Προς το περιεχόμενο

giati mac OS X??

Rocketiar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

geia xara..skeftomai na agorasw ena macbook kai epeidi den exw idea apo MAC OS X , tha ithela na mathw kata poso mporeis na vreis programmata gia ta panta...akougetai ligo xazo giati sigoura uparxoun ..alla i erwtisi apeuthunetai kuriws sto an uparxoun freeware programmata, an mporeis (de rwtaw pou ktl) spasmena programmata ...an ta perissotera programmata einai sumvata i uparxoun ekdoseis gia X ktl...

koinws...piste me na to parw...gia poio logo de tha eprepe na exw amfivolies??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σχετικά με το software ότι ισχύει για τα windows ισχύει και για το os x

τώρα αν δεν είσαι σίγουρος για το macbook μη το πάρεις! Γιατί να σε πείσω και να σε πάρω στο λαιμό μου μετά αν δε μείνεις ευχαριστημένος??

Προγράμματα γενικά υπάρχουν, το μόνο πρόβλημα είναι αν έχεις ανάγκη κάποιο εξειδικευμένο-συγκεκριμένο πρόγραμμα που δεν υπάρχει σε Mac. Αν οχι θα είσαι μια χαρά.

Δεν νομίζω ότι δεν θα κάνεις τη δουλειά σου, απλά ίσως θα χρειαστεί να ψάξεις λίγο και θα τα βρείς όλα... στο κάτω κάτω μπορείς να βάλεις windows για dual boot...

• Super Moderators
geia xara..skeftomai na agorasw ena macbook kai epeidi den exw idea apo MAC OS X , tha ithela na mathw kata poso mporeis na vreis programmata gia ta panta...akougetai ligo xazo giati sigoura uparxoun ..alla i erwtisi apeuthunetai kuriws sto an uparxoun freeware programmata, an mporeis (de rwtaw pou ktl) spasmena programmata ...an ta perissotera programmata einai sumvata i uparxoun ekdoseis gia X ktl...

koinws...piste me na to parw...gia poio logo de tha eprepe na exw amfivolies??

Δες λίγο αυτά τα thread:

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=138029

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=137226

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=144459

Εγώ πάλι θεωρώ το OS X μακράν καλύτερο λειτουργικό με μακράν καλύτερο περιβάλλον εργασίας από τα Windows και μακράν πιο εύκολο και εύχρηστο από το Linux. Από εκεί και πέρα οποιοδήποτε αρνητικό καταρίπτεται εφόσον πλέον μπορείς σε ένα mac να εγκαταστήσεις και Windows κανονικότατα. Πρόσφατα αγόρασα ένα MacBook και πλέω σε πελάγη ευτυχίας. Και είμαι απαιτητικός χρήστης. Πολύ απαιτητικός.

Ενδεικτικά να σου αναφέρω τα προγράμματα που χρησιμοποιώ εγώ:

--------------------------------------------

Safari (Web Browser/ενσωματωμένος δωρεάν στο λειτουργικό)

iTunes (σουϊτα διαχείρισης τραγουδιών/iPod, απο τα κορυφαία στον χώρο, αν όχι το κορυφαίο, ενσωματωμένο δωρεάν στο λειτουργικό)

DVD Player (για τις ταινίες σου, και αυτό δωρεάν με το λειτουργικό)

QuickTime Player (για αρχεία βίντεο/ήχου, δωρεάν στο λειτουργικό)

VLC Player (παίζει τα πάντα από αρχείο βίντεο, εκεί παίζω κάθε είδος divX, freeware)

Macromedia Studio 8 - Dreamweaver, Flash, Fireworks (κυκλοφορεί σπασμένο στον θείο)

Photoshop (ομοίως όπως το Macromedia Studio)

MS Office 2004 (ομοίως κυκλοφορεί στον θείο)

LiquidCD (μ'αυτό καίω οτιδήποτε στο dvd-rw μου, και είναι freeware)

Toast (είναι το αντίστοιχο του Nero στο MacOS X, αλλά να σου πω την αλήθεια με καλύπτει πλήρως το δωρεάν LiquidCD)

Transmission (bit torrent client, αρκετά καλός, όχι τόσο όσο τα αντίστοιχα για Windows, αλλά κάνει καλά τα βασικά)

Mail (email client, πολύ καλός, δωρεάν και ενσωματωμένος στο λειτουργικό)

Chicken of the VNC (το χρησιμοποιώ για να μπαίνω με remote desktop στο Windows PC μου)

iBackup (κάνω τα backup που χρειάζομαι)

MSN Messenger (δωρεάν/ενσωματωμένο στο λειτουργικό)

iCal (ημερολόγιο/ατζέντα, δωρεάν και ενσωματωμένο στο λειτουργικό)

xChat (το γνωστό πρόγραμμα για IRC, δωρεάν και αυτό)

Address Book (κρατάς τις επαφές σου, δωρεάν μαζί με το λειτουργικό)

iPhoto (σουϊτα για διαχείριση των εικόνων σου, δωρεάν στο λειτουργικό)

iSync (συγχρονισμός κινητών, δωρεάν στο λειτουργικό και αυτό)

Real Player (δωρεάν)

MacTheRipper (κάνεις ripping τα dvd που κατέχεις νόμιμα :-D , δωρεάν)

DVD2OneX (κάνεις συμπίεση σε 4.5gb τα dvd που ρίπαρες με το MacTheRipper)

Konfabulator (σου ανοίγει διάφορα widgets στο desktop, δωρεάν)

UnrarX (αποσυμπιέζει rar αρχεία, δωρεάν)

Preview (viewer που ανοίγει τα πάντα, από εικόνες μέχρι pdf αρχεία, δωρεάν μαζί με το λειτουργικό)

Acrobat Reader (δωρεάν)

Matlab (εμπορικό, κυκλοφορεί στον θείο)

Xcode (για να προγραμματίζεις, κάτι σαν το Visual Studio, όχι τόσο ανεπτυγμένο, αλλά τη δουλιά του την κάνει, δωρεάν)

FuGu (ftp client, δωρεάν)

Eclipse (η σουϊτα προγραμματισμού σε Java, εμπορικό, κυκλοφορεί στον θείο και αυτό)

Azureus (το γνωστό πρόγραμμα για torrents, αν δεν σε ικανοποιεί το Transmission)

Υπάρχουν και άλλα, απλώς εγώ αυτά χρησιμοποιώ κυρίως. Όπως βλέπεις, τα περισσότερα είναι free, και με καλύπτουν σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Από κει και πέρα, μπορείς να ψάξεις και μόνος σου να δεις αν κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα υπάρχει.

Mercyful_Fate ωραιο ποστ. Το eclipse ειναι ελευθερο και δεχεται και αλλους compiler εκτος απο java. Και να συμπληρωσω και εγω

Mozilla firefox και Thunderbird (ο γνωστος δωρεαν browser και mail client)

ical (ημερολογιο ενσωματωμένο δωρεάν στο λειτουργικό)

Plot (δωρεαν γραφικες παραστασεις)

xfolders(το total commander για mac δωρεαν)

burn( μ'αυτο γραφεις cd κλπ, δωρεαν)

skype( γνωστο)

TeXShop( γραφεις σε Latex,δωρεαν)

και πολλα αλλα.

Μονο το fifa να ειχε και θα ηταν ολα τελεια :-)

Φίλε Rocketiar,

Δε ξέρω και δε θα σου πώ για ποιούς λόγους πρέπει να βάλεις MacOS.

Όταν με το καλό το βάλεις όμως, θα περιμένω να ακούσω γιατί τόσο καιρό δούλευες σε windows! :-D

Φίλε Rocketiar,

Όταν με το καλό το βάλεις όμως, θα περιμένω να ακούσω γιατί τόσο καιρό δούλευες σε windows! :-D

H καλυτερη με διαφορα απαντηση

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Φίλε Rocketiar,

Εγραψες!!!!

Ενα απο τα καλυτερα posts που εχω διαβασει εδω μεσα ...

για πιο λόγο να πας σε macosx: η πιο απλή απάντηση είναι ότι απλά λειτουργεί είναι τεράστια η διαφορά και στο λέω αυτό γιατί πρόσφατα άλλαξα στρατόπεδο σχεδόν 2 μήνες μετά από 8 χρόνια windows

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...