Προς το περιεχόμενο

Gigabyte 965G-DS3 κανείς;

SL9S9

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Αγορασα το motherboard, Gigabyte 965G-DS3 με Core 2 E6400 και μνήμες 2 Kingston των 512ΜΒ στα 667GHz . Όλα δουλεύουν ΟΚ (XP και 1-2 games που έβαλα) αλλά παρατήρησα τα εξής:

1. Γράφει στην αρχή:

<<Memory runs at dual channel interleaved>>

Αυτό το interleaved είναι εντάξει;

2. Πολλές φορές όταν ξεκινά κάνει πριν το συνηθισμένο beep ένα σαν

γκρρ-beep για λίγο.

Aν μπω στο BIOS και κάνω Load Default Otipmized μετά δεν το κάνει.

Αν αλλάξω μερικές ρυθμίσεις (του τύπου έλεγχος θερμοκρασίας cpu enabled ή second/third boot device DISABLED) το ξανακάνει (ΣΥΝΗΘΩΣ).

Αλλες φορές όταν SAVE & EXIT από BIOS κλείνει (σταματανε και τα ανεμιστήρια) και μετά από 2 δευτερόλεπτα κάνει επανεκκίνηση και τις κρατά τις ρυθμίσεις στο BIOS.

ΝΑ ΤΟ ΠΑΩ ΠΙΣΩ;;;:mrgreen:

(το mb είναι ίδιο με το Gigabyte 965P-DS3 ή S3 αν έχει κανείς εκτός τη onboard vga).

Δημοσ.
Γεια σας,

...

Αλλες φορές όταν SAVE & EXIT από BIOS κλείνει (σταματανε και τα ανεμιστήρια) και μετά από 2 δευτερόλεπτα κάνει επανεκκίνηση και τις κρατά τις ρυθμίσεις στο BIOS.

...

Αυτό πάντως είναι φυσιολογικό. Δεν το κάνει πάντα. Εξαρτάται από το τι αλλαγές κάνεις στο BIOS.

Δημοσ.
Αυτό πάντως είναι φυσιολογικό. Δεν το κάνει πάντα. Εξαρτάται από το τι αλλαγές κάνεις στο BIOS.

Εντάξει τότε με αυτό. Ευχαριστώ.

Αλλά έτυχε το εξής:

Συνεχομενο γκρ-μπιμπ μέχρι να μπει στα ΧP (desktop) μετά 2-3 φορές

ακόμα... και σταματάει. Μετά όλα δουλεύουν εντάξει !!!

Επανεκκίνηση και μετά μόνο τα 2 μπιμ (γκρ.. το πρώτο:mrgreen: )

Μετά από 2 ώρες πάλι boot με συνεχόμενο μπιπ ως τα ΧP.

A! Κατέβασα και τον ΙΕ7 και κολλάει γράφει συνέχεια Connecting...

ενώ ο παλιός ήταν ΟΚ.

Λέτε να είναι το τροφοδοτικό; είναι Heroichi 385W.

Να δοκιμάσω άλλο;

Δημοσ.

Βασικά δε μπορώ να καταλάβω πως ακριβώς ακούγεται το γκρ-μπιπ (ναι ίσως είναι δύσκολο να το πεις με λόγια). Εμένα μου ακούγεται σαν να παλεύει ένα ανεμηστήρι να γυρίσει αλλά να μην τα πολυκαταφέρνει -οκ χλωμό να 'ναι αυτό-. Το manual δε λέει τίποτα για τους ήχους που βγαίνουν από το speaker; BIOS update δοκίμασες -αν υπάρχει νεότερο φυσικά-;

Θέμα ανεπάρκειας του τροφοδοτικού δε νομίζω να είναι εκτός κι αν αυτό έχει φάει τα ψωμιά του.

Δημοσ.

Έχω την Gigabyte DQ6

1. Μια χαρά

2. Αυτό το κάνει επειδή έχεις ενεργοποιήσει στο bios να παρακολουθεί τη θερμοκρασία του cpu και να σε ειδοποιεί αν πάει πάνω απ'τα όρια. Το κάνει και σε μένα αυτο . Αυτό που έχω καταλάβει έιναι ότι στο ξεκίνημα του PC το bios διαβάζει λανθασμένα τη θερμοκρασία του cpu

Δημοσ.

Ta idia kanei kai se mena mono p to pc parousiazei provlimata...kollaei sto leitourgiko.2 GB DDR-667 twinmos kai sata 2 wd 250gb.....murizei provlima skliroy,tha to tsekarw kai elpizw na vrw akri.

Δημοσ.
Σορυ κιολας εαν μου διεφυγε αλλα εχει benchmark το συγκεκριμενο site...?

file @atopos to site oxi den exi bench..brika xtes ena pou eixe alla tora den to briskw..

se pliroforw omos gia mia timi pou tin thimame kai apelpistika ...doom3 800x600

12-15 frame :(

no comments..

Δημοσ.
Έχω την Gigabyte DQ6

1. Μια χαρά

2. Αυτό το κάνει επειδή έχεις ενεργοποιήσει στο bios να παρακολουθεί τη θερμοκρασία του cpu και να σε ειδοποιεί αν πάει πάνω απ'τα όρια. Το κάνει και σε μένα αυτο . Αυτό που έχω καταλάβει έιναι ότι στο ξεκίνημα του PC το bios διαβάζει λανθασμένα τη θερμοκρασία του cpu

---

Τελικά παρατήρησα ότι στην αρχή το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή σταματά για λίγο (1-2 φορες, σπάνια ως και μισό λεπτό περίπου) και τότε ακούγεται το γκρ-μπιπ. Μετά δουλεύει ΟΚ για ώρες!!!

Συνέβει και σε περίπτωση που δεν έχω ενεργοποιήσει το bios να ελέγχει cpu θερμοκρασία και fan μετά το load bios defaults.

Υποθέτω ότι δεν κάνει καλή επαφή το καλωδιάκι ή το motherboard δεν δίνει ρεύμα στο ανεμιστηράκι στην αρχή.

Και είναι μεγάλη φασαρία να το πάω πίσω. Το πήρα parts και τα θέλουν αποσυναρμολογημένο για έλεγχο (Quest):(

Θα το κρατήσω (εσείς τι θα κάνατε;) εκτός αν σταματήσει τελείως. Ισως το πάω πίσω σε 2 χρόνια και 11 μήνες (3 έτη έχει εγγύηση) για να το αντικάταστήσουν με το τότε νεότερο σούπερ μοντέλο:mrgreen:

Δημοσ.
---

Τελικά παρατήρησα ότι στην αρχή το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή σταματά για λίγο (1-2 φορες, σπάνια ως και μισό λεπτό περίπου) και τότε ακούγεται το γκρ-μπιπ. Μετά δουλεύει ΟΚ για ώρες!!!

Συνέβει και σε περίπτωση που δεν έχω ενεργοποιήσει το bios να ελέγχει cpu θερμοκρασία και fan μετά το load bios defaults.

Υποθέτω ότι δεν κάνει καλή επαφή το καλωδιάκι ή το motherboard δεν δίνει ρεύμα στο ανεμιστηράκι στην αρχή.

Και είναι μεγάλη φασαρία να το πάω πίσω. Το πήρα parts και τα θέλουν αποσυναρμολογημένο για έλεγχο (Quest):(

Θα το κρατήσω (εσείς τι θα κάνατε;) εκτός αν σταματήσει τελείως. Ισως το πάω πίσω σε 2 χρόνια και 11 μήνες (3 έτη έχει εγγύηση) για να το αντικάταστήσουν με το τότε νεότερο σούπερ μοντέλο:mrgreen:

Δοκίμασε να βάλεις το Auto fan control στο Bios στο disabled και δεν νομίζω να σου ξανασταματίσει το ανεμιστηράκι. Θα δουλεύει έτσι σε full speed συνέχεια. Το έχει κάνει και σε μένα να σταματήσει και μάλιστα μέσα στα windows με αποτέλεσμα να υπερθερμανθεί ο cpu. Το απενεργοποίησα λοιπόν και έχω το κεφάλι μου ήσυχο

Δημοσ.
Δοκίμασε να βάλεις το Auto fan control στο Bios στο disabled και δεν νομίζω να σου ξανασταματίσει το ανεμιστηράκι. Θα δουλεύει έτσι σε full speed συνέχεια. Το έχει κάνει και σε μένα να σταματήσει και μάλιστα μέσα στα windows με αποτέλεσμα να υπερθερμανθεί ο cpu. Το απενεργοποίησα λοιπόν και έχω το κεφάλι μου ήσυχο

Όταν σταμάτησε είδες κάποια ειδοποίηση; Ηχητική ή μήνυμα;

Δημοσ.

Επίσης μια τελευταία ερώτηση: Αν αλλάξω motherboard (cpu κλπ μένουν τα ίδια) τα Windows XP θα λειτουργούν; Δηλ. χρειάζεται format και στήσιμο από την αρχή; ή πρέπει να απεγκαταστήσω όλους τους drivers του παλιού και εγκατάσταση των νέων μόνο;

Δημοσ.
Όταν σταμάτησε είδες κάποια ειδοποίηση; Ηχητική ή μήνυμα;

Είχα τα warnings απ'το bios απενεργοποιημένα καθώς το κουτί μου δεν είχε speaker οπότε δε το πήρα χαμπάρι αμέσως. Το κατάλαβα μετά όταν πήγα να κάνω κάτι στο PC και μου φάνηκε υπερβολικά αργό (έχει πέσει στα 700 mhz o επεξεργαστής). Μετά απ'αυτο φυσικά ξήλωσα το speaker απ'το παλιό μου PC και το έβαλα στο καινούργιο :)

Αν αλλάξεις μητρική τα θα πρέπει να εγκαταστήσεις τα ΧΡ ξανά. Δοκίμασε πάντως αυτό που πρότεινα πριν το κάνεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...