Desktop δαγκωτο. Οσο για την υγεια του λαπτοτ.. ενα πραγμα χρειαζεται μονο, καθε 10 μερες να το κλεινεις και να φυσας την σκονη που μαζευεται απο κατω λογω της επαφης με το τραπεζι... Κατ αλλα τιποτα ιδιαιτερο δεν παθαινει.

Δημοσ.
Σκεφτομαι να αγορασω pc

Η απορια μου: Παιζει ρολο στην "υγεια" του λαπτοπ αν ειναι ανοιχτο (να κατεβαζει) 24 ωρες ?Η' να προτιμησω καλυτερα ενα desktop για αυτο το σκοπο?

Φοβαμαι μηπως υπερθερμαινεται ή δε ξερω γω τι άλλο μπορεί να συμβαινει και αρχισουν νωρις τα προβληματα.

Παίρνεις ένα καλό desktop, το οποίο αν χρειαστεί να προσθέσεις κάτι, (μνήμη, έξτρα σκληρό, κάρτες κτλ) γίνεται πανεύκολα και φθηνά, και αν κτύπα ξύλο πάθει κάτι, επισκευάζεται πιο εύκολα, και πιο φθηνά.

Αργότερα αν χρειαστείς παίρνεις και ένα φθηνό laptop το οποίο το προσέχεις σαν τα μάτια σου.

Δημοσ.

Καλο θα ειναι να μην μενει ανοικτο συνεχεια για αρκετους λογους ακομα και αν ειναι περιπου τελευταις τεχνολογιας...το καλυτερο απο ολα ειναι να το κλεινεις το βραδυ οταν πας για υπνο...

Δημοσ.

Θεωρήτικα δεν θα πρέπει να αντιμετωπίσεις πρόβλημα με την συνεχή λειτουργία οποιασδήποτε ηλεκτρικής συσκευής.

Τα laptops δουλεύουν με μπαταρία οπότε είσαι σε κάποια καλύτερη θέση από ότι θα ήσουν με desktop χωρίς προστασία από πτώση ή διακοπή τάσης. Ωστόσο δεν είσαι προστατευμένος από την υπέρταση (κεραυνός, λάθος δρομολόγησης ΔΕΗ, και λοιπά) θα πρότεινα αν προτιμήσεις laptop τελικά να κοιτάξεις αυτόν τον παράγοντα. Επίσης σε τακτά χρονικά διαστήματα να κοιτάς να καθαρίζεις τα συστήματα ψύξης-εξαερισμού του μηχανήματος.

Ωστόσο η ιδανική για μένα λύση, για τον σκοπό που αναφέρεις, είναι ένα mini-desktop PC. Ψάξε το και θα δεις ότι είναι μία αρκετά καλή λύση. Καλή τύχη.

Δημοσ.

Με desktop στο δωμάτιο του φίλου ανοιχτό και το βράδυ, να δω πως θα καταφέρει να κοιμηθεί. Aν μιλάμε για άλλο δωμάτιο κι εγώ desktop προτείνω.

Δημοσ.

Αν ειχες ηδη ενα παλιο λαπτοπ θα σου ελεγα προσπαθησε να δεις αν σου κανει για κατεβαστηρι, αλλα αφου λες να αγοράσεις, παρε desktop.

Δεν θα καταπονούσα με αυτο τον τρόπο ενα καινουριο λαπτοπ.

Γιατι για το laptop πληρώνεις στην αγορά καποια εξτρα χρήματα εναντι του desctop, οπως tft monitor, μικρες μνημες, δισκο 2.5, compact μητρική-ολα-σε-ενα για να χωράει στο μικρό laptop case, Μπαταρία, και αλλα εξαρτηματα φτιαγμένα για μικρό βάρος και μικρη κατανάλωση.

Ολα αυτά δεν σε ενδιαφέρουν σε συστημα 24/7, μονίμως στο ρεύμα.

καλύτερα να εχεις 2 συστηματα σπιτι, για συνεχές κατεβασμα.

πχ. Αν εχεις υπολογίσει ενα ποσό 1000 (ή 1500) ευρώ για αγορά νεου pc. Αντι να παρεις με 1000 (ή 1500) ένα,

Δώσε τα 800 (ή 1300) για ενα καινούριο laptop ή desktop. ναι θα κανεις καποιους συμβιβασμούς, κόψε μνημη 1 αντι 2g, πχ.αντι conroe 6400 βαλε 6300, μια φτηνότερη vga, μικρότερο δισκο, ή ενα δισκο αντι 2,... θα βγει.

Καποια μερη desktop, πορεις να τα αναβαθμίσεις αργότερα χωρις να χάσεις, πχ RAM, HD (τετοιους θα αγοράσεις πολλους με κατεβασμα 24/7 :) ...) .

και με 200 (το πολυ) παιρνεις μεταχειρισμενο παλιο pc,desktop, για κατεβαστηρι.

ετσι προστατευεις την επένδυση του "καλού" pc.

Παλιό λαπτοπ μεταχειρισμένο, το εχω προσπαθήσει, και δεν μου άρεσε. Οταν υπερθερμαίνονται κάνουν αυτοματα shutdown (εχει μαζεψει χνουδια η ψυκτρα και που να μπλεκεις με ανοιγματα λαπτοπ),

και οι παλιοι δισκοι 2.5'' (4200 και παλιοι 5400), μερικες φορες δεν μπορουν να ανταπεξελθουν στις ταυτόχρονες αιτήσεις read-write απο προγραμματα p2p, και καταλήγεις με corrupted downloads.

Minimum απαιτήσεις: cpu 600 Mhz, ram 256, καρτα δικτυου, δισκος >= 30 Gb (αναλογα αν θες να κανεις και seed ηδη κατεβασμένα), ενσωματωμενη vga αν βρεις.

δεν χρειάζεται ουτε οθονη, πληκτρα, mouse, cdrom (παρα μονο για την αρχικη εγκατασταση του λειτουργικού). μετα το ελεγχεις απο remote desktop.

Μηχανακι με αυτα τα minimum σηκώνει WinXP χωρις περιττά services, Azureus, Utorrent, edonkey, ftp client, και browser.

και επιπλεον για πειραματισμό apache, mysql, ftp server, κλπ, εφοσον δεν εχει πολύ φόρτο, αλλα με τις ελληνικες dsl, τι ειδους φόρτο να έχεις? ενας μονο να συνδεθει στον ftp σου, σου έχει πάρει όλο το upload.

Μια προσθετη επιβάρυνση για αυτο το setup, (αν θελεις τα 2 pc να ειναι εντελως ανεξάρτητα) ειναι η αναγκη για ενα dsl router με 2+ ethernet ports. Αν εχεις usb απο πακετο dsl, θα αναγκαστεις να αγοράσεις.

Δημοσ.

παιδια, ευχαριστω για τις απαντησεις.

Αυτη τη στιγμη ειμαι με desktop ενος χρονου Athlon 64 3000Mhz,1.5 Giga Ram .24/7 ανοιχτο χωρις κανενα προβλημα μεχρι τωρα.Φυσαει.Αλλα θα πρεπει να το δωσω στο brother μου.

Τελικά ή θα παω παλι για desktop , ή ,όπως ειπε ο random, για αγορα laptop και μεταχειρισμενου desktop. Μου αρεσε και η ιδεα του remote desktop !!Γλιτωνω τον ογκο και τα λεφτα της CRT οθονης.

Οντως, δεν αξιζει να χαραμισω καινουργιο λαπτοπακι για το download

Δημοσ.

μια χαρά μηχανημα εχεις. να βαλει ο brother τα λεφτα για το κατεβαστηρι, αλλιως θα παρει το νεο-μεταχ-κατεβαστηρι για dektop :)

Δημοσ.

Πάντως κι εγώ τελικά προτίμησα ένα laptop λόγω θορύβου. Με το παλιό desktop αν άνοιγε δεν ήταν ότι απλά δε μπορούσα να τον έχω ανοιχτό βραδυ αλλά και τη μέρα ήταν τόσο δυνατός ο ήχος που δε μπορούσα να είμαι μέσα στο δωμάτιο και να συγκεντρωθώ σε κάτι άλλο.

Πλέον έχω το laptop και βρήκα την ηρεμία μου, αποκοιμιέμαι χωρίς να καταλαβαίνω την ύπαρξη του. Και επειδή έχει και επιλογές για επεξεργαστή, οθόνη κλπ (acer 5652 είναι) το βάζω όλα στο ελάχιστο και δεν ανεβάζει καθόλου θερμοκρασία. Τώρα το είχα ένα τριήμερο ανοιχτό και οι θερμοκρασίες ήταν πολύ χαμηλές και κρύο που άλλες φορές με full επεξεργαστές στη μισή ώρα καιει ολόκληρο

Δημοσ.

Πάντως κι εγώ ένα mobile celeron acer έχω εδώ και πάνω από 1μιση χρόνο, τον 1 τελευταίο έχει κατεβάσει τα μαλλιά του από τη dsl χτυπώντας 24ωρα χωρίς να καταλαβαίνει τίποτα. Οπότε σκεπτόμενος έτσι μπορεί και να πρότεινα ένα φτηνολάπτοπ γύρω στα 600.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...