Giourkas1 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 exw ton 200ari ths wd edw kai sxedon 2 xronia me arketa sklhrh xrhsh kai einai mia xara.
poulinos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 apla exo dei cd meta apo kapoia xronia na min pezoun idika otan ine markes kapseme
Strategos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 Kala ta cd ama den exoun ksiftizoun iparxoun mixananimata pou ta regoularoun alla den einai auto to thema @toli: kala ta ups ti sxesei exei me tous diskous? Me tin proipothesi oti exeis kalo trofodotiko o diskos tha sou kaei teleuteos. Apo oti kserw o diskos ta ftinei i apla epeidi einai i wra tou, i epeidi to trofodotiko den dinei statheri tasi stous sklirous, i apo bad sectors. Ama lew kati lathos diorthosteme
overclocker Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 oti marka kai na pareis skliro kalo einai na iparxei backup.apo ekei kai pera ta 3 xronia kai 5 xronia einai kala gia eggiisi alla ama ine na xaseis ta data den leei.tora poios diskos ine kalitero o kathenas apo tin dikia tou empiria tha pei diafora.opote akri den bgenei.panta iparxoun kai elatomatikes partides ktl. +1 απο μένα. Να προσθέσω και την περίπτωση του NAS με 2 HDD σε RAID 1 για να κοιμάστε ήσυχοι τα βράδια! Μπορεί να κοστίζει αλλά αν τα δεδομένα είναι πραγματικά πολύτιμα τότε αξίζει και με το παραπάνω η επένδυση.
g1annis Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 Τι είναι αυτό το NAS? Πάντως εγώ δεν μιλάω γενικά για τους WD. Είχα 7 χρόνια έναν 20άρη που μόλις πριν ένα μήνα κάηκε. Έχω έναν 120άρη εδώ και 4 χρόνια. Και τους κάνω εξοντωτική χρήση και των 2. Απλά λέω για τον τελευταίο που πήρα WD2500JB. Ο τύπος από το μαγαζί μου είπε ότι ακριβώς αυτό το συγκεκριμένο μοντέλο γαμιέται, όχι γενικώς. Άλλωστε ικανοποιημένος είμαι από τους άλλους 2 που είχα. 7 χρόνια για τον 20άρη σε ένα pc που διαρκώς κατέβαζε από το internet και έκλεινε για ένα μισάωρο κάθε μήνα, και όλα αυτά χωρίς UPS, πιστεύω είναι καλά, δεν είναι?
tolis86 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 @toli: kala ta ups ti sxesei exei me tous diskous? Me tin proipothesi oti exeis kalo trofodotiko o diskos tha sou kaei teleuteos.Apo oti kserw o diskos ta ftinei i apla epeidi einai i wra tou, i epeidi to trofodotiko den dinei statheri tasi stous sklirous, i apo bad sectors. Ama lew kati lathos diorthosteme στον πουλινο πηγαινε(no offence). καλα τα λες @ γ1αννις http://www.thelab.gr/reviews/synology_1.php
poulinos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 network access storage.poloi diskoi se kati san rack pou sindeontai diktiaka.pezoun se raid 0 raid 1 jbod ktl. στον πουλινο πηγαινε(no offence). καλα τα λες @ γ1αννις http://www.thelab.gr/reviews/synology_1.php kala ta les.alla otan exeis xxalia trofodotiko tote ola pezoun rolo.posoi apo emas pernoun akrivo trofodotiko kai kalo.otan douleua texnikos oute 1 sta 50 atoma den eperne kalo trofodotiko opote an pernouse parapano reuma pola mporousan na ginoun kai ixan ginei.
fragment_ Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 λειπον οι wd όπως και ολοι οι δισκοι καίγονται. Ζεσταίνονται πολύ αλλα οι κατασκευαστες αδιαφορουν για ενα απλο συστημα ψύξης. έχω ανεμηστιράκι σε ολα τους δίσκους μου και όχι μονο ψύχουν το chip αλλα ψυχρένουν και ολο το δίσκο καθως ο αερας που εκπέμπει ψύχη και ολο το δίσκο σταδιακά. μου έχει καει wd 80αρης μετα απο 2 χρόνια. ήμουν θα το πω κ*λοφ*αρδος διοτι χωρις να το ξερώ μετα απο 2 χρόνια είχα κάνει bacκup (λες και το ξερα) για υτο δεν πολυ νευριασα. επίσης όσον αφορά το θέμα backup να ξέρεται. για να εμπιστευτήτε dvd backup χρεισιμοποιείται καλά αντιγραφικά (plextor,nec) και δισκάκια τύπου TYUDDEN και Verbatim ή 2-3 άλλα καλά που υπαρχουν οπως επισης να τα καιγεται σε 6x-8x. Και αυτά na ta φυλλάσεται σε ασφαλή μερος / θερμοκρασία. μη κολλάτε ετικέτες και κάθε χρόνο κάντε checkdisc σε αυτα. Aν θέλεται instant backup, δεν θέλεται να χάσεται την κακια ώρα ούτε τα αρχεια που κατεβάσατε τους τελευτεους μήνες/μέρες/ώρες υπάρχει και το raid. ** επίσης έχει αναφερθει παλαιότερα πως μπορειται να αντικαταστίσεται chipακι απο αντιστιχους δισκους καλους σε καμένους και να δουλέψουν. εξαλου δεν καιγεται το surface του δίσκου αλλα το chip. ayta thx
a123xxsp Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 εγώ έχω ένα 250JD, ένα 250ΒΒ, ένα 200JB και ένα 120JB, κανένας με πρόβλημα,ο 120είναι 4ετίας, ο 200 2+χρόνια και οι άλλοι περίπου 1 χρόνο, όλοι ανάβουν 8+ώρες, ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ με κάποιο ανεμιστήρα πάνω τους χειμώνα καλοκαίρι
poulinos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 ena anemistiraki ite mprosta ite auta pou mpenoun apo kato kanei kali douleia.
polaki Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2006 Εχω 3 250άρηδες τέτοιους δίσκους αλλά SATA, και μέχρι στιγμής δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Backup παντα, εγω έχω ένα δίσκο που οταν κατεβαίνουν ταινίες και σειρές τα βάζω εκεί, και που δεν με πολυνοιάζει να χαθούν αν γίνει καφρίλα. Με δεδομένο ότι οταν βλέπω μια σειρά δεν παίζει να την ξαναδώ, προτιμάω να τις σβήνω για να κάνω χωρο παρά να καίω 10άδες dvd τα οποια γεμίζουν τον τόπο (αλλά κοστίζουν και κάτι λίγα, δεν ειναι και αμελιτέο το κόστος). Μην ψαρώνετε δηλαδή με τον ογκο τον δεδομένων σας, πάρτε backup τις φωτογραφίες σας (εγκλιματικό να μην το κάνετε) και τα σημαντικά αρχεία και είστε οκ. Και εναν 80άρη δίσκο δηλαδή να έχετε μονο για εξωτερικό για backup, μια χαρά θα είστε, το θέμα του backup δεν σημαινει σωνει και καλά οτι πρέπει να κοστίζει. Τωρα σε εταιρικο περιβάλλον ενα tape backup πχ Ultrium της HP ειναι η λύση!
Sorath Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2006 Μια ζωή με WD δούλευω. Στο σπίτι δεν μου έχει χαλάσει ποτέ κανείς τόσο χρόνια. Και έχουν περάσει πολλοί απο τα χέρια μου. Στην δουλειά μου, οι WD είναι στατιστικά οι δίσκοι που χαλάνε λιγότερο απο οποιοδήποτε άλλη μάρκα.
@topos Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2006 Eγω παρατηρησα πως o wd 250gb ks sata ειναι πολυ ευασθητος σε o/c (η μητρικη δεν εχει pci lock)εχει να κανει με το συγκεκριμενο μοντελο η απλα οι σατa ειναι πιο ευαισθητοι απο τους ide σε αυτον τον τομεα?
poulinos Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 Eγω παρατηρησα πως o wd 250gb ks sata ειναι πολυ ευασθητος σε o/c (η μητρικη δεν εχει pci lock)εχει να κανει με το συγκεκριμενο μοντελο η απλα οι σατa ειναι πιο ευαισθητοι απο τους ide σε αυτον τον τομεα? oi sata ine euesthitioi.this is true.an kai afou o diskos dinei me statheri taxitita giati na pathei kati san hardware?to na min graftoun sosta ta data nai alla san hardware den nomizo na pathei kati.otan ixa kanei megalo o/c apla den fortone o skliros
chill Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2006 Και γω wd χρησιμοποιώ χρόνια τώρα. Έχουν περάσει από τα χέρια μου πάνω από 15 σκληροί της WD. Όλοι σκυλιά εκτός από έναν 250 που μετά από 1,5 χρόνο ζωής κάηκε. Η ζώνη το προφυλακτικό και το BACK UP, σώζουν ζωές!!!!!!!!!!!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.