blueviper Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 tolis86...αντιμετωπίζεις δυσλεκτικό πρόβλημα και γράφεις έτσι;
gus Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 οκ σορυ....τα πειρα λιγο...το διορθωσα... Μάλλον φοβήθηκε την Κένυα!
mindtrapper Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Πως στο διάλο το τρώνε αυτό; Άντε επιτέλους ένας καλόγουστος άνθρωπος :Ρ critter και mindtrapper ευχαριστώ πολύ. Btw, κόκκινο κρέας παίζει να τρώω και κάτω από 5 φορές το χρόνο... No problem. Ότι άλλη απορία μπορεί να έχετε εδώ είμαστε. Το θέμα δε θα το σχολιάσω άλλο. Κατά την άποψη μου και τα δυο άκρα είναι λάθος. Δηλαδή δεν θεωρώ ισορροπημένη δίαιτα να τρως μόνο χόρτα όπως επίσης και να ξεκοιλιάζεσαι στο κρέας κάθε μέρα. Όλα με μέτρο ώστε να τρώμε σωστά. Αλλά each to his own, το φαγητό είναι προσωπική υπόθεση.
HexStatic Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Εγώ πλέον το τρώω ωμό. Πολλές φορες πάω και το σφάζω το ζώο με τα χερια μου , και όπως στο Hostel, πάντα τρώω με τα χερια για να έχω άμεση επαφή με το αντικείμενο που έσφαξα και θα φάω.
tolis86 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 tolis86...αντιμετωπίζεις δυσλεκτικό πρόβλημα και γράφεις έτσι; οχι βρε...απλως τα greeklish και το πολυ γρηγορο γραψημο απο τη μια το οτι εχω να εξασκηθω στην ορθογραφια εδω και κατι χρονια και το οτι ποτε τα φιλολογικα δε μου πηγεναν απο την αλλη... Μάλλον φοβήθηκε την Κένυα! μπα..αλλο φοβηθηκα(δικαιολογιμενα ως ενα σημειο βεβαια αλλα ηταν εμ βρασμο, τι θα πει στραφειται προς τη χορτοφαγια? θα μας υποδιξουν τι θα φαμε?δε λεω τα χορτα μαρεσουν πολυ αλλα με τιποτα δε θα μπορουσα να μη φαω κρεας...ασε πο υα αμα δε φαω κρεας δε χορταινω..)
johnbond Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Δε σας είπε κανείς τι θα φάτε αλλά μη λέτε οτι οι χορτοφάγοι τρώνε μόνο χόρτα..Τι παραπληροφόρηση είναι αυτή; Εγώ για παράδειγμα τρώω μια τεράστια ποικιλία τροφών..(Δημητριακά,Όσπρια,Ξηρούς καρπούς,Φρούτα,Γάλατα απο ρύζι,αμύγδαλο,σόγια κ.α,και μερικά γαλακτοκομικά).. Ούτε αρρωσταίνω ούτε στερούμε τίποτα.. Δηλαδή αν έτρωγα και μια φορά τη βδομάδα κρέας θα άλλαζε τόσο πολύ η υγίεια μου,και μάλιστα προς το καλύτερο; Ο καθένας κάνει τις επιλογές του.. Αν κάποιος θέλει να ακολουθήσει τη χορτοφαγική ζωή δεν έχετε δικαίωμα να τον παραπληροφορείτε για να τον αποτρέψετε..
ClouD Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 johnbond, είμαι περίεργος. Δώσε μου μία ημέρα διατροφής που να βγάζει 200 gr ολόκληρες πρωτεϊνες για χορτοφάγους. Πραγματικά με ενδιαφέρει και δεν το λέω για να σε φέρω σε δύσκολη θέση ή κάτι παρόμοιο.
Sorath Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Δεν καταλαβαίνω που αποσκοπεί το topic αυτό. Τι συζητάμε; Αν πρέπει να τρώμε κρέας; Αν πρέπει να σταματήσει η κακομεταχείριση των ζώων; Αν είναι κακό να σκοτώνω ένα ζώο για να το φάω; Για το πρώτο, φυσικά και πρέπει να τρώμε κρέας και ο λόγος είναι απλούστατος. Ο άνθρωπος είναι παμφάγος. Αν δεν έπρεπε να τρώει κρέας τότε η ίδια η φύση θα μας είχε κάνει χορτοφάγους. Για το δεύτερο, πιστεύω πως όλοι συμφωνούμε οτι όντως αυτά τα ζώα αξίζουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής μέχρι να θανατωθούν. Κανείς δεν νομίζω πως απολαμβάνει να βασανίζει ζώα. Και τέλος για το τρίτο, γιατί να νιώθω άσχημα; Είναι μέρος της επιβίωσής μου και είναι ο φυσιολογικός κύκλος της ζωής. Δεν τα σκοτώνουμε for fun, αλλά για να συνεχίσουμε την ζωή μας.
blueviper Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Κανείς δεν νομίζω πως απολαμβάνει να βασανίζει ζώα. Δεν τα σκοτώνουμε for fun, αλλά για να συνεχίσουμε την ζωή μας. Γι' αυτά τα δύο μην ορκίζεσαι κι όλας.
Cromb Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Είστε όλοι χορτοφάγοι επειδή δεν έχετε φάει αρνίσιο παϊδάκι και πανσέτα στον Λυσγάρα στα Γιάννενα.
bianca76 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Είστε όλοι χορτοφάγοι επειδή δεν έχετε φάει αρνίσιο παϊδάκι και πανσέτα στον Λυσγάρα στα Γιάννενα. :-D Παν μετρον αριστον που ελεγαν και οι αρχαιοι ημων. Κρεατακι και παλι κρεατακι. Καλη και η βρουβα βρε παιδια αλλα δεν ειναι και για χορταση!!(εκτος αν συνοδευεται απο....κρεας!)
johnbond Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 johnbond, είμαι περίεργος. Δώσε μου μία ημέρα διατροφής που να βγάζει 200 gr ολόκληρες πρωτεϊνες για χορτοφάγους. Πραγματικά με ενδιαφέρει και δεν το λέω για να σε φέρω σε δύσκολη θέση ή κάτι παρόμοιο. Κατ'αρχάς γιατί θες τόσα πολλά γραμάρια;Ένας φυσιολογικός άνθρωπος χρειάζεται 0.8-1γρ /κιλό ,ενώ για άυξηση μυών χρειάζεσαι γύρω στο 1.5γρ/κιλό..Οπότε αν είσαι 90 κιλά θες γύρω στα 135γρ. Πρωινό 8.00πμ 150γ ψωμί μαύρο ~15γ πρωτ 330ml γάλα σόγιας ~11γ 2 ασπράδια αυγών -18γ =44γ κολατσιό 11π 25γ αμύγδαλα ~5γ 25γ φυστίκια ~5γ =54γ Μεσημεριανό 2μμ 1 πιάτο φακές ~ 20γ 1πιάτο ρύζι αναποφλύωτο ~ 10γ 50γ ψωμί ~ 5γ =89γ κολατσιό 5μμ 25γ καρύδια ~5γ 1 κ γιαούρτι ~7γ =102γ Βραδυνό 7.30μμ 150γ μακαρόνια ολικής άλεσης ~20γ 25γ γραβιέρα ~8γ Σύνολο έχουμε 130γραμμάρια πρωτείνης.. Τώρα αν επιμένεις να θες 200 μπορείς να αυξήσεις τις ποσότητες και να φάς και παραπάνω ασπράδια αυγών(συνηθίζεται στο bodybuilding)..
tolis86 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 φιλε μου δε θα κατσω ΠΟΤΕ να μετραω ποσα γραμμαρια τρωω...τρωω μεχρι να χορτασω και οταν πινασω...και οτι μου ερθει...
The_Judas Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Καλή η χορτοφαγία για όποιον την επιθυμεί αλλά πολύ άνοστη. Σίγουρα προτιμώ να παίρνω πρωτείνες από το κρέας παρά από το να τρώω ασπράδια αυγών. Τα αυγά άραγε από που προέρχονται? Δεν σκοτώνουμε πιθανά μελλοντικά αθώα κοτοπουλάκια παίρνωντας τα?
ClouD Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2006 Κατ'αρχάς γιατί θες τόσα πολλά γραμάρια;Ένας φυσιολογικός άνθρωπος χρειάζεται 0.8-1γρ /κιλό ' date='ενώ για άυξηση μυών χρειάζεσαι γύρω στο 1.5γρ/κιλό..Οπότε αν είσαι 90 κιλά θες γύρω στα 135γρ. Πρωινό 8.00πμ [b']150γ ψωμί μαύρο ~15γ πρωτ[/b] 330ml γάλα σόγιας ~11γ 2 ασπράδια αυγών -18γ =44γ κολατσιό 11π 25γ αμύγδαλα ~5γ 25γ φυστίκια ~5γ =54γ Μεσημεριανό 2μμ 1 πιάτο φακές ~ 20γ 1πιάτο ρύζι αναποφλύωτο ~ 10γ 50γ ψωμί ~ 5γ =89γ κολατσιό 5μμ 25γ καρύδια ~5γ 1 κ γιαούρτι ~7γ =102γ Βραδυνό 7.30μμ 150γ μακαρόνια ολικής άλεσης ~20γ 25γ γραβιέρα ~8γ Σύνολο έχουμε 130γραμμάρια πρωτείνης.. Τώρα αν επιμένεις να θες 200 μπορείς να αυξήσεις τις ποσότητες και να φάς και παραπάνω ασπράδια αυγών(συνηθίζεται στο bodybuilding).. Αρχικά σε ευχαριστώ για το χρόνο που έδωσες να γράψεις την απάντησή σου. Λοιπόν, Αυτές που έχω σε bold είναι ημιτελείς και είναι παραπάνω από τις μισές. Και κάτι ακόμα, τα ασπράδια από τα αυγά έχουν λιγότερες πρωτεϊνες συνήθως. Τα 200 τα χρειάζομαι για να μπορώ να ανταπεξέλθω σε ασκήσεις με βάρη και να αυξήσω (να έχουν αποτέλεσμα τα σίδερα) τη μυϊκή μάζα μου αποτελεσματικά. Λυπάμαι που θα επιμείνω ότι είναι πολύ πιο απλό να έχω full γαλακτοκομικά (και όχι από σόγια που είναι και περίεργη στην παρασκευή της πλέον, βλέπε : επικίνδυνη) και σωλομό (τα λίπη που έχουν τα ψάρια είναι εξαιρετικά για την λειτουργία της καρδιάς, του εγκεφάλου ΚΑΙ γίνονται έρευνες που αρχίζουν να δείχνουν ότι επηρεάζουν θετικά σεροτονίνη και ντοπαμίνη [παίζουν ρόλο: ευφορία/δυσφορία και συνδέονται με την κατάθλιψη]) στη διατροφή μου. Και σίγουρα πιο αποτελεσματικό. Και σίγουρα λιγότερο χρονοβόρο. Είστε όλοι χορτοφάγοι επειδή δεν έχετε φάει αρνίσιο παϊδάκι και πανσέτα στον Λυσγάρα στα Γιάννενα. Έλα ρε παγουρά. Επιμένω, το αρνί δεν μου αρέσει. Για το πρώτο, φυσικά και πρέπει να τρώμε κρέας και ο λόγος είναι απλούστατος. Ο άνθρωπος είναι παμφάγος. Αν δεν έπρεπε να τρώει κρέας τότε η ίδια η φύση θα μας είχε κάνει χορτοφάγους. Κάποτε, σε κάποιο εξελικτικό στάδιο, τρεφόμασταν με ρίζες. EDIT : φιλε μου δε θα κατσω ΠΟΤΕ να μετραω ποσα γραμμαρια τρωω...τρωω μεχρι να χορτασω και οταν πινασω...και οτι μου ερθει... Είμαστε ότι τρώμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.