daniel's_saving_grace Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Θα πείτε, τί κάνει ειδικό το σύστημα με πολλά αρχεία; Το πρόβλημά μου έχει ως εξής. Εχω 6 σκληρούς (200+), γεμάτοι με διάφορα πραγματάκια (κυρίως downloads). Κάθε antivirus scan παίρνει αρκετές ώρες, πάνω από μισή μέρα θα έλεγα. Το λογικό είναι να το βάλω το βράδυ πριν κοιμηθώ και αντε, αν δεν έχει τελειώσει το πρωί, να έχει τελειώσει το μεσημέρι. ΟΜΩΣ... Ο Nod32 που έχω μέσα τώρα, σταματάει το scan κάθε φορά που θέλει να ρωτήσει κάτι για ένα file. Με αποτέλεσμα να πρέπει στην ουσία να είσαι από πάνω. Αν εγώ κοιμηθώ και αυτό στη μισή ώρα έχει κολλήσει σε μια ερώτηση και το πρωί αντί να έχει κάνει 8 ώρες scan έχει κάνει μισή, ε δεν τελειώνω ούτε σε 3 μέρες! Η ερώτησή μου είναι ποια προγράμματα μπορούν να τελειώσουν το scan και να σου κάνουν όλες τις ερωτήσεις μαζικά στο τέλος! Σίγουρα το έκανε το προηγούμενο μου antivirus Kaspersky Personal Pro 5 (που έχει αποσυρθεί). Προσοχή! Δε θέλω να προγραμματίσω αυτόματη ενέργεια εκ των προτέρων. Θέλω να μπορώ να διαλέξω ενέργεια για κάθε μια περίπτωση, μόνο να με ρωτάει στο τέλος αφού τελειώσει το scan.
tsakonas Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 na sou pw tin alitheia den exw idea.....mou kanei entypwsi omws , me poia logiki xreiazete na kaneis scan 1200gb panw apo mia fora?? otan katevazeis kati, ean einai molusmeno tha to vrei to NOD32 kata 99% .... poios o logos na kaneis scan ksana kai ksana? egw exw 300gb kai kanw scan mia fora to xrono!!!!!!!
daniel's_saving_grace Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Πολλοί λόγοι. Ενδεικτικά: -Κατέβασες ένα αρχείο που κάποτε δεν αναγνωριζόταν ως ιός όμως μετά από μία ανανέωση αναγνωρίζεται ως ιός -Οι ρυθμίσεις του manual scan είναι πιο αυστηρές από το live scan Σε κάθε περίπτωση προτείνεται να γίνεται και manual scan συχνά. Το ερώτημά μου παραμένει φυσικά
pli20022 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Προσπάθησε να κάνεις τις απαραίτητες ρυθμίσεις στον Nod32 όταν σκανάρει για να μην σταματάει όταν βρίσκει κάτι http://www.nod32-av.com/setup/NOD32%202.5%20Setup%20Tutorial.htm
daniel's_saving_grace Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 ΤΟ διάβασα και μου φαίνεται ότι ναι μεν ολοκληρώνει το scan χωρίς πρόβλημα αλλά στο τέλος δε σε ρωτάει τι να κάνεις, έχει αποφασίσει μόνο του.
antonl Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 ΤΟ διάβασα και μου φαίνεται ότι ναι μεν ολοκληρώνει το scan χωρίς πρόβλημα αλλά στο τέλος δε σε ρωτάει τι να κάνεις, έχει αποφασίσει μόνο του. Στο τέλος του scan, αν κάνεις τις κατάλληλες ρυθμίσεις για να γίνει χωρίς παρουσία του χρήστη*, σου εμφανίζει πόσα infected files βρέθηκαν. Μια απλή λύση είναι να κάνεις scroll up και να βρεις τα κόκκινα entries και να κάνεις χειροκίνητα την action που θες για το κάθε αρχείο. *: Προσωπικά βάζω σαν πρώτη επιλογή clean και σαν δεύτερη είτε delete είτε take no action (ή κάπως έτσι), ώστε να επιλέξω στο τέλος τι θέλω να κάνω με το συγκεκριμένο αρχείο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.