Προς το περιεχόμενο

Eρώτηση για usb 2.0

v-tidus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μάλλον είναι ηλίθια η ερώτησή μου,όμως θα την κάνω.

Ένας φίλος μου μου είπε πως οι θύρες usb 2.0,μπορούν να δώσουν ρεύμα σε συσκευές(π.χ.λαμπάκια,φορτιστή κινητού) χωρίς να είναι ανοιχτός ο υπολογιστής.

Αληθεύει κάτι τέτοιο?Αν όχι υπάρχει τρόπος να γίνει η παραπάνω δουλειά??

Δημοσ.

Με κλειστό υπολογιστή δεν νομίζω. Με ανοιχτό ναι. Φόρτιζα μέχρι χτές το κινητό μου στην θύρα usb .... Δυστηχός όμως άλλαξα κινητό και το καινούργιο μου δεν είδα να υποστηρίζει τέτοια λειτουργία ακόμα.

Δημοσ.

Kανείς άλλος κάποια γνώμη???

Μου το είπε και κάποιος άλλος πως ισχύει,τι γίνεται ρε παιδιά??

Δημοσ.

nai re filaraki nomizw to parapano paradigma mou einai katatopistikotato.

oi usb thires dinoun "reuma" kai me klisto to pc. (to mouse sou to kitakses?)

Δημοσ.

Στο desktop pc φορτίζω το mp3 player μέσω της usb ακόμα και όταν το pc είναι κλειστό. Αρκεί να είναι στην πρίζα.

Νομίζω ότι το πρωτόκολλο ATX περιγράφει ενεργή τροφοδοσία 5V ακόμα και όταν ο υπολογιστής είναι κλειστός.

Άρα μπορείς να χρησιμοποήσεις τις usb του υπολογιστή σου για να τροφοδοτήσεις συσκευές με τάση 5Volts και υποθέτω πολύ χαμηλή κατανάλωση (της τάξεως των 150mA).

Σημείωση:

1. Στα laptops δεν χρησιμοποιείται το ATX. Άρα δεν μπορείς να έχεις τάση 5Volts όταν το laptop είναι κλειστό.

2. Δεν έχει σημασία αν οι usb σου είναι usb1.1 ή usb2.0

Δημοσ.

Η δικιά μου απάντηση είναι ναι γίνεται.Το Bluetooth που έχω στον υπολογιστή το λαμπάκι του είναι μόνιμα αναμένο.Και φυσικά το navigation μου έτσι το φορτίζω,με κλειστό υπολογιστή.

Δημοσ.

Γίνεται αλλά σε συσκευές που δεν απαιτούν αρκετή τροφοδοσία.

Για παράδειγμα το iPod πρέπει να θέλει αρκετή. Το μπλε λαμπάκι του Bluetooth stick μάλλον όχι :)

Δημοσ.

Και εχω την εντυπωση πως ειναι θεμα μητρικης το αν θα δινει ρευμα η usb με κλειστο το pc... Δες στο bios αν σου καμια ρυθμιση για να σιγουρευτεις.. Παντως εμενα το mp3 player ΔΕΝ φορτιζει με κλειστο το pc.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...