Προς το περιεχόμενο

Κοινόχρηστο... router σε πολυκατοικία?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, πρόσφατα βρέθηκε στο σπίτι μου ένα laptop με wireless LAN. Με μία αυτόματη αναζήτηση για wireless internet που έκανε, ανακαλύψαμε ότι βρήκε ένα wireless router προφανώς κάποιου γείτονα. Δοκιμάσαμε να συνδεθούμε και συνδέθηκε κανονικά.

Θα ήθελα να ρωτήσω, πως ακριβώς λειτουργούν τα πράγματα σ αυτές τις περιπτώσεις.

Τώρα , όποιος διαθέτει wireless LAN, μπορεί να συνδεθεί (εννοείται αν βρίσκεται σχετικά κοντά) με το συγκεκριμένο router? Τι επιπτώσεις έχει αυτό για τον ιδιοκτήτη του router? Του δεσμεύει bandwidth και αν ναι με ποιόν τρόπο? Για παράδειγμα όταν κάποιος συνδέεται με το εν λόγω router, το bandwidth μοιράζεται στα 2 ανάμεσα στον ιδιοκτήτη και σ αυτόν?

Ρωτάω γιατί αναρωτιέμαι αν υπάρχει λόγος να ενημερώσω τον ιδιοκτήτη (όποιος κι αν είναι αυτός). Φαντάζομαι ότι θα το έχει ανοιχτό εν αγνοία του. Δεν είναι πολύ απλό να το απενεργοποιήσει κανείς , βάζοντας ένα κωδικό ή κάτι ανάλογο? Ή δεν υπάρχει λόγος?

Δημοσ.

Ακριβως οπως τα λες ειναι.

Στην ουσια, δανειζεσαι bandwidth απο τον ιδιοκτητη.Θεωρητικα, υπαρχει επιλογη στα settings του ρουτερ για να παει στο off.

Αληθεια, με ποιο τροπο καποιος μπορει να βαλει password στο wireless?

Δημοσ.

Οπως τα λες ειναι. Του τρως το bandwith τσαμπε!!!!

Για να το εχει αφησει ελευθερο χωρις κωδικο σημαινει οτι δεν ξερει και πολλα οποτε ισως και να μην το καταλαβει κιολας οτι συνδεεσε!!

Εννοειτε οτι οποιοσδηποτε μπορει να συνδεθει μαζι του αρκει να βρισκετε σε λογικη αποσταση.

Το αν θα τον ειδοποιησεις ειναι δικο σου θεμα.

Θα σου προτεινα βεβαια να το κανεις και αν θες προτεινε του να μοιραζεστε την συνδεση αν δεν εχεις δικια σου με ενα μικρο αντυτιμο!

Δεν νομιζω οτι ειναι δυσκολο να βαλεις εναν κωδικο για το wifi.Δεν εχω για να σου πω ακριβως.

Δημοσ.

Πας στα settings στο wireless και επιλέγεις Network authentication : WPA2 and WPA (PSK).

Από κάτω λέει WPA encryption: βάζεις TKIP and AES

Και μετά στο WPA pre-shared key του βάζεις τον κωδικό σου.

Δημοσ.

Υπάρχει και η περίπτωση να αφήνει ελεύθερο το bandwidth που δεν χρησιμοποιεί. Δεν το έχω κάνει, ούτε ξέρω πως γίνεται, αλλά μου έχουν πει ότι γίνεται. Θα το ψάξω και θα ξαναποστάρω.

Δημοσ.

Υπάρχει τρόπος να βρεις τον ιδιοκτήτη του Ruter μέσω των 2 PC ή πρέπει να βάλεις ανακοίνωση στον πίνακα ανακοινώσεων της πολυκατοικίας; :) Μπορούν να επικοινωνούν τα PC μεταξύ τους;

Δημοσ.

Γενικα θα ελεγα να ξυπνησουμε εμεις οι μηχανικοι Η/Υ και δικτυων και να αρχισουμε να βαζουμε εγκαταστασεις σε Πολυκατοικιες...Με internet σε ολους...και να μοιραζονται στα κοινοχρηστα...

Δημοσ.
Υπάρχει τρόπος να βρεις τον ιδιοκτήτη του Ruter μέσω των 2 PC ή πρέπει να βάλεις ανακοίνωση στον πίνακα ανακοινώσεων της πολυκατοικίας; :) Μπορούν να επικοινωνούν τα PC μεταξύ τους;

den ton briskeis.nai mporoun na epikoinonoun

Γενικα θα ελεγα να ξυπνησουμε εμεις οι μηχανικοι Η/Υ και δικτυων και να αρχισουμε να βαζουμε εγκαταστασεις σε Πολυκατοικιες...Με internet σε ολους...και να μοιραζονται στα κοινοχρηστα...

mpa den leei na anixei enas ena p2p kai oi aloi na sourontai.

Δημοσ.
πως μπορουμε να σπασουμε το κλειδωμα της?

Αν κάποιος ήξερε δεν θα πλήρωνε για σύνδεση στο internet, έτσι και έλεγε πως γίνεται θα έτρωγε ban και θα δούλευε σε καμία αμερικάνικη εταιρία ασφάλειας ασυρμάτων δικτύων.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...