-nick- Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 η δ. αττικη το εδωσα σαν παραδειγμα του σημερινου κοσμου (λχ. φτωχια) δεν ειναι μονο οι πλουσιοι χορτοφαγοι αλλα αυτοι εχουν κανει in χοτροφαγια (νεα μοδα........) νταξει δεν σου μιλαω για κατι νεοπλουτους που το κανουν κυριως λογω μοδας/επειδη ειναι 'in'
KWSN_Men Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Μα τι λες τώρα!Εδώ στο Ιράκ καί στο Λίβανο κομματιάζουν παιδάκια με τις βόμβες καί συ μιλάς γιά ζώα πού τρέφουν ανθρώπους?Γιά τρώγε εσύ μόνο φυτικές τροφές να δούμε την υγεία σου.Καί εγώ πιστεύω ότι είναι μιά ατέλεια τού ανθρώπινου είδους να τρέφεται με σάρκες αλλά τι να γίνει? Τουλάχιστον οι μισοί από τους ευαίσθητους σε αυτό το θέμα και τους 'ζωόφιλους' δεν γυρνάνε να κοιτάξουν άστεγο άνθρωπο, αλλά με χαρά θα μάζευαν ότι άστεγο ζώο έβρισκαν.
Jimmy_BlinD Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 πολύ άσχημες εικόνες...μα όλοι όμως όταν βλέπουμε κρέας σπάνια σκεφτόμαστε τι έχει προηγηθεί και με ποιό τρόπο για να έρθει αυτό στο πιάτο μας. Καλό είναι να γνωρίζουμε τι κρέας τρώμε,απο πού είναι κλπ.
johnbond Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Πρέπει να ξέρετε πάντως οτι απο τη στιγμή που πεθάνει το ζώο αποτελεί πτώμα άρα στην ουσία τρώς ένα πτώμα κατεψυγμένο το οπόιο αρχίζει και σαπίζει μόλις μπει στον οργανισμό.. Επίσης όσοι υποστηρίζετε οτι ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος για να τρέφεται με κρέας,μπορείτε αν σας δώσουν ένα ζώο ζωντανό να το φάτε; Ούτε να το κόψετε θα μπορείτε ούτε να το μασήσετε,ούτε να το καταπιείτε.. Τα δόντια και τα νύχια του ανθρώπου δεν είναι φτιαγμένα για να τρώει ζώα.. Η τίγρης γιατί μπορεί;Μήπως προέβλεψε ο θεός, και έδωσε τους χασάπηδες και τις κουζίνες; Παρ'ολα αυτά και για να μην παρεξηγηθώ διευκρινίζω πάλι οτι απευθύνομαι κυρίως σε όσους επιθυμούν να κάνουν τη στροφή στη χορτοφαγία.. Όποιος δεν ενδιαφέρεται,αμφισβητεί,διαφωνεί μπορεί απλά να αδιαφορήσει..
KWSN_Men Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Ο Θεός ή εξέλιξη, διάλεξε ό,τι θες, δεν έδωσε στον άνθρωπο ούτε μεγάλη δύναμη, ούτε νύχια και δόντια για να κυνηγίσει, του έδωσε όμως έναν εγκέφαλο για να φτιάξει εργαλεία για να επιβιώσει (είτε αυτό είχε να κάνει με τους κίνδυνους που αντιμετώπιζε, είτε είχε να κάνει με την τροφή).
Lucifer Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Πρέπει να ξέρετε πάντως οτι απο τη στιγμή που πεθάνει το ζώο αποτελεί πτώμα άρα στην ουσία τρώς ένα πτώμα κατεψυγμένο το οπόιο αρχίζει και σαπίζει μόλις μπει στον οργανισμό.. H-Cl και ο θεός μαζί μας. Επίσης όσοι υποστηρίζετε οτι ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος για να τρέφεται με κρέας,μπορείτε αν σας δώσουν ένα ζώο ζωντανό να το φάτε; Δεν ξέρω γενικά κανένα ζώο που να τρώει άλλα ζωντανά ζώα. Πάντως στη Μυτιλήνη έτρωγα ζωντανά κυδώνια και αχινούς, δεν ξέρω αν πιάνεται.
Forensick Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Πρέπει να ξέρετε πάντως οτι απο τη στιγμή που πεθάνει το ζώο αποτελεί πτώμα άρα στην ουσία τρώς ένα πτώμα κατεψυγμένο το οπόιο αρχίζει και σαπίζει μόλις μπει στον οργανισμό.. Επίσης όσοι υποστηρίζετε οτι ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος για να τρέφεται με κρέας,μπορείτε αν σας δώσουν ένα ζώο ζωντανό να το φάτε; Ούτε να το κόψετε θα μπορείτε ούτε να το μασήσετε,ούτε να το καταπιείτε.. Τα δόντια και τα νύχια του ανθρώπου δεν είναι φτιαγμένα για να τρώει ζώα.. Η τίγρης γιατί μπορεί;Μήπως προέβλεψε ο θεός, και έδωσε τους χασάπηδες και τις κουζίνες; Παρ'ολα αυτά και για να μην παρεξηγηθώ διευκρινίζω πάλι οτι απευθύνομαι κυρίως σε όσους επιθυμούν να κάνουν τη στροφή στη χορτοφαγία.. Όποιος δεν ενδιαφέρεται,αμφισβητεί,διαφωνεί μπορεί απλά να αδιαφορήσει.. H αληθεια ειναι οτι περισσοτερο "προπαγανδα" ειναι παρα πληροφορηση. 1)Οτιδηποτε αλλο ετσι και του κοψεις αυτο που το κραταει στη ζωη σαπιζει-εκτος αν νομιζεις οτι τα χορτα καθονται ετσι. Το σαπισμα το καθυστερει το ψυγειο. Οτι και να ειναι αυτο(που να χρειαζεται ψυγειο). 2)Ποιο παλια τι νομιζεις οτι εκανε? Το εβαζε στον μικροκυματων να το ζεστανει? Το σκοτωνε και το τρωγε. Γιατι το σκοτωνεις και δεν το τρως ετσι οπως ειναι? Απλα δεν βολευει.(Επισης πες μου ποιο αλλο ζωο ξηρας -εκτος του φιδιου και μερικων αλλων εξαιρεσεων, δεν σκοτωνει πρωτα και μετα τρωει) Φαντασου σκηνικο να χει καθησει ολη η οικογενεια στο τραπεζι, με την κοτα στην μεση και να προσπαθουν να την δαγκωσουν. 3)Τρελα ακυρο αυτο. Ο Δαρβινος ξερεις ποιος ηταν?Θεωρια εξελιξης? Προσαρμογη? 4)Προφανως δεν θα αδιαφορισω γιατι διαφωνω.Και κυριως γιατι υπαρχουν ανακριβειες σε αυτα που λες. Το να εισαι χορτοφαγος, ειναι οκ για μενα και δεν προκειται να ειρωνευτω/κοροιδεψω/σνομπαρω για αυτο. Πραγματικα το σεβομαι. Αλλα απο κει και περα το βρισκω ανουσιο να προσπαθεις να πεισεις καποιον για να αλλαξει τοσο πολυ την ζωη του, απο την στιγμη που και τα επιχειρηματα σου δεν ειναι τοσο στιβαρα.
angmar Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Επίσης όσοι υποστηρίζετε οτι ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος για να τρέφεται με κρέας,μπορείτε αν σας δώσουν ένα ζώο ζωντανό να το φάτε; Θέλεις να ψάξεις να δείς τι ακριβώς κάνει η σκωλικοειδής απόφυση μέσα στο ανθρώπινο σώμα (εκτος φυσικά απ'το να πρήζεται και να χρειάζεται επέμβαση) και να απαντήσεις μόνος σου στην ερώτησή σου; Οτι μπορούμε να φάμε ωμό κρέας, ναι μπορούμε, το ζωντανό προφανώς δεν το εννοούσες γι αυτό και το παραβλέπω. Τώρα τον λόγο για τον οποίο δεν το κάνουμε τον καταλαβαίνεις, λέγεται πολιτισμός. Αν όμως βρεθούμε στην ανάγκη και ζωντανά ζώα θα φάμε και πέτρες θα φάμε, γιατί πάνω απ' ολα είμαστε ζώα και αυτοσκοπώς είναι η επιβίωση και η αναπαραγωγή (ναι είμαι πρόστυχος και κυνικός, αλλά είναι η αλήθεια).
Strategos Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Πάντως στη Μυτιλήνη έτρωγα ζωντανά κυδώνια και αχινούς, δεν ξέρω αν πιάνεται. Με λεμόνι;
punky Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Δεν είχα πάρει θέση μέχρι τώρα στο θέμα, γιατί όλες οι καλές ήταν ήδη πιασμένες. Εγώ καταλαβαίνω ότι η επιχειρηματολογία του johnbond (που γίνεται με ψυχραιμία και ευγένεια οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί μερικοί του την πέφτετε ολίγον), κινείται σε δύο άξονες: α. Ότι δεν είναι ηθικά σωστό/πολιτισμένο να είμαστε σαρκοφάγοι. β. Ότι η διατροφή μας είναι πλήρης και ισορροπημένη ακόμη κι αν εξαλείψουμε το κρέας και το ψάρι από αυτή. Έχω την εντύπωση πως ακόμη κι αν το β) του αποδειχθεί πως δεν ισχύει (δεν έχω άποψη γιατί δεν είμαι γνώστης ή ειδικός), νομίζω ότι κατά βάθος ο ίδιος αρκείται και στην ηθική αιτιολόγηση της αποχής από το κρέας. Έχω την εντύπωση πως είναι διατεθειμένος να το απαρνηθεί ακόμη κι αν αυτό δεν είναι η βέλτιστη επιλογή για την ατομική του υγεία/ευεξία/βάλτε ότι θέλετε εδώ. Κι επειδή στη δική μου ψυχοσύνθεση, αυτοί οι περίεργοι τύποι που κάνουν ψιλοαυτοκαταστροφικές υπερβάσεις για μια ιδέα, μου είναι ιδιαίτερα συμπαθείς, θα σας δαγκώσω αν του την "ξαναπέσετε". Παραμένω σαρκοφάγο ζώο γιατί έχω την αίσθηση ότι τίποτε άλλο δεν με χορταίνει εκτός αν στουμπώσω με ψωμί χωριάτικο. Και πως τίποτε άλλο δεν με γεμίζει με την ίδια ενέργεια. Από την άλλη ακούω την ατάκα "dead bodies in your fridge" από τουs crass και σκέφτομαι πως αν το β) αποδειχθεί πως ισχύει, είμαι διατεθιμένος να απολαμβάνω τις μαγικές βραδιές του CL και χωρίς σουβλάκια.
johnbond Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 punky είσαι 100% σωστός...Με ψυχολόγησες τέλεια και το διατύπωσες όπως δε μπορούσα.. Με τη διαφορά οτι νοιώθω πολύ καλύτερα σωματικά και ψυχικά όλα αυτά τα χρόνια που έχω κόψει το κρέας οπότε δε με νοιάζει τι πιθανόν να λέει μια έρευνα.. Εγώ αποσύρομαι απο το θέμα.. Έδωσα αρκετά ερεθίσματα για έρευνα..Όποιος θέλει ας ερευνήσει το ζήτημα περαιτέρω.. Να διευκρινήσω οτι όταν μιλούσα για ζωντανό ζώο δεν εννοούσα να το φάτε ζωντανό.Εννοούσα να το σκοτώσετε μόνοι σας ενώ είναι ζωντανό χωρίς μαχαίρια κτλ με τα χέρια σας και να το φάτε ωμό όπως κάνουν τα σαρκοφάγα ζώα..
KWSN_Men Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Με τη διαφορά οτι νοιώθω πολύ καλύτερα σωματικά και ψυχικά όλα αυτά τα χρόνια που έχω κόψει το κρέας οπότε δε με νοιάζει τι πιθανόν να λέει μια έρευνα.. Σωστά. Αφού όλοι οι επιστήμονες τα πέρνουν και γι' αυτό δε θέλουν να μας δείξουν την αλήθεια. Να διευκρινήσω οτι όταν μιλούσα για ζωντανό ζώο δεν εννοούσα να το φάτε ζωντανό.Εννοούσα να το σκοτώσετε μόνοι σας ενώ είναι ζωντανό χωρίς μαχαίρια κτλ με τα χέρια σας και να το φάτε ωμό όπως κάνουν τα σαρκοφάγα ζώα.. Και ξαναλέω. Αν βγάλεις τα δόντια της τίγρης, ούτε αυτή υα μπορεί να σκίσει την σάρκα. Το κάθε ζώο έχει αναπτύξει κάποια όπλα για να επιβιώνει. Το μοναδικό του ανθρώπου είναι ο εγκέφαλος, και αυτόν χρησιμοποιεί. Αν δε σε ικανοποιεί ότι οι άνρωποι χρησιμοποιούν και χρησιμοποίησαν αρχικά τον εγκέφαλό τους για να επιβιώσουν (και να τραφούν), τι να πω...
fantomas3004 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Και ξαναλέω. Αν βγάλεις τα δόντια της τίγρης, ούτε αυτή υα μπορεί να σκίσει την σάρκα. Το κάθε ζώο έχει αναπτύξει κάποια όπλα για να επιβιώνει. Το μοναδικό του ανθρώπου είναι ο εγκέφαλος, και αυτόν χρησιμοποιεί. Αν δε σε ικανοποιεί ότι οι άνρωποι χρησιμοποιούν και χρησιμοποίησαν αρχικά τον εγκέφαλό τους για να επιβιώσουν (και να τραφούν), τι να πω... Kαι επειδή τα σαρκοφάγα ζώα είναι προικισμένα με νύχια και δόντια τα χρησιμοποιούν για να κατασπαράξουν τα θύματα τους εύκολα. Ο άνθρωπος σάν προικισμένος με μυαλό θα καταφύγει σε ποιό λειτουργικά - εγκεφαλικά πράγματα για να θανατώσει τα ζώα ... τα όπλα, τα δίκανα και τα αεροβόλα που τα κατασκευάζει με το μυαλό του. Υπάρχει και το χασαπομάχαιρο άν το ζώο είναι μικρής δυναμικότητας
Forensick Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2006 Εγώ καταλαβαίνω ότι η επιχειρηματολογία του johnbond (που γίνεται με ψυχραιμία και ευγένεια οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί μερικοί του την πέφτετε ολίγον), κινείται σε δύο άξονες:α. Ότι δεν είναι ηθικά σωστό/πολιτισμένο να είμαστε σαρκοφάγοι. β. Ότι η διατροφή μας είναι πλήρης και ισορροπημένη ακόμη κι αν εξαλείψουμε το κρέας και το ψάρι από αυτή. Κι επειδή στη δική μου ψυχοσύνθεση, αυτοί οι περίεργοι τύποι που κάνουν ψιλοαυτοκαταστροφικές υπερβάσεις για μια ιδέα, μου είναι ιδιαίτερα συμπαθείς, θα σας δαγκώσω αν του την "ξαναπέσετε". 1)Και απο που βγαινει οτι ειναι ανηθικο να τρωμε ζωα? Οτι εχουν φωνη και το καταλαβαινεις οταν τα σκοτωνεις? Αυτο το δρομο εχει διαλεξει η φυση για να μπορει να κραταει τις ισορροπιες. Οταν με καποιο τροπο προσταψεις ενα ζωο απο τετοιους κινδυνους και το αφησεις να αναπαραχθει, τοτε πας στον υπερπληθισμο, με συνεπεια αυτα τα ιδια να τρωνε (ας πουμε οτι ειναι χορτοφαγα)περισσοτερο απ οτι τους αντιστοιχουσε σε αυτο το οικοσυστημα και ετσι εχεις μια μικρη καταστροφη(που σε πολλες περιπτωσεις ειναι μεγαλη). Επισης, το οτι τα χορτα(δεν μιλαμε για οσπρια κλπ), επειδη δεν εχουν "φωνη", λενε οτι δεν ειναι ζωντανοι οργανισμοι? Απλα για να κοιταμε τα προσχηματα μου φαινεται ειναι αυτο: " σκοτωσε αυτο που δεν ακους για να χεις την συνειδηση σου ησυχη" 2)Για το κρεας το εχουμε ξαναπει, χρειαζεται σε μικρες ποσοτητες. Για τα ψαρια, δεν εχω ιδεα. Ομως εινια θεμα επιλογης και δεν μπορω να διανοηθω οτι καποιος θα με "γιουχαρει", για την επιλογη μου να τα τρωω. Πρεπει να την σεβαστει οπως και να χει το πραγμα, ασχετα με το αν συμφωνει η οχι. 3)Αν μιλαω λιγο εντονα, δεν σημαινει οτι του την πεφτω. Αλλα δεν μου αρεσει να ερχεται καποιος και να λεει "ξανασκεψουτο, κανεις μαλακια και ΔΕΝ χρειαζεσαι αυτο το πραγμα που τρως". Ε, οχι. Και το χρειαζομαι και μου αρεσει και οπως δεν κριτικαρα την επιλογη του, ετσι δεν θελω να κριτικαρει την δικια μου(ειναι απο τα θεματα που παιρνει να το πεις αυτο).Επισης μια ερωτηση: τι θα γινοταν αν αυριο το πρωι ολος ο πλανητης γινοταν vegan? Same diffence.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.