Προς το περιεχόμενο

Albatron 8800 GTX

diachiristis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκοπεύω να πάρω αυτόν τον υπολογιστή:

Μητρική κάρτα: ASUS P5B DELUXE

Κεντρικός επεξεργαστής: Core 2 Duo 6600 (s775, 2.4Ghz)

Κάρτα γραφικών: Albatron 8800 GTX

Τροφοδοτικό: ENERMAX LIBERTY 620W RETAIL

Case: COOLERMASTER RC-534 CENTURION 534 SILVER

Οθόνη: LG 19ʼʼ L1970HQ-BF

Σκληρός: 2x Western Digital 320GB (7200 Rpm, 16 MB Cache, SATA 2)

DVD-ROM: LG DVD 16X GDR-8163B

DVD-RECORDER: PLEXTOR PX-755A/T3 DVDR/RW BLACK BULK

Floppy: Mitsumi1,44ΜΒ με 7-1 Card Reader

RAM: OCZ PC2-6400 EL DUAL CHANNEL DDR2 2GB (2X1GB) PLATINUM EDITION XTC

TV-TUNER: Pinnacle PCTV 310e

Όμως με ενδιαφέρει και το video editing εκτός από τα παιγνίδια. Και σας ρωτώ γιατί φοβάμαι μην τη πατήσω, με αυτή την κάρτα γραφικών θα μπορώ να παίρνουμε σήμα από το βίντεο? Υπάρχει είσοδος για βίντεο και dvd?

Δημοσ.

Νομίζω tv tuner ή κάρτα video είναι για αυτή τη δουλειά και όχι η κάρτα γραφικών

Επίσης 8800GTX με 19' monitor αν θες τη γνώμη μου δε στέκει πολύ σαν συνδιασμός

Δημοσ.

Επίσης 8800GTX με 19' monitor αν θες τη γνώμη μου δε στέκει πολύ σαν συνδιασμός

Δεν στα έμαθαν καλά. Μια χαρά είναι ο συνδυασμός και μάλιστα σε παιχνίδια όπως το FEAR όταν ρίχνεις FSAA και AF σε αναλύσεις 1600x1200 γίνεσαι GPU limited (κι ας βγάζεις average 82fps),πράγμα που σημαίνει ότι και με καλύτερη GPU από την 8800GTX θα δεις ακόμα καλύτερα αποτελέσματα σε ανάλυση την οποία μπορείς άνετα να χαρείς σε 19άρα οθόνη :P

Δημοσ.

Επαναλαμβάνω ότι γνώμη μου είναι πως ο συνδυασμός δε στέκει. Απο κει και πέρα δικά σας λεφτά είναι και όπως θέλετε τα ξοδεύετε

Και οι 19" LCD όπως του φίλου μας βγάζουν 1280x1024 και όχι 1600x1200

Δημοσ.

Overkill είναι...

Και με πολύ λιγότερα λεφτά μπορείς να παίξεις οποιοδήποτε παιχνίδι με το eye candy στο τέρμα με παραπάνω από ικανοποιητικό framerate

Συν αυτού έχουμε bottleneck σε τέτοιες αναλύσεις στον επεξεργαστή για ακόμα και τα ακριβότερα μοντέλα επεξεργαστών που κυκλοφορούν στην αγορά. Κρίμα δεν είναι να έχεις τόσο ακριβή κάρτα γραφικών να κολοβαράει επειδή δεν μπορεί να αντεπεξέλθει ο επεξεργαστής;

Τέλος προσωπικά δε θα έβαζα 550€ GPU να μου βγάζει εικόνα σε 300€ monitor. Εξαιρούνται λίγο κάποιες CRT

Δημοσ.
Overkill είναι...

Και με πολύ λιγότερα λεφτά μπορείς να παίξεις οποιοδήποτε παιχνίδι με το eye candy στο τέρμα με παραπάνω από ικανοποιητικό framerate

Συν αυτού έχουμε bottleneck σε τέτοιες αναλύσεις στον επεξεργαστή για ακόμα και τα ακριβότερα μοντέλα επεξεργαστών που κυκλοφορούν στην αγορά. Κρίμα δεν είναι να έχει τόσο ακριβή κάρτα γραφικών να κολοβαράει επειδή δεν μπορεί να ανταπεξέλθει ο επεξεργαστής;

Τέλος προσωπικά δε θα έβαζα 550? GPU να μου βγάζει εικόνα σε 300? monitor. Εξαιρούνται λίγο κάποιες CRT

Η GTX ειναι overkill για 12x10 αλλα εαν το παιδι δεν αναβαθμιζει αρκετα συχνα η εν λογω καρτα θα ηταν μια καλη επενδυση.. Θα του κρατησει σιγουρα πολυ περισσοτερο απο μια X1950XTX, και θα εχει και το πλεονεκτημα του d3d10.. Μια αλλη λυση θα ηταν η 8800GTS που ταιριαζει πιο πολυ στο συστημα του, η οποια κλοκαρετε και καλα.. Αλλα κατι μου λεει οτι οι extra SP και η μνημη θα κανουν λιγο μεγαλυτερη διαφορα στο D3D10 απο οτι κανουν με μια O/Ced GTS vs GTX τωρα σε D3D9 environment..

Γενικως αν εβλεπα την καρτα σαν επενδυση θα πηγαινα σιγουρα σε μια GTX, εφοσον δεν υπαρχει και προβλημα οικονομικο απο οτι βλεπω..

Δημοσ.

Δική μου γνώμη είναι με 8800 στην αγορά δεν αξίζει να κοιτάξεις κάποια άλλη επιλογή σε high end. Μια 8800GTS πιστεύω θα ήταν πιο OK επιλογή ή θα πήγαινα σε κάτι στα 200€~ μετά

Για αυτό που λες με τις αναβαθμίσεις θα συμφωνήσω. Εγώ απλά θα του βάζα μια πιο καλή οθονούλα και θα το άφηνα έτσι

Δημοσ.

Άκυρο το post μου. Δεν είδα ότι έλεγε για TFT (LOL). Παρόλο που συνεχίζω να μην συμφωνώ με τον chiderboy (καθώς HDR+FSAA+AF στα νέα games μπορεί να κουράσει κατά πολύ την 8800GTX) όπως είπε είναι η άποψη του ;)

Δημοσ.
Δική μου γνώμη είναι με 8800 στην αγορά δεν αξίζει να κοιτάξεις κάποια άλλη επιλογή σε high end. Μια 8800GTS πιστεύω θα ήταν πιο OK επιλογή ή θα πήγαινα σε κάτι στα 200€~ μετά

Για αυτό που λες με τις αναβαθμίσεις θα συμφωνήσω. Εγώ απλά θα του βάζα μια πιο καλή οθονούλα και θα το άφηνα έτσι

Ε καλα η οθονη ειναι must.. Εγω ειμαι στο ψησιμο για μια 30'' εδω και καιρο αλλα περιμενω καποια που να εχει και decent component outputs..

John2gr το μονο που ουσιαστικα μπορει να γονατισει την gtx αυτη την στιγμη σε τρελλους συνδυασμους bandwith ειναι το Oblivion imho και αυτο μονο σε >UXGA αναλυσεις.. Αλλα το αποτελεσμα ειναι υπερ του δεοντως ανταποδωτικο.. ;)

Δημοσ.

Δυστυχώς ο chiderboy έχει δίκιο

. Θα μπορούσα βέβαια σε μια κρίση βλακείας να προτείνω να χρησιμοποιεί πάντα 16xQ, αλλά μια τέτοια κάρτα το θέλει το 1600*1200 του (τουλάχιστον).

Πάμε λοιπόν να φανούμε χρήσιμοι....

Φίλτατε diachiristis,

Αν έχεις τεράστιο γραφείο σαν και μένα και δεν σε ενοχλεί μια τερατώδη CRT, με μόλις 410? παίρνεις κάτι τέτοιο:

http://monitor.samsung.de/article.asp?artid=EA236E82-43BC-4A8F-8AB9-7BD63F6D89E5&show=specs

Ειδάλλως πάμε στα 429? 21" με 1600*1200

http://monitor.samsung.de/article.asp?artid=936E1845-AF5C-441B-AD1E-C0A1D7B0E535&show=specs

Δημοσ.

Θεωρεις οτι σε D3D10 environment δεν θα ανοιξει πιο πολυ τα φτερα της η GTX απεναντι στην GTS λογω specs;

Δεν περιμενω τρελλες διαφορες αλλα θεωρω οτι το ηδη υπαρχον API(D3D9) δεν ειναι ικανο να δειξει τις πραγματικες διαφορες especially when GTS is O/Ced @GTX levels..

*edit

Εν τελει οταν η GTS δεν θα αποδιδει ικανοποιητικα framerates σιγουρα ουτε η GTX θα ειναι αρκετη δεν το λεω απο αυτη την αποψη απλα θεωρω οτι ακομα και σε 12x10 τωρα θα εχει μεγαλυτερα κερδη στο d3d10 και ισως αξιζει περισσοτερο σαν επενδυση..

Δημοσ.

ωραία. και με αυτά τα χαρακτηριστικά, και γνωρίζοντας πως δε πρόκειται να κάνω κάποια αλλαγή για καιρό, ποιά άλλη κάρτα μου προτείνετε έχοντας και δυνατότητα VIVO?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...