Προς το περιεχόμενο

Windows Bug!!!

kabamarou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω δημιουργήσει μια εφαρμογή η οποία κάνει εγκατάσταση και μια BDE (βάση δεδομένων). Οταν ξεκινήσει η εγκατάσταση της βάσης μου εμφανίζεται ενα μύνημα απο τα Wιndows "There is not enough space on Drive C:. Install to this location anyway? ". Το παράξενο είναι ομως οτι εγώ έχω 7,6GB ελεύθερο στον δίσκο C, που σαφώς και φτάνει για την εγκατάσταση της βάσης!!!!!

Οταν πατήσω OK στην παραπάνω ερώτηση, εγκαθηστά την βάση κανονικά!!!

Αν εχει δεί κανείς κάτι παρόμοιο......

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Μήπως έχει bug το πρόγραμμά σου;

Αν όντως είναι των χp, στείλε αναφορά στην Microsoft και ίσως να κερδίσεις και τίποτα καλό!

Δημοσ.

Δεν πρόκειται για bug του συστήματος αλλά της εφαρμογής η οποία για τον εντοπισμό του ελεύθερου χώρου της μονάδος χρησιμοποιεί την παλιά Windows 95 ρουτίνα GetDiskFreeSpace η οποία δεν υποστηρίζει δίσκους άνω των 2GB αντί της νεότερης GetDiskFreeSpaceEx (διαθέσιμη από την εποχή των Windows 95 OSR 2 και μετά) που δεν παρουσιάζει τέτοια προβλήματα.

Δημοσ.

Βρέθηκε λύση!!!!!

Βρήκα αυτο

This is a known integer overflow bug in BdeInst.dll for which, to my knowledge, Borland never released a fix.

I, however, have devised a one-byte patch for BdeInst.dll version 5.11 that disables the broken disk space check: BdeInstDiskSpacePatch.zip [24 KB, md5sum 5c5b0091406f283b63d13a4283e2f91b]. To apply, unzip and run BdeInstDiskSpacePatch.exe from the same directory as BdeInst.dll.

και ολα οκ!!!!!

:)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...