Pantelis51 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Έχω 2 δίσκους, έναν 60 GB και έναν SATA 300 GB. Ο SATA 300 GB είχε το γνωστό λειτουργικό το οποίο κάποια στιγμή κλάταρε. Αφού δε γινότανε τπτ είπα κι εγώ να κάνω εγκατάσταση από πάνω τα windows xp. Έλα όμως που το λειτουργικό έβλεπε μόνο τα 120 GB του δίσκου! Οπότε ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΑ τον 300 gb και πέρασα το λειτουργικό στον άλλον, τον μικρό. Πέρασα και τα service pack 2 και σύνδεσα τον sata 300 gb. Τι να δω όμως! Η ΔΙΑΟΛΕΜΕΝΗ εγκατάσταση των windows "δήλωσε" το δίσκο μου ως 120 GB και χωρίς file system! Μήπως γνωρίζει κανείς κάποιο πρόγραμμα που θα αναλύσει το δίσκο μου και θα ξαναγράψει τις απαραίτητες πληροφορίες που κατέστρεψε η ΘΕΑ Microsoft; Πχ θα μπορούσα να "δηλώσω" το δίσκο ως NTFS από τα linux όμως θέλω πρόγραμμα που να αναλάβει κομπλέ όλη την εργασία. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
fragment_ Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 βασικα κατι εσυ πρεπει να εκανες. μην πειραματιστης και πολυ με αυτα γιατι θα χασεις τα αρχεια σου. παιξε με το diskpart στην κονσολα η με κανα partition manager. τον sata τον ειχες χωρισει σε partition?
Pantelis51 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Πίστεψε με δεν έκανα το παραμικρό Λοιπόν για να γίνω περισσότερο κατανοητός (κουτουλάω από τη νύστα), αυτό που πρέπει να γίνει είναι ένα rebuild του Master Boot Record Από προγράμμα που κάνουνε αυτήν την εργασία ξέρω μόνο το Partition Table Doctor το οποίο όμως δεν το έχω, και η έκδοση που κυκλοφορεί είναι demo. Καλά, να μην αναφερθώ στη λαμόγιο εταιρεία που έχωσε τη λέξη κλειδί FREE σε όλες τις σελίδες που προωθέι το πρόγραμμα της... κι ας είναι Demo!!!
PlaStiK Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Άν έχει πρόβλημα το master boot record, τότε ίσως καταφέρεις να το διορθώσεις με την εντολή fixmbr μέσα απο την κονσόλα των windows. Καλύτερα να πάρεις ένα image του δίσκου πριν δοκιμάσεις οτιδήποτε.
Pantelis51 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2006 Καλημέρα. Με το fixmbr, fdisk, diskpart και γενικά με εντολές κονσόλας δε γινότανε τίποτα. Για όποιον τη πάθει όπως εγώ, δηλαδή στα "ξαφνικά" του εμφανίσει πως ο δίσκος του χρειάζεται φορμάρισμα και από το "Διαχείριση Δίσκων" του παρουσιάζει το δίσκο με εκχωρημένο και μη κατανεμημένο χώρο ας δοκιμάσει το Partition Table Doctor για να επισκευάσει το Master Boot Record του δίσκου. Πάει και αυτό... Άντε να δούμε τι άλλο θα μας συμβει!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.