Προς το περιεχόμενο

AMD Vs INTEL

Stam28303

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας!

Εχω μια διαφωνία με τον κολητό μου για το ποιος εχει καλύτερο επαιξεργαστή..

ΑΜD athlon 3800 και ο άλλος είναι ΙΝΤΕL PENTIUM D 3.4 dual core..

Θα ήθελα να διατυποθούν ορισμενες απόψεις με επιχειρήματα αν ειναι

εύκολο. Ευχαριστώ εκ τον προτέρων:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Δημοσ.

1) Κοίτα να δείς για τι πράγματα μπορεί να τσακώνεται κανείς

2) Δεν μας λες, AMD Athlon 3800...εννοείς... Athlon 64 x2 3800+ ? Athlon 64 3800+ ?

3) Καλύτερο σε τι ? Γενικά ? Σε κάτι συγκεκριμένο ?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

AMD δαγκωτό.

Αν o pentium d είναι και prescott, τότε το χειμώνα λύνεις και το πρόβλημα της θέρμανσης. Δεν θα ξαναχρειαστείς πετρέλαιο!

Αναρωτιέμαι γιατί στις διαφημίσεις των επεξεργαστών intel δεν αναφέρουν πόση L1 cache έχουν; Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς ;

Πάντως δεν είμαι οπαδός καμμιάς απο τις δυο παρατάξεις και δεν θέλω να ανοίξω διαμάχη. Πιστεύω οτι το καλύτερο είναι αυτό που συμφέρει τον καθέναν.

Απλά συνήθως στους intel με χάλαγε το ότι οι φθηνές μητρικές τους υποστήριζαν πχ. μόνο DDR266 ή μόνο DDR333 ενώ οι μητρικές των AMD υποστήριζαν και τις τρεις δυνατότητες δηλ. 266/333/400 και βλέπω οτι αυτό συνεχίζεται και τώρα με τις DDR2.

Δημοσ.
Αν και είμαι οπαδός των AMD μην ορκίζεσαι γι'αυτά που λές..

Το AMD δαγκωτό, απευθύνεται στη σύγκριση μεταξυ X2 και pentium D.

Ωστόσο δεν μπορώ να κρυφτώ, οπαδός των AMD είμαι και εγώ, αλλά δεν μου αρέσει να βλέπω τα πράγματα μονοδιάστατα. Σχετικά με αυτό που είπα για τις μνήμες πιστεύω ότι έχω δίκιο. Μπορείς να βρείς μια motherboard της intel κάτω απο 80 ευρώ που να υποστηρίζει DDR2-800; Οι περισσότερες υποστηρίζουν μόνο 533 ή 533/667. Αν δεν με πιστεύεις ρίξε μια ματιά στη σελίδα του e-shop.

Και για την L1 πιστεύω πως είναι μια σημαντική παρατήρηση γιατί κανένας δεν το προσέχει.

Δημοσ.

Βγαίνω απο τη συζήτηση προσθέτοντας το εξής:

Είτε με amd είτε με intel, το θέμα είναι να γίνεται η δουλεία που θέλουμε χωρίς προβλήματα. Εξάλλου μηχανήματα είναι και δημιουργήθηκαν για να μας υπηρετούν και όχι να τα υπηρετούμε.

Δημοσ.

Είτε με amd είτε με intel, το θέμα είναι να γίνεται η δουλεία που θέλουμε χωρίς προβλήματα. Εξάλλου μηχανήματα είναι και δημιουργήθηκαν για να μας υπηρετούν και όχι να τα υπηρετούμε.

Δημοσ.

Amd.. Στον τομέα απόδοση/τίμη η amd σκιζει την itnel με διαφορά στήθους σχεδόν σε όλα τα μοντέλα της..

Δημοσ.

ναι αλλα ξαναμπες στην συζητηση σκεπτομενος, με ποιο απο τα δυο κανω οχι μονο αποτελεσματικα την δουλεια μου, αλλα και γρηγορα.συγκρινοντας δυο εργασιες οπου εκτελουνται σε 1 δευτερολεπτο, διαφορα δεν βλεπεις, συγκρινοντας ομως εργασιες που απαιτουν ισχυ?

αλλο μια ψηφο στον AMD απο εμενα, μιας και τον εχω, και εχω κανει συγκριση σε εφαρμογες, οχι απλα benchmarks

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...