kotetsi Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Okay, here's the deal: Στο notebook μου (Amilo M3438G Vision) έχω δύο σκληρούς SATA 80GB έκαστος (Samsung). Ένα ωραίο απόγευμα λοιπόν ο δεύτερος σκληρός (ο οποίος περιέχει 60GB μουσικής) αποφάσισε να κολλήσει κατά τη διάρκεια αναπαραγωγής τραγουδιών με το PCDJ FX. Έκανα reset το notebook και με λύπη μου διαπίστωσα ότι πλέον δεν μπορούσε να ξαναξεκινήσει αφού κολλούσε στην αρχική οθόνη με το logo της Fujitsu-Siemens. Οι ενέργειές μου από εκεί κι έπειτα: - Πιστεύοντας ότι το πρόβλημα ήταν στον πρώτο σκληρό (WinXP, προγράμματα και άλλα αρχεία) τον έβγαλα και δοκίμασα να ξεκινήσω το notebook. Φυσικά δεν έγινε τίποτε. - Βάζοντας στη θέση του τον πρώτο σκληρό και αφαιρώντας το δεύτερο διαπιστώνω ότι το σύστημα εκκινεί κανονικά. - Βάζοντας και το δεύτερο σκληρό στη θέση του διαπιστώνω πως το σύστημα κολλάει. Ταυτόχρονα ακούω από τον δεύτερο σκληρό ένα τακ-τακ-τακ, το οποίο επαναλαμβάνεται δέκα φορές και μετά σταματάει. Επίσης, ο ανεμιστήρας του notebook αρχίζει να δουλεύει σαν τρελλός. Αφαιρώ τον σκληρό και όλα επανέρχονται μετά από καμιά δεκαριά δευτερόλεπτα. - Προσπαθώ να ανοίξω τον σκληρό (δεν ενδιαφέρομαι για την εγγύηση, τα δεδομένα μου θέλω να σώσω μόνο), σκεπτόμενος ότι αν ανοίγει εύκολα μπορώ να ανοίξω και τον πρώτο που δουλεύει, να αντικαταστήσω την κεφαλή και να πάρω backup σε εξωτερικό δίσκο σε κάποιο άλλο pc αλλά δεν τα καταφέρνω, παρά το γεγονός ότι έχω αφαιρέσει κάθε ορατή (και αόρατη, κάτω από αυτοκόλλητα) βίδα. Τι γίνεται από εδώ και πέρα; Υπάρχει ελπίδα ο δίσκος να καταφέρει να διαβαστεί σαν εξωτερικός κι αν ναι, πού μπορώ να βρω κουτί SATA για 2.5άρη σκληρό; Δεν έχω δει να κυκλοφορούν. Οι εταιρείες που ανακτούν δεδομένα από κατεστραμμένους σκληρούς συμφέρουν ή είναι καλύτερα να χάσω 60GB μουσικής από το να λιποθυμήσω ακούγοντας το ποσό που θα μου πουν; Τέλος, η λύση της «κατάψυξης», σαν τελευταία ελπίδα, προτείνεται ή είναι απλά μύθος (τα έχασες που τα έχασες τα δεδομένα, πέτα τον στην κατάψυξη και βλέπουμε...); Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας.
poulinos Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 afou den diabazetai mesa den tha diabastei exo.b.gia epanafora sklirou apo 300 euro gia miso cd mexri 5000 euro.times oktabit.c.ama anixeis ton disko den nomizo oute i kefali na kanei oute na mproeseis na tin bgaleis.sin oti apo tin skoni pou tha parei xexa na diabastei otidipote meta.gia katapskisi den exo akousei.
smilefreeware Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 <epanafora sklirou apo 300 euro gia miso cd mexri 5000 euro> Και εκτος από αυτό δεν υπάρχει 100% εγγύηση για επαναφορά όλων των δεδομένων (λογικό , αφού υπάρχουν διαφόρων ειδών βλάβες).
poulinos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 sostos.kaneis den sou eggiate ti tha girisei.
smilefreeware Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 Να συπληρώσω και κάτι. Δοκίμασε να τον βάλεις σε USB κουτί και να κάνεις chkdsk αν σε αφήσει με την ελπίδα μήπως δουλέψει λίγο και σώσεις κάτι. (Αν και αυτό το <τακ-τακ-τακ, το οποίο επαναλαμβάνεται> δεν μου αρέσει.
poulinos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2006 to tak tak parapempti se kati san kefali
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.