Προς το περιεχόμενο

Εσείς τρώτε ακόμη κρέας;

johnbond

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

"Το πιο ανόητο που έχω ακούσει είναι "κάνω χορτοφαγία για να αδυνατίσω"."

Ειδατε τις αγελάδες?

Και πέρα από το αστείο εχω ακούσει όλα τα μυρικαστικά που έχουν δύο στομάχια στο πρώτο μένει η τροφή για ένα διάστημα και σαπίζει ώστε να δημιουργηθουν μικροοργανισμοί-πρωτεινες και μετά τον μυρικασμό οδηγήται η τροφή με τον μεζε πια στο δεύτερο στομάχι.

Μπορεί και να κάνω λάθος.

• Απαντ. 122
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σε τέτοιες τιμές που έχει φτάσει το κρέας μπορείτε και αγοράζετε ακόμα??Ε ρε τα ρετιρε...

Κάτι απο εκπομπή του τηλεφώς μου θυμίζει το topic...!

Πάντως παν μέτρον άριστον όπως έλεγαν και οι παλιότεροι.

Δημοσ.

Τη στιγμή που η φύση του ανθρώπου του υπαγορεύει να τρώει κρέας, τότε σημαίνει ότι το χρειάζεται. Τώρα οι συνθήκες υπό τις οποίες εκτρέφονται τα ζώα και οι τροφές με τις οποίες τα ταΐζουν είναι άλλο θέμα. Προσωπικά χέστηκα για το πώς τα εκτρέφουν και πώς τα σκοτώνουν, αρκεί να έχω τη μπριζολίτσα μου στο τραπέζι! Με νοιάζει όμως με τι τα ταΐζουν, γιατί μετά αυτό περνάει στον οργανισμό μου. Αλλά και πάλι δεν καίγομαι και πολύ, αν είναι να πάω προτιμώ να πάω χορτάτος!

Δημοσ.

αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι πως μερικοί μένουν ατάραχοι μπροστά στις βαρβαρότητες αυτές και το μόνο που τους νοιάζει είναι το αποτέλεσμα.

Δημοσ.
Τη στιγμή που η φύση του ανθρώπου του υπαγορεύει να τρώει κρέας, τότε σημαίνει ότι το χρειάζεται. Τώρα οι συνθήκες υπό τις οποίες εκτρέφονται τα ζώα και οι τροφές με τις οποίες τα ταΐζουν είναι άλλο θέμα. Προσωπικά χέστηκα για το πώς τα εκτρέφουν και πώς τα σκοτώνουν, αρκεί να έχω τη μπριζολίτσα μου στο τραπέζι! Με νοιάζει όμως με τι τα ταΐζουν, γιατί μετά αυτό περνάει στον οργανισμό μου. Αλλά και πάλι δεν καίγομαι και πολύ, αν είναι να πάω προτιμώ να πάω χορτάτος!

Δηλαδη οτι υπαγορευει η φυση στον ανθρωπο ειναι και το σωστο?

Νομιζω οτι η φυση μας εδωσε και τη νοημοσυνη για να μπορουμε να κρινουμε τι χρειαζομαστε,τι πρεπει και τι οχι!Η "φυση" καποιων ανθρωπων τους υπαγορευγει πολυ επικδυνα πραγμα και σε καμια περιπτωση δε δικαιολογει τη πραξη τους.

Η γνωμη μου ειναι οτι "ανθρωποι" που αρχιζουν τα προσωπικα χεστικα μετα απο τετοιες εικονες τα ιδια λενε και αφου δουνε εικονες με βασανισμο,υποσιτιση κλπ κλπ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

Π.χ. Χεστηκα ποσοι ανθρωποι θα σκοτωθουν στο ΙΡΑΚ αρκει να εχω το πετρελαιο μου το χειμωνα..

ΥΓ.Μερικοι εχουν μεινει στην εποχη των σπηλαιων,καπου η εξελιξη δεν εκανε τη δουλεια της και αφησε μερικα υπολείμματα ανθρωποπιθηκων. :mrgreen:

Δημοσ.

Eιναι αληθεια αυτο, αλλα εχουν μπλεχτει 2 θεματα σε ενα. Το ενα ειναι θεμα καθαρα διατροφης, που δεν δεχομαι κανεναν να μου κανει τον εξυπνο επειδη ειναι χορτοφαγος και το αλλο ειναι οι συνθηκες που υπαρχουν στις εκαστοτε εταιριες που εχουν αυτο που τρωμε πριν γινει κρεας.

Gl0bAlZer0, κανεις ενα λαθος σε αυτο.Αλλο η φυση σου οσων αφορα τα συναισθηματα/αντιδρασεις/κλπ και αλλο στα της τροφης. Το οτι χρειαζεται το κρεας, χρειαζεται οπως και να το κανουμε(οχι στις ποσοτητες που το καταναλωνουμε ομως). Το οτι καποιος εγινε χορτοφαγος, δεν μου λεει τιποτα. Εχω μπορει να τρωω μονο ραδικια, βλητα και οτι ψαρι υπαρχει και αυτο να μου χαρισει μια χαρα υγεια. Θα το παιξω εξυπνος μετα?Οσο υπαρχει χρηση και οχι καταχρηση, ειμαστε καλα, οταν ξεκινανε οι καταχρησεις ειναι που χανετε η μπαλα.

Δημοσ.
Eιναι αληθεια αυτο, αλλα εχουν μπλεχτει 2 θεματα σε ενα. Το ενα ειναι θεμα καθαρα διατροφης, που δεν δεχομαι κανεναν να μου κανει τον εξυπνο επειδη ειναι χορτοφαγος και το αλλο ειναι οι συνθηκες που υπαρχουν στις εκαστοτε εταιριες που εχουν αυτο που τρωμε πριν γινει κρεας.

Gl0bAlZer0, κανεις ενα λαθος σε αυτο.Αλλο η φυση σου οσων αφορα τα συναισθηματα/αντιδρασεις/κλπ και αλλο στα της τροφης. Το οτι χρειαζεται το κρεας, χρειαζεται οπως και να το κανουμε(οχι στις ποσοτητες που το καταναλωνουμε ομως). Το οτι καποιος εγινε χορτοφαγος, δεν μου λεει τιποτα. Εχω μπορει να τρωω μονο ραδικια, βλητα και οτι ψαρι υπαρχει και αυτο να μου χαρισει μια χαρα υγεια. Θα το παιξω εξυπνος μετα?Οσο υπαρχει χρηση και οχι καταχρηση, ειμαστε καλα, οταν ξεκινανε οι καταχρησεις ειναι που χανετε η μπαλα.

Το κρεας χρειαζεται πολυ απλα για τη ληψη καποιων στοιχειων-προιοντων οπως θες πες το που για να προσλαβουμε απο φυτικα προιοντα χρειαζομαστε μεγαλυτερες ποσοτητες.Στα παραπανω Post μου εγραψα και πιο συγεκριμενα.

Δεν τρωμε γιατι μας το υπαγορευει η φυση μας,ουτε για να ικανοποιησουμε τη σαρκοφαγα φυση μας.

Δημοσ.
Δεν τρωμε γιατι μας το υπαγορευει η φυση μας,ουτε για να ικανοποιησουμε τη σαρκοφαγα φυση μας.

Καταλαβαινεις ομως οτι δεν μπορεις να το αποδειξεις αυτο? Γιατι ειναι καθαρα θεμα υποκειμενικο(μην πω αντικειμενικο και τα γκρεμισω ολα). Εγω μπορει να θεωρω οτι ο ανθρωπος ειναι ζωο με την ευρεια εννοια και ως τετοιο ζωο που ειναι, ειναι παμφαγο.Το κυνηγι γιατι το ξεκινησε τοτε? Γιατι του αρεσε περισσοτερο η γευση? Ακομα ακομα και η γευση μονο να του αρεσε, τοτε απλα αυτο αποδυκνευει οτι ειμαστε παμφαγοι. Μια η αλλη. You play, I win και πολλα αλλα.

Δημοσ.
Καταλαβαινεις ομως οτι δεν μπορεις να το αποδειξεις αυτο? Γιατι ειναι καθαρα θεμα υποκειμενικο(μην πω αντικειμενικο και τα γκρεμισω ολα). Εγω μπορει να θεωρω οτι ο ανθρωπος ειναι ζωο με την ευρεια εννοια και ως τετοιο ζωο που ειναι, ειναι παμφαγο.Το κυνηγι γιατι το ξεκινησε τοτε? Γιατι του αρεσε περισσοτερο η γευση? Ακομα ακομα και η γευση μονο να του αρεσε, τοτε απλα αυτο αποδυκνευει οτι ειμαστε παμφαγοι. Μια η αλλη. You play, I win και πολλα αλλα.

Ειπα εγω οτι ο ανθρωπος δε χρειαζεται το κρεας?

Το γιατι το χρειαζεται ειναι αντικειμενικοτατο,για να παρει τα δομικα υλικα απαραιτητα για την δικια του επιβιωση.(σε επιστημονικη βαση αφου τη προτιμηση του καθενος δε μπορω να τη ξερω)

Εγω σαν γιατρος δε προτεινω κανενα να γινει χορτοφαγος ουτε για να γινει καλυτερη η υγεια του,αλλα ουτε και για γλιτωσει τα ζωα απο τη μιζερια που τα εχουμε βαλει.Σε προηγουμενο ποστ εγραψα τι θα περιμενα να προβληματισει καποιον που ειδε το video και τι μετρα προτεινω εγω για να σταματησει(σε θεωριτικο επιπεδο) αυτη η βαρβαροτητα.

Η ενσταση μου ειναι στο ολο θεμα ηταν και ειναι πως γινεται ενας "normal" ανθρωπος να βλεπει να σκοτωνονται και να ζουνε τις λιγοστερες μερες της ζωης τους ζωντανοι οργανισμοι κατα αυτο το τροπο και αυτο που εχει να πει ειναι: χεστηκα αρκει να μη φτασει στο πιατο μου.

Δημοσ.
ετρωγα.τρωω και θα τρωω κρεας ειμαι οικολογος απλα ειμαι και ανθρωπος (δλδ ζωο), πιστευω οτι υπαρχουν πολυ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σημαντικοτερα θεματα απο το αν τρωω κρεας ή οχι........... φιλε μου ανοιξε τα ματια σου λιγο πιο πολυ γιατι δεν ειμαστε ολοι χορτοφαγοι που κανουν γιογκα, παιζουν γκολφ και αγοραζουν απο τα "green farm". τραβα μια βολτα μεχρι δυτικη Αττικη και μετα ξαναμιλαμε

αυτο με τη δ. αττικη που κολλαει?

και με το γκολφ? Μονο οι πλουσιοι ειναι χορτοφαγοι? Ισα ισα παλια που ηταν πιο φτωχοι κρεας τρωγανε καθε Κυριακη και αμα.

Δημοσ.
Η γνωμη μου ειναι οτι "ανθρωποι" που αρχιζουν τα προσωπικα χεστικα μετα απο τετοιες εικονες τα ιδια λενε και αφου δουνε εικονες με βασανισμο' date='υποσιτιση κλπ κλπ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

Π.χ. Χεστηκα ποσοι ανθρωποι θα σκοτωθουν στο ΙΡΑΚ αρκει να εχω το πετρελαιο μου το χειμωνα..

ΥΓ.Μερικοι εχουν μεινει στην εποχη των σπηλαιων,καπου η εξελιξη δεν εκανε τη δουλεια της και αφησε μερικα υπολείμματα ανθρωποπιθηκων.[/quote']

Αντιπαρέρχομαι τους χαρακτηρισμούς σου. Δεν έθιξα κανέναν, απλά ανέφερα τη γνώμη μου. Τώρα αν εσύ από αυτή συμπέρανες ότι είμαι πιθηκάνθρωπος ή ότι δεν με συγκινούν οι εικόνες βασανισμού ανθρώπων, τότε συγχαρητήρια, είσαι μεγάλος ψυχολόγος. Εγώ απλά θα σε συμβουλέψω στο μέλλον όταν θες να ενισχύσεις την άποψή σου να αποφύγεις τις προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμούς, ειδικά για άτομα που δεν γνωρίζεις και δεν σε έθιξαν προσωπικά σαν άτομο, αλλά απλά έχουν διαφορετική άποψη από εσένα σε ένα οποιοδήποτε θέμα. Με το να θίγεις τον επιχειρηματολογούντα και όχι τα επιχειρήματά του αφ' ενός χάνεις το δίκιο σου, αφ' ετέρου προδίδεις εκνευρισμό και αδυναμία να αντιπροτείνεις δικά σου επιχειρήματα.

Τα παραπάνω χωρίς ίχνος εμπάθειας, γνωρίζω πολύ καλά ποιός είμαι και είμαι εντάξει με τον εαυτό μου, οπότε τα σχόλιά σου δεν με άγγιξαν καθόλου.

Δημοσ.

ναι τρωω κρεας και μαρεσει! γουσταρω! και μαρεσει και να εχει και λιγο αιματακι μεσα! τι προβλημα εχεις? ειμαι ενα κτηνος και τρωω και ομο αμα λαχει! εσυ κατσε και βοσκα μαρουλια ενω εχω τρωω ΠΕΤΣΕΣ και λαδια ! μπορει να ζησω 10 χρονια λιγοτερα αλλα υουλαχιστων θα εχω ΖΗΣΕΙ

αι δε με σοκαρει καθολου η εικωνα....ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΑΤΙ για να φαγωθουν....ετσι παει...ειμαστε στην κορυφη της τροφικης αλυσηδας και μαμαμαι και δερνουμε. μπορει να λυπαμαι λιγο μεν το μοσχαρακι του γαλακτος και τα γουρουνακια τα μικρα και τα προβατακια ΑΛΛΑ ετσι ειναι τι να κανουμε? αμα ειμουνα γοριλας θα ετρογα μπανανες αλλα ΔΕΝ ειμαι...μαρσει το κρεας. αμα μπορουσα θα ετρωγα μονο κρεας και οσπρια αλλα ΔΥΣΤΥΧΩΣ ο οργανισμος μου χρειαζεται και τα μαρουλια οποτε τα τρωω και αυτα ΑΛΛΑ το να μη τρως κρεας κανει κακο....και κατι παπαριες που ακουσα στη τηλεοραση που και καλα οι χορτοφαγοι ειναι πιο εξυπνοι απλα τις γραφω στα αρχαιωτερα των υποδηπατων μου....σιγα να μην ειναι πιο εξυπνοι...οπως σιγα μην ειναι οι αριστεροχειρες....ΜΗ ΧΕΣΩ.....ο καθε ενας διαφερει επιδη ΕΤΣΙ.

Δημοσ.
ειμαστε στην κορυφη της τροφικης αλυσηδας και γαμαμαι και δερνουμε.

Ψήνεσαι να σε αμολύσω για μια βδομαδούλα στην Κένυα να δούμε αν θα αλλάξεις άποψη?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...