punky Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 1)Και απο που βγαινει οτι ειναι ανηθικο να τρωμε ζωα? Οτι εχουν φωνη και το καταλαβαινεις οταν τα σκοτωνεις? Αυτο το δρομο εχει διαλεξει η φυση για να μπορει να κραταει τις ισορροπιες. Οταν με καποιο τροπο προσταψεις ενα ζωο απο τετοιους κινδυνους και το αφησεις να αναπαραχθει, τοτε πας στον υπερπληθισμο, με συνεπεια αυτα τα ιδια να τρωνε (ας πουμε οτι ειναι χορτοφαγα)περισσοτερο απ οτι τους αντιστοιχουσε σε αυτο το οικοσυστημα και ετσι εχεις μια μικρη καταστροφη(που σε πολλες περιπτωσεις ειναι μεγαλη). Επισης, το οτι τα χορτα(δεν μιλαμε για οσπρια κλπ), επειδη δεν εχουν "φωνη", λενε οτι δεν ειναι ζωντανοι οργανισμοι? Απλα για να κοιταμε τα προσχηματα μου φαινεται ειναι αυτο: " σκοτωσε αυτο που δεν ακους για να χεις την συνειδηση σου ησυχη". Από πουθενά δεν βγαίνει ότι είναι ανήθικο. Όπως επίσης από πουθενά δεν βγαίνει ότι είναι ανήθικο να βάζεις μία γάτα στο φούρνο μικροκυμάτων για να δεις αν θα εκραγεί. Ή να αποκεφαλίζεις αδέσποτα σκυλιά. Αυτό πράγματι από που βγαίνει ότι είναι ανήθικο; Ίσως δίνει και την απάντηση και στο άλλο. Ίσως και όχι βέβαια. Και ναι, δεν ξέρω, η διάκριση ανάμεσα στο καρότο και το πρόβατο, μπορεί να είναι ότι το δεύτερο έχει μάτια που κοιτάνε και εκφράζονται όταν το σφάζεις. Θα μου πεις ότι και οι τοίχοι έχουν αυτιά αλλά τους καρφώνουμε για να βάλουμε καμιά αφίσα, αλλά δεν είναι το ίδιο. 2)Για το κρεας το εχουμε ξαναπει, χρειαζεται σε μικρες ποσοτητες. Για τα ψαρια, δεν εχω ιδεα. Ομως εινια θεμα επιλογης και δεν μπορω να διανοηθω οτι καποιος θα με "γιουχαρει", για την επιλογη μου να τα τρωω. Πρεπει να την σεβαστει οπως και να χει το πραγμα, ασχετα με το αν συμφωνει η οχι. Δεν σε γιουχάρω βέβαια. Αφού και εγώ σαρκοφάγος είμαι. (Πρόσεξε ότι τεχνηέντως είμαι ο μόνος εδώ μέσα που δεν χρησιμοποιώ την gay και χυδαία έκφραση "μου αρέσει να τρώω κρέας". Για να μπορώ να σας κοροϊδεύω). 3)Αν μιλαω λιγο εντονα, δεν σημαινει οτι του την πεφτω. Αλλα δεν μου αρεσει να ερχεται καποιος και να λεει "ξανασκεψουτο, κανεις μαλακια και ΔΕΝ χρειαζεσαι αυτο το πραγμα που τρως". Ε, οχι. Και το χρειαζομαι και μου αρεσει και οπως δεν κριτικαρα την επιλογη του, ετσι δεν θελω να κριτικαρει την δικια μου(ειναι απο τα θεματα που παιρνει να το πεις αυτο).Επισης μια ερωτηση: τι θα γινοταν αν αυριο το πρωι ολος ο πλανητης γινοταν vegan? Same diffence. Όχι, διαφωνώ ρε mate. Εγώ δέχομαι να μου το πει αυτό και να με βάλει σε σκέψεις πάνω σε αυτό το θέμα. Γιατί πιθανόν δοκιμάζω τις αντιλήψεις μου ακόμη, και δεν το βρίσκω προσβλητικό. Τώρα αν αποδειχθεί ότι το κρέας είναι απαραίτητο διατροφικά, εκεί πραγματικά θα πω ότι ναι μεν δεν μπορώ να σκοτώσω κάποιο ζωντανό εγώ ο ίδιος, αλλά θα συνεχίσω να τρώω μπροζόλα.
spirosta Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Κάθησα και είδα το βίντεο... Έχει διαφορά το θέμα των δικαιωμάτων και της κακομεταχείρησης των ζώων από το θέμα του αν είναι ο άνθρωπος φτιαγμένος να τρώει κρέας... Και ναι λοιπόν ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος να τρώει τα πάντα... Αυτό φαίνεται λοιπόν κυρίως από την οδοντοστοιχία του που είναι φτιαγμένη και για λίγο και μαλακό κρέας.... Και επίσης το βίντεο δεν με σοκάρει... Όλα αυτά είναι εξαιρέσεις... Ναι βέβαια ο θεός και η ψυχή τους τι τρώνε αυτά τα ζώα για να μεγαλώνουν γρήγορα αλλά έτσι είναι τα πράματα και φταίμε κυρίως εμείς για αυτό... Χαίρομαι επίσης που είναι καλά η γιαγιά μου στην επαρχία και έχει ακόμη τις κοτούλες της, της γαλοπούλες της, τα κουνελάκια της, και που και που και κανα αρνάκι... Και χαίρομαι που τρώω τέτοια καθαρά κρέατα από τη γιαγιά.. Και δεν με σοκάρει καθόλου όταν τα σφάζει και τη βοηθάω.. Να ξεπουπουλιάζεις μια κότα ή να γδύνεις το τομάρι από ένα κουνέλι... Όταν έχεις περάσει λίγο από χωριό ή ακόμη και αν έχεις απλά συγγενείς δεν σε νοιάζουν αυτά.. Ευχαριστείς όλους που έχεις αυτά που έχεις για να τρως.. Και λίγο κρέας χρειάζεται.. Το λένε και επιστήμονες.. Αλλά εδώ στις μεγαλουπόλεις έχουμε ξεφύγει.. μερικοί νομίζουν ότι υγειινό είναι να τρως μόνο "πράσινα". Και μετά λένε γιατί οι βιταμίνες και η υγειά τους δεν είναι καλή.. Για να δω κάποιον που έχει αναιμία να μην τρώει καθόλου κρέας.. Πόσο θα κρατήσει μέχρι το νοσοκαμείο..??Ε?? Ε λοιπόν μου αρέσει το κρέας και τα λαχανικά και τα φρούτα και τα όσπρια.. Μου αρέσει ότι μας έδωσε η φύση..
Forensick Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Από πουθενά δεν βγαίνει ότι είναι ανήθικο. Όπως επίσης από πουθενά δεν βγαίνει ότι είναι ανήθικο να βάζεις μία γάτα στο φούρνο μικροκυμάτων για να δεις αν θα εκραγεί. Ή να αποκεφαλίζεις αδέσποτα σκυλιά. Αυτό πράγματι από που βγαίνει ότι είναι ανήθικο; Ίσως δίνει και την απάντηση και στο άλλο. Ίσως και όχι βέβαια.Και ναι, δεν ξέρω, η διάκριση ανάμεσα στο καρότο και το πρόβατο, μπορεί να είναι ότι το δεύτερο έχει μάτια που κοιτάνε και εκφράζονται όταν το σφάζεις. Θα μου πεις ότι και οι τοίχοι έχουν αυτιά αλλά τους καρφώνουμε για να βάλουμε καμιά αφίσα, αλλά δεν είναι το ίδιο. Δεν σε γιουχάρω βέβαια. Αφού και εγώ σαρκοφάγος είμαι. (Πρόσεξε ότι τεχνηέντως είμαι ο μόνος εδώ μέσα που δεν χρησιμοποιώ την gay και χυδαία έκφραση "μου αρέσει να τρώω κρέας". Για να μπορώ να σας κοροϊδεύω). Όχι, διαφωνώ ρε mate. Εγώ δέχομαι να μου το πει αυτό και να με βάλει σε σκέψεις πάνω σε αυτό το θέμα. Γιατί πιθανόν δοκιμάζω τις αντιλήψεις μου ακόμη, και δεν το βρίσκω προσβλητικό. Τώρα αν αποδειχθεί ότι το κρέας είναι απαραίτητο διατροφικά, εκεί πραγματικά θα πω ότι ναι μεν δεν μπορώ να σκοτώσω κάποιο ζωντανό εγώ ο ίδιος, αλλά θα συνεχίσω να τρώω μπροζόλα. 1)Δεν ειναι το ιδιο με τον τοιχο. Τα φυτα εχουν ζωη. 2)Ουσιαστικα βεβαια, τα quotes που εκανα απο σενα πριν, ειναι γιατι ο οριτζιναλ21 ποστερ δεν απαντησε, και επειδη συμφωνησε με αυτα που ειπες οτι θελει να εκφρασει. Στην ουσια μιλησα σε αυτον μεσω εσενα. 3)Μα και εγω δεχομαι να μου πει καποιος πληροφοριακα καποια πραγματα και να δοκιμασω τις αντιληψεις μου. Αλλα μαλλον εχω μια εμπαθεια για καποιες ομαδες και για αυτο μου βγηκε πιο "επιθετικο" υφος. Αν εχεις δει southpark ενα επεισοδιο οπου επρεπε να αλλαξουν μασκοτ στο σχολειο(αγελαδα)και ηταν μια οργανωση που δεν το δεχοταν και καλα "αγαπαμε τα ζωα και ετσι", τοτε καταλαβαινεις ακριβως τι εννοω με το οτι ορισμενοι σε προδιαθετουν αρνητικα.
punky Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Στην ουσια μιλησα σε αυτον μεσω εσενα. Και τι είμαι εγώ ρε; Μέντιουμ; Και συ το πνεύμα κανενός μακαρίτη;
Forensick Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Οχι ρε. Απλα προσπαθω να σε ριξω.(κακοβουλε.....να σε τουμπαρω για να συμφωνεις μαζι μου:-P) Δεν ειμαι πνευμα, ειμαι γαμω τα παιδια. Και δεν φοραω body talk με την σταμπα στο κωλο.
punky Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Και δεν φοραω body talk με την σταμπα στο κωλο. Τι να κάνω ρε; Κάπως πρέπει να πηδήξουμε κι εμείς οι γιοι μικρομεσαίων. Ξέρεις, λίγο ποιητικό μπλα-μπλα, λίγη ποζεριά. Κάνα επώνυμο ρουχαλάκι από τα στοκατζίδικα.
tolis86 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 μαληστσ, δλδ σε λιγα χρονια που θα βγει στην παραγωγη το βιομηχανικο κρεας θα το τρως? δε σκοτωθηκε κανενα ζωο για να ερθει στο τραπεζι σου? εγω παντως οχι, και ειναι παρα πολυ πολιτισμενο να τρωω κρεας. τι το απολιτιστο βλεπεις στο πιρουνι-μαχαιρι? (ΑΚΟΥΜΠΑΩ τους αγκωνες στο τραπεζι και γουσταρω...σαβουαρ βιβρ και λαλακιες) δε σφαζω το γουρουνι και του δαγκωνω το λαιμο και μου τρεχουν αιματα! το βαζω στη σχαρα ή στο φουρνο. το σουφλισμενο αρνι το πασχα ισως να ειναι καπως δε λεω, αλλα ειναι ωραι η πετσουλα ομως! και προφανως και τα ραπανακια απο τα ξεριζωσεις πεθαινουν και σαπιζουν.. α! και κατι ακομα στη τουρκια τους αρεσει πολυ να τρωνε κεφτεδακια απο ΩΜΟ κιμα ειναι λιγο καπως βεβαια αλλα θα δοκιμαζα παντως και στην ιαπωνια τρωνε σουσι,πολυ της μοδας, και ειναι ωμος σολομος νμιζω επισης θα δοκιμαζα. τοσα εκατομμυρια κοσμου τρωει κατιο ομω δε μπορει κατι θα ξερουν.τουλαχιστον να το δοκιμασω.μπορει να μη μαρεσει δε ξερω φαγητο ειναι. απολιτιστο ειναι τωρα που το θυμηθηκα αυτο που κανουν καποιες φιλες στην αφρικη που κυνηγανε (το κυνηγι για μενα ειναι απολιτιστο η εκτροφη ομως οχι) ΧΙΜΠΑΤΖΙΔΕΣ τους ΣΦΑΖΟΥΝ(!!!!) τους κοβουν κατα μηκος στα δυο οπως τα αρνια και τους ψηνουν στα καρβουνα.
punky Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Το 86 δεν ήταν το Chernobyl? Γιατί; Βρήκες τίποτα κούτες με Νουνού του '86, κοψοχρονιά;
tolis86 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 ναι και νομιζω το μαιο εγω γεννηθηκα αυγουστο...δε καταλαβα ομως...υπονοεις κατι? αυτο για τους χιμπατζιδες το ειδα σε ντοκιμαντερ στον σκαι ειναι αληθεια...σοκαριστηκα.
Lucifer Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Punky αργείς σήμερα. Πάω για μπανάκι, σας βρίσκω μετά. Τόλη όχι.
punky Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Punky αργείς σήμερα. Πάω για το ετήσιο μπανάκι Άντε βρε. Κουράγιο. Μια στο τόσο είναι.
KWSN_Men Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Punky αργείς σήμερα. Πάω για μπανάκι, σας βρίσκω μετά. Τόλη όχι. Ερώτηση: Όταν πέφτει το νερό πάνω σου τσιτσιρίζει και εξατμίζεται; Εσύ καθαρίζεις όπως ας πούμε τα καθαρίζονται τα καυτά τηγάνια;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.