gregdais Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 kai esy san ti leitourgeis, ws dikigoros?!egw den antilegw oti kapoios exei perissoteres gnwseis apo mena alla den anexomai apo kanena melos na prokalei.. den symmetexw ws ekproswpos kapoias etairias.. apla lew tin gnwmi mou opws kai oloi oi alloi edw mesa kai den thewrw kati dedomeno.. to oti eimai neo melos den simainei oti den eimai enimeros stis ekselikseis.. ama thewreitai oti gnwrizete mono eseis tis apantiseis kai oti eseis mono oi ''palioi'' prepei na symmetasxete sto texnologiko ayto forum den exw na pw tipota... ama einai me tin eggrafi sto site apo dw kai pera na episynaptoume kai ta ptyxia gnwsewn H/Y.. kai oson afora gia vlakwdeis apantiseis...aytes pou dinetai einai! pou anti na asxoleiste me tin parti sas kai ti pistevete gia to thema, asxoleiste me tous allous.. akyros ki esu.. simply_the_best... δεν καταλαβαινεις και ετσι μου αφαιρείς την όρεξη να προχωρήσω... διαβαζε...
Ailuros Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 kai esy san ti leitourgeis, ws dikigoros?!egw den antilegw oti kapoios exei perissoteres gnwseis apo mena alla den anexomai apo kanena melos na prokalei.. Χωρίς να θέλω να πάρω το μέρος κανενός, σου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι οι πολύ διαστρεβλωμένες απόψεις και ο αδικαιολόγητος φανατισμός προκαλούν εξίσου; den symmetexw ws ekproswpos kapoias etairias.. apla lew tin gnwmi mou opws kai oloi oi alloi edw mesa kai den thewrw kati dedomeno.. to oti eimai neo melos den simainei oti den eimai enimeros stis ekselikseis.. Για να απαντήσω στις προηγούμενες συμμετοχές σου και σε αυτή την παράγραφο ταυτόχρονα, μου έχουν καεί κάρτες και από τις δύο εταιρίες και είχα και έχω σε διαφορετικά πάντα σημεία προβλήματα είτε με την μία είτε με την άλλη. Το απλούστερο συμπέρασμα για αυτή την περίπτωση είναι ότι συμβαίνει απλά και στις καλύτερες οικογένειες είτε αυτή λέγεται ΑΤΙ είτε NVIDIA. Και αν και έχω τερματίσει την συνεργασία μου με την ΝVIDIA εξακολουθώ να βρίσκομαι κάτω από το NDA τους ως το 2009. Και όχι δεν ενισχύει ή αποδυναμώνει κατά το παραμικρό το παραπάνω γεγονός τα λεγόμενά μου, αλλά έρχεται σαν απλή απάντηση σε αυτά που λες. Σαφώς και είναι σεβαστές οι απόψεις σου, αλλά καλώς ή κακώς σε δημόσια fora υπάρχει πάντα και ο αντίλογος και η διαφωνία. ama thewreitai oti gnwrizete mono eseis tis apantiseis kai oti eseis mono oi ''palioi'' prepei na symmetasxete sto texnologiko ayto forum den exw na pw tipota... ama einai me tin eggrafi sto site apo dw kai pera na episynaptoume kai ta ptyxia gnwsewn H/Y.. Γιατί τα πτυχία ή το ποιός είναι ο καθένας αποδυναμώνει ή ενισχύει τα γραφόμενά του; Στο διαδίκτυο ο καθένας μπορεί να λέει ότι είναι ότι θέλει, να μου φέρει 50 περγαμηνές, να δουλεύει για την Χ εταιρία, ΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ ΕΧΩ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΝ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ ΝΑ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΩ. Ούτε εγώ ούτε εσύ ούτε κανένας δεν εξαιρείται αυτού. 'Οσων αφορά τις γνώσεις γενικά όπως ακριβώς και η ωριμότητα δεν γνωρίζουν ηλικία ούτε περγαμηνές. Εξαίρεση αποτελεί η εμπειρία, αλλά παραλληλίζεται και πάλι με τις γνώσεις. Και επειδή το θέμα έχει ξεφύγει προ πολλού: το θέμα έτσι που τέθηκε από την αρχή είναι για τα σκουπίδια. Πρώτον γιατί είναι εσκεμμένα τόσο αόριστο και δεύτερον γιατί φτιάχτηκε δυστυχώς πάλι για να προκαλέσει τέτοιου είδους παιδιαριώδεις αψυμαχίες. Κοντός ψαλμός αλληλούια: όποιος καταναλωτής δεν αγοράζει σε κάθε δεδομένη χρονική στιγμή το καλύτερο προιόν με την καλύτερη σχέση τιμής/απόδοσης/ποιότητας κατασκευής ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από την κατασκευάστρια εταιρία δεν βλάπτει τίποτε άλλο παρά την ίδια του την τσέπη.
Lafas1987 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 Iced: Ati, λόγω του οτι με λιγότερα χρήματα σου δίνει πολύ ισχύ και ποιοτητα απεικόνισης! Βλεπε ati 1950pro. Εχει 185 και τα ρίχνει κανονικά (sto 80% των περιπτωσεων) στην 7900GT που εχει απο 250 και πάνω. Επισης με τις ati δεν θα εχεις προβλημα με τις ασυμβατότητες των drivers. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το πράμα. Πως είναι δυνατόν να είναι πιο φθηνές και πιο καλές? Πως γίνεται αυτό? Για να το πω τελείως λαϊκά, ξέρω αυτό που λέει ο λαός, ότι πληρώνεις παίρνεις. Όσον αφορά τους Drivers της NVIDIA, ίσως ένα συν τους είναι ότι τους βάζεις πολύ εύκολα. Μπαίνεις σαν κύριος στο site της τους κατεβάζεις και όλα ok. Στο Laptop μου έχω μια X1300 από την οποία είμαι υπερευχαριστημένος και στον Desktop μου έχω μια 7900GT, που εννοείται ότι είμαι και εκεί πάρα πολύ ευχαριστημένος.
billpeppas Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 @Lafas1987: Μην είσαι τόσο δύσπιστος φίλε μου. http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2858&p=5 Εκεί που παίζονται τα οικονομικά των κατασκευαστών εκεί βρίσκεις πρόταση της άλλης εταιρίας που οικονομικά και σε επιδόσεις συμφέρει έναντι της πρότασης της άλλης.
Lafas1987 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 Σίγουρα ήταν αόριστη η ερώτηση του φίλου που έκανε το Topic, αλλά νομίζω ότι αν κάποιος διαθέτει βασική λογική, μπορεί να καταλάβει ότι απλά ο σκοπός του «συγγραφέα», ήταν να του πούμε τα υπέρ και τα κατά που έχει η κάθε εταιρία. Ήμουν έτοιμος να κάνω και εγώ ένα τέτοιο Topic, επειδή μου έχει κάνει πολύ εντύπωση το χαμηλό κόστος που έχουν η ATI σε σχέση με τις NVIDIA. Ο simply_the_best, απλά λέει ότι τα παιχνίδια συνήθως όταν τα τρέχεις και συνήθως πριν το εισαγωγικό Video σου βγάζουν κάτω αριστερά ότι «Runs great on NVIDIA and INTEL». Κάτι τέτοιο γράφει δεν θυμάμαι ακριβώς. Αν και η προσωπική μου άποψη σε αυτό είναι ότι το MARKETING έχει βάλει το χεράκι του. Διαθέτω ένα PC με ΑΜD και NVIDIA και όλα τρέχουν τέλεια (Runs Great – που λένε και τα σκατοπαίχνιδα). Επειδή δεν μπορώ να πω με επιχειρήματα ότι η NVIDIA είναι καλύτερη θα πω ότι απλά έχω κόλλημα να έχω NVIDIA στο PC μου, απλά επειδή μου αρέσει, απλά κόλλημα. Φίλε billpeppas δεν μου λέει κάτι αυτό το link. Εσύ βέβαια καλά έκανες και μου το έστειλες. Έχω δει άπειρους πίνακες με μετρήσεις. Ναι, η αλήθεια είναι ότι μερικές φορές οι ATI έχουν τη διαφορά. Η απορία πάντως μου έχει μείνει γιατί τόσο φθηνές? Μήπως έχουν άλλα καλούδια οι NVIDIA???
Ailuros Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 @Lafas1987: Μην είσαι τόσο δύσπιστος φίλε μου. http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2858&p=5 Εκεί που παίζονται τα οικονομικά των κατασκευαστών εκεί βρίσκεις πρόταση της άλλης εταιρίας που οικονομικά και σε επιδόσεις συμφέρει έναντι της πρότασης της άλλης. http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/x1950pro-gf7900gs.html Eγώ εφάμιλλες αποδόσεις και εφάμιλλες τιμές βλέπω. Εξαίρεση βέβαια αποτελεί το καλύτερο ανισοτροπικό στην Χ1900 και η δυνατότητα συνδυασμού HDR+MSAA που όμως δεν έρχονται και χωρίς θυσίες όσων αφορά τις επιδόσεις. Αν πάρω όλα τα αποτελέσματα από όλα τα παιχνίδια και υπολογίσω τον μέσο όρο, πιστεύεις στα αλήθεια ότι την ποσοστιαία διαφορά ταχύτητας θα είναι σε θέση κανείς να την καταλάβει; Αν με ρωτήσεις φυσικά ποιά από τις δύο κάρτες θα έπαιρνα εγώ αν ήμουν σε δίλημμα μεταξύ των δύο, θα σου έλεγα σαφώς την Χ1950PRO γιατί για εμένα προσωπικά η ποιότητα απεικόνισης βρίσκεται στην κορυφή της ιεραρχίας. Για κάποιον όμως που δεν ξέρει αν το HDR τρώγεται ή αν πονάει, ίσως να σκεφτόταν και την καλύτερη υπερχρονισιμότητα της 7900 (και αναφέρομαι καθαρά στην κατανάλωση ενέργειας που είναι ενδεικτική): http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/x1950pro-gf7900gs_6.html
littlelouievegos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 Για κάποιον όμως που δεν ξέρει αν το HDR τρώγεται ή αν πονάει Τελικα τρωγεται ή ποναει; Εχω κατι πονους στην μεση λες να ευθυνεται αυτο; Πες μου γιατρε μου; Θα γινω καλα; Αληθεια να φοραω γυαλια ηλιου οταν παιζω με HDR; και αν ναι τα Rayban ειναι καλα; Συνδυαζονται με MSAA; Reading comprehension FTW!!
simply_the_best Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 Ailuros συμφωνώ απολύτως μαζί σου. Τώρα στο βωμό του κέρδους και της διαφήμισης γίνονται τα πάντα στην αγορά, με θύματα εμάς, το καταναλωτικό κοινό! Γενικά μόνο σε συγκεκριμένα προιόντα μπορούμε να εκφράσουμε αντικειμενική άποψη και να κάνουμε σύγκριση των χαρακτηριστικών τους.. Είναι μάλλον λάθος να συγκρίνουμε ολόκληρες εταιρείες μεταξύ τους..
MY80- Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 To thema dystyxws einai anousio kai den odhgei pouthena. An de me apata h mnhmh mou, yparxei enothta gia th sygrish sygekrimenwn proiontwn ligo pio panw Epishs, kalo tha htan oloi na eimastan ligotero apotwmoi kai apolytoi
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.