Προς το περιεχόμενο

Εσείς τρώτε ακόμη κρέας;

johnbond

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 122
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Συμφωνα με αυτα που μου ειπε ο γιατρος, στο περιπου, η φεριτινη μεταφερει τα μορια του σιδηρου στον οργανισμο. Πρακτικα οταν θες να δεις αν εχεις προβλημα με το σιδηρο σου, πρεπει να κανεις ειδικη εξεταση για φεριτινη. Η εξεταση σιδηρου ειναι αναξιοπιστη καθως μετραει το σιδηρο την τρεχουσα στιγμη ο οποιος μπορει να ειναι περισσοτερος απο αυτον που μπορει να μεταφερει η φεριτινη και κατα συνεπεια αποβαλλεται. Σκοπος μιας θεραπειας για το σιδηρο, ειναι η αυξηση της φεριτινης και οχι του σιδηρου καθε αυτο.

Αυτα εν ολιγης, αν τα σκοτωσα λιγο, ας με συγχωρεσουν οι γιατροι του φορουμ αλλα αυτα καταλαβα στο περιπου ;)

Δημοσ.

Η φεριτίνη είναι οι αποθήκες σιδήρου και δείχνει την απορόφηση σιδήρου..

Απο την άλλη ο σίδηρος ορού δείχνει πόσος σίδηρος υπάρχει στο αίμα και σε περίπτωση που είναι ανεβασμένος πάνω απο τα κανονικά επίπεδα δείχνει οτι δεν υπάρχει καλή απορόφηση απο τον οργανισμό..

Δημοσ.

th_53229_1_122_549lo.jpgth_53234_2_122_339lo.jpgth_53239_3_122_525lo.jpg

Ορίστε i elaborated :)

Συγνώμη για την περίεργη γωνία αλλά τα έβγαλα με digital camera επειδή βαριόμουν να γράφω και ο scanner τα έχει φτύσει.

Παρατηρήστε ότι αναφέρει πως η χορτοφαγία αναπτύσσει αναιμία λόγω χαμηλής απορρόφησης σιδήρου ;)

Δημοσ.

Για τα ψάρια τι έχεις να πεις? Μπορούν να αντικατασταθούν και αυτά με σποράκια?

To βίντεο είναι βαρύ εάν δεν ασχολείσαι με το αντικείμενο. Το άσχημο είναι να μήν ταλεπωρείται το ζωντανό όταν είναι για σφαγή, το να μην φας κρέας δεν λυνεται το προβλημα, επιπλέον σπάει δυνατος κρίκος της αλυσίδας της φύσης. Αυτο το έχεις σκεφτεί? Για να μην αναφέρω για κρίκο αλυσίδας της οικονομίας, το αφήνω εκτός.

Δημοσ.

και φυτοφάγοι να γίνουμε όλοι, μετά από καμμιά 20αριά χρόνια θα βρεθούν τίποτα κολλημένοι χίπηδες/ακτιβιστές και θα λένε για τα καημένα τα χορταράκια που τα τρώμε και προκαλούμε ανισορροπία στην φύση. άσε.

ΌΠΟΙΟΝ μα ΌΠΟΙΟΝ σοβαρό γιατρό και να ρωτήσεις, θα σου πει ότι το κρέας είναι απαραίτητο. άσχετα με το ότι εμείς το έχουμε παρακάνει.

τις εκκλήσεις των γιατρών για μείωση κατανάλωσης κόκκινου κρέατος κτλ τις καταλαβαίνω, αλλά αυτό τον τυφλό ψευτο-ακτιβισμό τον καταδικάζω.

Δημοσ.

γνωστα πραγματα ειδα στο video.

Το συμπερασμα που περιμενα να βγαλει καποιος ειναι η αθλιες συνθηκες εκτροφης των ζωων και πως θα αλλαξουν ριζικα,οχι να καλει ο οποιοσδηποτε που για προσωπικους λογους καταφερε και απερριψε το κρεας απο τη διατροφη του να τον ακολουθησουν.

Το κρεας ειναι απαραιτητο για την διατροφη μας,οχι στη σημερινη ποσοτητα που καταναλωνεται σημερα,αλλα οπωσδηποτε απαραιτητο.Συγχαιρω οσους μπορουν και το κανουν αλλα ειλικρινα περα απο το ποσο μας χρειαζεται,ρεαλιστικα ποσοι πιστευεις θα σταματησουν το κρεας?

Και το ελαχιστο αυτο ποσοστο θα αλλαξει κατι?(θεωρητικα μιλω).

Καλυτερα να κινηθειτε και εγω μαζι εναντιον των πολυεθνικων που στο βωμο του κερδους δημιουργησαν αυτα τα εργοστασια ζωων.

Καλυτερα να κινηθειτε εναντιον των βιομηχανιων γουνας και οσων συνεχιζουν να φοραν πραγματικες γουνες.

Καλυτερα να κινηθειτε εναντιον των χωρις επιστημονικη αξια πειραματων που γινονται στα ζωα.Θυμαμαι χαρακτηριστικα τα εκατονταδες βατραχια και ποντικια που σκοτωσαμε στη σχολη μου για να δουμε πραγματα που με ενα videο ή ενα προπλασμα θα τα μελετουσαμε 10 φορες καλυτερα.

Προτεινω η οποια συζητηση γινεται να κινηθει γυρω απο τα δικαιωματα των ζωων και οχι κατα ποσο δυνατη ειναι διατροφη μας χωρις κρεας.

Δημοσ.

Εντάξει ρε παιδιά, δεν είναι δυνατόν να κόψουμε το κρέας αλλά το θέμα είναι πως αυτό το κρέας φτάνει στο πιάτο μας. Και ο άλλος είναι ζωντανός οργανισμός άσχετα με την κατάληξη που θα έχει και πονάει και υποφέρει από' λα αυτά. Τόσο έχει προοδεύσει η επιστήμη τι στο διάολο δεν μπορούν να βρουν έναν τρόπο να τα σκοτώνουν χωρίς να τραβάνε όλα αυτά?

Δημοσ.

Έχοντας αναιμία διαπιστωμένη από τον τρίτο μήνα της ζωής μου, για να καταφέρω να αναπτυχθώ φυσιολογικά, ο γιατρός πρότεινε να τρώω ψιλό τεμαχισμένη μπριζόλα από τον 10ο μήνα, πριν καν βγάλω τα πρώτα μου δόντια, απλά κατάπινα κυβάκια κρέατος. Με αυτόν τον τρόπο δεν είχα κάποια ειδική αγωγή, αν και πάντα ήμουν στο κατώτατο όριο του αιματοκρίτη.

Για την ίδια ποσότητα σιδήρου από όσπρια χρειαζόμουν περίπου 1.5 κιλά την ημέρα για το ίδιο αποτέλεσμα, που είναι αδύνατο. Εχω κάνει μακροχρόνια θεραπεία και ποια είμαι στο όριο.

Αυτός είναι ένας ιατρικός λόγος που η αποκλειστική χορτοφαγία δεν επιτρέπεται.

Το πιο ανόητο που έχω ακούσει είναι "κάνω χορτοφαγία για να αδυνατίσω". Αυτό είναι βλακώδες διότι ο οργανισμός έχει μηχανιμούς που επιτρέπουν την αντικατάσταση η καύση συγκεκριμενων δομικών του στοιχείων όταν αυτά αναπληρώνονται στον οργανισμό...

Ωστόσο έχου αρκετούς φίλους που είναι χορτοφάγοι κατ'επιλογήν, αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα όταν τους κάνεις το τραπέζι, αλλά είναι φίλοι τι να κάνουμε;;; Μου έχουν πει πως μετά από χρόνια που προσπ΄θησα να φάνε κοτόπουλο, η γεύση τους ήταν τοσό ξένη που δεν κατάφεραν να καταπιούν ούτε την πρώτη μπουκιά.

Άλλοι τρώνε κολοκυθόπιτα, τι να λέμε;;;

Δημοσ.

Παρατηρήστε ότι αναφέρει πως η χορτοφαγία αναπτύσσει αναιμία λόγω χαμηλής απορρόφησης σιδήρου ;)

Η μάνα μου τότε πως κατάφερε και αύξησε τα επίπεδα σιδήρου,τον αιματοκρίτη της και γενικά βελτίωσε όλες τις τιμές της ,απο την εποχή που έκοψε το κρέας;

Και όπως είπα έχει στίγμα μεσογειακής αναιμίας...

Δημοσ.
Η μάνα μου τότε πως κατάφερε και αύξησε τα επίπεδα σιδήρου,τον αιματοκρίτη της και γενικά βελτίωσε όλες τις τιμές της ,απο την εποχή που έκοψε το κρέας;

Και όπως είπα έχει στίγμα μεσογειακής αναιμίας...

Πιθανοτητα η μητερα σου ειχε φυσιολογικα επιπεδα και πριν αρχισει τη χορτοφαγια..και η αυξηση του αιματοκριτη της δεν εχει να κανει με τα επιπεδα του σιδηρου.

Εαν ειχε σιδηροπενικη αναιμια και εβλεπε αυξηση του αιματοκριτη με τη χορτοφαγια το συζητουσαμε.(χωρις την φαρμακευτικη προσληψη σιδηρου)

Επιπροσθετα το κοκκινο κρεας,το κοτοπουλο,το ασπραδι απο τα αυγα ειναι η κυρια πηγη πρωτεινων,ειδικα σε μερικες παθησεις που εχουν ως συμπτωμα λευκοματουρια-πρωτεινουρια.(π.χ. χρονια νεφρικη ανεπαρκεια)

Δημοσ.
ΌΠΟΙΟΝ μα ΌΠΟΙΟΝ σοβαρό γιατρό και να ρωτήσεις, θα σου πει ότι το κρέας είναι απαραίτητο. άσχετα με το ότι εμείς το έχουμε παρακάνει.

οπως το πες. σε πολυ μικροτερες ποσοτητες ειναι απαραιτητο απο αυτην που τρωει ο μεσος ελληνας.

Αν και με διαφορες φυτικες τροφες σε συγκεκριμενες ποσοτητες μπορει καποιος να αναπληρωσει οσα θα επαιρνα απο το κρεας και να εχει πληρη διατροφη.

Δηλαδη, τον ακτιβισμο πως τον καταδικαζεις?Απαγορευεις στον αλλον να ειναι χορτοφαγος? Αν εννοεις κατι τυπους που σου πρηζουνα τα αρχδια συμφωνω.. Each to his own..

Δημοσ.

ετρωγα.τρωω και θα τρωω κρεας ειμαι οικολογος απλα ειμαι και ανθρωπος (δλδ ζωο), πιστευω οτι υπαρχουν πολυ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σημαντικοτερα θεματα απο το αν τρωω κρεας ή οχι........... φιλε μου ανοιξε τα ματια σου λιγο πιο πολυ γιατι δεν ειμαστε ολοι χορτοφαγοι που κανουν γιογκα, παιζουν γκολφ και αγοραζουν απο τα "green farm". τραβα μια βολτα μεχρι δυτικη Αττικη και μετα ξαναμιλαμε

Δημοσ.

Βασικα, δεν εχω κανενα προβλημα με τους χορτοφαγους. Λαθος, δεν εχω προβλημα με την ιδεα οτι καποιος ειναι χορτοφαγος, αλλα μου την δινει στα νευρα, οταν καποιος ερχεται και μου λεει "κοψε το κρεας, δεν χανεις κατι". Οχι φιλε μου, κρεας ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ στην διατροφη οπως και να χει, απλα σε μικροτερες ποσοτητες απ οτι παιρνει ενας μεσος ανθρωπος.

Επισης, το οτι καποιος ειδε "το φως" και ξεκινησε την χορτοφαγεια, δεν με απασχολει καθολου, ας το κρατησει για τον εαυτο του, σιγουρα δεν χρειαζομαι "προπαγανδα" για το τι θα φαω. Ας σκεφτουμε λιγο, για ποιο λογο η φυση απο μονη της εχει βαλει τα ζωα να τρωγονται μεταξυ τους.

Δημοσ.
Άλλοι τρώνε κολοκυθόπιτα, τι να λέμε;;;

Πως στο διάλο το τρώνε αυτό; Άντε επιτέλους ένας καλόγουστος άνθρωπος :Ρ

critter και mindtrapper ευχαριστώ πολύ.

Btw, κόκκινο κρέας παίζει να τρώω και κάτω από 5 φορές το χρόνο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...