Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για dual channel σε Twinmos

DimAslan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχθές μου έδωσαν μία Twinmos 512MB CL2.5 DDR400.

Πήγα λοιπόν κι εγώ από το ίδιο μαγαζί και αγόρασα άλλη μία Twinmos με τα ίδια χαρακτηριστικά.

Βλέποντας όμως τις μνήμες, παρατήρησα ότι είχαν διαφορετικό P/N (της μίας ήταν M2G9J08A-TT και είχε και στις δύο μεριές τσιπάκια και το άλλο ήταν το M2G9J16A-TT και είχε μόνο στην μία μεριά).

Λέω εντάξει, έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά, είναι και οι δύο TwinMOS, δεν νομίζω να έχω πρόβλημα...

Έλα όμως που ενώ με τις παλιές μου DDR μου δούλευε το DUAL DDR ενώ τώρα μου βγάζει Single DDR or Virtual Single DDR...

Εννοείται έχω δοκιμάσει και την άλλη θέση...

Η μητρική μου είναι η ASUS P4P800 Deluxe με τελευταίο BIOS και CPU P4 2.6HT @ 3.12GHz.

Τα timings των μνημών δεν τα έψαξα πολύ, είδα στο site της TwinMOS ότι είναι 2.5/3/3/8 και έβαλα αυτά.

Έχει κανείς καμμιά ιδέα; Μήπως φταίει το ότι είναι διαφορετικό το μοντέλο;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Δεν είναι θέμα timings ούτε διαφορετικού κατασκευαστή.

Δες λίγο αυτό:

Can a 2Sided & a 1Sided Ram work For Dual Channel?

Αντιγράφω επίσης από το "Intel Dual-Channel DDR Memory Architecture White Paper":

>
For the best dual-channel memory performance on motherboards with the Intel dualchannel
DDR chipsets, you must use identically paired memory modules in DIMM
sockets 0 of channel A and B. Identically paired memory modules must also be used
when populating DIMM sockets 1 of channel A and B. One can, for example, plug in
matching 256MB DIMMs in both DIMM 0 slots, and plug in matching 512MB DIMMs in
both DIMM 1 slots.
[u][b]In this context, “matching” modules means[/b][/u]:
1. Both modules are the same capacity (e.g. both are 256MB, or 512MB)
2. Both modules are the same speed (e.g. both are PC2700 or PC3200)
3. [u][b]Both have the same number of chips and module sides (e.g. both have the
same number of chips on the module, and both are either single-sided or
double-sided)[/b][/u].

Δημοσ.

ακριβως...η μια ειναι μονης και η αλλη διπλης οψης....αρα, ή στο μαγαζι ειναι λιγο λαμογακια ή μη γνωστες και σου εδωσαν κατι μη συμβατο για τη δουλεια που τα ηθελες (αν τους πηγες τη μνημη) ή αν δεν τους τη πηγες δε φταινε σε τιποτα...παντως και σε διπλο καναλι να εισουνα δε θα εβλεπες και διαφορα...πιο πολυ κοιτα να εχεις ποσοτητα

Δημοσ.

Πιστεύετε δηλ. ότι δεν έχασα και πολύ που δεν δουλεύει το Dual DDR;

Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις παίδες....

Δημοσ.

οχι δεν εχασες πολυ...πολυ λιγο εχασες...παντως αν σου εδωσαν το διμμακι που σου εδωσαν ενω τους εδιξες το παλιο και τους ειπες πως θεσ δουαλ τσανελ τοτε ειναι λαμωγια

Δημοσ.

Όχι, δεν συνέβη κάτι τέτοιο...

Απλά έγινε σε διαφορετικούς χρόνους και χωρίς να έχω παρατηρήσει ακριβώς την πρώτη μνήμη...

Αλλιώς θα το ψυλλιαζόμουν...

Δεν πειράζει πάντως...

Ευχαριστώ guyz...

Δημοσ.

Έχω και γω ένα παρόμοιο πρόβλημα με 2 Twinmos 1gb η καθεμιά, μόνο που είναι ολόιδιες και σωστά εγκατεστημένες στην Gigabyte S3 η οποία υποστηρίζει dual-channel... Όμως στην αρχή γράφει Single channel memory mode! Καμιά βοήθεια;

Ευχαριστώ ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...