Προς το περιεχόμενο

Εσείς τρώτε ακόμη κρέας;

johnbond

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Johnbond, δεν έχεις ακουστά για την διατροφική πυραμίδα?

Εκει αναφέρει πως το κρέας είναι απαραίτητο για την διατροφή μας (όπως σου είπαν και τα άλλα παιδιά πιο πρίν).

Το ξέρεις πως οι αναιμικοί πρέπει να τρώνε συκώτι (δηλαδή κρέας) συχνά για τα λευκά αιμοσφαίρια? Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποια εναλλάκτική τροφή (ίσως τα μανιτάρια αλλά δεν έχουν το ίδιο ποσοστό)

Επίσης οι υγιείς άνθρωποι χρειάζονται το κρέας για την σωστή υποστήριξη των μυών.

• Απαντ. 122
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν τα βγάζω απο το μυαλό μου αυτά που λέω..

Τα λένε σπουδαίοι γιατροί και διατροφολόγοι..

Για να μην παρεξηγηθώ πάντως σταματάω την αντιπαράθεση..

Απο περιέργεια το video που παρέθεσα το είδε κανείς;

Δημοσ.

Το είδα εγώ, γι αυτό και μίλησα περι σεβασμού, αλλά όχι και να το κόψουμε. Όσον αφορά τους κορυφαίους διατροφολόγους, να ξέρεις να έχεις μια πάρα πολύ κριτική και επιφυλακτική στάση απέναντι στους ''κορυφαίους", γιατί αν σου πω τι έχω ακούσει απ αυτούς που λέμε "γιατρούς, καθηγητές πανεπιστημίου" θα πέσει ο αιματοκρίτης σου !!!

Δημοσ.

Εγώ ξεκίνησα τυχαία πριν μερικά χρόνια να κάνω 40ήμερη νηστεία το πάσχα και ένιωθα τόσα καλά και το μυαλό μου τόσο καθαρό που απο τότε δεν ξαναέφαγα κρέας..

Αργότερα συνηδητοποίησα το ηθικό μέρος του ζητήματος.

Αυτός είναι και ο λόγος που το προτείνω.

Δεν έχω κανένα προσωπικό κέρδος..

Δημοσ.

Μπράβο, αφού σου αρέσει και σου ταιριάζει συνέχισέ το. Αφού μιλάμε για προσωπικές εμπειρίες, μια φορά στη ζωή μου είπα να κάνω νηστεία, και πάνω στη βδομάδα ξαφνικά λιποθυμάω, στις εξετάσεις που έκανα ο αιματοκρίτης μου έκανε καταδύσεις λόγω της διατροφής και πιστέψτε με ήξερα τι έπρεπε να τρώω "για να καλύψω το κενό" και τα έτρωγα, αλλά όχι σε αρκετή ποσότητα προφανώς, έ ποιός θέλει να φάει σε μια μέρα 1,5 λίτρο φακές? Εγώ όχι πάντως.

Δημοσ.

Ρε παιδια σιγα μην σταματησω να τρωω κρεας!Ελεος δλδ.

Κατ αρχας ειμαι ενας ανθρωπος που τρωω καθε μερα σπιτικο φαγητο. Οι ποσοτητες που καταναλωνω ειναι 2πλασιες τουλαχιστον απο το μεσο ανθρωπο (οσοι με ξερουν δεν το πιστευουν οτι τρωω τοσο) και παρολα αυτα δεν μπορω να παρω κιλο ενω θέλω. Ειμαι 75 κιλα 10 χρονια τωρα (1.83). Εχω διαπιστωσει οτι τις μερες που τυχαινει να εχω συνεχόμενες μερες οσπρια, χορτα, φασολακια, αρακα για φαγητο ας πουμε, η κοιλια μου εχει μια ταση να μπει προς τα μεσα. Μονο οταν τρωω κρεας νιωθω οτι παιρνω κατι σε βαρος, σε μυς κτλ....

Με λιγα λογια αυτο που λεω ειναι οτι κανω την ισσοροπημενη διατροφη που προτεινουν ολοι οι διατοφολογοι περνώντας απο ολη τη διατροφικη αλυσιδα και παρολα αυτα, ο οργανισμος θελει κι'αλλο. Τι να κανουμε, μεταβολιζω γρήγορα...Αν κοψω και το κρεας, τελειωσα.

Πάντως για τους χορτοφαγους φιλους (εδω να πω οτι δυστυχως ή ευτυχως καταναλωνω τρελες ποσοστητες απο μαρουλια, λαχανα,μπροκολα, κουνουπιδια, ντοματες,παντζαρια και χορτα κτλ), οτι τα λαχανικα, εχουν πόρους μεσα απο τους οποιους περνανε ολων των ειδων τα φυτοφαρμακα και προφανως δεν φεύγουν με το πλυσιμο...Το που καταλήγουν, σκεφτειτε το.

Δημοσ.
Μπράβο, αφού σου αρέσει και σου ταιριάζει συνέχισέ το. Αφού μιλάμε για προσωπικές εμπειρίες, μια φορά στη ζωή μου είπα να κάνω νηστεία, και πάνω στη βδομάδα ξαφνικά λιποθυμάω, στις εξετάσεις που έκανα ο αιματοκρίτης μου έκανε καταδύσεις λόγω της διατροφής και πιστέψτε με ήξερα τι έπρεπε να τρώω "για να καλύψω το κενό" και τα έτρωγα, αλλά όχι σε αρκετή ποσότητα προφανώς, έ ποιός θέλει να φάει σε μια μέρα 1,5 λίτρο φακές? Εγώ όχι πάντως.

Οταν λες νηστεία τι εννοείς;Τι έτρωγες;Μου φαίνεται περίεργο που έπαθες τέτοιο πράγμα..Η μάνα μου που έχει στίγμα μεσογειακής αναιμίας ακολουθώντας τη χορτοφαγική διατροφή άυξησε τον αιματοκρίτη και το σίδηρο(ορού και φεριτήνη) της.

Δημοσ.
Ρε παιδια σιγα μην σταματησω να τρωω κρεας!Ελεος δλδ.

Κατ αρχας ειμαι ενας ανθρωπος που τρωω καθε μερα σπιτικο φαγητο. Οι ποσοτητες που καταναλωνω ειναι 2πλασιες τουλαχιστον απο το μεσο ανθρωπο (οσοι με ξερουν δεν το πιστευουν οτι τρωω τοσο) και παρολα αυτα δεν μπορω να παρω κιλο ενω θέλω. Ειμαι 75 κιλα 10 χρονια τωρα (1.83). Εχω διαπιστωσει οτι τις μερες που τυχαινει να εχω συνεχόμενες μερες οσπρια' date=' χορτα, φασολακια, αρακα για φαγητο ας πουμε, η κοιλια μου εχει μια ταση να μπει προς τα μεσα. Μονο οταν τρωω κρεας νιωθω οτι παιρνω κατι σε βαρος, σε μυς κτλ....

Με λιγα λογια αυτο που λεω ειναι οτι κανω την ισσοροπημενη διατροφη που προτεινουν ολοι οι διατοφολογοι περνώντας απο ολη τη διατροφικη αλυσιδα και παρολα αυτα, ο οργανισμος θελει κι'αλλο. Τι να κανουμε, μεταβολιζω γρήγορα...Αν κοψω και το κρεας, τελειωσα.

Πάντως για τους χορτοφαγους φιλους (εδω να πω οτι δυστυχως ή ευτυχως καταναλωνω τρελες ποσοστητες απο μαρουλια, λαχανα,μπροκολα, κουνουπιδια, ντοματες,παντζαρια και χορτα κτλ), οτι τα λαχανικα, εχουν πόρους μεσα απο τους οποιους περνανε ολων των ειδων τα φυτοφαρμακα και προφανως δεν φεύγουν με το πλυσιμο...Το που καταλήγουν, σκεφτειτε το.[/quote']

Χα, δικός μας είσαι και εσύ ε.

Άλλη μία περίπτωση καταδικασμένου λεπτού. Είμαι 1.85-1.87 (ανάλογα με τη μέρα :Ρ) και ήμουν σταθερά στα 75 κιλά για μεγάλο διάστημα. Ποσότητες στο φαγητό, όχι αστεία. Και σταθερά. Λίπος για κάποιον λόγο έχω μόνιμα σταθερά μικρό. Αθλούμαι βέβαια με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Μέχρι που κάποια στιγμή κάθισα και διάβασα λίγο για διατροφή κτλ. Τώρα έιμαι 83 κιλά περίπου, λίπος δεν έχω πάρει, αλλά έχω ξεπατωθεί να τρώω.

Δεν είναι απαραίτητο το κρέας. Ισχύει αυτό που λες Johnbond. Αλλά για να μην είναι απαραίτητο θες τεράστιες ποσότητες και μεγάλη ποικιλία από τις άλλες τροφές. Τα πρωτεϊνικά αμινοξέα τα βρίσκεις σε άλλες τροφές, αλλά ποτέ συγκεντρωμένα. Γι αυτό τις λέμε ημιτελείς πρωτεϊνες. Π.χ. 100 γρ μακαρόνια έχουν 10-12 gr ημιτελών πρωτεϊνών. Τώρα για να ολοκληρωθούν και να μπορείς να τις υπολογίσεις στη διατροφή σου, πρέπει να βρεις με ποιές άλλες ημιτελείς πρωτεϊνες συμπληρώνονται, από ποια τροφή και να τα συνδιάσεις. Δηλαδή, για εμένα που προσπαθώ να πάρω κιλά και να τα διατηρήσω (όχι επειδή έχω πρόβλημα, απλά επείδη γυμνάζομαι και έχω πολύ μεγάλες ενεργειακές ανάγκες), που ζω μόνος και ότι τρώω το φροντίζω μόνος μου, αυτό είναι μία ακόμα χρονοβόρα διαδικασία. Σκέψου πέντε γεύματα.

Από την άλλη, όταν έχεις πάρει μία ικανοποιητική ποσότητα από πρωτεϊνες, μετά και οι ημιτελείς αρχίζουν να συμπληρώνονται. Βέβαια δεν θες κρέας γι αυτό, αλλά άντε να μαζέψεις 70 - 100 gr πρωτεϊνών καθημερινά από αυγά και γαλακτοκομικά.

Ύστερα, το βιντεάκι, ομολογώ πως δεν το είδα, το μόντεμ δεν μου επιτρέπει τέτοια πράγματα, αλλά άμα δεις μία τίγρη να τρώει ένα άλλο ζώο θα πεις "πωπω βιαιότητα" ;

Τελος πάντων...

Δημοσ.

johnbond,o καθε οργανισμος λειτουργει διαφορετικα...Σου περιεργαψα πιο πανω τη διατροφη μου. Τρωω απ'ολα και σε μεγαλες ποσοτητες.

Και για να γινω πιο αναλυτικος το καθημερινο μου προγραμμα ειναι :

Πρωι : Δημητριακα ολικής με αμύγδαλα

Ενδιαμεσα : Τοστ με ψωμι ολικης

Μεσημερι : 2πλη μεριδα φαγητο με σαλατα (καθε μερα διαφορετικο)

Απογευμα : Μια γαβαθα φρουτα εποχης

Βράδυ : Κανονικη μεριδα με σαλατα

Παρολα αυτα, κατι που δεν εγραψα παραπανω ειναι οτι και εγω ειχα προβλημα με τη φεριτηνη μου (25 στα 200) και με τον αιματοκριτη μου (37 με οριο το 40 αν θυμαμαι καλα να νουμερα). Μολις πηγα στη γιατρο στο Ντυναν, με το που ανοιγω την πορτα μου κανει : Εσυ δεν εχεις καθολου σιδηρο (ημουν χλωμος)...Και ξερεις τι μου συνεστησε αφου μου εδωσε πρωτα χαπια σιδήρου για 4 μήνες? Να τρώω κρέας ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ και οσο πιο πολλα οσπρια πίνοντας μια πορτοκαλάδα μετα το φαγητό. Φυσικα δεν τρώώ καθε μερα κρεας αλλα προσπαθώ 2 φορές τη βδομάδα. Μην παθουμε και καμμια χοληστερινη (αν και ειναι σε εντυπωσιακα χαμηλα επιπεδα λογο διατροφης)...

Edit : Η αληθεια ειναι οτι και γω αθλουμαι 4-5 φορες την εβδομαδα με αθληματα που χρειαζομαι πολυ ενεργεια αλλα ακομα και σε μεγαλα διαστηματα που δεν αθλουμουνα, παλι τα ιδια συνεβαιναν. Το μονο που αλλαζει οταν αθλουμαι ειναι οτι γραμμωνομαι πολυ ευκολα λόγω μη ύπαρξης λιπους. Μαλιστα θυμαμαι πριν 6-7 χρονια που ειχα κανει κατι εξετασεις, οι γιατροι νομιζαν οτι κανω πρωταθλητισμο στο στιβο με τοσο λιγο λιπον που ειχα :P...Και τοτε δεν εκανα τπτ :/.....Τα περιεργα της φύσης.

P.S : Μου φαινεται θα αρχισω να πλακωνομαι στις κρεατινες και στις πρωτεινες απο ορο γαλακτος για να γίνω γομαρι :P (δεν παίζει)

Δημοσ.

Καλά και ο Πυθαγόρας απαγόρευε στους μαθητές του να τρώνε φασόλια

γιατί πίστευε ότι όταν κάποιος κάνει πριτς

φεύγει ένα κομμάτι της ψυχής του. Δε λέω στα μαθηματικά, μπορεί να ήταν

καλός αλλά από θέμα διατροφής δεν ήξερε και πολλά.

Εγώ που έχω μιλήσει με βιολογους, σχετικά με το θέμα της χορτοφαγίας,

ακόμα και για το επιχείρημα να μην τρώει κανείς κρέας για την εξάληψη της φτώχειας στον υπανάπτυκτο κόσμο (γιατί νομίζω αν τρως κρέας παίρνεις το 1/10 της ενέργειας που θα έπαιρνες αν έτρωγες κατευθείαν τα χόρτα που τρώει το ζώο) μου έχουν πει πως τα στοιχεία που σου δίνει το κρέας δεν μπορούν να τα αναπληρώσουν άλλες τροφές (χόρτα, σιτηρά, όσπρια κτλ).

Και πως αποτελεί βασικό κομμάτι της διατροφής μας.

μην ξεχνάμε πως μπορεί να φοράμε γραβάτες και κουστούμια, αλλά δεν παύει να είμαστε ζώα, κοινωνικά.

Δημοσ.

Απαντώντας στο τίτλο του thread:

Προσωπικά τρώω και κυνήγι.Δηλ το σκοτώνω εγώ και αφού το

γδάρω και το κάψω/μαγειρέψω,το τρώω.

Ακούγεται κυνικό? :)

Περα απο την πλάκα.Με τη λογική αυτή δεν θα έπρεπε να τρώμε και αυγά οι κοτόπουλα εξωτερικού.Προχθές έβλεπα πως καταστρέφεται η ευρύτερη περιοχή

του Αμαζονίου με απώτερο σκοπό να ταϊστούν κότες σε εκτροφείο στη Νότιο Αμερική.Μάλιστα ο εκτροφέας ήταν Έλληνας και δεν γνώριζε πως για να φτάσει η τροφή αυτή στα χέρια του,καταστρέφεται ο Αμαζόνιος...

Δημοσ.
Φίλε johnbond το είδα το videaki αλλά δες και εσύ
...

Ε δεν μπορώ να αντισταθώ.

ΧΕΧΕ!!Τι έβαλε μέσα ο άνθρωπος..

Δημοσ.
Η χορτοφαγία αλλάζει τη σκέψη.Γίνεσαι πιο ειρηνικός,πιο ήρεμος,αγαπάς τους άλλους..

Και ο μπάφος τα ίδια ακριβώς κάνει. Επίσης να ξέρεις ότι το να αγαπάς τους άλλους δεν είναι πάντα καλό. Πρέπει να ξέρεις ποιόν αγαπάς :)

Στα πιο σοβαρά τώρα. δεν ήθελα να σε προσβάλω humor κάνουμε.

Προσωπικά δεν έχω κάποια συγκεκριμένη άποψη πάνω στο θέμα.

Άν εσύ θες να τρως μόνο χόρτα μπορείς να το κάνεις. Αν εγώ θέλω να τρώω και κρέας και χόρτα πάλι δε με σταματάει κανείς. Απ' όλα με μέτρο είναι μια χαρά.

Έχω δει ανθρώπους στο νοσοκομείο να είναι επί βδομάδες με σωληνάκι και να παίρνουν μόνο πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λίπος. Καθαρή την έβγαλαν.

Οπότε θα προτιμήσω τον πιο γρήγορο και υγιεινό τρόπο να πάρω όλα τα συστατικά που χρειάζομαι καθημερινά. Δεν εννοώ ορό φυσικά, αλλά αν μπορώ να φάω κρέας θα το φάω, δε λυπάμαι τα ζώα.

Μπορούσαν να τους φέρονται καλύτερα και να έχουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, αυτό είναι αλήθεια. Αλλά και εγώ έχω υπερβολικά χαμηλή φεριτίνη οπότε θα τιμήσω την παμφάγα φύση μου :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...