Προς το περιεχόμενο

Παρακαλω την βοηθεια σας για μια αναβαθμιση....

emm_stra

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους

αφου εψαξα αρκετα μεσα σε αυτο το forum και μπερδευτικα πολυ περισσοτερο, αποφασισα να ρωτησω και εγω κατι σχετικα με μια αναβαθμιση του Η/Υ που σκοπευω να κανω αυτες τις μερες και απο οτι ειδα εδω μεσα υπαρχουν πολλοι που πιστευω οτι μπορουν να με βοηθησουν.

Αυτη την στιγμη εχω το παρακατω συστημα :

CPU : Pentium D930

Motherboard : ASUS P5LD2 Deluxe

vga card : ASUS EAX1300 PRO 256MB

RAM : 2 x 512 Kingstone 533MHz

DVD : NEC ND3520A & NEC ND3551A

PSU : Codegen 450 Watt

HD : WD 250GB 7200rpm

Σκεφτομαι να αγορασω τον Core 2 Duo E6600 και δεν μπορω να αποφασισω ποιο motherboard να αγορασω.

Καταρχην εκτιμω οτι θα δω τουλαχιστον αισθητη αναβαθμιση με αυτο τον επεξεργαστη.

Οι προτεινομενες motherboards ειναι :

1) ABIT AW9D-MAX

2) ASUS P5B DELUXE

3) ASUS P5N32-E NF680I SLI

και μια νεα καρτα γραφικων ή το ΑΤΙ 1650 PRO ή NVIDIA GF7600GT αλλα σε εκδοση για απολυτη ησυχια (silent)

Εχω μπερδευτει πολυ. Δεν ξερω ποιο chipset ειναι καλυτερο... το P965, το 975Χ ή το NForce 680?

Επισης θελω να αγορασω αλλα δυο dimm ram των 512 ΜΒ αλλα σε συχνοτητα 667, καθως και τον σκληρο δισκο WD 74GB raptor 10000rpm . Θα δουλεψει καλα το συστημα και τι αλλο θα χρειαστω ?

Τον Η/Υ τον χρησιμοποιω κυριως για video editing, dvd authoring, προγραμματισμο , πλοηγηση στο ιντερνετ.

Θελω να μπορω να εκμεταλλευτω δυνατοτητες overclocking αλλα οχι κατι τρομερο, π.χ. αυτο που αναλογα με τον φορτο του Η/Υ υπερχρονιζει τον επεξεργαστη για καλυτερη αποκριση και γενικα να ειναι μια καλη και αξιοπιστη λυση.. Με αυτη που εχω τωρα δεν ειμαι απολυτα ευχαριστημενος αν και τοτε που την ειχα αγορασει ηταν απο τις καλυτερες.

Ευχαριστω εκ των προτερων για οποια βοηθεια!!!!

Δημοσ.

Εγω ειμαι της αποψης να αγορασεις διαδοχικα τα κομματια...Εαν το προβλημα σου δεν ειναι στα παιχνιδια αγορασε πρωτα το raptora->ram και στο τελος τον επεξεργαστη.

Εαν παλι ειναι στα παιχνιδια το 99.9% του προβληματος σου ειναι στην x1300 οποτε ειναι το πρωτο που αλλαζεις.

Καποιες παρατηρησεις

1)Η μητρικη σου ειναι συμβατη με core 2 duo και δεν χρειαζετε να την αλλαξεις.

2)Μπορεις να παρεις 667 ραμ αλλα εαν τις βαλεις να δουλεψουν μαζι με τις 2 533 που ηδη εχεις θα τρεχουν και αυτες στα 533.

3)Η 7600gt ειναι αρκετα καλυτερη απο την x1650pro.

Δημοσ.

Ευχαριστω για την απαντηση σου!

Επειδη θελω να κανω επεξεργασια βιντεο θα ηθελα να αγορασω τον νεο επεξεργαστη που θεωρειται καλυτερος.

Οσο τωρα για την μητρικη μου εχω ψαξει στο site του κατασκευαστη και δεν γραφει πουθενα οτι υποστηριζει τον Core2Duo.

Ξερεις κανα Online καταστημα ξενο για γορες που να ειναι αξιοπιστο?

Ευχαριστω!!!

Δημοσ.

φιλε τοπε η μητρικη του θα μπορουσε να ειναι λογω τσιπσετ η ασους ομως επελεξε να μη βγαλει βιος για να υποστιριζεται αρα θα πρεπει να αγορασει...κριμα...θα προτηνα να παρεις την abit ab9pro απο το πλαισιο που την εχει 99 ευρο μονο και ειναι θοβερο μοπμπο ιδικα σε αυτη τη τιμη! αλλιως την π5β απο ασους.... απο μνημη θα ελεγα να παρεις 1 διμμ 1024 667αρι και να κλοκαρεις τις μνημες στα 600 νομιζω πως σιγουρα θα δουλεβουν στα 600 οι 533....οποτε θαχασεις πιο λιγο οσων αφορα το ευρος δεδομενων και θα εχεις συνολο 2 γιγα το διπλο καναλι το χανεις βεβαια αλλα δε χανεις και πολυ ~10%...απο εξω εγω ξερω http://www.overclockers.co.uk αλλα γιατι απεξω?

Δημοσ.

Ρε παιδια συμφωνα με την asus ειναι core 2 duo ready...Πως ειναι δυνατων να μην εχει βγαλει καινουργιο bios?

Edit:Tωρα ειδα τα specs της deluxe...

Αλλα γιατι η απλη να μπορει να παρει και η deluxe να μην μπορει...?

Τεσπα...Θα συμφωνησω με τον τολη για την abit...

Δημοσ.
φιλε τοπε η μητρικη του θα μπορουσε να ειναι λογω τσιπσετ η ασους ομως επελεξε να μη βγαλει βιος για να υποστιριζεται αρα θα πρεπει να αγορασει...κριμα...θα προτηνα να παρεις την abit ab9pro απο το πλαισιο που την εχει 99 ευρο μονο και ειναι θοβερο μοπμπο ιδικα σε αυτη τη τιμη! αλλιως την π5β απο ασους.... απο μνημη θα ελεγα να παρεις 1 διμμ 1024 667αρι και να κλοκαρεις τις μνημες στα 600 νομιζω πως σιγουρα θα δουλεβουν στα 600 οι 533....οποτε θαχασεις πιο λιγο οσων αφορα το ευρος δεδομενων και θα εχεις συνολο 2 γιγα το διπλο καναλι το χανεις βεβαια αλλα δε χανεις και πολυ ~10%...απο εξω εγω ξερω http://www.overclockers.co.uk αλλα γιατι απεξω?

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση.

Απο εξω θελω να αγορασω επειδη στην Ελλαδα δεν μπορω να βρω πουθενα την Kingston ΚΗΧ6400D2LL/1G.

Το προβλημα μου ειναι αν αυτες που πουλαει το πλαισιο (supertalent, OCZ) ειναι συμβατες με την μητρικη που σκοπευω να αγορασω (ASUS P5B Deluxe ή ABIT AB9 Pro), αφου ο κατασκευστης στην QVL λιιστα με τις μνημες που ειναι συμβατες δεν περιεχει τις μνημες OCZ και Supertalent.

Υπαρχει καποιος που να τα εχει δοκιμασει και να λειτουργουν ολα καλα???

Ρε παιδια συμφωνα με την asus ειναι core 2 duo ready...Πως ειναι δυνατων να μην εχει βγαλει καινουργιο bios?

Edit:Tωρα ειδα τα specs της deluxe...

Αλλα γιατι η απλη να μπορει να παρει και η deluxe να μην μπορει...?

Τεσπα...Θα συμφωνησω με τον τολη για την abit...

Ειδες τι κουφα κανει η ASUS, το ειχα δει και εγω!

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση!!!!!

Δημοσ.

Θα σου προτεινα να δεις και το μοντελο που εχει φερει το Πλαισιο απο E-VGA με το chipaki 680i της Nvidia. Ειναι γ*μηστερη και η τιμη της δεν ξεφευγει παρα πολυ. Οσο για επεξεργαστη ο 6600 εχει πεσει σε κοστος οποτε αυτη την στιγμη ειναι καλη επιλογη. Καρτα γραφικων για "silent" επιδοσεις να προτιμησεις XFX. Οσο για μνημες OCZ. Ασε τις supertalent καλυτερα.

Δημοσ.
Θα σου προτεινα να δεις και το μοντελο που εχει φερει το Πλαισιο απο E-VGA με το chipaki 680i της Nvidia. Ειναι γ*μηστερη και η τιμη της δεν ξεφευγει παρα πολυ. Οσο για επεξεργαστη ο 6600 εχει πεσει σε κοστος οποτε αυτη την στιγμη ειναι καλη επιλογη. Καρτα γραφικων για "silent" επιδοσεις να προτιμησεις XFX. Οσο για μνημες OCZ. Ασε τις supertalent καλυτερα.

Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες!!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...